BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 6 miesiąc temu #688005 przez munnecabrava
My też w restauracji ale u nas będzie 10 osób:) co i tak stanowi spory wydatek...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #688007 przez moniaaak
tak wcześnie robicie chrzciny? My myśleliśmy o końcówce sierpnia lub wrześniu, jak Mały będzie trochę większy.

Pytanie do tych mam, które już te chrzciny organizują- dużo wcześniej załatwialiście formalności w kościele?

11 lata 6 miesiąc temu #688014 przez Olga60
moniaaak napisał:

tak wcześnie robicie chrzciny? My myśleliśmy o końcówce sierpnia lub wrześniu, jak Mały będzie trochę większy.

Pytanie do tych mam, które już te chrzciny organizują- dużo wcześniej załatwialiście formalności w kościele?

Ja 2 tyg temu. Wydaje mi się ze to dobry moment bo malutka jeszcze dużo śpi i będzie grzeczna a z czasem więcej aktywności mogłaby być marudna, chociaż niewykluczone ze tak teraz będzie :huh:

11 lata 6 miesiąc temu #688035 przez demoniqe
ja nie mogę narzekać na synka :)) od 3 dni odkąd są upały śpi jak suseł w nocy 4 godziny pod rząd i potem co 2 pobudka na cycusia.

A w dzień??? anioł!!!! od 8 do 10 aktywny a potem jak zaśnie i zacznie się upał to spał i budził się co 3 godziny na cycusia, zasypiał przy cycusiu i znów 3 godziny snu. Byliśmy cały dzień na działce, Kuba cały dzień na dworzu w wózku pod moskitierą w cieniu pod drzewem nad rzeką i pod lasem :))

jutro powtórzymy cały dzień wtedy super śpi. Jak zasnął o tej 10 rano to spał z prezerwami do 18 i teraz go wykąpaliśmy i znów śpi. Wczoraj po takim dniu zasnął i spał 4 godziny pod rząd :)

ja na potówki myję buzie codziennie wieczorem rumiankiem.

11 lata 6 miesiąc temu #688056 przez ewela86
u nas też potówki:( wcale małej nie przegrzewam a jednak się pojawiły skubane - najbardziej na policzkach...

dzisiaj mała też ładnie pospała. kupka z rana nawet była, teraz po kąpieli też śpi. od wczoraj wieczorem daje jej te niemieckie kropelki sab simplex (nawet jej smakują :)) i wydaje mi sie że bączki są mniej bolące. zobaczymy za parę dni. amm nadzieję że pomogą.

u mnie 4 kg na + było jakieś 2 tygodnie temu ale zepsuła mi się waga i nie mogę kontrolować :( jeszce trohę brzuszek wisi...

a z chrzcinami to my czekamy jak moi rodzice wrócą z kanady a to dopiero koniec lipca więc chrzciny w sierpniu.

11 lata 6 miesiąc temu #688057 przez KarinaM
Demoniqe to masz super. Oby tak dalej.
Moja dzisiaj trochę marudziła ale nawet przy tych bączkach było już lepiej.

Wieczorem zrobiłam te potowki tym Oceniseptem. A rano zrobię rumiankiem.
Biedne te nasze maleństwa. Muszą tyle wycierpieć.

Mam nadzieję że jak dzisiaj nie spała na wieczór od 16:00 do 20:00 to w nocy pośpi.

Igorek

Irina

11 lata 6 miesiąc temu #688063 przez sisina
hej dziewczyny

wkoncu mam troche czasu zeby napisac :) bo przy małym ciezko cos zrobić mąz pojechał w trase już. Miesiac siedział w domu jest mi troche ciezko ale jakos musze dac rade :(

Ja małego dokarmiam butlą bo coś słabo z cyckami moimi i chyba zakoncze karmienie piersia bo to nie ma sensu :dry:

co do spania to mały spi mi cudnie zasna wczoraj o 21 i spał do 4 rana az w nocy wstawałam i sluchałam czy oddycha ;) czasem nawet siedze na fotelu w nocy i patrze jak spi

dziewczyny wy tez tak macie ze czujecie sie takie zaniedbane ja tak mam włosy nie pofarbowane wogóle tak dziwnie,ale moj maz bedzie w piatek i w sobote kazał zebym umowila sie do fryzjera i kosmetyczki :laugh: i jakies zakupy :laugh:

co do chrzcin to my mamy na :laugh: poczatku sierpnia bo czeka :laugh: my jak z zagranicy zjedzie chrzestna małego :)
co do wagi to wróciłam z przed ciazy taka jaką miałam ja strasznie uwazam na jedzenie jem na parze albo w piekarniku z owocow to tylko banany i uwielbiam zupe mleczna z platkami owsianymi pychotka :woohoo:

11 lata 6 miesiąc temu #688067 przez KarinaM
A chrzciny chcemy zrobić we wrześniu. Będziemy robić w domu.
Teraz w lipcu czeka nas remont pokoju a potem chcemy jechać na wczasy nad morze (jeżeli pozwoli kardiolog).
My mamy wybraną chrzesną ale gorzej z chrzesnym. Jeszcze nie podjęliśmy decyzji.

Igorek

Irina

11 lata 6 miesiąc temu #688082 przez KarinaM
Ja też włosy nieufarbowane, brwi niewyregulowane. Tylko paznokcie są ładne i się nie łamią. Włosy też zrobiły się ładne, grube. Ale tak będzie tylko przez trzy miesiące. Potem włosy zaczną wypadać, paznokcie łamać.

Igorek

Irina

11 lata 6 miesiąc temu #688130 przez tysiiiak
Karina ostatnio sie zastanawialam czemu mam takie mocne paznokcie :unsure: nie zechcialabys mnie oswiecic ? :D

Mi tez przydaloby sie farbowanko i wyregulowanie brwi ale kiedy ja sie pytam ;p

Kubunia po kąpieli, masażu i cycusiu ładnie zasnął już na nocke :) W ciągu całego dnia spał może ze 2 godziny co jest do niego niepodobne :huh:
Odkąd pojawiły się u nas upały to Kubi ulewa bardziej niż zwykle :( strasznie męczy mnie jego ulewanie :( po każdym jedzeniu ulewa, czasem troszeczkę a czasem sporo :/ dobrze że chociaż na wadze przybiera

Ja w domu nie mam wagi wiec niewiem jak się ma moja sytuacja z kilogramami :P jak bede u mamy to sprawdze ;)

Chrzciny chcemy w sierpniu robić :) Jeszcze nawet chrzesnych nie mamy do końca wybranych ...

11 lata 6 miesiąc temu #688165 przez KarinaM
Tysiiiak ja nie wiem dlaczego tak się dzieje ale z Igorem też tak miałam. Może to jakieś hormony?

Irina spała od 20:00 do 24:00. Właśnie zjadła na śpiącego. Nawet oczu nie otworzyła. Ciekawe jak dalsza część nocy.

Igorek

Irina

11 lata 6 miesiąc temu #688186 przez demoniqe
oj noc kiepsko. Maly wstawal co godzinka. A od 4 do 5 maz z nim chodzil.
O chrzciny zapytam dzis w kosciele.
Dzis pochmurno wiec pewnie nici z dnia na dworze.
Ja,mam w sobote urodziny i ide na 3 h do fryzjera.mam nadzieje ze maly wytrzyma bez cycka :-)

11 lata 6 miesiąc temu #688207 przez KarinaM
U mnie też pogoda brzydka. Pada deszcz.
Noc spokojna. Po tej 4 godzinnej przerwie już potem było karmienie co 2 godziny i młoda spała że mną a mąż poszedł do syna.

A dużo u Was kosztuje chrzest w kościele? Ja uważam że powinien być za darmo.

Igorek

Irina

11 lata 5 miesiąc temu #688259 przez Alex_87
U mnie nocki jak do tej pory spoko, cyc o 2 a później 5/6. Ale za to w dzień zazwyczaj od 8 marudzenie, a później tak koło 18. Gdyby ona jeszcze nie płakała, ale od razu płacz i marudzenie...

Ja idę do kościoła pytać się o chrzest już chyba ze 2 tygodnie :D ale zawsze w godzinach pracy kancelarii albo je, albo marudzi, albo mi coś wypadnie. A planujemy koniec sierpnia albo 1 września. Chrzestnych już wybraliśmy, ale jeszcze musimy im to oznajmić :D
Ciekawa jestem ile u nas kosztuje chrzest :unsure: Bo jeszcze za ślub jestem w stanie zrozumieć, że się płaci, bo Msza jest specjalnie dla nas organizowana, światło prąd organista i te sprawy wiadomo to kosztuje.
No ale chrzty są zazwyczaj na normalnej mszy (przynajmniej u nas), a na dodatek czasem jeszcze jest ich kilka.

A ja już myślałam, że zostaną mi takie włosy :dry: a do fryzjera też się wybieram :D jakoś w lipcu, idę do jakiegoś nowootwartego obok mnie, żeby w razie nieudanego cięcia odrosły do chrzcin :D

11 lata 5 miesiąc temu #688263 przez Olga60
Karina my mamy indywidualny chrzest po mszy niedzielnej. Jak zapytałam proboszcza o kwotę, powiedział ze nic, ale jeśli chcemy to co łaska, wiec myślimy o 300zl, tyle się mniej więcej daje jak czytałam w internecie.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka