- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- munnecabrava
- Wylogowany
- gadatliwa
- Nie można?? A właśnie, że można!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Pytanie do tych mam, które już te chrzciny organizują- dużo wcześniej załatwialiście formalności w kościele?
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
tak wcześnie robicie chrzciny? My myśleliśmy o końcówce sierpnia lub wrześniu, jak Mały będzie trochę większy.
Pytanie do tych mam, które już te chrzciny organizują- dużo wcześniej załatwialiście formalności w kościele?
Ja 2 tyg temu. Wydaje mi się ze to dobry moment bo malutka jeszcze dużo śpi i będzie grzeczna a z czasem więcej aktywności mogłaby być marudna, chociaż niewykluczone ze tak teraz będzie
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
A w dzień??? anioł!!!! od 8 do 10 aktywny a potem jak zaśnie i zacznie się upał to spał i budził się co 3 godziny na cycusia, zasypiał przy cycusiu i znów 3 godziny snu. Byliśmy cały dzień na działce, Kuba cały dzień na dworzu w wózku pod moskitierą w cieniu pod drzewem nad rzeką i pod lasem )
jutro powtórzymy cały dzień wtedy super śpi. Jak zasnął o tej 10 rano to spał z prezerwami do 18 i teraz go wykąpaliśmy i znów śpi. Wczoraj po takim dniu zasnął i spał 4 godziny pod rząd
ja na potówki myję buzie codziennie wieczorem rumiankiem.
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dzisiaj mała też ładnie pospała. kupka z rana nawet była, teraz po kąpieli też śpi. od wczoraj wieczorem daje jej te niemieckie kropelki sab simplex (nawet jej smakują ) i wydaje mi sie że bączki są mniej bolące. zobaczymy za parę dni. amm nadzieję że pomogą.
u mnie 4 kg na + było jakieś 2 tygodnie temu ale zepsuła mi się waga i nie mogę kontrolować jeszce trohę brzuszek wisi...
a z chrzcinami to my czekamy jak moi rodzice wrócą z kanady a to dopiero koniec lipca więc chrzciny w sierpniu.
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Moja dzisiaj trochę marudziła ale nawet przy tych bączkach było już lepiej.
Wieczorem zrobiłam te potowki tym Oceniseptem. A rano zrobię rumiankiem.
Biedne te nasze maleństwa. Muszą tyle wycierpieć.
Mam nadzieję że jak dzisiaj nie spała na wieczór od 16:00 do 20:00 to w nocy pośpi.
- sisina
- Wylogowany
- rozmowna
wkoncu mam troche czasu zeby napisac bo przy małym ciezko cos zrobić mąz pojechał w trase już. Miesiac siedział w domu jest mi troche ciezko ale jakos musze dac rade
Ja małego dokarmiam butlą bo coś słabo z cyckami moimi i chyba zakoncze karmienie piersia bo to nie ma sensu
co do spania to mały spi mi cudnie zasna wczoraj o 21 i spał do 4 rana az w nocy wstawałam i sluchałam czy oddycha czasem nawet siedze na fotelu w nocy i patrze jak spi
dziewczyny wy tez tak macie ze czujecie sie takie zaniedbane ja tak mam włosy nie pofarbowane wogóle tak dziwnie,ale moj maz bedzie w piatek i w sobote kazał zebym umowila sie do fryzjera i kosmetyczki i jakies zakupy
co do chrzcin to my mamy na poczatku sierpnia bo czeka my jak z zagranicy zjedzie chrzestna małego
co do wagi to wróciłam z przed ciazy taka jaką miałam ja strasznie uwazam na jedzenie jem na parze albo w piekarniku z owocow to tylko banany i uwielbiam zupe mleczna z platkami owsianymi pychotka
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Teraz w lipcu czeka nas remont pokoju a potem chcemy jechać na wczasy nad morze (jeżeli pozwoli kardiolog).
My mamy wybraną chrzesną ale gorzej z chrzesnym. Jeszcze nie podjęliśmy decyzji.
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Mi tez przydaloby sie farbowanko i wyregulowanie brwi ale kiedy ja sie pytam ;p
Kubunia po kąpieli, masażu i cycusiu ładnie zasnął już na nocke W ciągu całego dnia spał może ze 2 godziny co jest do niego niepodobne
Odkąd pojawiły się u nas upały to Kubi ulewa bardziej niż zwykle strasznie męczy mnie jego ulewanie po każdym jedzeniu ulewa, czasem troszeczkę a czasem sporo :/ dobrze że chociaż na wadze przybiera
Ja w domu nie mam wagi wiec niewiem jak się ma moja sytuacja z kilogramami jak bede u mamy to sprawdze
Chrzciny chcemy w sierpniu robić Jeszcze nawet chrzesnych nie mamy do końca wybranych ...
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Irina spała od 20:00 do 24:00. Właśnie zjadła na śpiącego. Nawet oczu nie otworzyła. Ciekawe jak dalsza część nocy.
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
O chrzciny zapytam dzis w kosciele.
Dzis pochmurno wiec pewnie nici z dnia na dworze.
Ja,mam w sobote urodziny i ide na 3 h do fryzjera.mam nadzieje ze maly wytrzyma bez cycka
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Noc spokojna. Po tej 4 godzinnej przerwie już potem było karmienie co 2 godziny i młoda spała że mną a mąż poszedł do syna.
A dużo u Was kosztuje chrzest w kościele? Ja uważam że powinien być za darmo.
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Ja idę do kościoła pytać się o chrzest już chyba ze 2 tygodnie ale zawsze w godzinach pracy kancelarii albo je, albo marudzi, albo mi coś wypadnie. A planujemy koniec sierpnia albo 1 września. Chrzestnych już wybraliśmy, ale jeszcze musimy im to oznajmić
Ciekawa jestem ile u nas kosztuje chrzest Bo jeszcze za ślub jestem w stanie zrozumieć, że się płaci, bo Msza jest specjalnie dla nas organizowana, światło prąd organista i te sprawy wiadomo to kosztuje.
No ale chrzty są zazwyczaj na normalnej mszy (przynajmniej u nas), a na dodatek czasem jeszcze jest ich kilka.
A ja już myślałam, że zostaną mi takie włosy a do fryzjera też się wybieram jakoś w lipcu, idę do jakiegoś nowootwartego obok mnie, żeby w razie nieudanego cięcia odrosły do chrzcin
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa