BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 9 miesiąc temu #689662 przez Olga60
Nakarmilam o 24 bo zaczęłam na legalnej blondynce, potem 3, 6 i teraz pomału sie przebudza wiec będzie 9 i tak wychodzi co 3 godz.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #689678 przez Ane88
hej mamusie:)))

chyba mam mało czasu na rozpisywanie się bo mój Kubuś jak w zegarku się budzi... o 9 ma jeść:)

u Nas coraz lepiej też, nawet zaczął troche spać w dzien, bo wcześniej potrafił nie spać od 6 rano do 22.

o 21 mamy kąpiel i po kąpieli jedzonko w wyciszeniu przy zaświeconej lampce, zje ponosze go troche zeby mu się odbiło..( czasem bardzo mu się uleje) i wkładam do łóżeczka... śpi do 3. później już pobódka co 3 godziny. czyli o 6 po tym jedzeniu zwykle idzie spać do 9... ale nie zawsze bo często męczą go te bąki.
już by mogło to minąć i uregulować się te tłocznie w brzuszku... bo taki nerwowy przy tym jest że się wybudza i po spaniu...

kreske na brzuchu teraz mam bardzo widoczną, a w ciąży nie było jej widać ;pp
okres dostałam równiutkie 4 tygodnie po porodzie. 8 maja urodziam, a 8 czerwca dostałam okres, akurat na urodziny moje....;/

u nas od wczoraj leje cay czas nawet nie mmy jak wyjść...

dzisiaj idziemy na szczepienie. napiszcie mi dziewczynki prosze jakimi szczepionkami szczepiyście? jeśli skojarzonymi to jakiej firmy? i czy były po nich jakieś obrzęki czy stany podgorączkowe?

Przyszedł czas na nową miłość...;*

11 lata 9 miesiąc temu #689682 przez Ane88
Kubuś odziwo jeszcze śpi...

to jeszcze Wam się troszke pożale...:(

wczoraj załapałam jakiegoś doła... siedze całymi dniami prawie sama z Kubusiem i mi tak smutno czasami... mąż pracuje teraz długo, bo kupiliśmy auto i teraz postawił sobie za cel, jak najwięcej zarobić żeby jechać gdzieś na wakacje... nie ma go od 5 rano do 19...:(

dopiero 2 lata mieszkamy w naszym mieszkaniu i nie mam tutaj zbyt wielu znajomych... a moje dwie koleżanki z częstochowy pracują i też nie ma ich do popołudnia...
moi znajomi i rodzina mieszka na wsi tam gdzie mieszkałam ja, ale to troche daleko i nie widujemy się dosyć często...

a jak siedze tak sama to nic mi się nie chce i nie mam na nic ochoty...
do tego mam poczucie, że tylko ja widze to jak moje dziecko rośnie, jak się śmieje i robi śliczne minki...
wcześniej myślałam, że jak urodze to będzie troche inaczej... a tu taka jakaś samotna jestem :(

przepraszam za te gorzkie żale...:((

11 lata 9 miesiąc temu #689726 przez moniaaak
Alex a ten odciągnięty pokarm to dajesz Zuzi? Ja jak odciągam to daję Kacprowi i u mnie laktacja już się chyba unormowała(tak przynajmniej stwierdziła położna). Piersi mam raczej miękkie, ale pokarm w nich chyba jest, bo Kacper je i przybywa na wadze.
A jeśli Ty odciągasz i nie dajesz jej, to może po prostu produkujesz nadal za dużo?? Nie jestem specjalistą, ale tak mi sie wydaje.

My wczoraj byliśmy pól dnia w szpitalu-masakra.
Kacper się wymęczył, a ja razem z nim... :(
I na USG brzuszka okazało się, że coś jest nie tak z lewą nerką i trzeba będzie go obserwować w kierunku refluksu :(.
Właśnie zbieramy mocz na badanie.
Trzymajcie kciuki, żeby to nie było to.

Ane doskonale Cię rozumiem, też w domu siedzę sama całe dnie, znajomych w tym mieście mam niewielu, mąż całe dnie w pracy... Jeszcze po tej cesarce nawet na spacer sama nie mogę wyjść, bo po tej cesarce nie chcę ryzykować z tym wózkiem, bo najlżejszy to on nie jest niestety.
Teraz przyjechałam na tydzień do mamy, ale znów tęsknię za mężem...
I tak źle i tak niedobrze..

11 lata 9 miesiąc temu #689832 przez Ane88

Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #689854 przez KarinaM
Byłam zważyć Irinę. Przybrała tylko 130g w tydzień. Pielęgniarka powiedziała żeby narazie karmić piersią i za tydzień zobaczymy ile przybierze. Mówiła że w miesiąc przybrała 900g i to jest w normie. Oni liczą od wagi urodzeniowej że przybrała 900 a przecież spadła na 3000g a w dniu wypisu ważyła 3050g. To jak teraz waży 4100g to przybrała 1 kilogram. Nie wiem czy dobrze rozumuję?

Do tego Irina ulewa moim mlekiem. I za chwilę chce jeść dalej. Może ma uczulenie na moje mleko?

Igorek

Irina

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #689861 przez tysiiiak
Karina Kubuś ulewa po każdym jedzeniu praktycznie od urodzenia... raz wieeecej a raz malutko ale zawsze :( mimo to przybiera na wadze i nic mu nie jest :) puki dziecko przybiera na wadze nie ma co sie stresowac ulewaniem, niektore dzieci tak mają i już.

Ane Twój Kubus też piękniś :) śliczniutki po mamusi :)
ja też się często czuje samotna. Mój M. w pracy do 17-18 przychodzi zmeczony, zje troszke z Kubą posiedzi i pada spać :( jedynie niedziele ma wolna i wtedy tez nie jest skory na spacery ani nic bo zmeczony po calym tygodniu. Nie dziwie mu sie :( w te upaly po 12 godzin na sloncu :( Moje życie towarzyskie oczywiscie tez ucierpialo bo inni pracuja a popoludniu zeby do kogos sie wybrac to cala wycieczka a i nieraz juz za pozno :/

kurde mamy isc do tego Hepatologa a to leje od rana i nie chce przestac :(

11 lata 9 miesiąc temu #689865 przez Ane88
mój Kubuś też ulewa prawie po każdym jedzeniu, tyle ze jest na mm a nie na piersi. powiedziałabym nawet że często wymiotuje, normalnie czasami to mu tak chluśnie z buzi, że hej...
ale rośnie jak szalony.. dziś idziemy na szczepienie to zobaczymy ile już przybrał, ale klocek z niego już:)

11 lata 9 miesiąc temu #689872 przez KarinaM
Ale moja mało przybrała i do tego chce cały czas do cyca.
Mówię Wam myślę że nie mam dobrego pokarmu.

Wczoraj jak zjadła z obu cyckow na wieczór to chciałam zobaczyć ile w nich zostało. I z jednego ściągnęłam tylko 10ml a z drugiego parę kropel. Czyli może mam za mało tego pokarmu?

Igorek

Irina

11 lata 9 miesiąc temu #689886 przez Ane88
możliwe, że masz za mało. spróbuj więcej pić:)

ja jak miałam za dużo to położna kazała ograniczyć zupy i picie płynów:)

11 lata 9 miesiąc temu #689911 przez moniaaak
tysiiiak a do tego hepatologa to idziesz tak kontrolnie, czy pediatra Cię skierował? Bo tak w sumie się dziwię, ale nam pediatra nie sugerował żadnych wizyt u lekarzy.
Ani nie dostaliśmy skierowań na żadne badania.
Strasznie mnie wkurza, że jestem tak kompletnie zielona w kwestii dzieciaczków :angry:

11 lata 9 miesiąc temu #689913 przez tysiiiak
Dostałam skierowanie od pediatry bo akurat u nas otworzyli oddział hepatologii dziecięcej i pediatra woli żeby tą żółtaczkę kontrolował specjalista skoro jest taka możliwość.

11 lata 9 miesiąc temu #689923 przez demoniqe
tysiiiak u nas żółtaczka małemu zeszła z oczek dopiero w sobotę chyba a żadne lekarz nie chciał zwrócić na to uwagi, wszyscy mówili że jest ok.

tysiiiak, Ane88 powiem wam, że widzę duuże podobieństwo między naszymi Kubusiami :) z wyglądu są bardzo podobni :)

KarinaM dokładnie tak! Więcej pij i ściągaj po każdym karmieniu trochę laktatorem może. Im więcej ściągasz tym się więcej produkuje. Noo i oczywiście karm jak najczęściej.

W dzień metoda Tracy Hogg działa rewelacyjnie hehe :) boooże jak go tu w nocy przestawić :)

11 lata 9 miesiąc temu #689934 przez joasia10015
Hej leseczki,wy tu piszecie o metodach Tracy Hogg a ja próbuje wogóle ustalic jakąś metodę żeby Mikuś wogóle spał w nocy ,bo mam wrażenie że wisi tylko na cycusiu ;)
Dziewczyny wiem o czym piszecie -że macie dołka,że same w domu że nie tak to miało wyglądac...chyba każda z nas tak ma .Gdzieś w głowie nam sie ,,umyśli,,jak to cudnie i pięknie ma byc a rzeczywistośc wszystko weryfikuje :(
Piszecie że wasi mężowie wracają wieczorami z pracy,że rano wychodzą i same siedzicie...pomyślcie wtedy o mnie (będzie wam lżej)-mój małż wyjechał na 4 tyg.jestem zupełnie sama z dwójką dzieci ,jestem 24h.na dobę na obrotach ...i na prawdę gdyby nie pieprzone długi,porzyczki to byśmy oddali wszystko żeby mąż mógł pracowac w POLSCE i by mógł dzieci widziec co dzien,nawet tylko przed snem...bo ucieka mu spora częsc życia naszych pociech :( Spójrzcie na swoją sytuację troszkę z boku i uwierzcie że nie macie tak strasznie jak by sie wydawało :blink:
Któraś wspmniała że po cc nie moze nosic wózka ... święta racja-ja tez po cc i kurcze nosiłam wczoraj naprawde ciężkie rzeczy ...no i sie wrobiłam B) :( bo dziś rana mnie boli jak diabli :ohmy: :( Liczę że wszystko tam w środku ok. :dry:

Achhh dziewczyny -wczoraj dostałam pas poporodowy z allegro-jak często i jak długo go nosicie ?

11 lata 9 miesiąc temu #689986 przez moniaaak
tysiiak pytałam, bo Kacper też ciągle ma żółtaczkę, a ma już 4 tygodnie, we wczorajszym badaniu krwi wyszła mu na poziomie 8,12. A jak nas wypisywali ze szpitala, to miał 12, więc strasznie wolno to spada.\

Joasia uważaj na siebie. Masz dla kogo o siebie dbać.

Dziewczyny pytanie z innej beczki- czy u Was już się unormowały te odchody poporodowe? Bo ja przez jakiś czas miałam spokój,a od kilku dni ciągle coś mi się ta sączy :angry: . Dodam, że ja miałam cc.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka