- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- kinia90
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Mam jeszcze pytanie do dziewczyn, które mają dwójkę dzieci:) zazdrosne są wasze starsze pociech? Moja mnie zaskoczyła:) jest wręcz zakochana w Małej we wszystkim pomaga:) ale niestety mam tylko dwie ręce i trudno mi czasem to wszystko ogarnąc
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- sisina
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- pauluska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Co do karmienia piersią czy mm dziewczyny dajcie na luz ! Wiem co przezywacie bo ja miałam ogromny kryzys z powodu że nie jestem w stanie wykarmić dziecka. Miałam wrażenie że każdy ode mnie oczekuje że będę karmiła dziecko cycem to było okropne ale okazało się bzdurą ! Iga zaczęła jeść mm i przestała mi krzyczeć z powodu głodu to była ogromna ulga dla niej i dla mnie

- Alex_87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 13
Ja dostałam karuzelkę Fisher Price taką z rybkami, całkiem spoko jest, melodyjki nie są jakieś nachalne, mała lubi się patrzeć na te rybki jak się kręcą

Dziewczyny a od kiedy zaczęłyście używać tych mat edukacyjnych? Ile tygodni miały dzieciaczki? Bo nie wiem czy moja by się już interesowała?
- Gabi31
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Dziewczyny też musze zamówić matę i chyba zamówię tą co TYSIAK.
Jezeli chodzi o karuzelke to ja mam zwykłą z canpol...mała swietnie na nia reaguje, grucha i macha raczkami i nóżkami, a jak się melodyjka skończy to slychac glosne eeee, bo chce jeszcze.Mam jeszcze karuzelkę z rybkami w bujaczku- hustawce i malej tez sie podoba. Najważniejsze by miała żywe kolory.
- Sevilla
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36

Co do laktacji, też myślałam, że mały się nie najada, bo ciągle by wisiałby na cycu, ale odkryłam, że bardziej zrobił się z niego pieszczoch i potrzebuje czuć blisko mamę, a cyc mógłby nie istnieć. Poza tym w tydzień przybrał 300g i waży już 4kg

Co do zabawek, zauważyłam, że widzi je, ale najlepiej gdyby ktoś nimi ruszał, bo takie wiszące szybko się nudzą. Na karuzelę reaguje płaczem ... jeszcze została mi do rozłożenia mata edukacyjna, ciekawe czy to go zainteresuje ..
U mnie spacerki również samotne, tylko w niedziele możemy liczyć na tatusiowe towarzystwo ...
Co do mojego samopoczucia to ostatnio świetnie odnajduje się w roli, tydzień temu byłam z małym u kosmetyczki, mały przy cycu, a ja miałam robiony pedicure. Mała głupota, a sprawiła, że poczułam się lepiej

- KarinaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Pojechałam z mężem po samochód do jego firmy i przy okazji zrobiłam regulację brwi. Małą zostawiłam z moją mamą. Podobno ulewala jeszcze mlekiem. A co myślicie o tym ulewaniu? Dlaczego tak się dzieje? I czy Wasze szkraby też tak ulewają?
- moniaaak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
ale na razie ja jestem nią bardziej zainteresowana niż on. Uwagę przykuła tylko zebra póki co

Co do ulewania, to jemu Kacperkowi zdarza się z reguły wtedy kiedy mu się porządnie nie odbije, ale to też niekoniecznie.
Za to ciągle dziwnie chrypi i za nic nie chce mu to przejśc.
- pauluska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Sevilla
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36

- Alex_87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Jedno jest pewne, zaczyna widzieć coraz więcej

Co do ulewania, też trochę ulewa, czasem jej się odbije, czasem nie, czasem uleję dużo, czasem bardzo mało albo wcale. Różnie to bywa. Pediatra powiedziała, żeby się nie przejmować, ewentualnie podstawić coś pod przednią część łóżeczka, żeby było lekko pod skosem, tak też zrobiliśmy.
Sevilla i bardzo dobrze, zadbana młoda mama to podstawa

- KarinaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
- ewela86
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
dzisiaj mała ma też bardzo niespokojny dzień... cały czas budzi się przez prężenie

my matę edukacyjna dostaliśmy ale nawet nie wiem dokładnie jak wygląda bo jeszcze jej nie rozłożyłam

ja też pomału znalazłam chwilkę dla siebie: paznokcie pomalowane i nawet raz udało mi się zaliczyć wuzytę u fryzjera ale jeszcze kosmetyczka by się przydała...
- demoniqe
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
Dziś na przykład mały zjadł o 1 a o 3:30 obudził się i krzyczał. Zawsze dawałam mu cycka w takich sytuacjach a dziś nie. Otuliłam go ciasno i dałam smoka. Zasnął od razu i na jedzenie obudził się o 5. Czasem po prostu zauważyłam że za szybko daję mu cycka a to tak jak Sevilla pisze, dziecko czasem potrzebuje po prostu pocieszenia zamiast cycka. Pewnie jakbym dała mu cycka to chętnie by przekąsił, ale smok mu wystarczył.
Dziś mały je i śpi jak w zegarku zgodnie z planem Tracy Hogg. Zobaczymy jak ta noc minie i tym razem już z otulaczem zamiast kocyka

Zaczynają powoli dzwonić z pracy

- Alex_87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Karina a jesteś pewna, że Irina jest głodna? Może tyle ulewa bo jest przejedzona? A to, ze chce do cycka to nie znaczy, ze chce jeść