BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #717766 przez moniaaak
demoniqe napisał:

to chyba jest nas już kilka z tym skokiem rozwojowym :) mały dziś prawie nic nie zjadł i zasnął. Czuję, że dłuuuga i męcząca noc przed nami. Poprzednie skoki trwały dzień a ten trwa od poniedziałku!

hmmm... to może u nas też to samo. W końcu trwa teraz 9 tydzień, a przez ostatni czas to był aniołek wręcz. A teraz taka zmiana.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #717830 przez munnecabrava
ja "już się nie oge doczekać " kolejnego skoku rozwojowego. Ciekawe czy dzisiaj pośpi w nocy bo spała od 15 do 19:00 i od 20 znow:)

11 lata 4 miesiąc temu #717834 przez Olga60
Alex świetny pomysł z tą sztabką złota!!! Teraz dopiero mąż mi mówi, że też o tym myślał :angry:

11 lata 4 miesiąc temu #717835 przez Sevilla
U nas trwa właśnie 11 tydzień, a jutro już zaczyna się 12 tydzień i na ten czas przypada skok rozwojowy ... i faktycznie od kilku dni Maks jest marudny, ale dziś przebił sam siebie. Mam cicho nadzieję, że jutro już będzie lepiej ...

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #717840 przez Alex_87
też słyszałam, że dziecku się nie odmawia, ale jeśli ktoś wie, że nie będzie dobrym chrzestnym no to sama nie wiem, chyba lepiej, żeby wprost o tym powiedział :P

Hmmm a ciekawa jestem czy z tymi skokami rozwojowymi to nie szukanie na siłę wytłumaczenia, że dziecko po prostu jest czasem marudne, bo moja miała 2 tygodnie gorsze a wcale nie nałożyły się z tymi tygodniami co są skoki, no chyba, że taki skok jakoś wcześniej jej wyskoczył ;)
Ale na szczęście dzisiaj duuużo spała i była gzeczniutka, prawie wcale nie płakała, może dlatego, że większość czasu przesiedziała przy cycku :D

Olga60 ta sztabka to fajny pomysł, bo jak się sprzedaje biżuterię to oni to liczą po cenie złomu, a sztabka zawsze będzie w cenie, trzymając gotówkę przez wiele lat też trafi na wartości.

11 lata 4 miesiąc temu #717845 przez tysiiiak
U nas żadnego skoku narazie nie widać na horyzoncie :) niestety może się to zmienić w każdej chwili więc moja radość może okazać się zgubna ...

Jakie długaśne te wasze dzieciaczki :) Kuba nosi jeszcze rozmiar 62 :) ale jak patrze na niego w gondolce to się boję że zaraz z niej wyrośnie ;)

Czy wasze dzieciaczki też robią pozycje na Małysza? :P wygląda to tak, że leżąc na brzuszku podnoszą nogi, rączki i główkę (rączki niekiedy bierze do tyłu) i leży w zasadzie na samym brzuszku i wygląda jak skoczek narciarski :S
albo unosi same nogi baardzo wysoko i usiłuję się przerzucić na boczek :silly: śmiechowo to wygląda.

M-brava ehhh współczuje tych przeżyć :kiss:

11 lata 4 miesiąc temu #717888 przez KarinaM
Moja dzisiaj przeszła samą siebie. Po kąpieli i mleczku chciała spać bo w dzień spała łącznie może że dwie godziny. Ale chyba była za bardzo zmęczona. Jak brałam na ręce to uspokajała się po chwili ale jak odłożyłam do łóżeczka to płacz i oczy jak pięć złotych. I tak kilka razy pod rząd. Aż mąż wziął Ją na ręce a ja poszłam wykąpać się. Niestety nie dał rady Jej uspokoić więc szybko wyszłam i uspilam na rękach o 22:00. Śpi teraz smacznie. Ciekawe do której będzie spała?

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #717917 przez sylkaax
My dzisiaj noc znowu ok;) pobudka 23-4-7 teraz guga do mojego brata dzisiaj u mnie siedzi (ma 12 lat hhi) ja skoku u nas nie zauważyłam ja serio mam aniołkaa płacze tylko jak głodny a tak to jedynie jak kupki nie może zrobić bo z tym ma problem to marudzi nie płacze ale tak się żali hehe ;P co do tej kupki byłam u pediatry i mówię ze może mleko złe bo dostaje bebilon comfort a ona ze nie zmieniamy tylko sok jabłkowy mam wprowadzać powoli ;p Trochę szybko ale dałam łyżeczkę to taki zadowolony był hehe ;P Mój aniołek to w 56 cm śmiga jeszcze hehe ale zacznie się niedługo 62cm mam nadzieję bo 56 ma akurat ;P jest maleńki ;P
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #717938 przez Olga60
Witajcie :)
U nas nocka super: 23 przez sen, 4.30 i mała śpi do tej pory, a ja leżę obok niej i tylko smoka wciskam jak zaczyna się wiercic ;)

I mam plan zgotować dziś botwinkę z przydomowego ogródka :P

Moja misia to też odpukac spokojne dziecko, płacze jak jest głodna i jak zasnąć nie może, szczególnie jak ją wywoze do miasta :kiss:

11 lata 4 miesiąc temu #717943 przez tysiiiak
sylka ale sexi mamusia :) jaka radosna :) a synek też boski :kiss:

u nas nocka spoczko 19.30 - 2 - 6 - 8 i właśnie leży i macha rączkami z prędkościa światła i gaduli :) a mamusia popija zbożówkę i kilkoma ziarenkami kawy rozpuszczalnej :P

a ja właśnie myśle co na obiad :unsure:

11 lata 4 miesiąc temu #717944 przez gusiek_kom
sylkaax mój Maksio 56 ma na styk a 62 jak go ubiorę to niedużo luźniejsze :)
mój maluszek od 3 dni budzi sie w nocy co 1-2 godziny :( wybudzają go bąki lub jak zacznie sie przekrecac to macha raczkami i sie budzi... masakra :( dodam tylko ze sam nie zasnie trzeba nosic i lulać...

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=57950

11 lata 4 miesiąc temu #717947 przez Olga60
Gusiek a prpbowalas zawijac dziecko tak żeby rączki były wzdłuż ciała, to bardzo pomaga bo właśnie nie przeszkadza sobie rączkami

11 lata 4 miesiąc temu #717948 przez Olga60
I ważne żeby miało coś z przy buzce, wtedy się wtuli

11 lata 4 miesiąc temu #717957 przez vika
Ja moją też mogę zaliczyć do aniołków choć prawdę powiem,że dużo czasu jej poświęcam a Tosia prawie wcale nie jest sama ale dzięki temu mam złote dziecko :laugh:
moje też ostatnio jakaś bardziej marudna i w nocy częściej się budzi 21-00-3-6 dostanie cyca i śpi dalej dopiero nad ranem standardowo trzeba ją wziąć do łóżka i położyć na brzuszku wtedy śpi tak od 6-10 :lol:

z rozmiaru 56 zaczyna wyrastać co większe to jeszcze wejdzie zaczynamy 62

ja nie umie zaobserwować u niej gorszych dni bądz lepszych myślę że każdy jest troszkę inny moja nie lubi monotonni co kilka dni to inaczej :woohoo:

11 lata 4 miesiąc temu #717959 przez Olga60
No i jeszcze jedno :laugh: odkąd karmie butelką dr browns skończyl się problem z meczacymi baczki

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka