- Otrzymane podziękowania: 33
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
Sylkaa jeszcze Sevilla urodziła 17
ja też daje hippa bo mały ją kocha ale czasem robię też rumianek i poprostu lekko go zaparzam, koper włoski też czasem robie taki parzony ale młodziak niechętnie go pije.
Była u nas moja kuzynka i Kuba tak się jej biedny przestraszył nie wiem czemu i cały czas nie spokojny był a po kąpieli tak się spłakał, że jeszcze nigdy tak nie płakał pierwszy raz widziałam jak mu łezki leciały sama się prawie popłakałam... nie mogłam go uspokoić dopiero po 10 minutach załapał cysia i przy nim jeszcze szlochał masaaakra
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- sylkaax
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Jutro jedziemy na działkę i planuje wziąć coś do picia w butelkę dla małej bo to 1,5 godziny jazdy, więc może jej się zachce pić.
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Tak to wyciągam cycka i pije sobie ile chce i kiedy chce, jedynie jak gdzieś się wybieram na dłużej to biorę w razie czego butelkę, ale i tak zazwyczaj cycek idzie w ruch
W ogóle to jestem bardzo niechętna, żeby jej dawać coś z butelki, bo jak mam dać jej z butli to cholera mnie strzela, próbowałam róznych butelek ale ona nie potrafi pić z butli i już, albo nie chce złapać, jak już złapie to wypluwa, albo zaraz uleje to co wypiła i taka robota.
- munnecabrava
- Wylogowany
- gadatliwa
- Nie można?? A właśnie, że można!
mineralna - nie, no chyba że nisko ale to bardzo niskozineralizowana i takiej wody nie wolno gotować ponieważ raz robi się osad dwa wszystkie mineraly wariują i szkodzą nie tylko dzieciom dorosłym też.
źródlana - jak najbardziej, ale ona musi być przegotowana bo mogą się w niej jakieś bakterojstwa zdarzyć, jak sama nazwa wskazuje woda jest ze źródełka nie filtrowana czy coś.
z kranu owszem we Francji np pije się wode prosto z kranu i dzieciom też taką się daje. Ale z Polszy trzeba gotować i to niestety dla dzieciorstwa nie w czajniku na prąd a na gazie bo musi się co najmniej chyba 5 minut pogotować żeby zabiło bakterojstwa.
Czy ja si do tego stosuję hmm co mineralnej tak nie daję w ogóle. W przypadku źródlanej zdarzyło mi się przegotowaną gorącą zmieszać z zimną jak sie pyza darła.
Z kranu gotuję w czajniku jak czasem sie zagapimy i braknie butlowanej.
Moja pyza dostala pomarańczową herbatkę z melisą i śpi
Najpierw pobiła i pogryzła misia później założyła sobie kocyk na głowę aż w końcu skapitulowała i padła.
Rumianek też czasem dostaje ale ostatnio rzadko bo się kupki unormowały a problemów z brzuszkiem nie ma.
Któraś pytała o to picie przy cycku raczej opcja herbatka zamiast mleczka się nie sprawdzi. Kilka razy próbowalam oszukać moją pyzę jak sie zagapiłam z jedzeniem (bo u mnie musi być równo co trzy godziny bo inaczej dostajemy taaaki opiernicz od małej) a miałam herbatkę wię chciałam ją troszkę herbatką zapchać ni sie jedzenie schłodzi gdzie tam wyduńdał herbatkę i orkiestra ;P
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
alex ja herbatkę podaję z reguły na spacerze jak jest ciepło a w domku między karmieniami może raz dziennie się troszkę napije jak zacznie marudzić
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Aaa i też nie sterylizuje butelek od samego urodzenia małej, przy pierwszym dziecku również tego nie robiłam, plesniawek i innych dziadostw niw było.
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
olga też czytałam ten raport o wodzie może i mamy super wodę ale te syfiaste rury ...
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pauluska współczuję domyślam się co musiałaś przeżyć ja to jestem panikara i jestem przerażona na samą myśl
olga też czytałam ten raport o wodzie może i mamy super wodę ale te syfiaste rury ...
He he dobre u nas właśnie połowa miasta jest rozkopana bo właśnie wymieniają te rury
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Ja daję albo rumianek (niestety słodzony) albo wodę z kranu przegotowaną. Nie widziałam nigdy wody źródlanej. Albo nie patrzyłam. Ale muszę kupić bo jak pojedziemy na wczasy to lepsza taka niż ta z kranu. Gdzie można ją kupić i jak się nazywa?
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
I wszystko jasne.
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pauluska wiem co przeżyłaś bo moja też się tak zachłysnęła jak była mniejsza. Wtedy to mój mąż zareagował bardzo szybko i profesjonalnie. Ale całą noc dochodziłam do łóżeczka czy wszystko dobrze. Teraz to już wiem jak postępować.
Ja daję albo rumianek (niestety słodzony) albo wodę z kranu przegotowaną. Nie widziałam nigdy wody źródlanej. Albo nie patrzyłam. Ale muszę kupić bo jak pojedziemy na wczasy to lepsza taka niż ta z kranu. Gdzie można ją kupić i jak się nazywa?
"Dar natury" z Nestlé np