BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #717965 przez gusiek_kom
w otulaczu raz się udało że spał 4 godziny :)
ostatnio było u nas strasznie gorąco a mały poci sie tak że szok i nie chciałam go dodatkowo przegrzewać. oczywiście uwielbia spać z pieluchą na twarzy :)
może dziś spróbuję z otulaczem jeszcze raz :)
Maksio jest bardzo aktywnym dzieckiem i chyba po prostu szkoda mu czasu na spanie... no i uwielbia sie przytulać ale tylko jak jest noszony... tak też zasypia...
muszę go zacząć uczyć zasypiania w łóżeczku bo niedługo kręgosłup mi siądzie :(

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=57950

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #717983 przez vika
Tosia jak sobie pośpi do 10 potem ma może trzy drzemki po godz aż do 21 a w między czasie cały czas trzeba się nią zajmować bo uwielbia towarzystwo :laugh: co któryś dzień zdarzy jej sie prawie cały przespać śmieje się że odsypia aktywność :lol:

boleści i kolek już prawie żadnych nie ma a dodam,że nie ograniczam się w jedzeniu jem już wszystko podaje jej tylko bio gaja bo moja ptofilaktycznie dostaje furaginum

dziś mam zamiar zrobić fasolową z dużą ilością swoich warzyw (od teściowej) mam nadzieję,że Tosi nic nie będzie fasolę i bób jadłam już dużo razy i mała akceptowała :laugh:

11 lata 4 miesiąc temu #718013 przez demoniqe
sylkaax super pomysł z tym sokiem jabłkowym na zaparcia dla dziecka. Ja po trzecim miesiącu też zacznę coś mu wlewać czasem do pyszczka :)

Chyba koniec skoku rozwojowego :)))) mały o 19:30 mało zjadł przed snem więc byłam pewna że się obudzi zaraz a on spał do 4:40. Nakarmiłam go i do łóżeczka fik. O 5:30 podałam mu smoka i o 6:40 i spał do 8 :) teraz ma drzemkę od 9:20 :)) chyba wraca moje dziecko :)

Ja na chrzciny dostałam od chrzestnej łańcuszek z medalikiem a od chrzestnego taką grawerowaną figurkę świętej rodziny z datą i imieniem Kuby z tyłu. To jest posrebrzane i ładnie wygląda na półce. Oprócz tego założyłam mu konto oszczędnościowe i wszystkie pieniążki od dziadków na koncie :)) w sumie jestem dyrektorem finansowym więc chyba bym nie przeżyła bez inwestycji środków dziecka :)

Mój mały jakoś tak się teraz unormował że kupę robi zawsze przy pierwszym porannym karmieniu u mnie na brzuchu :) w nocy nie zmieniam mu pieluchy więc jak po tych 10 godzinach dołoży kupę to trzeba szybko na przewijak lecieć :) na noc zakładam mu pieluchy trójki żeby się więcej zmieściło :) w sumie dwójki to już kończymy, teraz kupujemy same trójki, ale zostało mi ze 20 szt dwójek jeszcze.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #718041 przez vika
Tośka regularnie pierwszą kupkę robi między 6-7 rano jak leży na brzuszku i również przez całą noc ma pieluszkę suchą a po kupce jest mega ciężka :laugh:

moja dalej robi kilka kupek dziennie,podobno dzieci które robią dużo kupek mniej przybierają na wadze :huh:

dziś odmierzałam czas ile spędza przy cycu i o 3godz 9 min i śpi potem 6godz 7 min i śpi 9.40 7 min odbiła i teraz leży w łóżeczku coś jest bardzo leniwa do tego jedzonka chyba dziś pójdę ją zważyć w zeszły piątek ważyła 5200 ciekawe ile jej przybyło :unsure:

11godz 10 min normalnie mistrz szybkiego najadania się

dziewczyny ile wasze maluszki spędzają przy cycu i mniej więcej co ile jedzą?????

11 lata 4 miesiąc temu #718138 przez alexa_
Czesc dziewczyny:)
Rowniez jestem mama majowkowej pociechy. Moja Julia urodzila sie 18 maja.
Od dluzszego czasu waz podczytuje ale jakoś nigdy nie mialam odwagi napisac.
Jednak w koncu postanowilam sie dolaczyc i mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do swojego grona:)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #718146 przez Alex_87
Cześć dziewczyny :)

Moja jak zwykle ładnie przespała nockę :D więc to jej marudzenie w dzień jakoś przeżyję ;)
My już powoli wychodzimy z rozmiaru 68 i zaczynają mi się kończyć ciuchy, muszę się wybrać na jakieś większe zakupy dla niej, tylko nie wiem czy kupować 74 czy 80, żeby starczyło na dłużej :unsure:

alexa witaj, oczywiście, że Cie przygarniemy :)

A od dzisiaj mój mąż zaczyna urlop :) :) :) ależ jestem szczęśliwa, niby nigdzie nie wyjeżdzamy na dłużej, ale sam fakt że będzie w domu.
Jutro planujemy wybrać się do rodziców na działkę, mam nadzieję, że wypali, bo już nie byłam tam ponad rok.

Co do zasypiania dzieci z czymś przy buzi, zauważyłam, że moja Zuzka chyba polubiła jak ma pieluszkę przy buzi, no i zaczęła zasypiać w wózku jak się ją wozi, bo do tej pory to trzeba ją było uspać i dopiero do wózka. Hmm może powoli dorośleje B)

Zuzka je różnie, wydaje mi się, że odkąd przesypia 9-10 godz w nocy to potrzebuje częściej jeść w dzień, czasem je co 3-4 godz a czasem co godzinę, no i lubi leżeć przy cycku, nie wiem ile jest w sumie jej faktycznego jedzenia a ile przysypiania przy cycku ;) ale z niej taki ssak że pewnie by wystarczyło 5 min jedzenia i po sprawie, ale ona musi teraz podyskutować ze mną w trakcie jedzenia itp

11 lata 4 miesiąc temu #718182 przez moniaaak
Cześć alexa_, miło Cię powitać :).

Kacper je różnie, jak jest głodny bardzo, to się dossie i po około 10 minutach sprawa załatwiona. Ale czasami jak więcej jest marudzenia i jedzenia.
U nas coś się zaczyna Kacperkowi przestawiać. Z reguły kąpie go po 20, najpóźniej 21:30 już śpi, Potem wstawał około północy i potem trzecia, piąta, szósta i siódma(rano jest masakra).
A on wczoraj zasnął o 21:00, potem pobudka o 2, kilka dni temu też tak miał. Może chociaż ta jedna przerwa w jedzeniu będzie dłuższa:). Chociaż mój mąż ma teraz drugą zmianę to wraca o 22:30, więc i tak chodzimy spać około północy.

Ostatnio pisałyście jak Waszych mężów nie ma. Mój niby pracuje po 8 godzin, ale oprócz tego robi meble, więc w tym tyg, wyjeżdża z domu około 8.00 rano, a wraca w nocy:(.
Masakra...dostaję już kota w domu, a tu dziś znów upał, więc nawet na dwór na razie nie pójdziemy

11 lata 4 miesiąc temu #718211 przez sylkaax
Moj Adrianek zasypia ze swoim Stasiem taki zajączek przytulanka nawet nauczył się go chwytac jak jest z boku to kładzie go na buzkę :-P własnie lezy u mnie na brzuchu dopiero pierwsza drzemka od 7 rana :-P on w weekendy przesypia prawie cale noce pewnie dlatego ze tatuś wstaje a jak mamusia w tyg to wariuje i nie chce spac :-P

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #718230 przez alexa_
Julia je w zaleznosci od humoru. jak jest spokojna to 10 minut i najedzona. a czasami potrafi po 40 minut marudzic.

Ze spaniem roznie. Zazwyczaj kapiel o 19:30 i karminie a dopiero po 21 zasypia.
Jednak nie moge nazekac zazwyczaj ma jedna pobudke miedzy 4 a 5. :blink:

Co do rozmiru ubranek to powoli przechodzimy z 62 na 68:)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #718240 przez tysiiiak
Alexa witaj i fajnie, że napisałaś :kiss: pochwal się Juleczką :)

Też kupiłam ostatnio Kubulowi szmatkę przytulankę i fajnie z nią zasypia :) też nauczył się ją łapać a i niekiedy przydaje się jako przytrzymywacz wypadającego smoka :D a pieluszką i tak ma zawsze gdzieś pod buzią przez ulewanie :dry:

Ze spaniem też mu sie poprzestawiało :( wstaje teraz 2-6-8,9 a wcześniej wstawał o 4 i o 8. Zdecydowanie bardziej się wysypiałam wcześniej :cheer: może mu się nawróci ? :D

11 lata 4 miesiąc temu #718277 przez KarinaM
Alexa witaj wśród nas.
Moja po wczorajszych ekscesach spała od 22:00 do 03:00 a potem obudził Ją budzik męża o 6:00 i już wstała. Nie spała do spaceru o 9:00. Usnęła około 9:30 i pospala do 10:30. Przyszliśmy do domu bo już gorąco się robiło. Zjadła o 11:00 i usnęła o 11:30. Pospala do 12:30 i tyle dzisiaj spania. Teraz zjadła i gada że zwierzakami w lezaczku.

Około 16:00 muszę jechać do Auchan po książki dla Igora do szkoły. Ale Irina zostanie z moją mamą.

Dzisiaj ma przyjść teściowa bo mamy rocznicę ślubu i są moje imieniny.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #718288 przez tysiiiak
alexa_ teraz zauważyłam Juleczkę :) śliczności :* i jak ślicznie główkę trzyma :)

11 lata 4 miesiąc temu #718308 przez vika
no my już po ważeniu mała waży 5370 na szczęście w miejscu nie stoi :)

widzę,że u was podobnie z tym jedzeniem i przestawianiem się dzieciaczków we wszystkie światy :side: może to przez te upały :unsure:
moja gwiazda też coraz dłużej wytrzymuje w wózku potrafi dwie godz spędzić na spacerku bez spania :laugh: zdecydowanie myślę że dorasta i mądrzeje :laugh:

alexa_ witam Jula śliczna :)

11 lata 4 miesiąc temu #718310 przez Sevilla
Witam kolejną mamusię, Juleczka cudna :)

U nas dziś spokojnie. Mały wczoraj zasnął o 19.30, obudził się po 2, po 5 i 8 na jedzonko :) A dziś mały aniołeczek. Teraz właśnie sobie drzemie, a ja mam trochę czasu dla siebie :) I po cichu liczę, że o już po skoku :P :laugh:

Karina 100 lat :)

11 lata 4 miesiąc temu #718324 przez demoniqe
vika mój nigdy nie je dłużej niż 7 min :) ale teraz go odbijam, pochodzę z nim trochę i daję drugą pierś i znów je 7 min. I je jak smok więc to na pewno skok.

W nocy daję tylko jedną pierś i zasypia.

w dzień Kuba nadal ma 1,5 do 2h aktywności, a potem śpi po 2 godzinki :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka