BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #718880 przez Olga60
A ja wróciłam z miasta i kupiłam tą wodę w Rossmannie dla malusiej będzie miała na wyjazd :lol: i ona jest mineralna

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #718887 przez ewela86
hej kochane

to ja też muszę kupić tą wodę! masakra z tym upałem, dawno już takiego lata nie było i chyba już wolę to niż by miał być deszcz i zimno...

u nas przyszykowania do chrztu... za tydzień :)

11 lata 4 miesiąc temu #718914 przez sylkaax
Gorączka masakra nie ma czym oddychac maly tylko mleko i sen,mleko i sen ciekawe jaka nocka będzie:-P lubię cieplo ale to juz za duzo jak na mnie:-P

11 lata 4 miesiąc temu #718921 przez gusiek_kom
u nas też chrzciny w następną niedzielę :)
gdzie kupowałyście ubranka na chrzest?
ja dziś wysłałam moją mamę z siostrą żeby coś kupiły Maksiowi i jestem ciekawa czy się uda :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=57950

11 lata 4 miesiąc temu #718941 przez munnecabrava
Wrrr okresu w dalszym ciągu brak niby robilam ten test ale wolałabym już dostać jak nie dostanę do wtorku to zrobię kolejny;/

Któraś pisąła że jeszczze w ogóle nie dostala a nie karmi współczuje ja jestem panikara ;/

Pysia dzisiaj jakiś bezsennu dzień ma nie chce mi zasnąć a jak zaśnie to co chwilkę sie budzi.

Kupiłam kieckę na wesele bialo granatowa :) Oglądałam czarne kiecki ale jakoś mi nie leżaly

www.reserved.com/pl/pl/y2610-mlc/stripe-dress

i może wykorzystam jeszcze raz moje ślubne butki :D bo mimo że są białe to nie takie typowo ślubne

11 lata 4 miesiąc temu #718986 przez KarinaM
Pojechałam na grilla do szwagra! Chyba dobrze zrobiłam bo nadskakiwał mi jak nie wiem co. Ich córeczka malutka. Jest młodsza o 3 tygodnie ale jest bardzo drobna ale za to dluga. Moja młoda była bardzo grzeczna.
Wykąpałam Ją ale coś ma problemy ze spaniem. Od 20:00 do teraz budziła się ze 4 razy.
No i znowu grają u mnie nad Wisłą i słychać w domu.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #718995 przez Olga60
Karina to super, że wszystko dobrze wyszło, a i tak pewnie on i rodzinka mają świadomość jego beznadziejnego zachowania się :P

Teraz to już przed nami wczasy i sobie odpoczniemy B)

Moja też dopiero zasnęła, a zazwyczaj już o 8 śpiocha :woohoo:

11 lata 4 miesiąc temu #719007 przez tysiiiak
Karina fajnie że szwagier się postarał :) i dobrze wyszło że pojechałaś :)

B-brava śliczna sukienka :) a okresem chyba puki co nie ma się co stresować przecież cykle nie muszą być odrazu regularne :)

I My trafiliśmy dziś na grilla do znajomego na ogródek :) Kubula albo spał sobie w cieniu albo gadulił do zabawek w wózku więc super :) wróciliśmy dopiero przed 21, wykąpaliśmy malucha i teraz sobie zasypia :)

Vika mi też jakies krostki na rękach wyskoczyły i jak jestem za długo na słońcu do mnie skóra swędzi :angry:
a jak pyliło to myślałam że sobie oczy wydrapie :( nigdy wcześniej tak nie miałam ale z tego co słyszałam to dużo osób w tym roku właśnie tak reagowało na pylenie i nie koniecznie po porodzie ;)

11 lata 4 miesiąc temu #719013 przez Alex_87
Hej :)

A my wróciliśmy z działki :D szkoda, że tak szybko ta sobota minęła...
Chyba mi podmienili dziecko bo od trzech dni Zuzka nie robi histerii tylko płacze jak czegoś chce, jak nie śpi to długo się zajmuje sobą i gada do zabawek, w ogóle zrobiła się jakaś taka "doroślejsza". W samochodzie też była grzeczna, i wydudniła 120 ml rumianku w drodze, jestem w szoku bo rzadko chciała z butli. Może nowy smak jej podszedł, bo nigdy jeszcze nie dawałam jej rumianku. Ale rzeczywiście piciem jej nie oszukam, bo zaraz w domu musiała dojeść cycka ;)
Za kilka dni znowu jedziemy, ale już zostaniemy na 2-3 dni :D

M-brava śliczna kiecka. Ja od dwoch tygodni robie brzuszki więc mam nadzieję, że wkrótce też kupię sobie jakąs ładną sukienke :cheer:

Pauluska ale się najadłaś strachu, ja to najbardziej nie lubię jak mała się zakrztusi w foteliku albo w leżaczku jak jest przypięta pasami. Dzisiaj miałam stracha jak jej dawałam pić w samochodzie podczas drogi, przecież zanim bym ją odpięła...

11 lata 4 miesiąc temu #719016 przez demoniqe
moniaaak napisał:

Demonique a jak ten rumianek mu przygotowujesz? Taki normalny, zwykły parzysz? W jakich proporcjach? No i ile go dajesz małemu? I ponawiam pytanie czy go słodzisz? Ja mojemu też chcę zacząć dawać.[/quote]

moniaaak normalnie zalewam saszetkę szklanką wody i parzę, potem przelewam do butli i słodzę cukrem ale niewiele. Mały pije ale tylko ciepły, zimnego nie lubi, no i trzeba go wylewać po 3 godzinach bo się mętny robi.

11 lata 4 miesiąc temu #719018 przez demoniqe
a my dziś cały dzień nad jeziorem. Mały spał jak zabity 3 godzinki potem gugał wesoło cały dzień. Rewelacja :) nie ma to jak karmienie cycusiem z nogami w jeziorku :)

11 lata 4 miesiąc temu #719054 przez moniaaak
demoniqe napisał:

moniaaak normalnie zalewam saszetkę szklanką wody i parzę, potem przelewam do butli i słodzę cukrem ale niewiele. Mały pije ale tylko ciepły, zimnego nie lubi, no i trzeba go wylewać po 3 godzinach bo się mętny robi.

I duzo Ci wypija?

Ja dziś zaparzyłam Małemu koperek, ale nie dosłodziłam i nie bardzo mu smakował, wypił może ze 20 ml.

11 lata 4 miesiąc temu #719055 przez moniaaak
Demonique zazdroszczę tego jeziorka.
My się gotujemy w bloku, nawet na zewnątrz dziś nie bylismy bo się nie dało. W dodatku mąz w pracy do 22.00, więc ja znów sama siedziałam :(.

11 lata 4 miesiąc temu #719076 przez munnecabrava
Własnie a ile wypijają wasze dzieciorki ? Bo moja potrafi 3 razy dziennie wypić po 100 ml:)

A wyparzacie dalej butelki ? Bo ja sie zastanawiam czy nie kupić płynu z nuka nie przejść na to bo to ciągłe użytkowanie czajnika dobija mnie rachunkami za prąd ;P

Hmmm macie opcje korzystania z e-zakupów tesco ? Fajna sprawa :) Robie wlasnie zakupy i się zastanawiam czy nie zwziąść już jakichś słoiczków z brokułami i innymi co by zrobic już jakieś zapasy powoli żeby póxnej nie było szoku finansowego. Będę jej pewnie gotować ale czytałam ostatnio ze dziecko powinno mieć dużą rożnorodność smaków a cóż obawiam się że moje zdolności kulinarne nie są aż tak rozwinięte:P

Wie koraś jaką one mają datę ważności ?
Tzn mniej wiecej jaki czas rok ? czy mniej ?

11 lata 4 miesiąc temu #719093 przez Daarikaa
moja tez potrafi wydudlac 3 male butelki :)

nie mam pojecia jaka date waznosci maja sloiczki

wczoraj uskrobalam na czubeczek lyzeczki troszeczke jabluszka i Klaudia byla wniebowzieta :) czekam na reakcje - jesli wszystko bedzie okey to zaczne powolutku podawac jej cosik innego :)

co to ta bioogaja na co to jest? i debridat?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka