BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #719503 przez moniaaak
tysiiiak napisał:

Przejdę się dziś do pediatry. Mam nadzieję, że mnie przyjmię. Kubuś czesem z rana kaszlnie no może z 2-3 razy. Podejrzewam że to zakrztuszenie od śliny bo tak brzmi ale i tak sprawdzę. :huh:

U mnie też Kacperek pokasłuje,szczególnie rano lub w okolicach "po jedzeniu". Też to raczej takie "zaksztuszeniowe" bardziej. Pediatra go osłuchiwała przy okazji szczepionki i stwierdziła, że nic mu nie jest. Ale zawsze lepiej się upewnić:).

Mój Maluszek dziś jakoś ma lepszy humorek niż wczoraj. Aż miło jak dziecko sobie leży, zajmuje sobą i nie beczy:).

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #719506 przez Olga60
Tysiiiak i tak mu zostanie, będzie jak wielu panów nosił skarpety + sandały :lol: :lol: :lol:

11 lata 4 miesiąc temu #719509 przez Olga60
Moja misia też pokasłuje, ale właśnie zauważyłam, że to od śliny takie zaksztuszenie :cheer:

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #719511 przez tysiiiak
Olga haha o tym nie pomyślałam :P

Zarejestrowałam Kubula niech go posłucha :) będę spokojniejsza :)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #719517 przez moniaaak
Czy Wasze Maluszki lubią czyszczenie noska? Mój na początku strasznie się buntował i przy psikaniu solą, a potem przy odciąganiu aspiratorem.
Ostatnio natomiast chyba wydoroślał, bo się cieszy i już wie, że jak to zrobię to będzie mu się lepiej oddychać.

Ja też Maluszka raczej nie przegrzewam. W upały to w domu w samym pamku, albo w bodziakach z krótkim rękawem. Na spacerze tak samo. Jak jest wiatr to ewentualnie czapeczka. W torbie mam coś zawsze na wszelki wypadek, ale z reguły nam wystarcza. Bardziej mam problem jak go ubrać, jak jest chłodniej, bo nie wiem czy nie za chłodno, czy nie za lekko...

Muszę się Wam pochwalić. Mój synek dziś w nocy zaszalał. Zasnął około 9.00, a obudził się na jedzonko o 3:30. Aż ja sama się obudziłam koło 2.00 zdziwiona, że jeszcze nie ma krzyku.
Potem nadrobił, bo pobudka była jeszcze przed piątą, potem 7.00 i 8.00, ale to już się śmiałam, że musi nadrobić ten długi okres "niejedzenia" w nocy :) . Oby częściej miał takie dłuższe drzemki :).

11 lata 4 miesiąc temu #719549 przez alexa_
moniaaak Moja malutka do tej pory nie przepada za ta czynnością ale po czyszczeniu szybko wraca jej humorek.

tysiiiak julia pokasluje w sumie od urodzenia ale lakarz nic nie slyszy. czasami mam wrazenie ze robi to specjalnie bo zazwyczaj bralam ja na rece jak kaszlnela.

11 lata 4 miesiąc temu #719559 przez Sevilla
Ja ubieram małego bardzo lekko, a w te upały nogi mu się strasznie pocą, cały czas ma wilgotne stópki :P :laugh: :laugh:

Olga60 mój Maksik ważył 2970 przy urodzeniu, a jak wychodziliśmy ze szpitala 2690 i położne kazały mi sprawdzać kark, ale on zawsze gorący :)

11 lata 4 miesiąc temu #719572 przez gusiek_kom
Mój Maksio też lubi czyszczenie noska :)
gorzej było z myciem fałdki pod brodą bo czasami bardzo go to rozdrażniało i żeby go nie denerwować zaczęłam czyścić mu szyjkę jak leży na brzuchu :) pięknie dźwiga główkę i wszystko odsłania, dzięki temu mi też jest łatwiej :)

niestety noce nie są jeszcze tak cudowne jak u Was bo pobudki średnio co 2 godziny tak samo jak w dzień :( wszyscy obiecują że jak dziecko skończy magiczne 3 miesiące wszystko zmienia się na lepsze więc nie mogę się doczekać :)

chrzcimy w tą niedzielę i zapowiadają upały więc nie wiem jak to mały zniesie...

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=57950

11 lata 4 miesiąc temu #719576 przez demoniqe
moniaaak jem prawie wszystko za wyjątkiem śmietany, surowego mleka i czekolady. Resztę raczej jem, ale jak smażone to w umiarkowanych ilościach.Wczoraj np. jadłam steki dobrze wypieczone i mizerię z solą i rosół tłuściutki jem co drugi dzień z kur tatusia :)

co do oddychania to starałam się bardzo na samym początku, położna to zauważyła i poradziła mi żeby jak najwolniej wypuszczać powietrze. potem oddychałam prawie do końca prawidłowo bo bardzo mi to pomagało, Czasem szybciej wypuszczałam powietrze bo musiałam sobie krzyknąć :)

mój mały cały czas bez skarpet w samym bodziaku, na spacerze okrywam go pieluszką jak świeci na niego słońce. Ale teraz już czasem smaruję go kremem z filtrem po prostu (same nóżki). Czapkę zakładam mu tylko jak idę z nim na słońce, np wchodzę z nim do jeziorka.

Karmię cycusiem też na dworzu i to częśto przy wiaterku, ale jak jest 33 stopnie to wiatr i dla takiego dziecka jest zbawienny.

U nas mały w weekend był super, spał pięknie w nocy (od 19:30 do 5 rano i potem do 7) i w dzień długo też, np wczoraj od 13 do 17:30 :) a dziś w nocy też rewelacja od 19:30 do 5 i do 7:30 :) teraz od 9 śpi sobie już 1,5 godzinki :) ale u nas pada deszcz więc może dlatego mu tak fajnie

11 lata 4 miesiąc temu #719582 przez demoniqe
nos małemu czyszczę gruszką tylko wtedy jak charcze albo jak widzę że coś w nim ma, za to psikam mu sterimar kilka razy dziennie żeby mu się lepiej oddychało w te upały i to wystarcza. Najlepiej jest jak leży na brzuchu, wtedy wszystkie gilki mu wyłażą same :)

Sevilla u nas tak samo ze stópkami, nawet myślałam że mały ma gorączkę pare razy, ale po prostu był gorący. Lubi czyszczenie noska rano, wtedy guga przy tym nawet :)

11 lata 4 miesiąc temu #719619 przez sylkaax
Dzisiaj nocka spokojna pobudka 2 i 6 ;P Mój mały uwielbia jak tatuś czyści nosek ;] w ogóle lubi jak tatuś się nim opiekuję ;P Ja to mam dobrze M. wychodzi o 6 wraca ok 16 i od 17 już z małym siedzi karmi i wszystko ogarnia do 21 później nocka należy do mnie;] W ogóle ja Adrianka kąpałam tylko raz ten obowiązek też tatuś ma ;P

11 lata 4 miesiąc temu #719662 przez Alex_87
U nas dzisiaj jakas tragedia, nocka jak zwykle super, o 6 pobudka, ale od rana mała tak marudzi, mąż próbuje ją ululać, ale ona i tak płacze, cycka nie chce, nie wiem co jej jest, czy to przez upał czy znowu jej dokuczają dziąsła :/

Ja Zuzkę też kąpałam tylko raz sama, a tak to zawsze z mężem, i mała ma niezłą radochę jak kąpiemy ją razem, bo jak kąpałam ją sama to była w niezłym szoku, że taty nie ma :D

No może racja z tym, że nie zawsze matka wie co najlepsze dla swojego dziecka, ale z 1000 złotych rad od wszystkich trzeba wybrać te które wydają nam się najrozsądniejsze, w końcu jakiś tam instynkt macierzyński mamy ;) a poza tym wiele mam też tak ma, że nawet jak się coś powie w dobrej wierze, to one czują się atakowane i krytykowane, że ktoś im coś narzuca, a przecież czasem warto kogoś posłuchać.

11 lata 4 miesiąc temu #719724 przez vika
Co do porodu to ja wolę się nie wypowiadać by nie stresować u mnie po 12 godz skończyło się drugą cesarką a oddychałam sztucznie bo przez panikę nie dalam rady sama :blush: i co z tego,że to był drugi poród i wiedziałam co mnie czeka :angry: każdy :angry: poród jest inny i każdy go inaczej przechodzi.

co do ubierania to ja też nie zakładam skarpet na dworku a mala chodzi najczęściej w bodziakach na ramiączkach ale w samym pampku nie chce być widoczniejest ciepłolubna jak mamusia :laugh:

jestem jeszcze na wsi chowam się przed słońcem bo mi chrostki na kolanach i łokciach wyskakuję okropne ropne bąbelki a co do uczulenia to mam dalej i jest masakrycznie nos całą twarz mam spuchniętą wczoraj nawet się nie malowałam bo łzy ciurkiem mi szły a wysmarkalam tone chusteczek tragedia :angry: dziś troszkę lepiej bo w nocy popadalo ale nos mam jak Rudolf :laugh:
no ale jak tu nie kochać wsi jak mala śpi 22-5-8 potem 10 i jeszcze śpi wczoraj caly dzień aż mnie cycki bolały :angry:

11 lata 4 miesiąc temu #719737 przez Olga60
A ja zaczęłam pakowanie bo jednak wyjeżdżamy w środę nad ranem jak mała zje ok 4. Tyle rzeczy już naazykowałam a to dopiero początek :ohmy: :ohmy: :ohmy: dobrze, gdyby nie bagażnik na dach to ja nie wiem, a kiedyś maluchami się jeździło :huh:

11 lata 4 miesiąc temu #719746 przez munnecabrava
Dzisiaj chyba coś nie tak z ciśnieniem czy pogoda czy biorytm :P moja pyza też dzisiaj taki mały terrorysta.

Dzisiaj dam jej troszkę soczku zobaczymy jak zareaguje ... kurcze korci mnie kupiłam troszkę słoiczków taka pierwsza tura.

A mnie dzisiaj naszło na sangrię :D ale taką na wypasie z owockami w środku :D Zdalam sobie wlasnie sprawę że za półtora miesiąca wracam do pracy ;P

Bo ja biorę tylko 20 tygodni heh wiem że muszę i chcę wrócić aleee troche mnie zza serce ścisneło.

Kurcze al to jest nieprawdopodobne płacze to , trzeba zmieniać śmierdzące kupy, niewysypiamy się, ciągle coś nie tak a nie wiem czy kiedykolwiek kogokolwiek tak mocno kochałam czy pokocham.

Iiii ten szelmowski uśmieszek :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka