- Otrzymane podziękowania: 7
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tosia 19,05,2013 Kinia 31,12,2001
jednej 3tyg dzidziuś trafil do szpitala bo się zakrztusił a ona nie wiedząc co z nim zrobić okryla pieluszką i pobiegla do przychodni na szczęście była blisko w szpitalu dowiedziała się,że smoczki w butelkach które używa są dla rocznych dzidziusiów a jej mały krztusil się bo nie nadążał łykać mleczka a powiem,ż butla była fest jak to zobaczyłam to szkoda mi się zrobio dzieciaczka wiedząc co jeszcze może przejść przy takiej mamusi w ogóle ta matka miała niezłe schizy choć z tego co widziałam bardzo szalala za małym
druga mały 4msc przekrzywiony na prawy bok urodzil się jako wcześniak i mama twierdzi,że w szpitalu go tak kładły tylko na jednym boku aż żal dupe ściskal jak widziałam,że małego kładla tylko na prawo "BO TAK LUBI INACZEJ PŁACZE" MASAKRA nie każda wie co dla jej dziecka jest najlepsze bo nie wie co jest dobre dla dzieci
dziewczyny a jak wasze maluszki dużo kichają??? moja ostatnio po kilka razy dziennie tkimi seriami a jest zdrowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
A ja zaczęłam pakowanie bo jednak wyjeżdżamy w środę nad ranem jak mała zje ok 4. Tyle rzeczy już naazykowałam a to dopiero początek dobrze, gdyby nie bagażnik na dach to ja nie wiem, a kiedyś maluchami się jeździło
My też bierzemy bagażnik dachowych bo inaczej nie zmiescimy się. Ja wyjeżdżam w sobotę więc zacznę pakować się w środę lub czwartek.
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Rany dziewczyny ja jadę na działkę na dwa dni i wiem, że muszę zabrać masę rzeczy a co dopiero na taki wyjazd
A ja wczoraj dałam małej do polizania kawałek jabłka, mina mojej córki bezcenna, to był szok do kwadratu a później uśmiech od ucha do ucha, chyba jej się spodobał nowy smak
Co do kichania, to Zuzka od początku dużo kicha, śmiejemy się, że ma po dziadku, też takimi seriami, ale w jej przypadku to oczyszczanie noska i tyle.
To samo z tym kasłaniem, odkąd ma mega produkcję śliny to jest kilka razy dziennie, na początku też się martwiłam, że coś jej jest, ale od tamtej pory dwa razy widział ją pediatra i wszystko jest ok a dzisiaj to ssie sobie cyca i się odrywa, żeby znaleźć swoją rękę i zacząć ją pałaszować no lepsza ręką od cyca co to się porobiło
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Dzisiaj przyszła wanienka dmuchana i mata dla Iriny. Matę rozłożyłam ale nie było dużego zainteresowania. Może musi przyzwyczaić się do niej?
Co do rad dla mojej szwagierki to ja dziękuję. Nic nie będę Jej mówić bo Ona to jest z tych co to wiedzą wszystko najlepiej.
Ja lubię z Wami rozmawiać mimo że miałam już dziecko bo dużo się dowiaduję i mam w Was wsparcie.
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
No w końcu mój Zuzelek zasnął, padła ze zmęczenia
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tosia 19,05,2013 Kinia 31,12,2001
- Otrzymane podziękowania: 7
ja do teściów na wieś mam 7 kil i na kilka dni biorę prawie wszystko poza łóżeczkiem i wanienką mąz ciągle coś dowozi
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Wróciliśmy od pediatry - osłuchowo wszystko dobrze na szczęście lekarka powiedziała to co podejrzewałam, że albo od śliny albo mleczko mu się cofa jakby zaczął więcej kaszleć to włączymy kurację antyrefluksową
waga: 5980 czyli 800 gr przybrał przez miesiąc
też nie zazdraszczam pakowania nie wiedziałabym od czego zacząć
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
tysiiiak faktycznie to pokasływanie może być od mleczka. Mi pediatra nic nie mówiła, że to może mieć coś wspólnego z refluksem.
Ale córeczka mojej koleżanki miała... mówie Wam dziewczyny to była jakaś masakra. Mała nie chciała jeść w ogóle- każde karmienie to był płacz. Pokarm jej się cofał z żołądka i miała podrażnione jelitka przez kwasy żołądkowe. Zwyczajnie ją bolało przy karmieniu. Najgorsze było to, że nikt jej nie umiał pomóc. Dopiero prywatnie poszli i lekarz im powiedział, że to ostatni dzwonek. Jeszcze chwilę i skończyło by się operację
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ostatnio Kubula possie chwilkę smoka i wypluwa i zasypia już bez oczywiście nie zawsze ale coraz częściej na spacerku zdarza mu się wogóle bez zasypiać dziwneee
Domiś gdzie jesteś? pewnie wędrujesz z Tymkiem po świecie
anek miałam już wcześniej pisać karuzela sprawdza się wyśmienicie młodziak ją uwielbia a ja ją tylko przekładam z miejsca na miejsce
- KarolciaZumba
- Wylogowany
- budujemy zdania
Czy to normalne,że nic mi się nie chce i mam lenia razy milion....
Mam wyrzuty sumienia,że mogę przeleżeć cały dzień w łóżku.... Oczywiście męczą mnie mdłości,dzidziuś kopie bardzo mocno do tego wiadomo krocze zaczyna pobolewać....
Dodam,że moje wyniki krwi są ok i żadnej anemii nie mam...
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- KarolciaZumba
- Wylogowany
- budujemy zdania
najgorsze jest to ,że jak mam taki dzień to nic bym nie robiła tylko jadła...
Mam jak na razie jakieś 11kg na plusie, i chciałabym jak najszybciej wrócić do wagi sprzed ciąży, trochę mnie to stresuje...
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A pod koniec to już jadłam wszystko i słodyczami się zajadałam, bo wcześniej to starałam się żeby było zdrowo i żeby nie przytyć za dużo.