BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #719751 przez vika
no to prawda,że nie każda wie jak się opiekować dzieckiem jak bylam w szpitalu to mnie szokowały co niektóre mamusie

jednej 3tyg dzidziuś trafil do szpitala bo się zakrztusił a ona nie wiedząc co z nim zrobić okryla pieluszką i pobiegla do przychodni na szczęście była blisko :huh: w szpitalu dowiedziała się,że smoczki w butelkach które używa są dla rocznych dzidziusiów a jej mały krztusil się bo nie nadążał łykać mleczka a powiem,ż butla była fest jak to zobaczyłam to szkoda mi się zrobio dzieciaczka wiedząc co jeszcze może przejść przy takiej mamusi :angry: w ogóle ta matka miała niezłe schizy choć z tego co widziałam bardzo szalala za małym :huh:

druga mały 4msc przekrzywiony na prawy bok urodzil się jako wcześniak i mama twierdzi,że w szpitalu go tak kładły tylko na jednym boku aż żal dupe ściskal jak widziałam,że małego kładla tylko na prawo "BO TAK LUBI INACZEJ PŁACZE" MASAKRA nie każda wie co dla jej dziecka jest najlepsze bo nie wie co jest dobre dla dzieci

dziewczyny a jak wasze maluszki dużo kichają??? moja ostatnio po kilka razy dziennie tkimi seriami :dry: a jest zdrowa

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #719760 przez KarinaM
Olga60 napisał:

A ja zaczęłam pakowanie bo jednak wyjeżdżamy w środę nad ranem jak mała zje ok 4. Tyle rzeczy już naazykowałam a to dopiero początek :ohmy: :ohmy: :ohmy: dobrze, gdyby nie bagażnik na dach to ja nie wiem, a kiedyś maluchami się jeździło :huh:

My też bierzemy bagażnik dachowych bo inaczej nie zmiescimy się. Ja wyjeżdżam w sobotę więc zacznę pakować się w środę lub czwartek. :laugh: :laugh:

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #719779 przez Alex_87
Vika no oczywiście, że są matki, które wiedzą niby wszystko najlepiej a robią krzywdę dzieciom, już nie wspomnę o tych które duszą lub głodzą :/ tak jak ostatnio było głośno o tym Danielu z Anglii. Mi chodziło bardziej o te przeciętne mamy, że jeśli czują, że trzeba założyć dziecku skarpetki to założą itp ;)

Rany dziewczyny ja jadę na działkę na dwa dni i wiem, że muszę zabrać masę rzeczy a co dopiero na taki wyjazd ;)

A ja wczoraj dałam małej do polizania kawałek jabłka, mina mojej córki bezcenna, to był szok do kwadratu :D a później uśmiech od ucha do ucha, chyba jej się spodobał nowy smak :D

Co do kichania, to Zuzka od początku dużo kicha, śmiejemy się, że ma po dziadku, też takimi seriami, ale w jej przypadku to oczyszczanie noska i tyle.
To samo z tym kasłaniem, odkąd ma mega produkcję śliny to jest kilka razy dziennie, na początku też się martwiłam, że coś jej jest, ale od tamtej pory dwa razy widział ją pediatra i wszystko jest ok :) a dzisiaj to ssie sobie cyca i się odrywa, żeby znaleźć swoją rękę i zacząć ją pałaszować :ohmy: no lepsza ręką od cyca co to się porobiło ;)

11 lata 4 miesiąc temu #719785 przez Olga60
Moja kicha od urodzenia, na początku to niby się oczyszczała, a teraz .... po prostu tak chyba ma i zawsze 2x jak mamusia :lol:

11 lata 4 miesiąc temu #719787 przez KarinaM
Alex ja to aż boję się tego pakowania. Ja nad jezioro na jeden dzień to zabrałam tyle rzeczy że mój Marcin patrzył z przerażeniem. A na tydzień to chyba wszystkie rzeczy wezmę i to od rozmiaru 62 do 74. Bo tam nie będę ani prala ani prasowala więc najwyżej będzie chodziła w większych rzeczach.

Dzisiaj przyszła wanienka dmuchana i mata dla Iriny. Matę rozłożyłam ale nie było dużego zainteresowania. Może musi przyzwyczaić się do niej?

Co do rad dla mojej szwagierki to ja dziękuję. Nic nie będę Jej mówić bo Ona to jest z tych co to wiedzą wszystko najlepiej.
Ja lubię z Wami rozmawiać mimo że miałam już dziecko bo dużo się dowiaduję i mam w Was wsparcie.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #719803 przez Alex_87
Dobrze, że przynajmniej jedzenie dla niej mam zawsze przy sobie ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

No w końcu mój Zuzelek zasnął, padła ze zmęczenia :D

11 lata 4 miesiąc temu #719804 przez vika
No wyjazdu Wam zazdroszcze ale pakowania wcale :side:

ja do teściów na wieś mam 7 kil i na kilka dni biorę prawie wszystko poza łóżeczkiem i wanienką mąz ciągle coś dowozi :laugh:

11 lata 4 miesiąc temu #719835 przez tysiiiak
Kuba też kichnie sobie tak z 2 x dziennie :)
Wróciliśmy od pediatry - osłuchowo wszystko dobrze na szczęście :) lekarka powiedziała to co podejrzewałam, że albo od śliny albo mleczko mu się cofa :huh: jakby zaczął więcej kaszleć to włączymy kurację antyrefluksową :unsure:
waga: 5980 :) czyli 800 gr przybrał przez miesiąc :)

też nie zazdraszczam pakowania :ohmy: nie wiedziałabym od czego zacząć :P

11 lata 4 miesiąc temu #719852 przez moniaaak
Kacperek też czasami kicha jak szalony :).
tysiiiak faktycznie to pokasływanie może być od mleczka. Mi pediatra nic nie mówiła, że to może mieć coś wspólnego z refluksem.
Ale córeczka mojej koleżanki miała... mówie Wam dziewczyny to była jakaś masakra. Mała nie chciała jeść w ogóle- każde karmienie to był płacz. Pokarm jej się cofał z żołądka i miała podrażnione jelitka przez kwasy żołądkowe. Zwyczajnie ją bolało przy karmieniu. Najgorsze było to, że nikt jej nie umiał pomóc. Dopiero prywatnie poszli i lekarz im powiedział, że to ostatni dzwonek. Jeszcze chwilę i skończyło by się operację

11 lata 4 miesiąc temu #719859 przez tysiiiak
Współczuje przeżyć Twojej koleżance :( u nas na szczęście tak źle to nie wygląda... jest ulewanie po każdym jedzeniu i czasem zwymiotuje ale żadko i to raczej w upały.

Ostatnio Kubula possie chwilkę smoka i wypluwa i zasypia już bez :) oczywiście nie zawsze ale coraz częściej :) na spacerku zdarza mu się wogóle bez zasypiać :) dziwneee :P

Domiś gdzie jesteś? pewnie wędrujesz z Tymkiem po świecie :)

anek miałam już wcześniej pisać :) karuzela sprawdza się wyśmienicie :D młodziak ją uwielbia :D a ja ją tylko przekładam z miejsca na miejsce :)

11 lata 4 miesiąc temu #719864 przez KarolciaZumba
No to mamuśki mam do Was jeszcze jedno pytanie :)

Czy to normalne,że nic mi się nie chce i mam lenia razy milion....
Mam wyrzuty sumienia,że mogę przeleżeć cały dzień w łóżku.... Oczywiście męczą mnie mdłości,dzidziuś kopie bardzo mocno do tego wiadomo krocze zaczyna pobolewać....

Dodam,że moje wyniki krwi są ok i żadnej anemii nie mam...

11 lata 4 miesiąc temu #719873 przez tysiiiak
Karolcia ja też w pewnym momencie tak miałam i też leżałam całymi dniami :P ale potem przychodzi zastrzyk energii i włącza się "wicie gniazdka" :) zobaczysz jak będziesz myć podłogi na kolanach :P hehe

11 lata 4 miesiąc temu #719883 przez Alex_87
Oj tak Karolcia leń się ile możesz :D i to jest raczej normalne, ja czasem mogłabym przeleżeć cały dzień, a czasem sprzątałam jak szalona. A wywołać poród pomogło mi chodzenie po schodach :D Mama mi powiedziała, żebym sobie pochodziła no i za godzinę zaczęły mi się sączyć wody i pojechaliśmy do szpitala :) oj miło to się wspomina jak już jest się po wszystkim :) ale tego brzucha mi za nic w świecie nie brakuje, czasami tylko tych kopniaków, minęły niecałe 3 miesiące a ja już zapomniałam jak to było być w ciąży...

11 lata 4 miesiąc temu #719885 przez KarolciaZumba
a ja bym się już chciała właśnie poczuć taka lekka :D

najgorsze jest to ,że jak mam taki dzień to nic bym nie robiła tylko jadła...
Mam jak na razie jakieś 11kg na plusie, i chciałabym jak najszybciej wrócić do wagi sprzed ciąży, trochę mnie to stresuje... :S

11 lata 4 miesiąc temu #719887 przez Alex_87
Ja przytyłam chyba ze 20 kg, już po koniec to była mega spuchnieta, zwłaszcza nogi, ta opuchlizna chyba była dla mnie najgorsza...Ale szybko zrzuciłam wagę, teraz zostało mi jeszcze 2 kg z ciąży, ale nie chce już nic zrzucać, oprócz brzucha, ale jestem bardzo zadowolona, bo w sumie już nie wygląda jak po ciąży :D
A pod koniec to już jadłam wszystko i słodyczami się zajadałam, bo wcześniej to starałam się żeby było zdrowo i żeby nie przytyć za dużo.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka