- Otrzymane podziękowania: 33
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
M-brava niewiem jaką datę mają słoiczki. Wydaje mi się że tak z rok ale nie chce Cię wprowadzić w błąd
my dziś do wieczorka raczej nie wyjdziemy :(już jest skwar :/
Kubula pospał od 21 do 6 rano tylko drugi mężczyzna jakoś nie dał mi pospać
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Moniaaak Kuba też dużo nie pije, jakieś 10-20 ml, ale daję mu za każdym razem jak wstaje z drzemki i z brzuszkiem jest rewelacja teraz.
Nie daję mu po to żeby się napił, po to to daję mu cycusia częściej w takie upały.
Ja tych słoiczków nie będę kupować, sama będę gotować warzywka i przecierać blenderem. Do tego mój tata hobbystycznie hoduje kurczaki i króliki. Porobiłam sobie z królika takie kulki mięsne (zmielone na papkę) i będę je dodawać do tych warzyw zmielonych
Ojj ta laktacja przy takich upałach jest mniejsza za to nad jeziorem cały czas piłam Karmii i cycusie się napełniały w 45 minut więc młody miał co jeść.
Dziś spał od 21 do 4:30 a potem do 7:30
Teraz drzemie od 9 Miłego dnia kochane! ja chyba pojadę na zieloną trawkę do mamy na wieś po kościółku w kościele mamy fajnie bo chłodno!
- alexa_
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Wczoraj wybralismy sie na jarmark i julia zaskoczyla wszystkich jak zasnela o 17 to obudzila sie o 1 zjadla i dalej lulu do 6.
- sylkaax
- Wylogowany
- pierwsze słowa
amy na zakupy muszę synkowi kupic cos fajnego do ubrania :-P u nas leje deszcz i chłodno dosyc ale to dobrze jakos lepiej mimo wszystko się czuję. Co do słoiczkow to myslę ze soczki czy proste dania wykonam a te bardziej wymyslne dam ze słoiczka
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
U nas dzisiaj chłodniej. Nie pada ale słonka też nie ma.
Ja wczoraj dostałam okresu i leci ze mnie jak z dojnej krowy. Nie wiem czy z Was też tak lecialo? No i chyba przez to jest mi niedobrze i kręci mi w głowie.
Irinka odsypia chyba te upały. Usnela o 21:00 i spała do 03:30 a potem do 7:30. Pogugala trochę i zjadła o 10:00 i usnęła sama w łóżeczku. Ciekawe do ktorej pospi.
Co do sloiczkow to jeszcze nie wiem czy będę dawać. Igorowi trochę gotowalam (zupki) a trochę dostawał ze sloiczkow.
- anek
- Wylogowany
- budujemy zdania
uffff!upaaaaał!
podczytuje Was czasami ale z odpisaniem gorzej przy dwójce dzieciaczków.
u nas ok.kolki prawie ustapiły,malutka ostatnio coraz grzeczniejsza, chociaz ma kiepskie dni ale bardzo rzadko.
My karmimy sie cycusiem i ewentualnie w takie mega upały dopajamy rumiankiem (albo z saszetki albo granulowanym).
Pisałyscie wczesniej ile Wasze dzidzia jedzą.to u mnie podobnie jak u Demonique.Lenucha je 5min!!!tak, tyle jej wystarcza.martwilam sie wczesniej czemu tak krótko ale wkoncu odpusciłam.najada sie, przybiera na wadze a to najwazniejsze, mam ekspresową córeczke:)
Noce róznie ale najczesciej 21-22 karmienie pozniej ok 2 i pozniej ok 6 pobudka.niestety ranny z niej ptaszek.czasami jeszcze dospi do 8 ale nie zawsze, zreszta ja i tak juz nie zasypiam tylko wstaje.
Równiez ćwicze ale jak narazie nie widze rezultatów.mimo upałów mam mega apetyt, jem wiecej niz moj mąż
cwiczyłam skalpela a teraz hcyba przezuce sie na weitera6.
co do słoiczków to z synkeim gotowałam, sporadycznie dawałm słoik jak jechalismy gdzies lub nie miałam czasu zgotowac.mam swoje niepryskane warzywka(teraz wiecej sobie posiałam)pokroiłam w
kostke, zmieszałm, pietruszke,selera,marchew(taki mix)poporcjowałam i do zamrazaliki.mam swoje buraczki wiec barszczyk bedziemy robic.niesttey mieska nie mamy.bede musiała cos kupic i tez poporcjowac.mysle ze słoiczki tez bede dawała ale głownie chce gotowac.
- KarolciaZumba
- Wylogowany
- budujemy zdania
Jestem na końcówce ciąży i chciałabym się Was o coś poradzić
Każda z Was ma już poród za sobą chciałabym wiedzieć czy którejś z Was pomogły techniki oddychania, które nauczyłyście się podczas szkoły rodzenia?
Czy w zasie trwania porodu jesteś w stanie skupić się i oddychać tak jak uczono?
Jestem po takich zajęciach i jak na razie nie potrafię tego wszystkiego ogarnąć na trzeźwo a co dopiero w takim stresie
Jak Wy dawałyście sobie radę?
Dodam,że jestem straszną panikarą i szybko się stresuję...
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
Hey Majowe mamuśki
Jestem na końcówce ciąży i chciałabym się Was o coś poradzić
Każda z Was ma już poród za sobą chciałabym wiedzieć czy którejś z Was pomogły techniki oddychania, które nauczyłyście się podczas szkoły rodzenia?
Czy w zasie trwania porodu jesteś w stanie skupić się i oddychać tak jak uczono?
Jestem po takich zajęciach i jak na razie nie potrafię tego wszystkiego ogarnąć na trzeźwo a co dopiero w takim stresie
Jak Wy dawałyście sobie radę?
Dodam,że jestem straszną panikarą i szybko się stresuję...
Mnie tak bolało, że zapomniałam jak powinnam oddychać, lecz mogło to być spowodowane tym, że oprócz bólu wpadłam w panikę, bo małemu przy każdym skurczu spadało tętno i byłam na tym bardziej skupiona niż na sobie. Koniec, końców skończyło się cesarką. Najbardziej pomocna była metoda przewijania i chyba na tym koniec ..
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- munnecabrava
- Wylogowany
- gadatliwa
- Nie można?? A właśnie, że można!
Jak byś chciała pogadać czy coś to śmiało pisz tu czy na priva wszystkie chętnie Ci pomożemy Bo stres jest ale wszystko jest do przeżycia
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Było bardzo ciepło (około 30stopni w cieniu) więc ubralam Irinę w sukieneczke na ramiaczka i bez skarpetek i bez czapeczki. A moja szwagierka tą swoją małą ( 3 tygodnie młodsza) ubrala w body na krótki rękaw, skarpetki i spodenki i obowiązkowo czapeczkę mimo że nie było wiatru. I jeszcze w wózku przykryła ją pieluszką flanelową. Ja wiem że ona urodziła się za wcześnie i mała ale to nie znaczy że trzeba dziecko przegrzewac. A może ja się mylę.
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
Apropo wyrodnej matki, wczoraj byliśmy u chrześnicy Michała na urodzinach. Wybiła 20, ja Maksa w otulaczek, a znajoma szwagierki spojrzała na mnie z takim oburzeniem i zbulwersowana pyta się jak ja mogę krępować tak własne dziecko ... ugryzłam się w język, by czegoś nie odpowiedzieć brzydko. Ale nie ma co i tak triumfowałam, bo mój Maksio zasnął bez szemrania wg niej skrępowany i tym krzywdzony, a ona męczyła się ze swoją niespełna roczną córeczką, bo nie chciała w żaden sposób zasnąć. O 23 się poddała i poszła dziecko położyć do domu.
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Wczoraj zjadłam spaghetti, może to od tego? Albo od kawy, bo już kilka dni piję. Tylko, że bez niej ciężko mi funkcjonować.
Czasami już brakuje mi sił, jak on tak strasznie krzyczy .
KarolciaZumba ja też miałam cięcie, ale przy porodzie naturalnym dobre oddychanie to połowa sukcesu. Poród idzie szybciej, a poza tym tak jak napisała m-brava- lepiej dla dziecka. Powodzenia
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Co do oddychania to ja zapominalam albo oddychalam źle i jak mi położna mówiła jak.mam to robić to mniej bolało mimo.ze na szkole rodzenia się uczyłam