BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #720934 przez lili91
Hej Dziewczyny

Jestem u mamy to moge cos wiecej napisac.

Moja Mala smoczka nawet nie rusza, za to butelke zaczyna lapac (nie zawsze , ale wazne ze probuje)
Spi mi ladnie. Po kapaniu kolo 21 zasypia przy cycu i wstaje o 5 ( budzi Ją budzik ) daje cyca i do 8 a nawet czasem do 10 pospimy :) Pozniej godzinka dwie aktywnosci i drzemka 3 czasem 3,5 godz.
Piastki wcina juz od dawna i strasznie sie przy tym slini. Oczywiscie kurz i paproszki to stali bywalce w jej raczkach, staram sie na czas je oczyszczac .
Teraz widze ze zaczyna przewracac sie z boku na bok i troszke podnosi glowke na brzuszku, wczesniej nie bylo o tym mowy.
Gdyby pieluchy tetrowe byly czyms co na prawde mozna zjesc to bym na nie nie wyrobila bo ciage jakas podgryza.
A i pisalam kiedys ze mamy ciemieniuch , nie chce zapeszac ale juz prawie nam zniknela z czego jestem zadowolona bo nie moglam sie tego pozbyc.

Alexa mam taki sam lezaczek tylko z lwem. Jak dlugo Twoj maluszek w nim siedzi bez marudzenia ?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #720941 przez Daarikaa
alexa sliczna ta Twoja niunia i jakie slodkie ma buciki :) :kiss:

alex Twoja uwielbia w hamaku to pewnie w chuscie tez by lubiła :)

moja nyna na hustawce o 12 ma jesc wiec czekam jak zacznie sie dopominac :)

Klaudia głowkę już bardzo wysoko podnosi, nawet jak leży na pleckach to podnosi głowkę, a jak lezy na podwyzszeniu np na poduszce to juz siada :ohmy: mam problem teraz bo ona czuje sie silna i nie moge juz jej nosic na rekach na lezaco bo odrazu siada a jak ja jej nie pozwalam bo to za wczesnie to ta sie złości na maksa :/ ehhh wiec sporo nerwow mnie czeka przez okolo 2 miesiace dopoki bede mogla pozwolic jej usiasc...

ale za to nie umie jeszcze sie przekrecac z brzuszka na boki czy plecki... poczekamy :woohoo:

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #720942 przez alexa_
lili91 Jak ma dobry humor to nawet godzinę jak od czasu do czasu jej coś poopowiadam.
Dzięki niemu jestem w stanie ugotowac obiad:)
Czasami nawet w nim zaśnie i lubi te zabaweczki na palaku guga do nich i zauwazylam ostatnio ze je kopie. A jak trafi to smiech w drugim pokoju slychac.

11 lata 4 miesiąc temu #720949 przez KarolciaZumba
Mamuśki mam kolejny problem-dylemat :)

jakich biustonoszy używałyście do karmienia piersią?

jest taki wybór,że nie potrafię się zdecydować :unsure:

Lepiej zapłacić więcej czy wystarczą takie najzwyklejsze?

jak to było z Wami?

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #720962 przez Domiś91
Dziewczyny jestem!! NIgdzie nie wyjechałam, mąż miał urlop i nie mialam czasu :(
Mbrava zarejestrowałam się ale nie wiem czy dobrze!!

Tymuś już powoli chwyta jak sie mu macha czyms przed noskiem a jak juz to złapie to od razu pcha do buzi :) I jak lezy na plecach to odpycha się nogami, podnosi dupke i sie przekreca na bok na chwile :)
Upały jakoś znosimy (zamkniete i zasłoniete okna i wiatrak włączony cały dzień :) ) na spacery wychodzimy o 18 ;)

Ja juz 3 razy byłam w mopsie załatwiac becikowe i zasilek rodzinny. Ciągle czegoś brakuje!! :(
Chrzciny na 18 sierpnia mamy zalatwione :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #720969 przez lili91
Alexa moja tez siedzi długo ale musze do niej co jakis czas mówic , albo musi mnie widziec. wydaje mi sie ze Maja nie widzi tych zabawek , nie zwraca na nie uwagi

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #720981 przez vika
KarolciaZumba ja biustonosze kupowałam w smyku owszem bylam z nich zadowolona bo bardzo przydały się w pierwszych dniach po porodzie gdzie piersi przybrały ogromnych rozmiarow a potem to już tlko na noc ich używałam bo ja uwielbiam ładną bieliznea te jak dla mnie do takiej się nie zaliczają choć są super wygodne :laugh:

Domiś91 Tymuś ma dłuższe włosy jak moja gwiazda:) śliczny chopak :kiss:

ja też chrzczę 18 sierpnia i co się wczoraj okazało razem ze swoją przyjaciółką która ma synka z 9 lipca w tym samym kościele będziemy :) dzeciaczki razem do chrztu pójdą śmiejemy się,że do komuni też i babcie oczywiście już ślub razem zwiastują :angry:

DZIEWCZYNY JAIE MACIE ZAWIESZKI W WÓZKACH CZY FOTELIKACH W SAMOCHODZIE??? chce malej coś kupić takiego do łapania i nie wiem co wybrać,myślę o jakichś płąkach czy grzechotkach bo takie pojedyncze to mam.

Tośka wstała o 11.30 pojadła pobawila się z babcią i padla mi na rączkach teraz śpi w najchłodniejszym pokoju,mojej chyba upał dokucza wcześniej chyba nie odczuwala tego tak bardzo bo potówki zaczely jej się pokazywać dopiero od kilku dni.

A i dostala jakiegoś uczulenia chyba na proszek,polożylam ją na babci ręcniku i tak sobie spala 2 godz a jak wstala to cały bok miała w takiej drobnej kaszce już dwa dni ją kąpie w rumianku i znika po woli,kurcze wcale mi się to nie podoba bo starsza też była taka delikatna i do 7 roku miała ciągle jakieś uczulenia i skaze teraz niby wyrosla ale lekarz mówi,że to może wrócić z podwojoną siła w okresie dojrzewania :angry:

11 lata 4 miesiąc temu #721000 przez alexa_
vika
Ja sie zastanawiam nad tym pałakiem. chociaz na razie malej wystarczaja pojedyncze zawieszki

allegro.pl/luk-palak-z-zabawkami-tiny-lo...ele-i3438236521.html

11 lata 4 miesiąc temu #721002 przez anek
kurcze ale WAm fajnie z tym spaniem.moja Mała jak zasnie 21-22 to max o 1 sie budzi, pozniej 3-4 i 6pobudka takze jestem ciagle nie wyspana.
ogolnie mamy jakis kipeski dzien:(
wczoraj Lena zrobiła 4 kupki(co jej sie nie zdarza) a dzisiaj juz 3 i jest bardzo marudna, brzuszek ja chyba boli.malutko zjada, nieiwim czy to upały czy jakis wirus sie przypałetał.

u nas smoczek gra bardzo istotna role w zasypianiu:)ale po usnieciu wypluwa.

Domis moja tez ma krótsze wloski Tymka.super chlopczyk.

oooo juz sie zbudzila maruda...

11 lata 4 miesiąc temu #721006 przez anek
alexa_ napisał:

vika
Ja sie zastanawiam nad tym pałakiem. chociaz na razie malej wystarczaja pojedyncze zawieszki

fajny ten pałąk, mam z tej firmy karuzele i jest bardzo fajna.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #721012 przez Alex_87
Darika mam chustę w domu ale jakoś za chiny nie mogę się zabrać żeby ją zacząć wiązać ;)

Karolcia ja kupowałam na allegro staniki do karmienia za jakieś grosze, wogóle nie byłam do nich przekonana, ale jak już zaczęłam nosić to są takie wygodne, teraz muszę sobie jeszcze kupić z jeden. Ale tak na wyjście to kupiłam sobie taki ładniejszy normalny.

Domiś ale Tymkowi dobrze nad tym jeziorkiem :D

11 lata 4 miesiąc temu #721016 przez vika
na noc od samego początku nie mogłam narzekać bo spala zawsze bardzo ładnie, za to do niedawna tylko na rączkach w domu jak byłam sama a jak jest u babci to GWIAZDA CAŁY CZAS ŚPI I KTO PÓŻNIEJ UWIERZY,ŻE W DOMU NIE WIEM W CO RĘCE WŁOŻYĆ BO Z NIĄ NIC NIE MOGLAM ZROBIĆ :unsure: :angry: :laugh:

11 lata 4 miesiąc temu #721019 przez vika
alexa_ napisał:

vika

PAŁĄK FAJNY właśnie ogldam wszystkie inne przedmioty tego użytkownika,takie to wszystko ładne ....wszystko bym chciala :laugh:

11 lata 4 miesiąc temu #721039 przez sylkaax
My już po szczepieniu Adrianek płakał strasznie ale teraz już śpi biedaczek mój. Jestem załamana powiedziałam lekarzowi ze słabo trzyma główkę i sprawdziła i niestety jak za dwa tyg nie będzie poprawy to wizyta u neurologa i rehabilitacja nas czeka ;/ kazała mi pokazać jak go trzymam w pozycji pionowej i stwierdziła ze źle bo podtrzymuję mu główkę a mam trzymać tylko za plecyki tak po środku, mi się wydawało ze za mały jest i może złamać sobie kark jak nie trzymam... wszystko wychodzi na to , że moja wina..;(( Aż płakać mi się chcę;(
Co do zabaweczki na nosidełko i wózek mój skarb ma allegro.pl/tiny-love-sloneczny-spacer-lu...ami-i3429361962.html i uwielbia go szczególnie ten wiatraczek na nim i lusterko.

11 lata 4 miesiąc temu #721044 przez demoniqe
KarolciaZumba napisał:

Mamuśki mam kolejny problem-dylemat :)

jakich biustonoszy używałyście do karmienia piersią?

jest taki wybór,że nie potrafię się zdecydować :unsure:

Lepiej zapłacić więcej czy wystarczą takie najzwyklejsze?

jak to było z Wami?

Karolcia ja kupiłam na allegro firmy Mizet, wpisz w wyszukiwarkę na allegro. Są śliczne, takie z koroneczką i bardzo wygodne. Mam 4 szt i cały czas je noszę.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka