BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #721048 przez demoniqe
sylka mi też się wydawało, że krzywdzę tak dziecko, w szczególności, że glowa przecież latała mu na boki na początku cały czas.

Ja mam taki problem z małym, że on właśnie cały czas jak chce być noszony to tylko w pionie na ramieniu jak do odbicia, inaczej nie chce, jedynie jak jest bardzo zmęczony to bużką do mnie się przytuli.

Boję się, że za mało będzie gadał bo nie patrzy na mnie tylko z ramienia ogląda świat i ssie przy tym piąstki śliniąc mi ramię :)

przed chrztem starałam się go przyzwyczaić do innych pozycji w noszeniu i w miarę pleckami do mojego brzucha w lekkim skosie mu wychodziło (żeby nie męczyć kręgosłupa). Ale zbój i tak najwyżej 5 min tak posiedzi i chce na ramię :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #721060 przez sylkaax
Maluchy są uparte jak jakaś pozycja wygodna to jej się trzymają ,ja zacznę ćwiczyć z nim i kłaść na brzuchu możliwie jak najwięcej może będą jakieś zmiany. Demoniqe mój też obraca główkę w bok i nie patrzy na mnie...w ogóle lubi głowkę mieć na lewym boku i uparcie mu przekładam..

11 lata 4 miesiąc temu #721086 przez Alex_87
Demonique a który stanik masz ten z klapką czy z odpinaną całą miseczką? Bo patrzyłam na allegro i rzeczywiście są ładne :)
A może któraś ma stanik firmy alles mama? Bo zastanawiam się czy wygodne.

A od kiedy można nie podtrzymywać dziecku główki? Bo ja w pionie trzymam ją za plecki ale jak ją podnoszę z pozycji leżącej to podtrzymuje za główkę.

11 lata 4 miesiąc temu #721091 przez alexa_
Alex_87 ja mam stanik alles mama i u mnie sie bardzo dobrze sprawdza.
moge polecic:)

11 lata 4 miesiąc temu #721098 przez munnecabrava
Ja tez podtrzymuję małej łepetynkę ale za to meczę ją ciągle na bruchu myślę że godzinkę to ćwiczy codziennie. Nawet jak się wścieka to nie ma taryfy ulgowej ;P

Domiś dzięki ;)

11 lata 4 miesiąc temu #721140 przez moniaaak
sylkaax u mnie podobnie z tą główką. Niby na prosto to trzyma nawet ładnie, ale i tak asekuruję. Ale na brzuszku to masakra. Klapnie i ani myśli podnieść łepetynki. Possie trochę łapkę, a potem krzyk i rozpacz. Ale np jak go uniosę z tego brzuszka trochę nad ziemią, to trochę potrzyma tę główkę i popatrzy.\
Też się boję czy nas jakaś rehabilitacja nie czeka, ale my idziemy dopiero do lekarza 21 chyba, więc jeszcze trochę czasu jest.

Dziś nawet nie mam kiedy go położyć na brzuszku. Rano byliśmy na spacerku, wróciliśmy to zjadł i zasnął i w zasadzie śpi cały dzień dziś, tylko budzi się na jedzenie.

11 lata 4 miesiąc temu #721171 przez sylkaax
Cięzki temat ta glowka to mu wisi do tylu :-( ale probuje chociaz zlości się ciekawe czy będą efekty

11 lata 4 miesiąc temu #721190 przez Sevilla
Ja również mam stanik firmy alles, w sumie wygodny, ale z ich miary więcej nie skorzystam, bo kupiłam sobie za duży w obwodzie, a miseczka lekko przymała. No trudno ...

Ja dziś byłam u lekarza, bo mały ostatnio zaczął mi się krzywić w jedną stronę, niezależnie od tego czy leży na pleckach czy brzuszku. Dostaliśmy skierowanie do poradni rehabilitacyjnej by obejrzał go specjalista. Lekarz porobił pomiary i mały już waży 5170g. Myślę, że za 2 tygodnie na szczepieniu prawie podwoi swoją masę urodzeniową :)

11 lata 4 miesiąc temu #721200 przez Daarikaa
my juz po kapieli zasypiamy :)

nie martwice sie ze nie trzymaja jeszcze głowek u takiich dzieciaczkow kazdy dzien robi wielka roznice w zahowaniiu i umiejetnosciach.

a Klaudia obchodzi dzis trzeci miesiąc :lol: kurcze jak ten czas zleciał :)

Domis ale Tymek ma czupryne wow slodziak z niego a jak grzecznie lezal nad jeziorkiem :)

11 lata 4 miesiąc temu #721210 przez alexa_
Sevilla Ja dopasowalam sobie go w sklepie wiec nawet nie wiem jak maja rozmiarowke rozpisana.
Jakos nigdy nie odwazylam sie kupic stanika przez internet lub na oko. Pewnie byly by to pieniadze wyrzucone w bloto. Bo mi wiecznie cos nie pasuje wiec w przmierzalni spedzam duzo czasu wybierajac stanik:)

11 lata 4 miesiąc temu #721294 przez anek
Darika Wszystkiego dobrego dla Klaudusi:-)
A u nas roznie z ta główką.raz ładnie trzyma a raz nie chce jej się podnosic, zalezy jaki dzień.
Ja mam biustonosz e z h&m do karmienia i nie polecam.
Sevilla jak tam weider? Dajesz rade? Ja dzisiaj 3dzien i ledwo żyję.
dzieciaki śpią wiec i ja się kładê.dobrej nocki mamusie.

11 lata 4 miesiąc temu #721301 przez munnecabrava
Dziewczyny a co myślicie o nauce pływania dla bobasa ? Bo w pątek mam lekarza i chce wypytać czy mozemy bo ponoć od 8 tygodnia można :)

11 lata 4 miesiąc temu #721321 przez Sevilla
anek napisał:

Sevilla jak tam weider? Dajesz rade? Ja dzisiaj 3dzien i ledwo żyję.

U mnie 13 dzień i jakoś idzie :) Brzuszek coraz ładniejszy się robi, ale niestety fałdka skóry na dole cały czas jest, no i oczywiście boczniaki również. Pocieszę Cię, że potem jest coraz łatwiej i robisz jak maszyna. Mi bardzo pomaga aplikacja 6 weidera na telefon, głosik odlicza a ja robię. Przynajmniej nie skupiam się na liczeniu :)
Co do staników z H&M może i są fajne, ale dla małych biustów. Ja niestety jestem posiadaczką biustu ogromnego, więc staniki nie dają radę w podtrzymywaniu takiego ciężaru.

11 lata 4 miesiąc temu #721332 przez KarinaM
Witam z rana!
Nocka spokojna. O 20:00 mleczko, zasnela od razu po nim. Pobudki o 1:30 i 6 a teraz nie wiadomo co bo niby śpi ale cały czas stęka jakby coś chciała. Ja podchodzę do łóżeczka a Irina śpi sobie i tylko ja niewyspana bo co chwila zaglądam do Niej.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #721382 przez KarinaM
No i wstała o 6:45 i do tej pory nie śpi. Che Jej się spać ale najlepiej na rączkach a ja chcę Ją od tego oduczyć. A poza tym jestem cała mokra i klejaca bo nie dość że już gorąco to jeszcze podłogi zmywalam.

Wstawione ostatnie pranie i zostało prasowanie ale to albo na wieczór albo jutro i pakowanie i w sobotę wyjazd.

Igorek

Irina

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka