BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #722016 przez munnecabrava
Tweety ja po części rozumiem Twojego męża i rozummiem pracoholizm ja przed ciążą zaczynałam pracę o 8:00 pracowalam do 17:00 i od 17:30 mialam drugą prac do 23 w domu byłam na 12 w weekendy miałam korki :)

Powiem Ci tak może to Cię pocieszy spokojnie za jakiś czas organizm mu nie wytrzyma i się zbuntuje i będzie musiał wyhamowaću mnie to rwało jakiś rok półtora u mojej znajomej rok ona za to wylądowała w szpitlu. U faceta to będzie pewnie dłużej trwało ale znajdzie rozum musisz być wytrwała marudzenie i prośby ni pomagają bo jemu właczyło sie zarabianie i co miesiac wypłata to nakręca. Fajnie jak by znalazł coś innego lepiej płatnego a w mniejszym wymarze godzin jak zasmakuje życia rodzinnego to odpuściłby pracą Bądźmy dobrej myśli.

Alex nie wiem, ja zdaj sobę sprawę ze czasem reaguję jak histeryczka, ale jak z kimś zostawiam dziecko to chce być w tym czasie spokojna a nie caly czas myśleć czy aby nie wpada na genialny pomysł...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #722043 przez Daarikaa
tweety musicie jakos to przetrwac, wiem ze nie jest Ci lekko... chcialabys aby maz tez uczestniczyl w wychwaniu Kacperka a on znowu mysli ze jest w obowiazku zapewnic Wam dobrobyt i kolo sie zamyka... ehhh te trudne czasy Kiedys wszystko bylo prostsze.

mbrava pomysły teściowej - no comment!

Joasia to extra ze malż ma z synami taki swietny kontakt, nie czesto sie to zdarza. Musisz byc bardzo szczesliwa patrzac na nich jak spedzaja wspolnie czas. Fajnie:)

przez te upały klaudia w nocy troszke gorzej spi faktt ze przesypia 4 godziny ale wczesniej potrafila i 8 ;) no ale nie bede narzekac-mogłoby być gorzej

narazie jest 8:30 i dalej spi ale za oknem jest duuuuuzo przyjemniej

tez musze kupic te szmatke przytulanka bo ciagle klaudia zabiera mi z ramienia pieluche :)

11 lata 4 miesiąc temu #722061 przez tysiiiak
Ja też mam tą szmatke z C&A za 19 zł ale i te w rossmanie są ładne i te w pepco :) tylko u mnie w pepco tylko różowe były zawsze a w Rossmanie zauważyłam jak już kupiłam :P

Tweety współczuję :( ja też całymi dniami sama praktycznie :/ mój wychodzi o 5 rano wraca koło 18, zje i niedługo potem już śpi. Z jego punktu widzenia wychowywani dziecka to pouśmiechanie się trochę do niego :dry: Na szczęście już teraz będzie troszke krócej pracował :) i będzie miał dłuugi weekend od 15 :cheer: co my zrobimy z taką ilościa czasu razem ? :S

dziś pochmurno i deszczyk już popadał :) można odetchnąć :)
i dziecko odrazu radosne :)

Kubula ostatnio odkrył, że ma kolana i się za nie łapie ciągle i gniecie je :P

M-brava a do sauny teściowa się nie wybiera z Madzią ? :laugh: boshhhh ludzie to mają pomysły :evil:

11 lata 4 miesiąc temu #722066 przez munnecabrava
Tysiak to zamo powiedziałam małżowi że sauna i solarium i magda będzie miała pełne spa ;/

Idziemy dzisiaj do lekarza zwarzymy pyzę :D Będę też pytać o rozszerzanie diety i o basen bo podobno najlepiej zacząć 3-4 miesiąc bo dzieci mają jesce odruch który później im zostanie a jak jużc się uczy dzieci po 6 miesiącu to jest trudniej. Ale mam pietra przed tym basenem mimo że będzie to pod nadzorem rehabilitantów ratowników fajnie to wygląda ale tak się dygam ... Ja sie nigdy nie nauczyłam pływać i żałuję teraz już mam zawielki strach przed odą dlatego fajnie by tego pyzie oszczędzić.

11 lata 4 miesiąc temu #722075 przez demoniqe
noo my tak też z mężem mieliśmy mieszkając w Warszawie i zdecydowaliśmy o wyprowadzce do małego miasta. Pieniądze nieco niższe, ale i tak super i starcza i pracujemy max do 16 (ja do 15 a pracowałam do 18 a czasem i 3 rano).

mój Kuba zaczął kupy robić w nocy po nocnym karmieniu u mnie na brzuchu hehe jedna ok 3-4 a potem o 6:30 w niani słyszę kolejną :)

kupiłam małemu drugi rozmiar śpiworka bo w tym już mu się nóżki nie mieszczą :)

wczoraj mieliśmy z mężem drugą randke :) przyszła teściowa o 20 posiedzieć nam z małym 2 godzinki :) byliśmy na rowerkach i na plaży nad rzeką i romantycznie popijaliśmy piwko :) potem w domku małe co nieco i od razu humor dziś wspaniały :) nawet mimo tego że mały się w nocy przekulgiwał z plecków na brzuszek 3 razy i musiałam go podnosić

11 lata 4 miesiąc temu #722085 przez demoniqe
i jeszcze zamieszczę parę fotek z chrzcin :)

Sevilla która to aplikacja? bo jest ich kilka
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #722091 przez demoniqe
jeszcze jedno
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #722093 przez demoniqe
i jeszcze .., zielony smok rządzi!
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #722105 przez demoniqe
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #722144 przez KarinaM
demoniqe podaj ogłoszenie na innych forach np: czerwiec,lipiec. Może ktoś kupi?
Widzę że już to zrobiłaś!!!

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #722159 przez anek
Dzieki Sevilla zaraz spróbuje sobie ta aplikacje włączyc.
chyba skusze sie na to nosidełko ze smyka, popatrze jeszcze na allegro moze wychacze taniej.

U nas wczoraj dzien marudzenia i dzisiaj zapowiada sie to sAmo.rano o 9 w cieniu było u nas 31st.teraz nie patrze zeby sie nie denerwowac.uwielbiam lato ale nie siedzenie w domu.tak bym pojechała na wode jakąs ale przy takiej temperaurze nie chce sie z Leną ruszac.

Demonigue ale masz małego przystojniaka.
Zazdroszcze randki, tez bym tak pospedzała czas z mezem ale nie mamy z kim dzieci zostawic tzn moze bysmy znalezli ale jakos brakuje nam czasu.ciagle jestesmy na obrotach a wieczorem to juz kapanie jednego i drugiego dziecka, kolacje, czytanie i usypianie pozniej my sie kapieny i do wyrka i wybija 23.

Tweety tak to jest z pracą, facetami.ja tez całymi dniami siedze w domu sama.teraz jeszcze M jedzie na miesiac do Gdanska wiec juz całkiem bede sama z dzieciakami.pociesza mnie fakt ze w styczniu wracam do pracy bo wydaje mi sie ze w domu juz dziczeje:)wezmiemy sprawdzoną nianie do malutkiej.mam nadzieje ze to jakos wyjdzie bo bardzo chce wraca do ludzi a nie tylko dom, dzieci(baardzo je kocham!), gotowanie , sprzątanie.

U nas jak narazie sprawdza sie pieluszka tetrowa w ramach przytulanki do zasypiania.

11 lata 4 miesiąc temu #722172 przez sylkaax
Demoniqe super foteczki ;)
Co do przytulanki my mamy z C&A maluszek ją uwielbia ;P
Dzisiaj już tak nie płacze jak go noszę pionowo chyba z dnia na dzień będzie lepiej pewnie troszkę kark go bolał wczoraj i może przez to płakał tak cały czas główkę trzymałam a teraz luźno to dla niego wysiłek. Hmm teściowa (przyszła) jest ok nigdy nie wymyśla nic tylko słucha co my jej powiemy to tak robi ;) alee za to babcia mojego M. no nie lubie jej jak cholera wiecznie jej coś nie pasi..to za długo ubieram małego- ma czkawkę później w domu okna zamknięte a ona ze dlaczego nie ma czapki O_o a na dworze jak jest 30 stopni to ma być kocem przykryty i dlaczego ja tak nie robie? i kto mi powiedział ze ma być bez czapki czy bez przykrycia..? Moje dziecko moja sprawa. No co za baba.. wychowywała dzieci ponad 50 lat temu i myśli ze jest wszystko wiEdząca wrr;P Ojj
Tweety Współczuje sytuacji mój M. stara się być zawsze wcześnie ok 16 lub 17 i jest ok. Ale rzeczywiście jeśli ktos jest pracoholikiem jest problem. Może rzeczywiście lepiej pomyśleć o zmianie pracy.

11 lata 4 miesiąc temu #722215 przez KarinaM
U mnie moja mama się nie wtrąca. Doradzi czasem ale ja mam zrobić jak uważam.
Teściowa też raczej nie wtrąca się. Ostatnio jak była u szwagierki u Jej dziecka a potem przyszła do nas i przy ciepłym dniu (jeszcze nie było upałów) opatulila Irinę to powiedziałam Jej że my nie przegrzewamy dziecka i nie opatulamy tak bo Ona i tak się rozkopie to nie obrazila się ale przyjęła do wiadomości co powiedziałam. I następnym razem już Jej tak nie przykryła mocno.

A ja uczę Irinę żeby sama zasypiala w łóżeczku. Nie wiem czy jestem na tyle konsekwentna żeby to zrobić ale spróbować można. Narazie leży i próbuje zasnąć ale coś tam stęka i wypluwa smoka. Podaję smoka, glaszczę po główce i odchodzę. Oczy ma już maslane. Może uśnie.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #722257 przez tysiiiak
Moja mama i teściowa też raczej się nie wtrącają tylko robią tak jak ja robie :) za to jak widzę moją babcie to uciekam :cheer: a dość często spotykam ją na zakupach :( odrazu biegnie sprawdzić czy Kuba ma skarpetki no usrała się na te skarpetki. Oczywiści Kuba prawie nigdy ich nie ma jak jest 30 stopni na dworzu. Jeszcze go nie dotknie a już mi gada że ma zimne nóżki :dry: Dziś też ją spotkałam i stwierdziła że Kubie dziąsełka zbielały i już zęby idą. On cały czas ma takie :dry: Był przykryty pieluszką to musiała zajrzeć czy ma te cholerne skarpetki no i dzisiaj miał obeszło się bez gadania :laugh:

Karina Kuba sam zasypia w łóżeczku ale też muszę co chwilę podchodzić i smoka wkładać ;) i musi być odkryty jak zasypia bo jak tylko coś poczuje na nóżkach to zaczyna się kopać.

Demoniqe Kubuś słodziuchny a i Ty pięknie się prezentowałaś :)

11 lata 4 miesiąc temu #722268 przez KarinaM
Zasnela sama. Smoka wyplula i jedną nogę wyjela spod pieluszki. Zobaczymy czy następnym razem się uda.

Igorek

Irina

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka