BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #721392 przez Olga60
Witajcie :)

My od wczoraj jesteśmy nad morzem. 8h jazdy, dwie przerwy na jedzonko i prostowanie plecaków. Po południu poszliśmy na spacer brzegiem morza, mała u męża w nosidełku przespała cały spacer, byłam w szoku, że takie to jednak fajne :cheer:
Teraz burza o deszcz :angry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #721415 przez anek
Sevilla u mnie tez fałda wisi ale po pierwszym dziecku tez tak bylo i po cwiczeniach po ok 3/4 msc duuzoczmniejszyła się.mam nadzieje ze teraz tez tak bedzie.ja własnie licze sobie.a jak tą aplikacje moge sobie wgrac na tel boja z tym ciemna jestem.
U mnie tez staniki z h&m nie daja rady.teraz mam bardzo duzybiust , mysle ze po karmieniu wroci do swoi ch rozmiarów.wogole mi nie trzymaja i pod pachami na szwie tak dziwnie sie marszczã.
Nocka 21-24-3-5 do 7nie spała.
Dziewczyny jakie nosidełka polecacie? Tez mysle cos kupic.

11 lata 4 miesiąc temu #721427 przez vika
Witam i ja :)

moja też całą noc marudna a nad ranem samo stękanie :dry:
odstawiłam bio gaje już drugi dzień nie dostaje i biedna bardzo się męczy i co ma zrobić kupę to zaraz wiercenie i stękanie :angry: chyba będę musiała jeszcze podawać bo moja robi po 10 kupek dziennie

11 lata 4 miesiąc temu #721474 przez anek
viki moj synek jak był malutki tez robił tyle kupek.jak zaczełam podawac zupki,kaszki unormowało mu sie do 1xdziennie.
porazka z tym upałem...Lena spi na z gołym tyłkiem ale co chwilke marudzi przez sen.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #721500 przez tysiiiak
Hej dziewczynki :)

Ja mam jakieś zwykłe bawełniane staniki do karmienia i też przymierzam się do kupna nowych.

Ahh nad jeziorkiem było super ;) Odrazu inne powietrze ;) Kubula jadł, spał i rozdawał uśmiechy i gadulił ze wszystkimi :)
Okazało się, że jest tam prawie cała rodzinka mojego M. więc było dużo chętnych do zabawiania Kubulka :)
Nawet była jedna drzemka 4 godzinna :D ja w tym czasie zdążyłam sobie popływać na rowerku wodnym :) a babcia pilnowała wnuczka :)
Niby zwolniło się miejsce w domku i mogłąbym zostać na nocke jeszcze ale byłam potwornie zmęczona bo żeby tam pojechał wstałam o 2.45 w nocy i potem tylko zdrzemnełam się na 15 min.
Dojechałiśmy do domku o 22 i już nie miałąm siły żeby wykąpać malucha ;) zasnął o 22.30 i pospaliśmy do 6 a potem do 9 więc już dziś jakoś funkcjonuje :)
A tam na domku tyle osób niewiem czy by mi tak ładnie w nocy pospał a ja robotem nie jestem :P

A dziś Kuba strasznie marudny od rana. Znowu ten upał nam dokucza :(

Alexa Jula ślicznotka :*
Sisina, Joasia, Domiś fajnie,że się odezwałyście :*

11 lata 4 miesiąc temu #721506 przez gusiek_kom
ja też polecam biustonosze firmy mizet. są rewelacyjne - wygodne i ładnie się prezentują

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=57950

11 lata 4 miesiąc temu #721513 przez sylkaax
Nocka ok pobudki co 3 godziny ale zasypiał zaraz po mleczku. Od rana ćwiczenie noszenie i na brzuszku i coś okropnego płacz, krzyk i obraza. Ale trudno niedługo się przyzwyczai mam nadzieję. U nas dzisiaj znowu upał w domu wiatrak na maksa.Malutki śpi a ja zrobiłam pranie posprzątałam jeszcze prasowanie czego nie lubię strasznie. Niech już będzie weekend wtedy może z M. pojedziemy nad jakieś jeziorko też ;)

11 lata 4 miesiąc temu #721531 przez alexa_
anek Zastanawialam sie nad chusta lub tym nosidelkiem www.smyk.com/babybjorn-original-cotton-n...4,swiat-niemowlaka-p
i zdecydowalam sie na nosidelko. jestem bardzo zadowolona. :P Dla mnie to mega wygoda i mala szybko w nim zasypia. Bez problemu moge ja sama wlozy czy wyjac nawet jak spi sie nie wybudzi.

Po wczorajszej przespanej nocy dzisiaj miala mega aktywnosc od 4 do 6. ;)

tysiiiak zazdrosze jeziorka. My bylismy w weekend nad morzem i tez malutkiej odpowiadalo. :)

11 lata 4 miesiąc temu #721553 przez munnecabrava
sylax spróbuj po jedzeniu bobasa na brzuszek u mnie się to sprawdziło... I np odbija sobie zawsze na brzuszku.

11 lata 4 miesiąc temu #721570 przez tysiiiak
M-brava u nas po jedzeniu na brzuszek absolutnie się nie sprawdza :/ bo odbije ładnie ale zaraz uleje i jest cały w tym ulanym mleczku :pinch:
ale Sylka spróbuj może u Ciebie się sprawdzi :)

11 lata 4 miesiąc temu #721599 przez joasia10015
LASECZKI ja z wami na bierząco -bo czytam was co dziem-gorzej z odpisaniem :(
Któraś pytała o nosidełko..ja mam takie samo co w linku alex tylko że kupiłam używke na allegro w rewelacyjnym stanie zaaaaa 70 zl.i nawet dobrze bo Miki lubi go tak pół na pół ...moze jak bedzie wiekszy i bedzie ciekawszy swiata :cheer:
Jesli chodzi o brzuszki to chyba wezme sie za WEIDERA (czy jak to sie tam pisze)ale musze isc najpierw do GINA żeby spradził czy wszystko ok.bo czasem mnie rana boli i podbrzusze :huh: A wogołe to mam taki pas wibrujący i jak dla mnie jest świetny (używałam przed ciąży)i chciałabym zaczac używac ale moze jeszcze zaczekam :unsure: (u mnie 2 kg.do wagi sprzed ciązy i nie jest zle ale skóra na brzuchu taka wiotka i jak by wiecej cellulitu -bleee ...ale co tam ..a wogóle jestem jakas taka ,,wiotka,,cała skóra :cheer: )

Achhh my chrzciny mamy 7 wrzesnia -mam nadzieje że MIki bedzie spokojny :blush: Bo Miłosz dał popis w kościele na swoim chrzcie ...tyle że miał juz przeszlo 5 msc. :S

Matko jedyna cała sie kleję -duchota taka ze siekiery mozna wieszac :S

11 lata 4 miesiąc temu #721625 przez sylkaax
A więc wypił mleko i na brzuszek. Nie płakał ,odbił i nawet raz się uśmiechnął, a teraz śpi tak. Główka tak jak położyłam ani drgnie ale może jak się obudzi to będzie próbował. M-Brava Dzięki za radę ;*

11 lata 4 miesiąc temu #721636 przez KarinaM
U mnie Irina usnela o 10:00 i spała do 12:30. Teraz trochę gaworzy do zwierzaków z maty.

Ja niestety też cała się kleję. A Irina jeszcze chce się przytulać. I wtedy Ona całe włosy ma mokre a ja to już lepiej nie mówić.

Przez te upały mało jem i chudnę( to pozytyw). Przez 3 dni schudlam jakieś 2,5 kilo. Zostało mi jeszcze około 4/5 kilo do wagi sprzed ciąży. Na wczasach pewnie jeszcze trochę schudnę.

Była u mnie wczoraj teściowa. Kupiła mi moskitierę na wózek. Z Jej gadki wywnioskowalam że chciałaby jechać z nami na wczasy. Zabralismy Ją 3 i 2 lata temu. W tamtym roku ja już nie chciałam żeby jechała. A teraz to nie wiem jak Ona sobie to wyobraża. Przecież ja muszę zabrać wózek i sporo rzeczy. Sam wózek dużo miejsca zajmie. Dobrze że mąż pożyczył bagażnik dachowych. Tam zmieści się gondola od wózka i koła a także mniejsze rzeczy.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #721684 przez alexa_
KarinaM Moj sposob na oszczednosc miejsca to zapakowanie niektorych rzeczy do gondoli.
Sprawdzilo sie jak jechalismy do tesciow na weekend.
niby tylko weekend a bylo trzeba zabrac pol domu.

11 lata 4 miesiąc temu #721696 przez KarinaM
alexa_ napewno coś zapakuję do gondoli bo szkoda takiej ilości miejsca. Tylko musi to być coś lekkiego bo w końcu bagażnik dachowy dużo nie wytrzyma.

Igorek

Irina

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka