BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #722795 przez tweety
moniaaak napisał:

Demoniue napisze jutro do Ciebie na priw jak dorwe komputer.

M-brava to nie takie proste niestety. Tu gdzie mieszkamy sprowadzilismy sie rok temu, nie mamy tu praktycznie zadnych znajomych. A te kolezanki,ktore poznalam to tez maja male dzieci. A najblizsi mi ludzie to minimum 40 km, z nimi czasami spotykamy sie w weekendy.
Ale na pewno jakies warunki mu postawie, tak dobrze to nie bedzie mial.

szkoda ze nie mieszkasz w Warszawie. bysmy byly pocieszeniem dla siebie ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #722802 przez tweety
ja rozszerzam diete od 4 miesiaca czyli za 2 tygodnie. zaczynam od soczkow. marchwkowy z domowego ogrodka. nie moge sie doczekac

11 lata 4 miesiąc temu #722821 przez sisina
Hejka dziewczynki :laugh:

Ufff wkoncu troche odpoczne mały dzis marudzil nie spal od 6 rana ale wkoncu usną i mam troche czasu zeby kawke wypic

no i wkoncu mozna odetchnac od tych upałow :S

Demoniqe ślicznie wygladałas na chrzcie :) i widac bylo ze twoj brzdac grzeczniutki był zobaczymy jaki moj bedzie bo my chrzcimy 18 sierpnia

ktoras pisala ze maz tez ma 30stke moj tez ma 15 i za cholere nie mam pomyslu co by mu kupic.....

Karinko zazdroszcze wyjazdu tez bym chciała gdzies wyjechac odpoczac ale w tym roku nie da rady chciałaby za rok pojechac do Chorwacji ale zobaczymy jak to bedzie....

Miłego weekendu :)

11 lata 4 miesiąc temu #722896 przez tweety
ja mezowi na 30 w marcu ze znajomymi kupilam przejazdzke ferarri. zadowolony ;)

11 lata 4 miesiąc temu #722982 przez Daarikaa
my juz wykapane i Klaudia mnie zadziwiła zasneła przy butli i nie wybudzila sie Huura jeden wieczor moje rece zostały oszczedzone :)

na 30 kupcie jakiegos łiskacza ;) albo coś z ciuchów jakis dobry perfum moze zegarek... hmm zalezy od funduszow

11 lata 4 miesiąc temu #722994 przez KarinaM
Dojechalismy ale były korki. Byliśmy już na plaży i super. Ale Irina oczy szeroko otwarte i nie chce spać tylko płacze. Ciężka pewnie noc przede mną.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #723008 przez KarolciaZumba
Mamuśki czy to zbliżający się poród?

Nie mogę ostatnio wysiedzieć w miejscu, tak mnie nosi nic nie robię tylko sprzątam ale chodzę na długie spacery :laugh:

Chętnie bym Was wyręczyła w tych waszych obowiązkach bo mam tyle energii :D

11 lata 4 miesiąc temu #723022 przez Olga60
Karina u nas super jeśli chodzi o Nataszkę. Na plaży jesteśmy codziennie i ona cudnie sobie śpi po 2 godz w gondoli. Noce jak w domku. Pogoda jest super, bez duchoty ale ciepło

11 lata 4 miesiąc temu #723024 przez joasia10015
KarolciaZumba to ,,wicie gniazda,, Czyli poród już nie długo ;)
Mikuś rzadko budzi sie z płaczem-wogóle mało płacze (odpukac) ale może dlatego że ja śpię tak czujnie że jak słysze mlaskanie w łóżeczku i kręcenie to biorę go i karmię albo uspokajam :)

Ale mnie nakręciłyście na te ,,cele,,albo jakieś plany ...choc z dw ojką dzieci i bez męża na co dzien to ciężko znalezc czas na zainteresowania czy hobby ...ale moze jakas dobra organizacja i cos wymysle ;)

11 lata 4 miesiąc temu #723027 przez KarinaM
Olga u mnie trochę chłodno ale w domku mamy kaloryfer i możemy podgrzac na kąpanie lub jak chłodno w nocy.
Irina usnęła dopiero o 22:00 a w domu zasypia o 20:00 lub 21:00. Zobaczymy może jutro będzie lepiej.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #723028 przez joasia10015
tweety nie wiem czy dobrze zrozumialam...twoje malenstwo ma 2 msc.i 2 tyg.czyli za 2 tyg.skonczy 3 msc. a diete mozna chyba zaczac rozszerzac PO 4 msc.??? To nie bedziesz musiala jeszcze zaczekac półtora msc.?

11 lata 4 miesiąc temu #723031 przez munnecabrava
Karolcia ciężko powiedzieć ja myślę że to nie ma zasady fakt u każdej kobiety się pojawia tzw syndrom wódka gniazda aaale u mnie to było jakieś 3 tyg przed porodem i czy to napewno to ja się balam kupować ubrania robić pokoj ...i zdecydowałam się na końcówce dopiero w ogóle nie miałam planów a przez pierwsze miesiące to juz w ogóle. A dzisiaj moja pyza skończyła 3 msc tak sobie myślę ludzie mówili że to takie ciężkie miesiące a ja nie mogę tak powiedzieć. Zdzwililam się nawet ze tak gładko poszło. W zasadzie od samego początku się wysypiam a teraz to cud miód pyza zasypia o 19 sama. W ciągu dnia czytamy bajeczii oglądamy widoki z balkonu śpimy gadamy.

A mój malz mnie baaaarszo zaskoczył. W poniedziałek mam urodziny a on siatkówkę i stwierdził że odwoła;p a nie mamy planów bo teściowa na wczasach moja mamą na wsi . Więc myslalam że to tak przejdzie , pójdę do pracy z ciastem bp każda okazja jest dobrą na coś slodkiego, ziemy obiad i on pójdzie na siatkę a tu taka miłą niespodzianka ;)

11 lata 4 miesiąc temu #723033 przez munnecabrava
Co do rozszerzania diety wyczytalam że dziecko daje sygnały sliniotok, wkladanie wszystkiego do buzi , wyciąganie raczej jak dorośli jedzą. Hmmm moja to wszystko ma Le poczekał te 3 tyg. Ałęsa jutro dam jej napój z obovity melisa rumianek winogrono. Zobaczymy jak zareaguje .

11 lata 4 miesiąc temu #723048 przez sylkaax
sisina napisał:

Hejka dziewczynki :laugh:

Ufff wkoncu troche odpoczne mały dzis marudzil nie spal od 6 rana ale wkoncu usną i mam troche czasu zeby kawke wypic

no i wkoncu mozna odetchnac od tych upałow :S

Demoniqe ślicznie wygladałas na chrzcie :) i widac bylo ze twoj brzdac grzeczniutki był zobaczymy jaki moj bedzie bo my chrzcimy 18 sierpnia

ktoras pisala ze maz tez ma 30stke moj tez ma 15 i za cholere nie mam pomyslu co by mu kupic.....

Karinko zazdroszcze wyjazdu tez bym chciała gdzies wyjechac odpoczac ale w tym roku nie da rady chciałaby za rok pojechac do Chorwacji ale zobaczymy jak to bedzie....

Miłego weekendu :)

Ja pisałam ;P Kupiłam perfum ;P Mam nadzieję że przypadnie mu do gustu ;P

11 lata 4 miesiąc temu #723050 przez sylkaax
Karina , Olga zazdroszczę Wam bawcie się dobrze i odpoczywajcie;)
Ja daję już małemu soczek jabłkowy ostatnio tak wypił z 20 ml. nic mu nie było a jaki zadowolony ;P dzisiaj mój aniołek zrobił postęp i uniósł główkę troszkę na brzuszku jednak to ćwiczenie pomaga i może łapie o co chodzi ;) teraz słodko śpi razem z tatusiem a jaa luzik to M. wstaje w nocy ;))

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka