- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- alexa_
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Do kąpieli używam żelu z hippa i jestem zadowolona. Mała nie ma żadnych krostek, a skórę ma mięciutką. Ale rozejrzę się za tym z ziaji.
A używacie oliwek po kąpaniu? bo przy tych natłuszczających do kąpieli chyba nie trzeba?
joasia10015 jakie przystojniaki, tylko pozazdroscic
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
gusiek z tego co wiem, to rozszerzanie diety po czwartym miesiącu zalecają wszyscy pediatrzy( przynajmniej u mnie w przychodni).
Ja daję maluszkowi jeszcze troszkę rumianku. Niewiele, bo nie bardzo mu smakuje . Tak się krzywi, że padam ze śmiechu . Zauważyłam, że ma mniej problemów z brzuszkiem. Może dzięki temu?
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
gusiek śliczne zdjęcie!
Tysiiak Kuba zasypia o 19:30-20:00 i około 24:30 słyszę go w niani jak guga przez chwilę, ale nie idę do niego, potem o 3 cycek i potem o 5 też go słyszałam jak guga ale nie poszłam do niego i chyba zasnął bo wstał dziś o 7:45
Grunt to mu się nie pokazywać chyba
Joasia ale Miłosz jest przystojny! No Mikuś też
Fajnie że ten weekend jest długi, mąż ma wolny piątek i idę do fryzjera za tydzień wesele. Czas naprawdę poszukać sukienki.
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Ja zaczęłam szukać niani i powiem wam że... masakra jakieś te babki nieogarnięte strasznie...
- gusiek_kom
- Wylogowany
- pierwsze słowa
www.mamazone.pl/artykuly/male-dziecko/ka...mionych-piersia.aspx
www.klubmamgdynia.pl/index.php?option=co...4:poradnik&Itemid=60
www.1000dni.pl/1000-dni-zywienia-dziecka...GuLgCFQeW3god3T0AHg#
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=57950
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
generalnie wszędzie w internecie są informacje o rozszerzaniu diety od 5 miesiąca:
www.mamazone.pl/artykuly/male-dziecko/ka...mionych-piersia.aspx
www.klubmamgdynia.pl/index.php?option=co...4:poradnik&Itemid=60
www.1000dni.pl/1000-dni-zywienia-dziecka...GuLgCFQeW3god3T0AHg#
No tak, dietę rozszerza się po skończonym czwartym miesiącu, czyli od piątego
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tosia 19,05,2013 Kinia 31,12,2001
- Otrzymane podziękowania: 7
moja gwiazda ostatnio śpi od 21 5-6 przebudzi się na karmienie i śpi dalej do 8 tu juz ją męczy kupka ale jak zrobi to jeszcze pośpi sama ją budzę bo tak do 7 ma suchego pampka a po kupce to już pompa za pompą idzie i pampek jest cęższy od niej samej
M-bravaWszystkiego Najlepszego,prezent masz super ....własne mieszkanie oj moje marzenie
Joasiawspólczuje stresu,wiem co to znaczy ja swojej nie chcialam zostawić jak marudziła tak mi jej szkoda było i serce pękalo ale dla dzieci to jest najlepsze rozwiązanie
gusiek_kom super wyglądacie szczęśliwa rodzinka
Alex_87 ja też nie bardzo się cieszę z rozszerzania diety wrecz się tego boje soczki i deserki na początek sama będe robioć a potem zobaczymy nadal podaje biogaje i nie mam zamiaru za szybko z niej zrezygnować,ja wzbraniam się przed innymi lekami boję się faszerować małą a Tośka ma gazy ŁOOOOO głośne jak petardy i zawsze ale to zawsze ją wybudzą mam nadzieje żę szybko z tego wyrośnie
MUSZĘ SIĘ POCHWALIĆ,ŻE OD KILKU DNI Tosia zasypia sama daję jej pieluszkę kłade na boku i tak jakieś 15 min bawi się nią i slychać takie UuuuuuUuuuuu ciąga słonia i zasypia
ale się rozpisalam.......
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tosia 19,05,2013 Kinia 31,12,2001
- Otrzymane podziękowania: 7
MOJA gwiazda łapie juz zabawki w obie raczki i zaraz pakuje do buzi a ile przy ty się nagada kurcze każdy dzień u nas coś nowego
dziś mąz zmiarkował się,że zgubil obrączkę krew mnie zalewa ale przeciez nie będe go obwiniać sam jest zalamany
- Domiś91
- Wylogowany
- rozmowna
Dzieciaczki słodkie i do schrupania :*
Nie wiem co się dzieje ale Tymek od trzech nocy budzi sie co 2 godziny...
3 miesiące minęły a ja dalej nie miałam okresu!! Ktoras z was tez ma ten problem??
- sylkaax
- Wylogowany
- pierwsze słowa
My dzisiaj super noc, młody pił o 22 a później 4.50 ) Normalnie jestem w szoku zawsze się budzi jeszcze o 2 a tu nic ;P teraz śpi w łóżeczku zasnął przy karuzelce ;] U mnie też pogoda nie ciekawa i siedzimy w domu.
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
W niedziele jak wracaliśmy ze wsi to mały płakał na przemian i śmiał się, w jednej chwili z łez robił się uśmiech i odwrotnie. Dziś rano podobnie. Momentami to nie wiedziałam czy płacze czy nie . Mówi się, że kobiety mają zmienne nastroje .
Mój synek też ostatnio więcej ulewa, ale bardziej nie podoba mi się to, że załącza mu się taki odruch wymiotny. Np. leży( na plecach lub na brzuszku). Dopiero po chwili mu przechodzi.
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Domis nie martw sie -przecież karmisz i masz prawo nie miec okresu .Ja też nie mam ,jak karmiłam Miłosza to też ponad pół roku nie miałam
Pogoda dziś do d... nic sie nie chce
Acha Domiś dzieci często tak mają -tzn.ja mialam tak z MIłkiem że bywało że pieknie spał całe noce aż nagle mu sie odmieniało i budził sie co 2,3 godziny-tak wiec to takie okresy -tak myśle
A dzieki laseczki -faktycznie moje chłopaki to małe przystojniaki (ale skromna jestem )całe ciąze trzymałam kciuki żeby byli podobni do taty a rozumek mieli mamy (ale wiecie co kilka osób mi pow.że MIłosz do mnie podobny-co myślicie?foto niżej )
Z mniej miłych i przyjemnych sytuacji to jade dzis do chirurga z moimi (wspomnianymi w czasie ciąży ) hemoroidami bo przeżywam ostatnio cięęęężkie chwile w łazience.CIekawe co mi powie,moze zdecyduje usunąc ??? ZObaczymy
- Gabi31
- Wylogowany
- budujemy zdania
Nie pisałam, bo moj Piter ma urlop i jakos brak czasu, ale jestem na bieżąco:)
Ja właśnie tydzień temu kupiłam malej do kąpieli olejek LINOMAG po drugim miesiącu życia i jest to dla mnie ewidentnie to samo co Oilatum i Emolium, a kosztuje tylko ponad 8 zł
Joasia, Gusia- dzieciaczki super, napatrzec się nie mogę
Dziś mi w koncu zaszczepili malą, bo tydzień temu nowa lekarka cofnela nas do domu.Bo Pola charczała, tłumaczyłam jej ze ma wiotkość odcinka nad krtania, ale gdzie tam nic to nie dało.
Zaleciła nebulizację aparatem przez tydzień...o dziwo mała tą maseczkę i warkot maszyny kilka razy dziennie zniosła wzorowo:)Dziś juz dla pani doktor bylo ok, a jak dla mnie to sie nic nie zmieniło:)Mała wazy 6100:)
Sylkaax- nie przejuj sie, ze mały słabo główkę trzyma...lekarkaa chyba troche przesadziła. Pola tydzień temu jak ja ciagnelam za rączki do siadu to totalnie nie trzymała główki, lekarka do której chodzimy prywatnie ( bo musiałam potwierdzic czy ta nebulizacja według tamtej ma sens) powiedziała ze ma jeszcze czas i ze kazde dziecko rozwija sie inaczej, widocznie ma słabsze miesnie górnej czesci i ze wszystko w swoim czasie i ze na zadna rehabilitacje sie to nie nadaje. I wiesz co? nie mineły dwa dni i mała sztywno trzyma głowke do siadu.
Domiś- Ty jeszcze karmisz piersia prawda? Wiec sie nie przejmuj okresem. Kolezanka karmiła piersia i nie miała okresu przez 8 miesiecy, jak odstawiła to pojawił sie po jakis trzech. Ja z kolei Polcie karmiłam piersia ( w zasadzie mieszanie) przez 1,5 miesiaca, potem juz tylko modyfikowanym i tez sie juz shizzowałam ze okresu brak. Dostałam dopiero tydzien temu.
Burzowo dzis u nas i nijako, a chcilismy z Piterm pojechac złowic sobie pstrąga z mała:) do takiej fajnej knajpki, gdzie go sobie na zewnątrz łowisz a potem Ci go smażą Zawsze prosze zeby mi odcieli głowe, bo nie znoszę jak usmazona ryba ma głowe.Wrrrrr...a tu z wypadu nici...
- munnecabrava
- Wylogowany
- gadatliwa
- Nie można?? A właśnie, że można!
Jeszcze raz dziękuję za zyczenia
Gabi ostatnio o Tobie myślałam
Domiś to normalne e nie masz okresu ale pamietaj że to nie gwarntuje Ci tego że nie możesz zajść w ciąże