BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #723924 przez munnecabrava
Dziękuję kochane za życzenia ;* Hehe demonique ja mam dwie sukienki juz bo mąż.mi dzisiaj kupił .

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #723955 przez gusiek_kom
my już po chrzcie :) Maks był cudowny :) grzeczny w kościele i grzeczny na przyjęciu :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=57950
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #723958 przez tysiiiak
Po dużym płaczu Kubula zasnął ;) ostatnio mam taki problem, że po kąpieli przy ubieraniu zaczyna płakać daje mu cyca i je ładnie, po jakimś czasie wypluwa więc stwierdzam, że ma dość daje smoka i zasypia... po 5 minutch płacz, myślę sobie, że płacze bo śpiący ale płacze dalej więc daje drugiego cyca, którego absolutnie nie chce, gardzi nim i wypluwa :P płacz dalej... mi już ręce opadają ale już słyszę, że płacze bo coś mu jest pewnie mimo wszystko głodny to wracam do tego cyca, którego dałam na początku i pięknie je i zasypia potem w 5 sekund :unsure: i zazwyczaj taki problem mam z lewym cysiem, że go nie chce wieczorem albo wogóle w płaczu bo w dzień i jak jest spokojny to pięknie chwyta.
Mam nadzieję, że coś z tego skumałyście :P

Wkońcu dziś udało mi się dostać Ziajkę płyn natłuszczający do kąpieli, o którym któraś z was kiedyś pisała :) ślicznie pachnie i skórka jest lepsza niż po Oilatum :) No i kosztuje 13 zł za 370 ml :) Tylko ciężko go dostać przynjamniej u mnie :P

Gusiek cudna rodzinka :) a Maks do schrupanie :* bardzo ładnie ubrany na chrzest :)

11 lata 4 miesiąc temu #723973 przez gusiek_kom
dziękujemy :) to ubranko było już bardziej nieoficjalne :)
na chrzcie miał białe spodenki i koszulkę z kołnierzykiem :)

11 lata 4 miesiąc temu #723982 przez joasia10015
tysiaak ja używałam od początku ten płyn natłuszczający z Ziaji i byłam bardzo zadowolona (dostałam go tylko w jednej aptece w okolicy ) ale mały dostał jakiś chrosteczek (nie od tego płynu )i zmieniłam na Emolium ale jak skonczy mi sie butla Emolium to znowu przejde na Ziaje bo nie dosc że swietnie natłuszcza ,pięknie pachnie to faktycznie jest duuuzo tanszy . Achhh na allegro go dostaniesz za jakieś 12zł.
gusiek faktycznie cala rodzinka jak z obrazka -sexi mamuśka,synuś do schrupania a mąż..no coż powiem wprost-przystojniak ;)

11 lata 4 miesiąc temu #723993 przez tysiiiak
joasia tak myślałam że to Ty :P

11 lata 4 miesiąc temu #724007 przez gusiek_kom
bardzo dziękujemy za miłe słowa :* czekamy na Wasze zdjęcia z pierwszej ważnej uroczystości :)

11 lata 4 miesiąc temu #724039 przez KarinaM
Dziewczyny co to za płyn natluszczajacy Zajki? Ja używam Oilan ale też jest drogi bo kosztuje 38zł za 400ml. Chętnie kupilabym ten Zajki. Nie wiecie czy to w każdej aptece jest?

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #724048 przez tysiiiak
KarinaM to jest ten płyn :) ziaja.com/kosmetyki/1503,plyn-do-kapieli...owlat-natluszczajacy
a tu możesz sprawdzić gdzie kupić: ziaja.com/poznaj-firme-ziaja/kontakt/gdzie-kupic

Gdzie nad morzem urlopujesz? Jak pogoda lepiej coś? W Gdańsku dziś burza była i straszny wiatr od dwóch dni :/ niewiadomo jak się ubrać a co dopiero dziecko :( W słoncu gorąco a jak zawieje to zimno :/

Gusiak my mamy chrzciny dopiero pod koniec września :( gdybym wiedziała że mojego taty i tak i tak nie będzie to zrobilibyśmy pod koniec sierpnia ale już za późno żeby gości prosić i wszystko zorganizować... :(

11 lata 4 miesiąc temu #724090 przez Alex_87
M-brava wszystkiego co najlepsze :)

Joasia trzymam kciuki za Twojego synka, pierwsze dni pewnie będą trudne i dla Ciebie i dla niego, ale później każde się przyzwyczai i będzie dobrze :)

Ja używam narazie do kąpieli Nivei i jest spoko, ale kupiłam też lawendowy płyn J&J i jest super, pięknie pachnie aż sama mam ochotę się w nim wykąpać, nie wiem czy ma wpływ na sen bo Zuzka i tak dobrze śpi wieczorem.

Tysiak moja też miała taki czas, że jak była wkurzona czy bardzo głodna to nie chciała jeść z jednego cycka, teraz już je normalnie. Może to jakiś okres gorszy i woli tamtego bo mu wygodniej czy coś. Dzieci tak czasem mają, że kilka dni coś im nie pasuje a zaraz im się odmienia.

A my mamy chrzest w tą niedzielę i się trochę denerwuje już, czy mała będzie grzeczna itp.

Co do leków na brzuszek - podaje nadal espumisan dwa razy dziennie i Delicol ze 2-3 razy dziennie jak mi się przypomni, ale już jest ok, jeszcze mam pół butelki, nie wiem jeszcze czy będę kupować jeszcze jedną czy nie.

Kurcze wszystkie tak się cieszycie na rozszerzenie się diety dzieciaczków, a ja jakoś się tego boję :P tak to da się cycka i sobie zje, a później się zacznie plucie zupkami itd :D

11 lata 4 miesiąc temu #724093 przez KarinaM
Tysiiiak jestem niedaleko Ciebie bo w Dębkach. Słoneczka trochę było ale nad samym morzem wiało i to bardzo mocno.

Irina dała dzisiaj popis wieczorem. Płakała i nie dało się Jej uspokoić. Nosilam ja a potem M i nic. W końcu wzięłam ja i jakoś pomału przestała płakać. Najgorsze że jeść nie, pielucha sucha i dalej krzyk. Nawet Jej nie wykapalam bo usnela ale obudziła się po pół godzinie lub 45 minutach i zjadła już spokojnie.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #724149 przez joasia10015
My chrzciny robimy 7 wrzesnia -wiec fotki za jakis czas będą ;)

alex_87 ja niby nie moge sie doczekac rozszerzania diety ale z drugiej strony tez sie boję chco sama nie wiem czego :unsure: :ohmy: ;)

Dawno nie dawałam fotki Mikusia...a to najnowsza fota moich skarbów :kiss: :kiss:
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #724165 przez KarinaM
Joasia piękne te Twoje chłopaki. Nic tylko patrzeć i spróbować ich nie schrupac.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #724200 przez gusiek_kom
joasia10015 Twoje chłopaki to mega przystojniaki, zresztą jak mają nie być jak mama to taka laska!
Mój Maks od 3 dni budzi się w nocy o 24, 1 i 3-4 i płacze :( muszę wstawać i go nosić, masakra :( wcześniej tylko na cyca się budził i musiałam preskoczyć z jednej lub drugiej strony łóżka więc nawet się nie rozbudzałam, a to nocne lulanie powoduje że w nocy jestem na zombie :(

jak wychodziłam ze szpitala (św. Zofia w warszawie) to usłyszałam magiczne słowa dla kobieta karmiących piersią "przez pierwsze 6 miesięcy cyc i nic", w szkole rodzenia też tak mówiły... i ja zamierzam się dostosować do tych słów, choć pewnie po 5 miesiącu będzie mnie korciło :)

11 lata 4 miesiąc temu #724218 przez tysiiiak
Karina no rzeczywiście niedaleko :) ponad godzinka jazdy ode mnie :)
Joasia Miłoszka też dawno nie pokazywałaś bo strasznie się zmienił :cheer: pewnie rola starszego brata sprawiła, że tak zmężniał :) Mikuś słodziaczek malutki :* Ale masz przystojniaków w domu fiu fiu :)
Aleks No mam nadzieję, że z tym łąpaniem piersi to jakiś chwilowy kryzys :)

Ja troszkę też się boję rozszerzania diety ale na początku i tak to będzie tylko takie, że łyżeczka na spróbowanie ewentualnie jakaś kaszka na noc :)

Nocka znowu do d... :dry: Mimo, że Kubula zasnął jak zawsze to obudził się tak jak wczoraj czyli 1.30 a potem o 4.30 i nawet nie był głodny bo ledwo co pomymlał a poprostu na zabawę mu się zebrało :cheer: i tak do 6 sobie pogugał u mnie w łóżku a jak zaczął odpływać to go przeniosłam do łóżeczka i wstał o 8.20 i właśnie ciąga motyle i gada do żyrafy na macie :)
Dobrze że dziś pada to się nie muszę z domu wynurzać :) obiad mam więc luz można odpoczywac :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka