BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #723466 przez joasia10015
m-brava no to świetne mieszkanko -zrobicie troszkę zmian i będzie jak ta lala ;) Suuuper-cieszę sie waszym szczesciem -swój kąt to ważna sprawa w dzisiejszych czasach ...z resztą kiedy nie była :laugh:
Ja jak słysze że ktoś marzy o domku na wsi z ogródkiem i dużym podwórkiem to mnie krew zalewa...Po pierwsze w ogródku trzeba sie babrac a i tak nie wiadomo czy wszystko urośnie ;) POdwórko duże...ok.ale co z tego jak zimą jest kupe odśnieżania a latem koszenia :huh: Domek hmmmm moze i fajny ...jesli ma dojście do gazu a nie piec w którym trzeba zimą palic dzien i noc :S No i wspomniane przez was robaki ,pająki,i myszy -aaaaaaa to nie dla mnie !!!!!Wiem,wiem że trochę grzeszę bo nie jedna osoba chciała by miec taki domek ale jesli miałabym jeszcze raz wybierac to szukałabym czegos innego i gdzie indziej :ohmy:
Achhhh to sie rozpisałam na temat domu :blink:

Jesli chodzi o dzieci (bo to w koncu forum dla mam :blink: ;) )to Miki jakiś dzis nie w sosie ,zasnął o 22;00 i planowo powinien przebudzic sie koło 3;00 ale to sie okaże :blink:
Kurcze laski za 3 tyg.czeka mnie ważny moment w życiu mojego starszaka -pójdzie do przedszkola :blush: Chyba mi serce pęknie -gdzie on bez mamuni bedzie chodził :( B) Żartuje oczywiście -będe z niego dumna ale takie dziwne uczucie...patrzec jak mój pierworodny ,dopiero co siedział pod moim serduszkiem a już do przedszkola idzie :kiss: :blush:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #723478 przez munnecabrava
hej hej mój cukierasek juz mnie obudził :d hhehe ale nie płaczem aa gadaniem Rano jej się bierze na dyskusje i nie ma e ktoś chce spac au i au ;P

Hehehe Joasiu ja sę wychwałam na wsi najpierw w takim drewnianym domku, a później w takim oooogromnym murowaym.Dookołamieliśmy wielgachne podwórko i las z 3 stron ;P
Wiem doskonale o czym mówisz, al poza tym paleniem w piecu myszami i wężami i robactwem tęskni mi się do domu uwielbiałam odśnieżać ;P
Trawę też lubię kosić ale kosą :P w penyym slońcu w południe :P Wracałam jak murzyn do domu i pozatym figuraaa po tym koszeniu mniami ;). Ja bym aż takiego wielkiego domu niee chciała bo to sprzątania mnóstwo, taki mały zgrabny domek. W ogródku babrać też się uwielbiam :D

Ja w ogole uwielbiam fizyczną pracę, brakuje mi teraz zbierania truskawek ;P żniw. Wiem że to dziwne i np. cały rok bym gspodarki nie mogła mieć ale od czasu do czasu bym tak chętnie popracowała. To tak samo jak z moją pracą uwielbiam to co robię, uwielbiam to że mogę sie wystroić do pracy w sukienki szpilki że pracuje w fajnymm biurze. ale czasem brakuje mi mojej pracy w kawiarni którą uwielbialam.

11 lata 4 miesiąc temu #723504 przez demoniqe
Joasia będzie dobrze!! a ty troszkę więcej odpoczniesz. Mojej siostry synek idzie teraz do szkoły a córeczka do przedszkola :) Także nawet 2 ważne momenty.

Ja nadal na etapie szukania niani do Kubusia. Czas się zacząć poważnie rozglądać.

Mój aniołem jest tylko w weekendy chyba :) w dzień mało spał ale wtedy mam męża do pomocy, a w nocy od 19:30 do 4 i potem do 6:30 :)

zobaczymy jak będzie w tym tygodniu. W przyszłym mamy kolejne szczepienie no i zobaczymy ile mały waży. Wierząc wadze teściowej to ok 5200.

Za 2 tyg mamy wesele a ja brzuszków nie zaczęłam i sukienki nie ma :)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #723505 przez tysiiiak
Alex Zuzka cudna śmieszka :) :kiss: Na tym drugum zdjęciu strasznie do Ciebie podobna :)

Joasiu Miłoszek sobie napewno poradzi :P i z pewnością lepiej od Ciebie :) pewnie będziesz musiała troszkę popłakać zanim przyzwyczaisz się do nowej sytuacji :) Mam nadzieję, że szybciutko się zaadoptuje, pozna nowych kolegów i koleżanki to i Tobie będzie łatwiej jak zobaczysz z jaką radością idzie do przedszkola :)

Demoniqe Zdaje relację - nocka do d... Kubula zaczął coś stękać o 1.30 i może gdyby nie to że podeszłam zobaczyć to by spał dalej ale nie zobaczył i juz wyjścia nie było trza było karmić :P i myślałam że do rana spokój. Jakie było moje zdzwienie jak się obudził o 4.30 :dry: a potem już przed 8. Jestem niewyspana :dry:

M-brava Jeszcze raz najlepszego ;* Niech wszyscy wiedzą, że masz urodziny, a co! :P

Kurcze znowu polawił mi się jakiś śluz podbarwiony krwią :unsure: Nie ogarniam tych plamień...

11 lata 4 miesiąc temu #723518 przez KarinaM
M-brava wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń.

Joasiu bądź twarda. Ja jak Igor szedł do przedszkola miał 4 lata i ja bardziej przezywalam od Niego. A w pierwszym dniu to ja płakałam aż pani kazała mi wyjść. Tragedia.

Ja dzisiaj noc spokojna. Irina usnęła o 20:00, przebudzila się o 21:00 i wstała na mleczko o 4:00 i o 8:00. Także super.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #723528 przez alexa_
Alex_87 Słodka Laleczka z twojej Zuzki.

joasia10015 A mi marzy sie domek. A nie potafila bym mieszkac w bloku. wszedzie sasiedzi zero jakiejs intymnosci swobody. no i brak wlasnego podworka byly dla mnie ciezkim orzechem do zgryzienia. A z myszami mozna sobie poradzic :) wystarczy kot. I piece teraz tez fajne wystarczy raz w tyg zajrzec i sie pali cala zime bez rozpalania. koszenie trawy nie takie zle jak m-brava pisala mozna sie ladnie opalic.

munnecabrava Sto lat!!

11 lata 4 miesiąc temu #723603 przez demoniqe
tysiiiak współczuję kochana! więc jednak trzeba ziutków przeciągać do tej 19:30-20. Kuba też wczoraj padł już o 19:15 ale w dzień spał całe 3 godziny więc spał do 4.

Ale za to nauczył się zasypiać w sekundę. Mówię do niego jak zaczyna marudzić: "idziemy do łóżeczka?" a on się ucisza i zanoszę go do sypialni to już w drodze odlatuje na rękach. Wsadzam do łóżeczka i ledwo dopnę śpiworek a on już spi. Oby tak było dalej. Ale zdecydowanie mniej śpi juz w dzień. Pierwsza drzemka trwa tylko max godzinkę :)

Wczoraj zasnął nam w kościele tylko na pół godzinki, po kościele na spacerze do teściów gugał i usnął dopiero po 40 min drogi na 15 min. Potem gugał 2,5 godziny i zasnął na 2 :)

Ale za to Kuba uwielbia kośćiół!!! Organy!! śmieje się jak głupi i guga do nich :)

11 lata 4 miesiąc temu #723659 przez KarinaM
My siedzimy nad morzem. Irina ma swój namiocik bo wieje i śpi smacznie w gondoli. Slnko schowalo się ale mam nadzieję że szybko wyjdzie.

Myślałam już że będą problemy z kupką tu nad morzem bo nie robiła dwa dni ale dzisiaj poszła gigant i cieszyła się razem z mamą. Wodę gotujemy zrodlana Primawerę.

Do kiedy dajecie te leki na brzuszek? Ja chciałabym powoli odstawiac. Podawalam 4 razy dziennie a teraz podaje 3 razy. Za tydzień spróbuje zmniejszyć do 2 dziennie: rano i wieczorem.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #723663 przez demoniqe
ja Karina mam zamiar odstawić espumisan w 4 miesiącu jakoś, moja siostra położna tak robiła ze swoimi dziećmi. A BioGaia jeszcze jedną buteleczkę podam tylko. No a w 4 miesiącu zacznie się podawać deserki (jabłuszko zmieone).

11 lata 4 miesiąc temu #723702 przez joasia10015
Hej lasskiii -kurde napisałam taaaakiego długiego posta i mi sie laptop zablokował :( I post poszedł sie .... :huh: No wiec w skrócie...
Ha,ha to nie tak że jakaś pancia ze mnie i nie lubie pracowac-nie ,nie ,nie -ja nawet baardzo lubie kosic jak wspomniałam brava bo wtedy opalenizna i figura że ho ho ;)
Wszystko bylo by super gdyby to nie bylo TYLKO na mojej głowie -bo jak mąż wyjeżdża na 4 tyg.to ja mam co robic przy dwójce dzieci ...a tu jeszcze koszenie (jakies 3 godz.żeby skosic całe podwórko)palenie w piecu(wspomniany piec przez alex jest zajebsity ale co skoro kosztuje ok.10 tys.a my mamy tylko za 4tys. i trzeba chodzic nawet w nocy ) ,myszy (kotów mam 10 na podwórku -ale chyba sa za leniwe albo myszy za sprytne )robale które wchodzą drzwiami i oknami ....achhh moglabym dużo wymieniac, poprostu ,problem w tym że ja mam to wszystko na swojej głowie...i uwierzcie mi że kiedy wstaję sie zimą i trzeba isc do pieca rozpalic,do tego od mrozu auto nie odpala,podwórko zaśnieżone po pas i nie mozna wyjechac a do tego dziecko chore ,albo płacze to naprawde człowiek ma ochotę uciec jak najdalej :S :S :S :S

Co do Miłka to pewnie że ja bede bardziej przeżywac -tak jak jego rozłąkę z cycusiem,czy jak pierwszy raz spał u siebie w pokoju :huh: Matka zawsze przeżywa że dziecko dorasta i jakis etap sie konczy :blink: Tylko że ostatnio coś wspomniał (cytuję),,nie ide do przedszkola bo tam są same PIERDY,, :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: więc nie wiem czy nie skonczy sie na płaczu i siedzeniu w domu (oby NIE!!!)

m-brava jeszcze raz najlepszego,oby twoje plany i marzenia sie spełniły :kiss:

11 lata 4 miesiąc temu #723707 przez joasia10015
Achhh kropelek na brzusio już nie daję Mikiemu -z resztą sama jem już wszystko włącznie z owocami,warzywami ,orzechami ,czekoladą itp.i jakoś bez rewolucji brzuszkowych ;) Chyba już przywykł do pierdziochów ;) Już sie nie moge doczekac rozszerzania diety po 4 msc. :)

11 lata 4 miesiąc temu #723751 przez moniaaak
M-brava wszystkiego co najpiękniejsze:). Zdrowego, szczęśliwego dzieciaczka i pociechy z męża :).
Fajnie, że znaleźliście mieszkanie:). My mamy podobny metraż- niecałe 50 metrów.
Tak naprawdę to marzy nam się domek, ale na razie to tylko mrzonki. Chociaż palenie w piecu też byłoby dla mnie pewnie problematyczne ;).

Wczoraj wróciliśmy ze wsi i siedzimy w domku. Muszę się pochwalić małym sukcesem: mój mąż miał przyjechać po nas wczoraj, bo miał jakiś mecz. Ale jakimś cudem moje argumenty do niego trafiły i przyjechał w sobotę ;).

Był temat urodzin, mój mężuś ma pojutrze...ale romantyzm u nas dawno zmarł śmiercią naturalną... dostanie jakieś narzędzie, które jest mu potrzebne. Sam wybrał na allegro, ja tylko zapłaciłam. Trochę to smutne, ale jakie praktyczne :(

Ja daję Kacperkowi teraz tylko BioGaię, ale jest po niej super. Robi teraz z reguły tylko jedną kupkę rano, a poza tym puszcza dużo bączków, ale dzięki temu brzuszek go nie boli. Oprócz tego nadal walczymy z rumiankiem ;).
Mój synek za to nocki ma teraz w cały świat. Pierwszą drzemkę po kąpieli ma z reguły dłuższą(czasami nawet 4-5 h), a potem to potrafi budzić się nawet co 1- 1,5 godziny. Wykończyć się można. Ale jak chcę go nakarmić więcej, to nie da rady. Zaciska buzię z całej siły i koniec! :ohmy:
Wczoraj wykapaliśmy go o 19:30, wcześniej niż zwykle, potem zjadł, a i tak się obudził o 20:40, bo to mniej więcej jego pora jedzenia. :)

11 lata 4 miesiąc temu #723815 przez tweety
joasia10015 napisał:

tweety nie wiem czy dobrze zrozumialam...twoje malenstwo ma 2 msc.i 2 tyg.czyli za 2 tyg.skonczy 3 msc. a diete mozna chyba zaczac rozszerzac PO 4 msc.??? To nie bedziesz musiala jeszcze zaczekac półtora msc.?

moj pediatra czyli mama mowi ze na mleku modtfikowany mozna juz po skonczonych 3 miesiacach. ale zaczynam od soczkow a nie przecierow. moja kolezanka za rada mamy robiła tak samo i malemstwo bylo zadowolone. zobaczymy bo Kacper zaczął mocno ulewac. to wyglada jakby wymiotowal. mam stresa co mu jest ale wyniki ma niby dobrw. po karmieniu placze a potem 4 razy ulewa az na podłogę a odglos jakby wymiotowal

wrocilam do Wawy. zobaczymy jak sie tatus spisze.

11 lata 4 miesiąc temu #723823 przez tweety
u mnie biogaja nie dziala. espumisan odstawilam i wrocily bole brzuszka wiec zaczynam od nowa. a jutro mama ma przywieźć nowy lek. cos na d. czytalam ze ktos z was to podawal. oby pomoglo na to ulewanie bo nie moge patrzec jak sie meczy misio.

w domu mam syf bo M nie sprzatal cale 3 tygodnie jak nas nie bylo. wkurzona jestem na niego. wracam z dzieckiem a tu syf. a czym sie zajal wieczorem jak wrocilismy? kwiatki ogarnial. no masakra.

m-brava gratulacje mieszkania. fajny okres taka przeprowadzka. ja uwilbiam swoje mieszkanie. mieszkamy juz ponad 3 lata a ja ciagle sie nim ciesze.

11 lata 4 miesiąc temu #723843 przez Daarikaa
hej! zaryzykowałam i podałam wczoraj przetarte jabłuszko i odpukac narazie jet ok dzisiaj dalam jej łyzeczke marcheweczki. kupiłam otulacz i moje dziecko zasypia w 5 min i w lozeczku i na rekach bez lulania EXTRA! tylko musialam obciac miejsce na nogi bo Klaudia jest juz za dluga. :)

w koncu przeszlismy z nutramigenu na hip combiotic zobaczymy jak mała bedzie reagowac. Podaje biogaje i widze poprawe

mbrava wszystkiego co najlepsze !!!! Ciesze sie ze w koncu udalo sie Wam z mieszkaniem :) nie moge sie doczekac kiedy my w koncu ruszymy z budowa.... Te formalnosci mnie dobijaja, tak wszystko przedluzaja ze szok!! :/

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka