BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu #750809 przez pauluska
Najlepszego dla naszych 4-miesięczniaków :*

Tracy Hogg ahh ile ja razy próbowałam :D u nas sprawdziło się na początku z nocnym spaniem nigdy nie mieliśmy problemu i podziwiam Was dziewczyny te które wstajecie tyle razy do dzieciaczków chociaż to też pewnie kwestia przyzwyczajenia co do wprowadzania pokarmów im wcześniej tym lepiej raz że dziecko się przyzwyczaja do nowych smaków co by nie było że tylko mleko a dwa że im wcześniej się wprowadza tym mniej podatne na alergie na dane jedzenie wydaje mi się że to dość późno aby wprowadzać po 6 msc.

U nas noce nadal spoko w dzień z drzemkami średnio ale jak Iga wstaje o tej 7 to może będziemy zaczynać wtedy dzień bo zazwyczaj do 9 się lenimy jeszcze w łóżku i w międzyczasie jest pierwsza drzemka.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #750811 przez vika
MONIAK rozumię Cię dlatego uważam,że to wszystko zależy od.... moja ładnie sypia więc widocznie się najada dlatego nie będę jej wprowadzać za wcześnie obiadków czy warzywek
a może spróbuj innych kaszek polecam
www.promobaby.pl/promocja-15739.html albo te na mm www.promobaby.pl/promocja-15745.html waniliowa i bananowa są pyszne :)

11 lata 3 miesiąc temu #750813 przez Olga60
A ja zrobiłam na drugie śniadanie kleik ryżowy i postanowiłm go dać Nataszy łyżeczką bo gęsty, to niestety tak płakała z głodu, że może zjadła 3 łyżeczki i zrobiłam butlę, żeby już jej nie męczyć.

11 lata 3 miesiąc temu #750817 przez vika
PALUSKA dokładnie odkąd wstaje o po7 gdy mała się obudzi po 1,50 godz aktywnosci zasypia na jakieś 1,5 godz i wtedy mam spokój no i mam wrażenie,żę nie jestem tak umęczona jak wcześniej :)

11 lata 3 miesiąc temu #750828 przez Alex_87
Olga moja też ma ok. 17 ostatnią drzemkę, chociaż to zależy od jej humoru, czasem ma o 18. Tylko są takie dni, że jest bardzo marudna, ma zły humor itd, to zdarza jej się usnąć tuż przed kąpielą. Na szczęście nie przeszkadza jej to żeby po kąpieli znowu iść spać :)

No i nie dało rady usnąć w łóżeczku samej, znowu mąż usypia na rękach, nie wiem nie mam pomysłu, zabawki ma w łóżeczku, kładę ją jak nie jest jeszcze bardzo śpiąca, próbowałam wszystkiego, w końcu zaczyna tak wrzeszczeć, że nie da rady żeby usnęła sama...
Mąż od czwartku będzie na zwolnieniu, więc będziemy próbować...

11 lata 3 miesiąc temu #750833 przez moniaaak
vika ja raz próbowałam dać mleczno- ryżową na mm, właśnie tę z Bobovity, większość wylądowała na śliniaczku, a mały tak się zmęczył tym wypluwaniem, że zaczął płakać, bo był głodny i musiałam dać pierś.

Pauluska ja gdzieś znów czytałam, że jak za wcześnie się daje to właśnie są alergie. Wszędzie piszą co innego.

Co do Tracy Hogg, to gdzieś czytałam, że o jej metodach mówi się, że "tresuje dzieci". Na pewno to ułatwia życie. Ja próbowałam, ale może nie mam umiejętności. Mój synek je i po drzemce i przed następną. Może z raz na dobę zdarzy mu się wytrzymać bez jedzenia 3-4 godziny. Ale żeby ciągle 3 godziny? Super Demonique, że u Ciebie się udało:)

11 lata 3 miesiąc temu #750860 przez tweety
u mnie jedzenie co 3,5 godziny i drzemka po rozrywce. wstaje, dostaje jesc, potem sie bawimy a potem spac. czasami inaczej bo np nie dospal poprzednim razem i trzeba go polozyc zaraz po jedzeniu ale generalnie zasypia sam. stosuje tracy hogg ale takie dostosowane do nnie i Kacperka. nie karmue o 23 bo i tak zawsze byl glodny o 1 czy 2. wiec to opuszczam i daje o 2 a potem o 7. mysle ze wszystko trzeba dostosowac do dziecka. i co ze maly umie sam w lozeczky zasypiac skoro i tak w nocy musze do niego wstawac jak sie obudzi. tej techniki jeszcze nie opanowalismy

11 lata 3 miesiąc temu #750868 przez Olga60
Tweety u nas było to samo! 22.30 jedzonko i budziła się ok 4, no i 7. Więc zrezygnowałam z karmienia o 22.30 i też raz się budzi ok 3

11 lata 3 miesiąc temu #750900 przez munnecabrava
Diewczyny ;P a myślicie że moja pyza przesypia całe noce nenene :P ona jest niemoliwa idzie spać tak najpóźniej o 21 ( u nas stale pory nie wchodzą w rachubę booo moje dziecko raz zje butle raz nie i tak wymyśla:P)ok 24 zaczyna budzić się co godzine pół dwie tylko po to żeby jej smoka włożyć. Ok 2 butla poźniej miedzy 4a 7 znów butla i po butli już spanie jest be ;) więc tęczy nie ma :P

Ide dzsiaj do administracji zrobic z nimi porządek. Bo jak mój małż z nimi rozmawiał rzuciły słuchawką a chyba nie za tym się im płaci...

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #750932 przez pauluska
Oj tak to jest z dzieciakami miejmy nadzieję że drugie będzie "lepszym egzemplarzem" hahaha :D

Doszły kaszki Holle jak Igula wstanie będziemy próbowały :)

11 lata 3 miesiąc temu #750952 przez demoniqe
vika, joasia, z tego co wyczytałam to jeśli dziecko tak często chce jeść w ciągu dnia w tym wieku to tylko dlatego, że wie że dostanie jeść i dlatego je mniej a częściej. Cała filozofia w tym, żeby jadło więcej a rzadziej. Wtedy więcej jest też stanie wytrzymać w nocy bez jedzenia. Ja od dziś przestawiam Kubę na jedzenie co 4 godziny i daje radę jak na razie. Na razie wszystko idzie książkowo, zobaczymy jak kolejna drzemka i jedzonko. No i nocka przede wszystkim

Tysiiiak a mogłabyś mi kupić taki kombinezon? Przesłałabym ci kaskę za kombinezon i przesyłkę. Bo ja mam daleko strasznie do Carrefoura, jakieś 200 km będzie :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #750957 przez tysiiiak
Demoniqe kupiłabym Ci ale po pierwsze byłam już wczoraj i też kawałek mam do Carrefura (nie taki jak Ty ale tłuczenie się autobusami ... :dry: ) a po drugie dorwałam ostatni jaki był w dobrym rozmiarze więc u nas już raczej się wyprzedały :(

Mam pytanko do mam 'słoiczkowych' dzieciaczków :) Czy wasze dzieciaczki robią kupkowe bobki? bo Kubie czasem wyjdzie bobek i dziś był np pomarańczowo-zielono-żółty. Czy to normalne?
W ostatnich dniach dostawał słoiczki na bazie marchewki, ziemniaczka, dyni albo kalafiora więc z kąd to zielone :unsure:

P.S Kocham ten tekst zawsze płacze ze śmiechu :D
kwejk.pl/obrazek/1915789

11 lata 3 miesiąc temu #750962 przez vika
my już p[o spacerku oczywiście becikowego nie załatwiłam bo pani w piątek zapomniała dać mi załączniki do wniosku!!!!! szlag mnie trafi!!!!! za to Tosia przespała cały spacer czyli 1,5 godz no super od 7,30 dwie drzemki po 1,5 godz :)

11 lata 3 miesiąc temu #750963 przez Olga60
tysiiiak kupki są teraz baaaardzo kolorowe :laugh:

Natasza dzisiaj dwa razy przekręciła się z brzuszka na plecki :laugh: JUPI :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #750965 przez tysiiiak
Olga uffff to się uspokoiłam bo powiem szczerze nieźle się zdziwiłam widziąc tą mozaikę :P
Gratulację dla Nataszki :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka