BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu #750972 przez pauluska
Oj tak kupa to prawdziwa mozaika :)

My po kaszce Iga wypiła prawie całą butelkę chociaż trochę gęsta wyszła no i jak będzie ok zostaniemy na tej kaszce bo nie jest tak obrzydliwie słodka jak te kupcze jest w ogóle bez smaku ale będę dodawała do niej owoce z czasem :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #750973 przez vika
Tosi kupy wyglądają dokładnie jak ta marchewka ze słoiczka :cheer: tylko jest bardziej galaretowata i jest jej duuużo więcej :ohmy: i to bez względu na to czy piła jakieś soczki z marchwi czy nie :) :lol: kolorowej jeszcze nie zrobiła :unsure: choć czasem zdarzy się że wśród tej galarety są jakieś (bobki) :laugh: ale ja bym się za specjalnie tym nie przejęła tylko obserwowała zachowanie,przecież i dorosły robi różne kupale :laugh:

www.promobaby.pl/promocja-15826.html
kurcze szkoda,że u mnie nie ma tego sklepu uwielbiam te pampersy są tanie i wygodne jak dla mnie dużo lepsze jak DADA kupuje je po 28 zł

11 lata 3 miesiąc temu #751056 przez gusiek_kom
Demonique dzięki za szczegółowe wyjaśnienia :) postaram się wprowadzić ten plan w życie i zobaczymy co z tego będzie :)
jak to dobrze, że Wy wszystkie tu jesteście :*

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=57950

11 lata 3 miesiąc temu #751063 przez anek
Wszystkiego co najlepsze dla Iguli i Kacperka!

oj u mnie ostatnio posypał sie nasz rytm dnia.Młoda mało spi i jakos wszytsko mamy rozregulowane.Tak jak u Alex pewna jest tylko kapiel 19:30.
dzisiaj w nocy Lena obudziła sie o 3, oczy jak 5zł i ani mysli o spaniu.do 4 wojowalismy z Nią az wkoncu padła i obudziła sie o 7.
fajna pogoda jest wiec korzystamy.

11 lata 3 miesiąc temu #751065 przez moniaaak
Demonique a co w momencie gdy dziecko wrzeszczy, że chce jeść. masz na to jakiś sposób? Bo ja zawsze kapituluje i daję jeść. Ale może faktycznie to moja wina. Ale powiem szczerze, że jak budzi się w nocy z wrzaskiem, to ja nie mam siły odwlekać karmienia, tylko po prostu daję mu i jest spokój.
Gdybym była w domu to bym Ci to kupiła, bo Carrefour mam blisko, ale pewnie jak wróce to już będzie po wszystkim

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #751095 przez tysiiiak
Kuba śpi już 2.5 godz :o. Nie pamiętam kiedy mi tak długo spał w dzień i w domu bo na spacerze do 2 godz się zdarza czaaaasem :p

Edit: po 3 godzinach zjadł cycusia i śpi dalej :o mam nadzieję, ze nie pomylił nocy z dniem ani to nie żadna choroba.

11 lata 3 miesiąc temu #751145 przez pauluska
Ja jestem załamana :(

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 3 miesiąc temu #751179 przez anek

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 3 miesiąc temu #751188 przez pauluska
Ja też dzisiaj mam mega dołujący dzień wpadłam w taką histerię uff ale już mi lepiej nic będę starała się jakoś ułożyć dzień to może i Igunia będzie spokojniejsza a ja nie będę doszukiwała się chorób ehh :(

11 lata 3 miesiąc temu #751219 przez Alex_87
Aaaaa my mamy dzisiaj straszny dzień, a tak dobrze się zaczął :angry:

Jest taki wrzask praktycznie bez przerwy, mała nie da sobie posmarować dziąseł, wpycha ręce do buzi i krzyczy jakby ją obdzierali ze skóry, usypia tylko przy cycku, jak ją odkładam to się budzi i znowu ryk. Dzisiaj odpuszczam naukę samodzielnego zasypiania...
A jutro idziemy do lekarza bo nie wiem czy to zęby czy co innego, bo ten płacz jest straszny aż mała dostała chrypy :dry:

Nam dopiero teraz rehabilitantka powiedziała, że Zuzka ma lekko wzmożone napięcie mięśniowe, wcześniej nikt o tym nie wspomniał a przez pierwsze 3 miesiące był płacz nie do zniesienia, zwalaliśmy to na kolki a może to właśnie przez to napięcie ona była taka płaczliwa?

11 lata 3 miesiąc temu #751251 przez pauluska
Właśnie jak jest to napięcie mięśniowe wzmożone dziecko tak płacze i jest niespokojne a czym to się u Was objawia ? my w sobotę mamy kontrolę u ortopedy czy on może to stwierdzić ?

11 lata 3 miesiąc temu #751253 przez KarinaM
Ja niestety też dzisiejszy dzień zaliczam do strasznych. Paula możemy podać sobie ręce. Ja także dostałam histeri i to takiej że się na końcu poryczalam. A zaczęło się od tego że chciałam iść na spacer z Iriną ale wiało a ja nie wypralam kombinezonów i w co Ją ubrać? Lipa. Odpuscilam sobie spacer i wzięłam się za odrabianie lekcji z Igorem. A tu następny zonk. Nie wiedziałam jaką piosenkę ma posłuchać z angielskiego bo nie było napisane a na płycie to mętlik. Później nie mogłam znaleźć zdjęcia do legitymacji szkolnej. Tego było za dużo. Niby blahostki a potrafią wytracic z równowagi.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #751293 przez anek
oj to widze ze dzisiaj u wszytskich taki lipny dzien:(
moja pediatra jak badała Młoda to mowiła ze napiecie w porzadku takze myslałam ze pediatra moze to rozpoznac.
bylismy teraz na długasnym spacerku.Lena troche pospala a pozniej oglądała chmurki(jak jeszcze było widacc).zmarzłam strasznie.mam nadzieje ze Jej było ciepło.

11 lata 3 miesiąc temu #751295 przez Gabi31
Wszystkiego najlepszego dla Kacperka i Irinki :****

Katar w miarę opanowany i dziś byłyśmy na szczepionce. Myślałam, że tylko u nas taki krzyczaco- płaczący dzień. Mała tak sie drze, że już nie mogę. I nie wiem czy przez szczepionkę, czy przez co innego. Też wpycha raczki do buzi, krzyczy i tez nie daje sobie posmarować dziasełek. Płakała, płakała i bez kąpieli "padła" i spi.Będe ją musiałą chyba wybudzić i wykąpać...

U nas też kupki wkolorach teczy :)

Pauluska- ze wzmożonym napięciem mięśniowym najlepiej udać się do neurologa i on wykonuje USG przezciemiączkowe ( jakos to tka się nazywa). Jestem na bieżąco bo koleżanki synek ma i jest rehabilitowany. U niego objawiało się to tak , że miał ciagle zacisnięte piątki, wyginał ciało leżąc na pleckcach w literę w łuk ( literę C- nie wiem jak to opisac :) , jak pił zpiersi i z butelki to prężył się i wyginał i był włąsnie nadpoobudliwy ( płaczliwy).Ale nawet jesli dzieci mają te objawy to to nie musi byc to...najlepiej pojsc do lekarza jesli się martwisz i wykonac to USG.
Wcześniej pytałas jakie daję kaszki, więc małą pije Bobovitę po 4 miesiącu, na rrazie mam zapas, ale też myśle o jakiejs mniej słodkiej zamianie.

Olga- brawo dla Nataszki, dzielna dziewczynka :)

Vika- też lubię te pampersy, u nas jest Netto, więc dzięki za cynk :)

Moniak- powrotu do zdrówka dla Was...Pola jakos toleruję Fridę, ale chyba tylko dla tego, ze od prawie 4 miesięcy codziennie się z nia nie rozstajemy...

11 lata 3 miesiąc temu #751300 przez KarinaM
A Irinka dzisiaj też miała placzliwy dzień. Najpierw przyszła znajoma mojej mamy i nachylila się nad lozeczkiem i najpierw śmiech a później płacz. Jak Igor wrócił ze szkoły to też nic Jej nie pasowało. Rączki nie, lezaczek nie, mata nie. Ale po kąpieli zjadła i położyłam Ją do łóżeczka żeby pościelić łóżka i Irinka najpierw polezala spokojnie a później usnęła.

Igorek

Irina

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka