BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu #752032 przez pauluska
Oj to ja kładę Igę na macie i robię "swoje" albo w leżaczku obok mnie ale oczywiście gadam co chwila do niej a może ona potrzebuje więcej mojej uwagi no nic będziemy próbować ,dzisiaj wszystkie drzemki w łóżeczku oczywiście płacz był ale chyba mniej niż przy lulaniu no i drzemki max 40 min no nic zobaczymy co przyniosą kolejne dni no ale punkt 19 i Niuńka już śpi na noc :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #752045 przez Olga60
Natasza już śpi :) 19.00 kąpiel, 19.20 mleczko, i aaaaa. Była padnięta bo ostatnią drzemkę miała o 15tej, a mnie plecy tak strasznie bolą :(

Alex, Sevilla gratulacje dla siostry i szwagierki :)

11 lata 3 miesiąc temu #752073 przez vika
Dziewczyny poradzcie mi czy Waszym zdaniem to może być skaza???rano opieprzyłam męża bo myślałam,że ją porysował zarostem bo taj ją całował a póżniej robiło jej się czerwone ale nie sądzę by to było od tego bo zdjęcie robiłam o 19-stej a to jest jeszcze bardziej nasilone :angry: przecież od tygodnia podaje jej kaszkę mleczno-ryżową może to to???no i zaobserwowałam,że z drugiej strony też jej się robi czerwone a ostatnio bardzo nie podobała mi się skóra na jej prawym policzku była taka jakby troszkę wysuszona i popękana kurczę prawie mam pewność,że to skaza :dry: :dry: :dry: a dodatkowo ma troszkę wysuszoną skórę na brzuszku kąpię w zajce ale mało pomaga :dry: :dry: :dry:

11 lata 3 miesiąc temu #752090 przez tysiiiak
Alex gratulacje dla siostry :) super Dianka będzie miała z kim dorastać :)

Vika niestety nie jestes w stanie stwierdzić czy to skaza :( Kuba raz miał coś podobnego plus czerwone plamki na całym ciele ale pojawiło się rano a wieczorem śladu po tym nie było :)
a może Mąż używał jakiegoś kosmetyku przed kontaktem z Tosią?

U nas też ostatnia drzemka skończyła się ok 16 więc po kąpieli Kuba był tak padnięty, że przed zjedzeniem butli musiał się zdrzemnąć 10 minut :P

Kurcze w poniedziałek mamy iść na szczepienie ale M. jest chory i chyba przesunę to o tydzień żeby też po chrzcinach było :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #752091 przez Domiś91
U Tymka to wyglądało jak trądzik. Na policzkach takie placki tego i na brodzie też.. zaczynało mu się robić nawet na uszach. Idz do pediatry, chociaż pewnie usłyszysz że masz przez tydzien nie dawac nabiału i zobaczyc czy zniknie. Ja tak musiałam zrobić. I już prawie 5 miesiecy nie jem nabiału :) Raz na tydzień robię próbę, jem np jajecznice lub coś i niestety delikatne krostki wyskakują po 3 dniach:(

U nas drzemka od 18 do 20 takze... ciekawe kiedy zasnie :( :P

11 lata 3 miesiąc temu #752093 przez KarinaM
Vika ja nie wiem co to może być. Nie wygląda to ładnie. Lepiej idź z tym do lekarza.
A tą kaszkę to jaki smak dawałaś?

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #752102 przez vika
tysiak nie używał niczego bo to było z rana jeszcze w łóżku zaraz po przebudzeniu Tosi

domiśno chyba nie będę miała innego wyjście jak iść do pediatry choć znając ją powie,że właśnie dlatego nie wprowadzamy za wcześnie pokarmów :angry:
starsza miała właśnie takie placki na polikach a jak jej się nasilało to pokazywały się również na łokciach i kolanach A TAK SIĘ CIESZYŁAM,ŻE TYM RAZEM NIE BĘDĘ TEGO PRZEŻYWAĆ :dry: :dry: :dry: Starsza około 3 roku była prawie na wszystko uczulona :angry: za to na szczęście teraz jest spokój B)

11 lata 3 miesiąc temu #752104 przez vika
wczoraj pierwszy raz bananową a dziś waniliową już po raz kolejny ale bananowe deserki już jadła dużo razy

11 lata 3 miesiąc temu #752111 przez KarinaM
U mnie druga drzemka (3,5godzinna) skończyła się o 17:00. O 18:40 kąpiel i o 19:00 mleczko ale zjadła tylko 40ml i usnęła. Niestety o 19:40 przyszła siostra z córką z życzeniami i Irina obudziła się i już ciężko miała usnąć ale udało się około 20:15.
A ta drzemka 3,5 godzinna to aż mnie zdziwiła. Irina usnęła na boku ale tak bardziej na brzuchu. Nie wiem czy wiecie o co chodzi? Ale trudno mi to wytłumaczyć.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #752115 przez KarinaM
Vika czyli wychodzi że wanilia Jej nie podpasowala.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #752116 przez Olga60
Vika to mi bardziej wygląda na rumień kontaktowy a nie alergia pokarmowa, dlatego, że na jednym policzku, obserwuj.

Ps śliczną masz córeczkę, te oczyska jak u lalek, dzisiaj w smyku oglądałam takie z dużymi oczami, piękne były i nawet myślałam żeby kupić Natasz, bo jak jej taką pokazałam to się rak w nią wpatrywała :cheer: :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu #752120 przez Olga60
Karina wiem o co chodzi, to taki boczek opadnięty :laugh: , moja w tej pozycji się strasznie denerwuje, musi być na stabilnym boczku i też tak dzisiaj zasnęła.

11 lata 3 miesiąc temu #752131 przez vika
karinateż kumam o co chodzi Tosia często tak spała teraz śpi na plecach i tak potrafi całą noc a wcześniej jak tylko padła na plecy to zaraz nerwy i pobudka :laugh:
Tośce dzisiejszy dzień nie służył miała trzy drzemki ale po40 min MAX jak mało kiedy,ale zasypia sama w łóżeczku :) kilka dni temu udało jej się spać prawie 4 godz :ohmy: byłam w szoku nie wiedziałam co się dzieje :unsure: chyba te nasze dzieciaczki co jakiś czas odsypiają sobie :laugh:
Olgadziękuję :kiss: :kiss: :kiss: no to fakt ślipka to Ona ma duuuże i bystre :lol: MAM NADZIEJĘ,ŻE TO RUMIEŃ CHOĆ ZACZYNAM SIĘ MARTWIĆ BO PRZYPOMINAM SOBIE STARSZĄ ....PODOBNIE JEJ SIĘ OBJAWIAŁO :angry:

11 lata 3 miesiąc temu #752137 przez vika
DZIEWCZYNY a używacie jakichś balsamów ??? nie wiem czym nawilżyć Tosi skórę na brzuszku u nas jest straszna woda i to pewnie przyczyna suchej skóry :( kąpie ją w zajce natłuszczającej a myje płynem do kąpieli z hipa nawilżam oliwką i kremem a i tak mało pomaga:(

11 lata 3 miesiąc temu #752145 przez Olga60
Vika wyczytałam gdzieś, że nie powinno się stosować u tak małych dzieci kosmetyków z różnych serii. Raz czy drugi zastosowałam różne kosmetyki i faktycznie u małej skóra się pogorszyła.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka