BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu #752151 przez KarinaM
Moja zawsze spała na plecach a dzisiaj to pierwszy raz tak usnęła. Jak już była bardzo zmęczona to przekrecila się na boczek a później nogi i dupka poszły dalej tzn tak jak leży na brzuszku ale ramiona już nie. Nie wiem jak Jej było wygodnie ale skoro tyle spała to chyba bardzo wygodnie. Teraz śpi na plecach.
Lecę do łóżka.

Igorek

Irina

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #752163 przez vika
OLGA może i masz racje ale ja tak od samego początku mam produkty z nivea,Płyn do kąpieli z hippa,natłuszczający zajke a mydło bambino i nie miałam z tym problemów ale teraz mi naświetliłaś :ohmy: ostatnio jak poczytałam,że niektóre dziewczyny piorą w normalnym proszku zaczełam po troszku dosypywać do prania Tosi i może to od tego ta skóra zrobiła się taka wysuszona :unsure: :unsure: :unsure:

11 lata 3 miesiąc temu #752164 przez Alex_87
Karina moja też czasem tak śpi i wygodnie jej ;)

Olga to nie wiedziałam o tym, że powinno się używać wszystkiego z jednej serii, a może to taki chwyt reklamowy firm żeby kupić cała serię kosmetyków? Ale skoro piszesz, że jednak zauważyłaś różnicę to może coś w tym jest :) Ja póki co używam wszystkiego z Nivei bo tak się złożyło, że dostałam dużo ich kosmetyków w prezencie.
A do smarowania używam albo kremu albo mleczka Nivea, Zuzka nie ma wymagającej skóry więc nie smaruje jej całego ciałka, tylko rączki nóżki i pod szyją.

11 lata 3 miesiąc temu #752178 przez Olga60
Kilka razy wykąpałam małą w oilatum a następnie nasmarowałam Bubchen i dostała krostek. Teraz tylko ją kąpiem w płynie Bubchen i balsamuję Bubchen

11 lata 3 miesiąc temu #752182 przez Olga60
Vika faktycznie może po proszku. U nas odpukać jest ok, małej ciuszki już od jakiegoś miesiąca piorę w niemieckim arielu i nawet dodaję troszkę płynu do płukania i nic się nie dzieje.

11 lata 3 miesiąc temu #752196 przez tysiiiak
vika Kuba ma sucha skórę na brzuszku ale tylko tam gdzie zapisany jest pampers więc to raczej od tego.

11 lata 3 miesiąc temu #752245 przez KarinaM
Witam z rana.
Noc spokojna. Młoda jak usnęła około 20:20 tak wstała o 5:30 na mleczko. Zjadła i próbuje zasnąć w łóżeczku ale coś ciężko Jej idzie. Może uśnie. Ja też może jeszcze te pół godzinki zdrzemne się.
Pogoda do bani. Leje chyba całą noc.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #752248 przez demoniqe
Vika Kuba tez ma gdzie niegdzie sucha skore ale malutkie plamki. Mysle ze to od nabialu ale w postaci mleka i skietany. Jajka spokojnie jem i to w duzej ilosci ale mam ekologiczne od mamy.

No dobra to zdaje relacje z wprowadzania planu. Otoz wczoraj w dzien staralam sie go zabawiac do 2 godzin i spal po 1,5h dwa razy. Karmilam co 4 godziny lub prawie. No i nakarmilam istatni raz o 19 tak jak.kaza i po kapaniu juz wcale i to byl najwiekszy szok dla.Kuby. Byl najedzony bo od.jedzenia minelo jakoes 40 min do polozenia spac ale brakowalo mu cycusia widocznie. Jednak sie nie ugielam i maz go poszedl uspic. Zasypial dluzej niz zwykle bo zmienilismy mu plan w koncu. Ale zasnal po 15 min metody poloz i podnies.
Potem o 23 nakarmilam go przez sen i dzis juz lepiej bo nie obudzil sie o 1 a dopiero o 3:30! Ale znow nie uleglam i nie karmilam go w nocy. Nie rozumial czemu wiec gugal i nie chcial spac. Isypialam 20 min w ciszy i zasnal. Obudzil sie za 10 min maz poszedl dal mu smoka i przewrocil go na bok i zasnal od razu i spal do.... 7 :-) rewelacja!

11 lata 3 miesiąc temu #752274 przez munnecabrava
Vika na spokojnie sprobuj ze 2 dni nic nie zmieniać a później odłącz kaszkę i zobacz. Ja np osttnio jak się obudziłam podchodzę do łóżeczka a pyza ma dwa czerwone placki na twarzy wpadłam w panikę następnego dnia uwaga zrobiły się tego siniaki ;/ WTF ?? mieliśmy iść do lekarza na kontrolne ważenie ale noł łej pomyślą jeszcze ze ją biję, a ja nie mam zielonego pojęcia skąd to nie miała się o co uderzyć bo pluszaki tylko w łóżeczku ...
A może to być też z brody bo jak mój się nie ogoli i bawi z małą to ona wygląda jak biedronka :)

Karina spanie na brzuszku to dla dzieciorstwa atrakcja moja jak tak zaśnie to hoho mam troche luzu. A z takiej długiej drzemusi to ino się cieszyć :) moja ma raz dziennie taką ok 2-3h :)

Co do tych różnych firm kosmetycznych ja nie zauwazyłam róznicy bo swojego czasu sprawdzałyśmy z młodą co jej będzie pasowało i skórkę miała normalną. Teraz nie stosujemy nic poza plynem do kąpieli i raz na tydzień oliwka.

Demonique super jesteś z tą konsekwecją :)

Sylka jak tam wyniki ? Napisz coś bo się martwię.

11 lata 3 miesiąc temu #752307 przez demoniqe
vika ja stosuję balsam z Musteli po kąpaniu. Do kąpania stosuję teraz Johnsona lawendowego i Bobini z Rossmana chyba tak na zmianę.

M-brava nie jest łatwo, ale mój M bardzo mnie wspiera, ja już o tej 3 chciałam go nakarmić bo jak go usypiałam to słyszałam jak mu burczy lekko w brzuszku, ale przyszedł mój M i powiedział :"tylko przypadkiem go nie karm". Jak się rozbudził po 10 min to M wstał i poszedł go uśpić w magiczne 5 min :)

Bardzo mi pomaga i ustaliliśmy, że będziemy wstawać na zmianę w tym okresie wprowadzania zmian, mimo że przecież musi się wyspać bo wstaje rano do pracy.

Jeny, ale zupełnie jest inaczej jak go w dzień przyzwyczaiłam do dwóch drzemek po minimum 1,5h. Od razu wiem ile mam wolnego czasu i co zdążę zrobić. Od tej pory mamy codziennie obiad i posprzątane :)
No i jak wrócę do pracy to niania nie będzie miała problemów z usypianiem Kubunia i karmieniem.
Jak to moja mama mówi, u mnie wszystko musi być zaplanowane co do godziny :) Ordnung muss sein :)
Dobra ja tu Kubę tak chwalę a zobaczymy kolejne nocki bo w dzień się szybko przestawił.

11 lata 3 miesiąc temu #752312 przez pauluska
demoniqe też odniosłam wrażenie że wszystko musisz mieć zaplanowane hihi no ale jak się udaje to bardzo fajnie ja to w planowaniu jestem dobra ale konsekwencji brak :D Co do spania Igula dalej śpi od 19 do 7 z drzemkami dziennymi różnie bywa. Co do gotowania dalej nie znajduje na to czasu kupujemy obiady ze sprzątaniem też różnie bywa bo ja z tych że jak już sprzątam to musi być IDEALNIE więc żeby posprzątać aż :D dwa pokoje kuchnie łazienkę potrzebuję całego dnia to chyba nie bardzo normalne ale nie potrafię tego zmienić :/

11 lata 3 miesiąc temu #752319 przez KarinaM
Tak spała wczoraj

Igorek

Irina

Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #752323 przez KarinaM
A taki mamy jeden kombinezonik na jesień. Drugi suszy się jeszcze.

Igorek

Irina

Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #752351 przez vika
Witamdzięki za pomocne rady,coraz bardziej jestem przekonana,że to skaza rzeczywiście spróbuje przez kilka dni nic nie zmieniac i zobacze :angry: Jutro pójdę do lekarza zobaczymy co mi powie :unsure:
U nas od kilku dni pobudki około 5 na jedzonko a już drugi dzień przesikuje się cała :unsure: :unsure: :unsure: co dziwne bo do tej pory po pierwszej rannej drzemce zmieniałam jej pampercha bo po nicy miała suchego :unsure: :cheer: dziś w nocy płakała przez sen mąż wstał do niej pogłaskal ją i włączył karuzele usneła a póżniej o 5 z rykiem się boudziła wziął ja ponosić a ona dalej płacz okazało się,że miała mokrego pampka i była MEGA głodna a o 9 była usrana i przemoczona :ohmy: no szok :ohmy: :ohmy: :ohmy:

Za to mama miała małe starcie z zaspaną pszczółką która urządliła mnie w dupała :cheer: :unsure: :lol: no poranek mi się zaczoł super :lol: podniosłam się by wstać do Tośki a tu coś mnie piecze w dupala coraz mocniej :cheer: :cheer: kużwa nie wiedziałam co się dzeje :huh: :ohmy: SZOK UBIŁAM SZMIRE ale dupal cholernie boli :( :( :(

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #752353 przez vika
KarinaM moja też tak śpi z pieluszką zasypia zatykając sobie całą bużke tylko leży na pleckach i jest pieluszką owinięta dookoła szyji :laugh:
super kombinezon ja mam 4 i zupełnie nie wiem po co :unsure: 2 kupiłam 2 dostałam

CHOLERA JAK BOLI TO URZĄDLENIE :ohmy: efekt push up :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka