- Otrzymane podziękowania: 13
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Karolka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
ale rozumiem Cię doskonale z tym chodzeniem w gości z dzieckiem które mocno ulewa... nie jest to komfortowa sytuacja. choć z drugiej strony tak jak napisałaś to jest tylko dziecko, to nie jego wina że tak ma, nasza też nie. a inni powinni to zrozumieć. ja generalnie jak szłam gdzieś z Julką to zawsze stawałam z dla od dywanów- prościej zetrzeć podłogę niż prać komuś dywan
- Gusia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- ❤Oles 30.05.2003, Julcia 25.05.2013❤
Kurcze nigdy wcześniej o czymś takim nie słyszałam , u żadnego dziecka nie widziałam, strasznie sie zestresowalam jak wyszedł u Julki , gdzieś dopiero tydz po urodzeniu, najpierw był siniaczek koło piersiulki, wystraszylismy sie ze moze przy podnoszeniu ja z lozeczka za mocno rękę scisnelismy ze ma siniaka a potem zaczął wychodzić ten naczyniak
M-brava to Twoja Madziulka ma pewnie takiego plaskiego ze jej juz zanika .
Swoją droga domyślam sie ze i ja miałam 3 naczyniaki na twarzy, ale nie wypukle tylko te plamki,bo jak zmarzne to wychodzą mi takie czerwiensze plamki. Jak byłam nastolatka strasznie mnie wkurzaly , pamietam jak je smarowalalam pudrem.
Niestety nie mogę sie spytać rodziców bo oboje juz nieżyją ale z tego co pamietam to mama mi mówiła ze to z wysiłku przy porodzie,moze kiedyś tak sie mówiło na te naczyniaki.
Strasznie dużo dzieci je ma aż jestem w szoku !!!
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No i okazało się że uczulają ją winogrona w deserkach. Trzeci raz po nich wodnista zielona kupka i pupcia cała czerwona
Natasza dopieeeero poszła na pierwszą drzemkę.
- Kasia87
- Wylogowany
- gaworzenie
Maly chyba juz niedlugo przestanie byc szczerbolkiem, bo dzisla rozpulchnione i nocka bardzo niespokojna. Narazie cierpliwie czekamy:)
Co do naczyniakow to i ja je mialam, jeden przy oku i jeden na boku prawie pod pacha. Ten na twarzy zniknal choc jeszcze na zdjeciach jak mam 4 lata jest widoczny, ten pod pacha jest nadal delikatny. Ale to byly dosyc wyrazne naczyniaki. Najwazniejsze, ze iuz ich nie ma:) Jas na szczescie nic nie ma, za to z boczku na skroni ma takie bezowe znamie, pani doktor powiedziala ze takie przebarwienie moze juz zostac, no zobavzymy, narazie nie jest mocno widoczne, a wrecz widoczne tylko dla uwaznie ogladajacej mamusi;)))
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
ale naprodukowałyście
u nas nocka beznadziejna Kuba pierwszy raz obuddził się po 24 nie chciał cyca ale go uspałam i wstal o 1 dalej nie chciał cyca ale zasypiał u mnie na rękach a jak kładłam do łóżeczka to płacz i o 2 stwierdziłam, że zrobię mu mm i wciągnął w sekunde chyba i zasnął. Jednak po odłóżeniu do łóżeczka znów się obudził więc wziełam go do siebie i spaliśmy do 8 oczywiście obudziłam się cała połamana. Rano też nie chciał cyca więc zrobiłam mu mm i o 9 zasnął i spaliśmy do 10.30 Wogóle wszystko takie rozjechane Wychodzi na to że już całkiem rezygnujemy z cycusia Strasznie mi przykro
Ja naczyniaczków nie zauważyłam żadnych chociaż jak się złości to brewka mu się czerwona strasznie robi ale niewiem czy to to Mojej koleżanki synuś ma na wardze dużego naczyniaka. Jej synek ma teraz ponad rok i nie widać żeby ten naczyniak się zmniejszał. Podobno do 7 roku życia ma zniknąć.
To ja też jestem straszną mamą. Chodzę z Kubą na zakupy i zresztą wszędzie gdzie się da. Pozwalam mu czasem obejrzeć telewizję i właśnie zajada flipsiaka
Alex wiem o czym piszesz z tym ulewaniem Kubie nadal się zdarza dużo ulać szczególnie mleczka więc jak idziemy w gości to wszędzie pieluchy rozkładam i modlę się żeby mnie nie obrzygał i wszystkiego wokół a i przebieramy się kilka razy dziennie mam nadzieje że wkrótce to minie
Witam kolejne nowe Majóweczki
- paninka87
- Wylogowany
- rozmowna
- Amelia 16.08.2007 r. Blanka 15.05.2013 r.
Maluda już po spacerku i pierwszej drzemce godzinnej.
Poradźcie mi czy mogę tak ustawić nasze karmienie jak wróce do pracy:
9- mm (jeśli zechce pić) lub kaszka mleczna
12- obiadek który przesunę z godz. 14
14- deserek
16- karmienie piersią (już będę w domu)
Poza tym karmię po 19 po kąpaniu a w nocy w zależności od potrzeb około 23, 3 no i nad ranem 5-6.
Demoniqe wiem że Ty masz to bardzo poukładane. Ile razy karmisz piersią?
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
A co do ulewania i przebierania. My dzisiaj przebieralysmy się już trzy razy bo ulała.
- paninka87
- Wylogowany
- rozmowna
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
przeniósł się do Młodej pokoju a ja z maludą miałyśmy cały tapczan dla siebie:P więc po pierwszym nocnym karmieniu została już z mamunią i pospałyśmy też do 8
nam też trudno zrezygnować z cycusia więc musze to jakoś zastąpić i pokombinować
jedynym plusem jest to że mamy stałe pory posiłków... tak zaprogramowałam sobie moje dziecko:P
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Karolka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mam pytanie do mam które same gotują obiadki dla dzieci- czy gotujecie zawsze z dnia na dzień czy np gotujecie też na 2-3 dni?? jeśli tak to jak przechowujecie te obiadki? normalnie w lodówce czy wkładacie do słoiczków i pasteryzujecie??
- paninka87
- Wylogowany
- rozmowna
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tosia 19,05,2013 Kinia 31,12,2001
- Otrzymane podziękowania: 7
tak myślę o tym basenia i znalazłam i u nas miejsce
www.facebook.com/babyclubbelchatow/photos_stream tak to mniej więcej wygląda ,,,,,,chyba i ja się skuszę lecimy na spacer
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My już po obiadku, czekamy jak Natasza się obudzi i jedziemy do parku, my z Kacprem na rolki