BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 2 miesiąc temu #784841 przez Daarikaa
Klaudia tez ma naczyniaka ale z tylu na glowce pod wloskami wiec nawet jak sie nie wchlonie to sie nie obawiambo nie bedzie widoczny a te uszczypniecie bociana juz prawie calkiem jej zniknelo. Dzisiaj spalysmy do 9 normalnie rozleniwia nas ta nasza córcia ;) widocznie dobrze jej sie spi rano w naszym lozku :D:D:D a potem fajnie oglada tv ;P

Czesc Madzia Witaj serdecznie! ale Ci sie prezent na dzien mamy trafil :) super :)

Oglaszam wszem i wobec zeby wszystkie czytające nas majówki ujawnily sie, im wiecej nas tym lepiej :) wszyscy sa tu mile widziani:)

Klaudia tak pakuje wszystko do buzi z nerwami ze spodziewam sie niebawem zebow, ehhh niech one w koncu wyjda ...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #784845 przez KarinaM
Moja śpi już ponad 2 godziny. Ja przespalam się trochę z Nią a później poszłam zrobić obiad. I właśnie jem. A Irina śpi dalej. Szok. Ale to chyba ta pogoda. Jak wstanie to dam Jej obiadek.

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #784847 przez anusias22
Karolka85 ja gotuje obiadki na 2 dni. Wkladam do miseczki takiej z pokrywka i trzymam w lodowce. Miseczki kupilam w pepco.

11 lata 2 miesiąc temu #784855 przez anusias22
Ola miala naczyniaka na powiece ale juz sie wchlona. DIsiaj moje dziecko jest straszne niespokojne. Pobudke zrobila juz o 4:30 miala 2 drzemki po 30 min i teraz ja ukolysalam na rekach to spi ze mna na lozku ale pewnie jak ja wstane to i ona sie przebudzi. A do tego mam dzis wieczorem impreke w domu.

11 lata 2 miesiąc temu #784860 przez KarinaM
Irina wstała, zjadła obiadek i bawi się. Tylko że chce przekręcać się na brzuch a po jedzeniu to nie wskazane.

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #784898 przez MINIA
Witam!
Nocka dzis wyjatkowo okropna ;\ Mala caly czas chciala sie bawic i zloscila sie ze angelcare nie moze dosiegnac...
Dolaczam sie do tych "wyrodnych" 6 dni po urodzeniu bylismy 300 km zmala boNFZ nam kontrole wymyslil, a jak miala 3 tyg to bylismy na wakacjach w Gdansku ;) galerie i supermarkety to normalka..
Mysle ze chowanie dzieciaczkow pod kloszem bedzie oznaczac czeste choroby w wieku przedszkolnym...
GABRYSKE karmie piersia ale rozszerzanie diety zaczelam wg. Nowyh schematow po 4mz. Badania wykazuja ze wczesniejsze wprowadzanie glutenu sprzyja zapobieganiu celiakii.
I nalezy robic to w skokach rozwojowych tj. 5-6 mz albo pozniej 9-10 mz jesli nie wprowadzilo sie wczesniej..
Niewiem dlaczego sie ukrywalam ;\ tak jakos bez sensu..
:P A tu widze jakos nas duzo z ukrycia..

Nie mam pomyslu na prezenty pod choinke..
A Wy?
Ide wcinac rogala swietomarcinskiego... MNIAM ;) A co tam niech idzie w biodra hehe

11 lata 2 miesiąc temu #784904 przez MINIA
Gabi

11 lata 2 miesiąc temu #784908 przez pauluska
Co do glutenu to są różne opinie moja alergolog się uśmiała jak jej powiedziałam że teraz nie wprowadziłam to czy mam w 10 msc wprowadzać. Tak jak dziewczyny piszą kiedyś nie było czegoś takiego jak wprowadzanie glutenu dawało się piętkę chleba i dziecko "ciumkało". Alergie na gluten są bardzo rzadkie więc nie ma co się go obawiać i wprowadzać kiedy mama uzna za stosowne. My za jakieś dwa tyg próbujemy jak wprowadzę już mięska wszystkie no i żółtko ;)

Któraś pytała o mleko następne Bebilon Pepti my już dajemy przez kilka dni Iga bardziej ulewała ale tak żadnych innych zmian nie zauważyłam.

11 lata 2 miesiąc temu #784916 przez vika
co do ciągania dziecka wszędzie ze sobą to ja w ogóle nie mam z tym żadnych skrupułów Tośka od 3 tyg życia robi z nami wszystkie zakupy i czy to galeria czy supermarket nie ma różnicy omijam tylko szpitale (jeśli nie muszę) ale w przypadku Sevili też bym się nie powstrzymała by zobaczyć małą ;) choć mąż chciał ją zobaczyć to wybiłam jemu z głowy tą myśl :silly: ....pamiętam jak miała trzy tyg i babka w BIEDRONCE chciała na Nas dosłownie napluć,że z tak małym dzieckiem szlajamy się po takich miejscach :cheer: :unsure: :ohmy: no myślałam,że padnę.....ale różne elementy chodzą po świecie...

witam madzia1210 hmmmm 26 maja wyszłam ze szpitala z Tośką :)
kurcze ja raz daję ten gluten innym razem zapominam :cheer: :cheer: :cheer: dodaje do całej porcji kaszki .....raz zjada innym razem nie....trudno ....nic jej nie będzie :laugh: w ogóle Tośka dostaje do spróbowania prawie wszystko co my jemy....ale tylko tak ciut...bardzo to lubi...aż się trzęsie....czasem nawet takie ciężkie rzeczy jak dziś rano lizała tosty(czyli szynkę i ser pieczone) tak do smaku :lol: a jak cmokała :laugh:

11 lata 2 miesiąc temu #784918 przez vika
Tosia też czasem ulewa mało ale najgorsze jest to ciut po każdym jedzonku czy to deserek czy obiadek czy nawet soczek.....wszystkie ubranka ma zaplamione bo niby takie ciut ale zawsze coś ubrudzi :angry: ...

ostatnio zmiarkowała,że mata ma krawędzi...dobija do brzegu podnosi do góry i do dziubka :cheer: moment i ją zeżre :lol:

11 lata 2 miesiąc temu #784924 przez KarinaM
Vika mój mąż ostatnio chciał dać Irinie czekoladę do polizania lub possania. Nie pozwoliłam bo czekolada jest silnym alergenem. Ja też chodzę z Iriną do supermarketu. No i teraz jak jest remont to siedzę z Nią w domu no bo gdzie mam z Nią być?

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #784949 przez vika
słodkich rzeczy też nie daję....choć starsza siostra czasem się nad nią zlituje :angry: choć tak jak pisałam to tylko do polizania nie jedzenia.....
bardziej mnie martwi picie woby podczas kąpieli :cheer: :ohmy: no masakra jakaś musimy jej trzymać buzie...odgradzać od wody... no wszystko robi by posmakować....a jak chlapie zawsze otwiera buzie :cheer: :lol: nawet ssie nasze ręce jak próbujemy zrobić jej tame :lol: ma jakiegoś bzika na tym punkcie ......

11 lata 2 miesiąc temu #784970 przez munnecabrava
heh moja przecież była ze mną tydzień w szpitalu 10 dni po porodzie jak dostałam zakażenia... :)

moja też pije wodę w czasie kąpieli zżera pianę :P masakra a terz zasnęła trzymając ochraniacz w ręce :P

Dzisiaj się bawiłyśmy na piłce z wypustkami :D

My daliśmy jej lodów do spróbowania ale nie baaardzo.

Postanowiłam jej zacząć od przyszłego miesiąca marchewkę z ziemniaczkami i pietruszką robić musze zacząć jej wprowadzać jedzenie jakie my jemy. Pewnie też jabłka jakieś z brzoskwiniami zrobię. Zrrobiłabym z bananem ale po przecytaniu ostatnio artyułu o bananach już nigdy nie zjem banana ....mam w lodówce i boję się do nich podejść ....
Co innego banany przetworzone :P czyli soki musy.

Moja ostatnia konstruktywna rozmowa z mężem

- mąż - ja nie przenoszę życia rodzinnego do pracy i pracy do domu
- żona - przypomnę Ci to jak będzie trzeba sprztać, a ty powiesz że jesteś zmęcony po pracy ;)

11 lata 2 miesiąc temu #784984 przez vika
munnecabrava a co z tymi bananami nie tak??? ja ostatnio ugniotłam jej kawałek i zjadła wszystko ze smakiem :cheer: a od jutra gotuje jej ryż marchew i ziemniaczki

11 lata 2 miesiąc temu #784985 przez pauluska
A co z tymi bananami nie tak ? Bo ja się w nich lubuję i jem codziennie :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka