BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 2 miesiąc temu #785108 przez pauluska
Mnie jakoś nie pozbawiły chęci na banany te artykuły ;)

Mamy mega wysypkę na buźce tzn broda wokół ust i szyjka od śliny i nie idzie z tym walczyć dosłownie hektolitry śliny nam idą.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #785118 przez Daarikaa
artykul nie za przyjemny ale banany ia tak jesc bedziemy ;)

Klauia po kapieli, ona juz chce w wannie siedziec i sie bawic :) teraz juz lula a ja ogladam Pojutrze.

A w jakim rejonie dolnegośląska mieszkasz, bo ja Glogowie

Klaudia lizala juz prawie wszystko: czekolade, zupke pomidorowa ( uwielbia) a nawet mandarynki ( za nie to dalaby sie pokroic) oczywiscie to sa znikome ilosci ale nie zauwazylam zadnego uczulenia pomimo tego ze wiem iz czekolada pomidor i cytrus to mocne alergeny

11 lata 2 miesiąc temu #785119 przez KarinaM
Pauluska u nas też są malutkie krostki od śliny i smoka wokół ust. Na szyi nie ma krostek.

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #785120 przez Alex_87
Pauluska to od zębów?
A czy zawsze przy wychodzącym ząbku dziąsła są rozpulchnione? Bo ja jakoś nie zauważyłam różnicy, a wydaję mi się, ze jest taka biała kreseczka.

11 lata 2 miesiąc temu #785128 przez KarinaM
Daarikaa to że cytrusy uczulaja to wiedziałam ale pomidory to nie pomyslalabym.

Alex moja slini się już od 2/3 miesiąca i zębów nie ma. Ja nie widzę żadnych białych kresek i dziąsła są twarde.

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #785133 przez pauluska
Hmm u nas jakoś mocno rozpulchnione nie były ale wyglądały "inaczej" zresztą jak się palcem przejechało wiadomo że to ząb tego się raczej nie da pomylić teraz mamy dwa kiełki którymi Iga uwielbia przytrzymywać łyżeczkę :cheer:

11 lata 2 miesiąc temu #785134 przez Alex_87
KarinaM napisał:

Daarikaa to że cytrusy uczulaja to wiedziałam ale pomidory to nie pomyslalabym.

Alex moja slini się już od 2/3 miesiąca i zębów nie ma. Ja nie widzę żadnych białych kresek i dziąsła są twarde.

Hmmm no Zuza też już długo się ślini, ale wcześniej więcej gryzła wszystkiego, a teraz już mniej. Ciężko mi jest zajrzeć jej do buzi i dokładnie zbadać. Teraz ma nową zabawę, znajduje metki we wszystkich zabawkach które ma, na macie albo na kocu też tak się przemieści że w końcu znajdzie tą metkę. Zaskakujące jest, że takie małe dzieci a są już tak spostrzegawcze. A co ona widzi w tych metkach to nie wiem :D

11 lata 2 miesiąc temu #785139 przez paninka87
Daarikaa blisko mnie mieszkasz godzinka jazdy :blink:

U mojej prześwitują od ponad tygodnia białe dolne jedynki ale jeszcze nie wyszły. Chrześniak miał pierwsza jedynkę w 9 miesiącu, Amelia jak miała 7.

Moja wcina skórkę od chleba, kawałek bułki pełnoziarnistej, dziś dostała biszkopcik od delicji... też się trzęsie na jedzonko, które my pałaszujemy :blush:

11 lata 2 miesiąc temu #785152 przez vika

tak jemy chrupki,i takie dzwięki mamy prawie co dzień w domu :cheer: :cheer: :cheer: wiecie co dziś wpadłam na pomysł,że może sąsiad rżnie sąsiadkę tą wiertarką :unsure: :unsure: :unsure: no bo nie umię inaczej wytłumaczyć tego,że co dzień dosłownie dzień w dzien chodzi tam wiertarka :unsure: :huh: :ohmy: :ohmy: :ohmy:

a tak obgryza mate :cheer: :lol: :lol:

11 lata 2 miesiąc temu #785155 przez KarinaM
Alex mojej też podobają się metki. W zabawkach najbardziej je lubi. Ma zabawkę dinozaura i on ma grzywę. Uwielbia bawić się tą grzywą.

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #785157 przez Daarikaa
hehe ale Toska palaszuje chrupaka az milo patrzec:) musze dac Klaudii sprobowac

Moja to jest leniwa nie przemieszcza sie do zabawek ;]

11 lata 2 miesiąc temu #785164 przez KarinaM
Vika Toska boska.
Ja też może spróbuję dać chrupka. Tylko boję się że ona za dużo włoży na raz i nie będzie umiała połknąć.

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #785165 przez madzia1210

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 2 miesiąc temu #785166 przez tysiiiak
Kubuś miał długo spuchnięte te dziąsełka aż się zastanawiałam czy one tak poprostu nie wygladają :P Wogóle te dziąsełka jego dziwnie wyglądają :P szczególnie przy 3 albo 4 jest coś dziwnego jakby fale :P haaha :cheer:

Kubie super idzie wcinanie chrupka tylko potem jego ręce i buzia wyglądają masakrycznie a to ciężko doprowadzić do porządku :P a biszkopta z delicji tez liznął :P tak to mu nie daje naszego jedzonka do próbowania bo wyobrażam sobie ten płacz że chce jeszcze :S

11 lata 2 miesiąc temu #785171 przez paninka87
Tosia wymiata... mniam mniam smakuje jej :laugh:
My chrupy już dość dawno wcinamy... mała nie ma z tym problemu, tylko cała obklejona jest nimi. Wczoraj pochłonęła całą taką pałkę w kilka sekund :cheer:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka