BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 2 miesiąc temu #785513 przez Gabi31
Też mi się to koło spodobało więc chyba dzisiaj zamówię...jest do 18 kg więc na trochę starczy:)

Woda miałą 30 stopni...to był taki mniejszy basenik dla dzieci specjalnie. Rozmawiałam z takim panem od nauki pływania dla niemowląt, ale tutaj u nas w miescie juz i mówił ze dzieci od 6 kg mogą się kąpac w wodzie 30 stopniowej, mniejsze w około 36 stopni :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #785518 przez Olga60
Natasze dzisiaj ważyłam w domu ( w końcu sprawiłam nam wagę) 6700g. Właśnie tyle mniej więcej ma woda w tych mniejszych basenach. Póki co czekam na piankę i mam nadzieję że w weekend wybierzemy się na basen :lol:

11 lata 2 miesiąc temu #785520 przez Alex_87
Proszę proszę, ale będzie pływaczka z Poli :)

Też bym chciała żeby Zuzka chodziła na basen, ale ja nie przepadam za basenem :/ a mam 5 min od domu..więc wypadałoby czasem z nią iść.

Laski jak idziecie czasem po mieście to wkurzają was zaparkowane samochody na chodniku tak, że nie można przejść z wózkiem?
U mnie na ulicy mieszka taki koleś i on dość często tak parkuje, dziś pstryknęłam mu fotkę i tak się zastanawiam czy zadzwonić na straż miejską czy coś, bo totalnie mnie wkurza a po drugiej stronie jest cały parking pusty, a na dodatek stoi prawie przy skrzyżowaniu. Może się czepiam, a może trzeba zgłaszać takie rzeczy, żeby ludzie zaczęli myśleć :angry:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 2 miesiąc temu #785565 przez pauluska

sylkaax
jak Ty to robisz, że Synuś nie śpi a Ty dasz radę czyścić dywan i sprzątać ? :ohmy: u mnie jak Iga nie śpi to ja praktycznie nic nie jestem w stanie zrobić bo zaraz krzyk i zająć się nią trzeba już ile ja razy próbowałam cokolwiek zrobić obiady, sprzątanie itd ledwo zacznę a muszę rzucać a jak z tym u Was dziewczyny ?

11 lata 2 miesiąc temu #785601 przez joasia10015
pauluska u mnie jest różnie ale ogólnie to jak MIki jest najedzony to sam leży na macie-nie musze do niego podchodzic tylko zerkam czy jest ok.W tym czasie gotuje,sprzatam i jeszcze wyskocze do garażu rozpalic w piecu...Jak już odbiorę MIłosza z przedszkola to powinno byc gorzej z czasem ale nie jest zle bo wystarczy że zaniosę Mikiego do MIlosza do pokoju i mam spokój( na jakis czas )Miłosz sie bawi ,gada do siebie czy np.wydaje dzwieki samochodów ,samolotów itp.a Miki siedzi wpatrzony w niego jak w świety obrazek i chichra sie jak głupi do sera-on mysli że MIlosz do niego mowi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Tak wiec różnie bywa-bo czasem na raz musze zajac sie dwoma synkami plus jakies sprzatanie i nie wiem od czego zaczac :huh:

11 lata 2 miesiąc temu #785606 przez joasia10015
TO właśnie braterska miłośc-widac jak MIki patrzy na Miłosza :blush:
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #785607 przez joasia10015
c.d. :lol: Moje dwa łobuzy :kiss: :kiss:
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #785610 przez joasia10015
A tu nowy kumpel Mikusia :blink:
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #785616 przez vika
Alex_87 mam tak samo z tymi samochodami......ja często przechodzę obok szkoły gdzie nie ma parkingu i wszyscy parkują na chodnikach....tylko,że kur....czasem muszę jeżdzić wózkiem po ulicy....ba prawie zawsze.....często mam ochotę zjechać na taką odległość by wózkiem porysować samochód i obiecuje sobie jak tylko będzie jakiś stać na zakazie a mi będzie zawadzał na tyle bym narażała dziecko jeżdząc po ulicach to nawet się nie zawaham :angry: :angry: :angry: Uffffff ale się poirytowałam......to moja zmora....każdego dnia mam z tym problem :angry: :angry: :angry:

Joasiu chłopaki cudaśne :kiss: ....nie boisz się,że zostawisz chłopaków razem a Miki dorwie jakąś zabawkę Miłoszka którą może sobie zrobić krzywdę :unsure: no bo jak tak patrze na te zdjęcia to widzę,że u Miłoszka mnóstwo zabawek takich typowych dla starszaka.....

Gabi Polcia super się bawi.a jak super siedzi....moja jeszcze nic :dry: a i zapomniałam TOŚKA miała być POLA :laugh: ...no mnie zachęciłaś...tylko,że ja mam basen dośc daleko tzn 10 min jazdy mzk a samochodu nie mam :dry: :angry: właśnie sprzedaliśmy i postanowiliśmy kupić dopiero na lato....miasto wszędzie blisko i tak spacerujemy non-stop ale ten basen :huh: :huh: :huh:

najlepszego dla wszystkich półroczniaków bużki gorące :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #785619 przez Daarikaa
Leszno to rzeczywiscie blisko :)

Najlepszego dla Weronisi i Julci

Ale Polcia zadowolona! sliczna dziewczynka

Ale extra nurkuje! ja balabym sie, ale swietnie to wyglada i widac ze sprawia ogromna radosc

Miki Milosz widac ze dobrze sie razem bawia, fajne chlopaki!

11 lata 2 miesiąc temu #785620 przez Daarikaa
Leszno to rzeczywiscie blisko :)

Najlepszego dla Weronisi i Julci

Ale Polcia zadowolona! sliczna dziewczynka

Ale extra nurkuje! ja balabym sie, ale swietnie to wyglada i widac ze sprawia ogromna radosc

Miki Milosz widac ze dobrze sie razem bawia, fajne chlopaki!

co do ciemieniuchy to nie popmoge bo nas ona ominela, moze to dlatego ze uzywamy oilatum i Klaudia ma dobrze nawilzone cialko

Pauluska ja raczej jak klaudia nie spi to nie moge za duzo zrobic bo ona lubi byc w centrum zainteresowania jesli juz to z nia na jednej rece :)

11 lata 2 miesiąc temu #785623 przez Karolka85
Joasia super masz tych swoich chłopaków :)

Jeśli chodzi o ogarnianie innych spraw przy dziecku to nie jest źle. zazwyczaj jak Julka ma pierwszą drzemkę to ja albo sprzątam albo gotuję, w międzyczasie robi się pranie. jak się nie wyrobię ze wszystkim to trudno- kończę jak mąż wróci z pracy :)

Kusicie tym basenem. też bym zabrała moją gwiazdę, bo bardzo lubi wodę. ale z drugiej strony teraz jesienią trochę się boję. wiadomo że to takie miejsce gdzie bardzo łatwo złapać jakąś infekcję, zimą znów przeraża mnie to suszenie, ubieranie itd. więc chyba odpuszczę sobie do wiosny ;)

Z krzesełka Caretero jestem póki co bardzo zadowolona- można regulować siedzisko, tapicerka bardzo łatwa w utrzymaniu. a Julce chyba wygodnie w nim bo w ogóle nie protestuje podczas jedzenia. póki co 3 drzemka. a ja zabieram się ze wcinanie pierogów z jagodami... mniaaaam :)

11 lata 2 miesiąc temu #785630 przez Gabi31
Joasia- fajne te Twoje chlopaki:)

Pauluska- Pola jak nie spi to wymaga asysty przez caly czas, a ze sprzatac musze i ugotowac to wsadzam ja w fotelik lub krzesełko do karmienia ( a wlasciwie czesc krzesełka bo mam 3 w 1 z płozami) i gotujemy lub sprzątamy razem tzn mówie jej co robię i słucha z zainteresowaniem :)

Alex- mnie tez wkurzają kierowcy, parkują sobie jak chca i nie można przejechać wózkiem!!!!!!!Powinni zostawic 1,5 metra chodnika, a oni z 30cm czasami zostawią i mają to gdzieś...brak słów.

11 lata 2 miesiąc temu #785636 przez gusiek_kom
Coś o oleju kokosowym:
www.decare.pl/olej-kokosowy-smaczny-i-zdrowy
mozna kupić tu:
www.e-piotripawel.pl/zakupygdansk/towar/...sFraza=olej+kokosowy

cena moze wysoka. ale jest bardzo wydajny :) odkąd Maks sie urodził mamy jeszcze 3/4 opakowania :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=57950

11 lata 2 miesiąc temu #785643 przez pauluska
Iga tak samo asysta musi być i to taki który na nią patrzy i stroi miny :D Czasami wsadzę ją w krzesełko no ale długo tam nie posiedzi :/ przyzwyczajam ją trochę do łóżeczka aby tam troszkę się sama sobą zajęła ale ciężko :D

Co do gotowania właśnie zrobiłam zupę krem z papryki fuj coś mi nie wyszło i jest ohydna :D może macie do podrzucenia jakieś szybkie przepisy na obiady ? Bo postanowiłam poprawę i zaczęłam gotować B)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka