BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 2 miesiąc temu #785821 przez KarinaM
Tysiiiak podajmy sobie ręce. Moja spała dzisiaj dwa razy po 15 minut i raz 30 minut. Nawet na spacerze nie spała. Przed 18 płacz więc szykowanie do spania. A Ona zjadła i ma wszystko w d....e. Nie chce spać tylko wsciekać się. Normalnie zaczepia i się śmieje i piszczy.

Igorek

Irina

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #785822 przez munnecabrava
Vika ja mam sposób ale jest trudny wymaga wytrwałości i konsekwencji efekty widocznie po 6 miesiącach najwcześniej.

11 lata 2 miesiąc temu #785826 przez vika
Tośka od zawsze lubiła spać na brzuchu....odkąd potrafi się przekręcić nie mam już na to wpływu...często się przewraca...zanim uśnie przybiera wiele różnych póz i często zostaje na brzuszku...my mamy bardzo cienką poduszkę taką tyle o ile....bardziej boję się pieluchy bo już parę razy mocno się w nią zawinęła i nie mogła oddychać od tamtej pory jak tylko uśnie zabieram pieluszkę :laugh:

11 lata 2 miesiąc temu #785831 przez vika
munnecabrava to może podziel się swoją wiedzą :) to prawda,że jestem leniwa co do domowych sposobów ale już jestem u kresy wytrzymałości....zawsze nosiłam długie włosy a teraz płakać mi się chce...jak nie ogarnę włosów nie wyjrzę za drzwi a jak mam je dotknąć wolę zostać w domu :huh: :dry: :angry: :ohmy: masakra

11 lata 2 miesiąc temu #785848 przez munnecabrava
Trzeba przejść na szampony bez sylikonów najlepsza jest Barwa zaczynamy od skrzypu poprzez pokrzywę brzoze len. Włosy po nich są tragiczne ale tzeba to przetrwac (nawt ok 2 miesiące) żadnych odżywek co najwyżej raz w tygodniu olej kokosowy, albo wax ale ten oryginalny nie z superpharmu. Czasem daję jedwab. Najlepiej faarbować tylko henną albo ziiołowymi farbami np biokap. Jdnocześnie pijemy skrzyp i pokrzywę miesiąc później 2 tyg przerwy. uzupełniamy witaminy zwłaszcza z rupy B. dużo pijemy.

11 lata 2 miesiąc temu #785854 przez tysiiiak
po kąpieli i kaszce zasnął ! ufffffffffffffff
posmarowałam żelem dziąsełka i był spokuj na trochę więc obawiam się ze zęby znowu (oby nie oby nie :P)

Vika to już radykalne ale najlepiej by było jakbyś przeszła na ciemniejszy kolor bo blondy okropnie niszczą włosy niestety i właśnie przypalają :(

11 lata 2 miesiąc temu #785856 przez vika
munnecabrava ja pierdziele a można wcześniej obciąć na łyso :laugh: hehee żarcik ale szczerze Ty naprawdę to wytrwałaś??? nie wiem czy bym dała radę...bez odżywki....ja tonę kładę i serio nie kłamię bez odżywki nie mogła bym dotknąć głowy.....dosłownie mnie boli....rano mam takie siano na głowie a bez odżywki chyba wszystkie bym połamała zanim bym je wysuszyła.....no i bez suszarki jakiś kosmos...następny cały dzień boli mnie głowa....najzwyczajniej w świecie przeziębiam ją :huh: :angry: ale nie mówię,że nie spróbuję ....poczytam sobie troszkę :laugh:

11 lata 2 miesiąc temu #785859 przez vika
tysiiiak ciemny kolor odpada...nie widzę się w takich włosach już nie raz próbowałam i nie dałam rady :huh: było gorzej bo zaraz farbowałam po raz kolejny na jasny :angry:
Tośka też już padła ....no i bez żelu od kilku dni nie podchodz...nawet przy dwóch pierwszych ząbkach tak nie było ...też obawiam się,że to ząbki

11 lata 2 miesiąc temu #785862 przez tysiiiak
ja uwielbiam jedwab BioSilka :D wiem, że ma silikon ale i tak go kocham :D i ten zapach :S

11 lata 2 miesiąc temu #785869 przez munnecabrava
Najważiejsze jest żeby oczyszczać włosy. Jak myjecie zwykłymi szamponami później odzywka włosy wyglądają lepiej ale są zapchane.
To tak samo jak twarz w make upie wyglada lepiej ale jak będziecie nakładać makeup ciągle to później będzie dramat bo cera musi odpocząć od maski... dlatego zmywamy makeup na noc :)

11 lata 2 miesiąc temu #785876 przez joasia10015
tysiiiak napisał:

ja uwielbiam jedwab BioSilka :D wiem, że ma silikon ale i tak go kocham :D i ten zapach :S

Ha,ha ja też kocham ten jedwab-a zapach-mmmmmmmm :blush:
Vika dzięki za zwrócenie uwagi -ale jak zostawiam MIkiego na podłodze to jestem z nimi ,a zostawiam go z MIłoszem tylko jak jest w leżaczku i nie siegnie zabawek -tak wiec spoko,spoko :blink:

11 lata 2 miesiąc temu #785879 przez vika
Joasiu mi nie chodziło o nic złego tylko te wszystkie zabawki chłopięce mają tyle elementów.....tak jakoś mi się to nasunęło bo sama to przerabiam moja starsza gdzie się nie ruszy to zostawi coś niebezpiecznego dla Tosi....wiem,że na pewno uważasz... :lol:

no ja też używam bioSilk i go uwielbiam...

11 lata 2 miesiąc temu #785880 przez Olka!
Weronia już śpi a ja wybieram kolory farb do domku wrr im tego wszystkiego więcej tym trudniej się zdecydować, no ale żeby tylko takie człowiek miał problemy w życiu by było super :-)

Ja przez cały okres ciąży nie farbowałam ani nie obcinałam włosów,miałam już takie superrr długie. przed chrzcinami chciałam się troszkę "odświeżyć" i babka tak mnie opierdzieliła, żę jak wróciłam do domu płakać mi się chciało, jak zobaczyła mnie moja mama to nie mogła uwierzyć, zę za coś takiego można zapłacić 200 zł :-( mąż jak wrócił do domu i mnie zobaczył to parsknął śmiechem a mi wcale do śmiechu nie było :-( Teraz czekam aż odrosną i już nie obcinam !!!!

Dziewczyny czy tylko moja półroczna panna nie obraca się z brzuszka na plecy i nie siedzi, bo zaczynam się denerwować :-(

I jeszcze jedno Weronia cały czas robi takie kupki papkowate czy to normalne?

Kolorowych i przespanych nocy :-)

11 lata 2 miesiąc temu #785890 przez tysiiiak
Olka Kuba nie obraca sie z plecków na brzuszek a z brzuszka na plecy sporadycznie niechcący mu wyjdzie. Siedzi sam ale chwilkę bo potem się chwieje i spada na boczek.

11 lata 2 miesiąc temu #785911 przez Olga60
Anek mate mam to grubszą 16mm, fakt stabilna jest do tego stopnia, że jak jest nieużywana, stawiam ją przy ścianie :lol:

Olka Natasza obraca się tylko z pleców na brzuch i to tylko w lewo :laugh: , z brzucha na plecy udało jej się kiedyś parę razy i na tym koniec. Jak jest w foteliku w pozycji półleżącej i się chwyci tacki to usiądzie na chwilę.

Jakiś czas przed zajściem w ciąże odpuściłam sobie farbowanie włosów, więc od dawna noszę się w swoim naturalnym brązowym kolorze. Włosy doszły do siebie (szczególnie końcówki), po tym jak miałam ombre hair.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka