BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 2 miesiąc temu #786561 przez tysiiiak
ja byłam na spacerku i było pięknie słonecznie i w 3 minuty zrobiła się ciemnica i zaczęło padać wię szybko do domu. Wchodze patrzę przez okno a tu słońce i czyste niebo nosz... :P ale już nie chciało mi się wracać :P

Vika Tośka super te wygibasy robi :) Kubie teeeż duuuuuuuużo do niej brakuje ... Kuba się rozpłakał jak usłyszał jak Tosia marudzi :P coś jest na rzeczy :S

Alex my byliśmy dwa razy na usg bioderek. Raz w lipcu a raz we wrześniu i lekarz powiedział że jest ok i już nie musimy przychodzić :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #786566 przez vika
gabi u Nas też nie dają skierowania....badają dokładnie przy każdej kontroli i to wszystko...niby u Tosi nie trzeba....ale zaczynam się niepokoić....może powinnam iść prywatnie....naprawdę zaczynam się bać,że coś może być a ja to zaniedbałam :ohmy:

11 lata 2 miesiąc temu #786567 przez joasia10015
Alex my byliśmy dwa razy na bioderkach -raz po urodzeniu,a potem kazał mi przyjsc jak skonczy 4msc.Byłam prywatnie bo na kasę chorych to kolejki że hohohoh-na szczescie lekarz bierze u nas 50 zl.za badanie :) a nie 170 jak pisałaś :ohmy:
Choc swoją drogą 50 zł.za jakieś 5 min.(z czego 4 min.to rozbieranie i ubieranie malucha ;) )wizyty to też przesada :ohmy: U nas wszystko wyszło ok.i raczej już nie pojedziemy do niego :)
Jesli chodzi o imiona to i Polcia mi sie podoba i Tosia-choc jak wspominałąm gdybyśmy mieli córeczke była by Liwia :kiss: Liwcia,Liwka,Iwa...Achhhhh może kiedyśśśśś.... ;)

11 lata 2 miesiąc temu #786573 przez vika
Tysiak Tośka też potrafi się rozpłakać jak usłyszy swoje marudzenia :cheer: :lol: heheee może i coś w tym jest .... albo to jakaś solidarność dziecięca ;)

11 lata 2 miesiąc temu #786576 przez vika
Joasiu to ja poluje na KONSTANTEGO (KOSTKA) Hmmmmmm raczej mój mąż poluje i jak do tej pory trafia ślepakami :silly:

11 lata 2 miesiąc temu #786588 przez Karolka85
U nas dziś pochmurno cały dzień i pierońsko zimno- tylko 4 stopnie :ohmy: :ohmy: :ohmy:

Mnie też zdziwiła ta kwota 170zł za USG- straaaaszanie dużo. u nas prywatnie, podobnie jak u Joasi- 50zł.

moja mycha drzemie już ponad 2 godziny- szok :)

a tak swoją drogą- w życiu nie wpadłabym na to że Kostek to zdrobnienie od Konstantego ;) ja zawsze myślałam że Kostek to Kostek i już :)

11 lata 2 miesiąc temu #786598 przez sylkaax
My po szczepieniu Adrianek waga 7400 ładnie jak na to ze urodził się i miał tylko 2590 ;))
Co do płaczu to Adrian zawsze robi minkę i mu smutno i płacze jak słyszy płacz jakiegoś dziecka tak to już chyba jest.
U nas też pojawia się ząbek i to trójka po prawej stronie u góry no jakaś masakra przez dwa dni taki marudny. Wczoraj płakał 45 min bez przerwy ale tak jak nigdy. Już byłam tak załamana, nie wiedziałam co mu dolega wszystko na nie.. Teraz zasnął więc szybko pisze.
Vika Twoja córa jest cudowna, a na oczy to wyrwie każdego ;))

Alex My na bioderka chodziliśmy co 6 tyg , wyszo 4 razy. Chociaż wszystko ok. U nas tak każą . Ortopeda powiedział, ze następna kontrola jak mały zacznie chodzić ;)

11 lata 2 miesiąc temu #786608 przez madzia1210
Witam.
Dzisiaj pobudka o 8 pozniej poszlismy na spacerek. Szymus juz po drugiej drzemce. Teraz lezymy sobie na kocyku i cwiczymy obroty bo tez idzie mu to ciezko, chyba ma ciezki tyleczek :)

11 lata 2 miesiąc temu #786646 przez tweety
no nie daje rady was czytac. jestem juz tyle postow do tylu ze daje za wygrana.

wczoraj byla dobra noc, zasnal o 18 obudzil sie przed 20 ale zrobilismy tylko kapiel i spac dalej, przed 21 znowu spiochal. pobudka o 1 na smoka, o 2 mleko i spal do 6. no super jakbym takie noce miala. ale wiem ze to tylko ta jedna, moj syn mnie nie rozpieszcza. wiec dzosiaj pewnie znowu spanie po godzinie i pobudki na smoka z 15 razy w nocy. zombi jestem.

ah nie mowilam wam, czuje juz ruchy, delikatne, tylko jak leze i odpoczywam, ale milo sobie przypomniec jak to jest. a 9 grudnia juz polowkowe. ale ten czas leci, uwierzcie?

11 lata 2 miesiąc temu #786649 przez tweety
codo usg bioder to mi lekarz i pielegniarka srodowiskowa mowili ze to tylko wyciaganie kasy. ze u chlopcow wady sa zadko i ze to usg w 6 tygodniu to w ogole o dupe roztrzaskac bo wtedy nie bedzie jeszcze nieprawidlowosci a sens jest dopiero w 4 miesiacu. ale u chlopakow nie ma sensu robic. ja nie robilam. w wawie w przychodni prywatnie 180zl wiec wierze w ta ceme 170. w piotrkowie bez skierowania za 30. ale jakos sie nie zebralam, mam nadzieje ze faktycznie nic mu nie jest. badanie normalne tez powinno wykryc wady wiec ja zakladam ze usg jest zbyteczne.

11 lata 2 miesiąc temu #786665 przez Alex_87
Tweety my byliśmy w Aninie u ortopedy, podobno jeden z lepszych, ale tylko dlatego, że Zuzka urodziła się ponad 4kg, a podobno takie dzieci są kierowane na USG bioderek już w pierwszym miesiącu, tylko szkoda, że bez kolejki nie przyjmują. Już w szpitalu nam powiedzieli, że u nas są terminy na dwa trzy miesiące do przodu. Byliśmy w Otwocku na drugiej wizycie i kazał przyjechać jeszcze raz. Ale chodzimy co tydzień na rehabilitacje i nie mają żadnych uwag. Zreszta pediatra też nam powiedziała, że to zalezy od ortopedy, niektórzy wymagają tylko jednej wizyty inni dopiero po roku itd.

Pierwsze ruchy dziecka :cheer: Tweety zazdroszcze. Moja siostra zaczyna teraz 2 trymestr, widziałam zdjęcie USG, widać rączki nóżki nosek, no śliczności :cheer:

11 lata 2 miesiąc temu #786681 przez ewela86
coraz więcej do czytania... odpuszczam nadrabianie bo co dojdę do końca to brakuje mi czasu na odpisanie...

tweety u nas nocki podobnie jak u Ciebie :P od 8 do 0.00-1.00 spokojnie a potem zaczyna się jazda! podudka goni pobudkę i już przestałam liczyć na jakąkolwiek poprawę :( i pomyśleć że śmiała narzekać na 2 pobudki :ohmy: na dodatek od 2 dni męczyła kupę... dopiero dzisiaj wymęczyła.

dzisiaj byliśmy na spacerku, ale włożyłam ją w nosidełko bo wózek u nas nie zdaje egzaminu kiedy nie śpi. Póki co sprawdza się rewelacyjnie, a wygląda tak:
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #786683 przez ewela86
jeśli chodzi o bioderka to u nas każdy dostaje skierowanie, a badanie jest bezpłatne. pierwsza wizyta w 6 tygodniu, potem chyba jakoś w 3 miesiącu a teraz dopiero jak zacznie chodzić.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #786690 przez paninka87
Ja w domciu od ponad godziny... głowa boli, cycki pełne... :cheer: :cheer: :ohmy:

córy powitały mnie z radością na twarzy:P

Blanka była kochaniutka, spała od ok 12 do 15 teściowej na dworze, mm wypila tylko 70 ml ale zjadła obiadek i trochę deserku, moje cycki nie wiem jak to zniosą B) :cheer:
laktator oddałam kuzynce M ale do Zielonej Góry i nie pojadę specjalnie:P kazałam M w aptece kupić jakiś zwykły, bo nie dam rady...

Tweety ja w ogóle to gratuluję następnego bobaska... i też zazdroszczę po części, ale na razie mi starczy:P

My na bioderkach byliśmy duuużo razy... pierwsza wizyta- zauważył odchylenie i kazał pieluszkować, druga wizyta po około 8 tyg... kazał nosić szelki, po tyg kontrola i następna po 3... unormowało się i kazał znów po 6 tyg przyjść- tez ok. Następna wizyta jak zacznie chodzić. Blanka ważyła 4210 wiec chyba jest tu rekordem :cheer: :P :P :P i rodziłam naturalnie bez naciecia wiec pewnie dlatego to bioderko uszkodzone :cheer: :unsure: :unsure:

wszystkie wizyty na nfz, kazali dzwonic w 6 tyg zycia i wizyta byla wyznaczana nawet na drugi dzien :ohmy: :P wiec spoko... tylko szelki mnie kosztowały 125 zeta

starsza cora idzie na zumbe z babcia a ja lece zabawiac mlodsza bo klawiature mi zabiera :P :P :P :laugh: :laugh: :laugh:

11 lata 2 miesiąc temu #786691 przez Alex_87
Paninka moja ważyła 4200g :D Czyli niewielka różnica, to ładnie, że bez nacinania, mnie niestety to nie ominęło :/ u nas z kolei Zuzka miała złamany obojczyk, ale szybko się zrósł i jest już dobrze :) a ile teraz waży Blanka? Podwoiła już wagę urodzeniową? Bo u nas ostatnio było 8300 więc już prawie prawie :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka