BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 2 miesiąc temu #786692 przez paninka87
Idę 20 na szczepienie więc będę dokładnie wiedzieć, 8 tyg temu miała 7650, teraz około 9 kg

Alex jak na pierwsze dziecko to olbrzym :P :laugh: Amelia miała 4050 więc ja już wiedziałam że będzie kolos :P :P :P siostra w styczniu urodziła chłopaka 4150, więc to już w genach :laugh: :laugh: przy pierwszym porodzie byłam nacinana

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #786696 przez ewela86
paninka 4210 i bez nacinania? nieźle! moja Diana miała 3500 i nie ibyło się bez szwów, ale to podobno dlatego że razem z głowką wychodziła rączka.

alex nie miałam pojęcia że zuzka miała złamany obojczyk. to podczas porodu?

my też mamy szczepienie 20. sama jestem ciekawa ile waży...

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #786704 przez paninka87
miałam rewelacyjną położną... nastawioną na ochronę krocza, poza tym ponoć jestem stworzona do rodzenia :P :P od razu mogłam przy małej wszystko robić, nic mnie nie bolało, czasem tylko ciągnęło :huh:

ewela nosidełko rewelacja, też mam ale nie używam...

11 lata 2 miesiąc temu #786714 przez Alex_87
Ewela ja się dopiero o tym dowiedziałam przy wypisie, ale złamane obojczyki to podobno często się zdarza, u mnie w rodzinie ze 3 osoby tak miały.

Paninka ciekawa jestem czy to prawda, że drugie dziecko jest większe od pierwszego. Jeśli tak to już się boje, tym bardziej, że mąż ważył 4800g :ohmy:

11 lata 2 miesiąc temu #786730 przez munnecabrava
Hmmm a my biderka badaliśmy po urodzeniu raz i powiedzieli że jest ok i za rok dopiero.

Kurcze musze zbadać mocz może mój gamoń taki niespokojny przez pęcherz jest.

11 lata 2 miesiąc temu #786771 przez Olka!
Vika ale ma oczyskaaa ta Twoja córa śliczneee :-)

Ja zostawiłam dziś córę z tatusiem i poplotkowałam z koleżanką ojj miło było :-) Teraz gwiazda już śpi, pewnie szybko zrobi pobudkę bo zasnęła przy cycu o 2 minutach jedzenia !!

Jutro jedziemy na kilka dni na wieś do dziadków, to trzymajcie się i nie produkujcie tak dużo postów bo nie nadrobię hihi

11 lata 2 miesiąc temu #786776 przez moniaaak
My na USG bioderek bylismy prywatnie, Tak myslę, żeby pójść jeszcze sprawdzić do innego lekarza, bo ten ostatni bierze 100 zł za wizytę, a znalazłam takiego, co bierze 70, więc istotna różnica:)

W Kacpra chyba jakiś piorun ostatnio strzelił, tak się drze przy kąpieli, że aż się chrypy nabawił. Normalnie aż się zanosi- nie wiem o co mu chodzi :(

11 lata 2 miesiąc temu #786777 przez moniaaak
Jak tak dalej pojdzie, to z basenu beda nici.

11 lata 2 miesiąc temu #786818 przez Daarikaa
ufff wrocilam z cwiczen wykapalam mała i zaraz klade j spac

Przeczytalam odnosnie basenu, nie wiem tylko czy jesien to dobra pora na rozpoczecie przygody z basenem :huh: :huh:

my na bioderkach bylismy w 6 tyg i w 4 mies a teraz mamy isc jak mala zacznie chodzic gdzies tak po 4 miesiacach

ewela widac ze dianka zadowolona z nosidelka

vika ale Toska jest boska!!! SLIIIIICZNA!!!!

kupilismy dzisiaj fotelik samochodowy i klaudia lubi jak narazie w nim siedziec, jutro jedziemy do Zielonej Góry wiec przetestujemy w praktyce :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #786837 przez tysiiiak
ehhh Kuba dziś też ostatnią drzemkę zaliczył o 13 :cheer: :cheer: :cheer: Ale sobie wyszłam na 2 godzinki i został z tatą ;)
Niestety usypianie na noc nie poszło tak sprawnie jak wczoraj i dopiero po wielu próbach i bojach padł :angry: Kurde tak się zdenerwowałam na niego że musiałam wyjść do łazienki się uspokoić. No taki nerwus był że szok :(

aaaa co do większych cząsteczek jedzonka to gdzieś czytałam że od 7-go msc-a powinno się podawać więc by pasowało z tym słoiczkiem. Też dziś Kubie taki dawałam gdzie normalnie ryż był ale kilka łyżeczek ok zjadał a kilkoma się dławił więc wkońcu zabrałam i zblendowałam. Wiem, że pewnie na początku będzie się dławił zanim sie nauczy ale teraz to jednak jeszcze za szybko dla niego może tak za 2-4 tyg. spróbuje.

Też jakoś na dniach będziemy szli na szczepienie to zobaczę ile waży ale moje ręcę mówią że duuuuuuużo przybrał oj dużo.

11 lata 2 miesiąc temu #786845 przez Karolka85
Mam pytanie- czy objawem nietolerancji glutenu może być ciemnozielona kupa? ale taka w sumie dość zbita, bez śluzu... od kilku dni Julka właśnie takie bardzo ciemne kupy robiła. wczoraj i dziś nie podałam jej kaszy manny i dzisiejsza popołudniowa kupa już koloru musztardy... żadnych innych objawów nie ma- ani wysypki, ani bóli brzucha, itp.
byłam dziś u pediatry i głupia nie zapytałam o to- za dużo miałam innych spraw :/
no i jeszcze jedno pytanie- jeśli teraz odstawiłam jej gluten, to mogę jej ponownie spróbować podać np za 2 tygodnie i sprawdzić znów? czy trzeba odczekać jakiś dłuższy czas?

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #786849 przez paninka87
Moja maluda padła 19:20. Ciekawe jaka dziś nocka :unsure:
ja też mam ochotę tylko na spanko :side:

Daarikaa jaki fotelik macie?

My zainwestowaliśmy w taki...

www.espiro.eu/pr,foteliki,,488

11 lata 2 miesiąc temu #786861 przez moniaaak
Karolka mi pediatra powiedziała, że objawem nietolerancji glutenu jest nie przybieranie na wadze. Ja bym tak szybko nie odstawiała( wcześniej odstawiłam niepotrzebnie), teraz znów podaję.
Poobserwuj kilka dni i moim zdaniem ewentualne odstawienie powinnaś skonsultować z lekarzem.
Tak przy okazji- jak gotujesz swoje zupki to jak dodajesz kaszkę mannę?Gotujesz osobno? Bo ja to dziś zmiksowałam zupkę i zagotowałam jeszcze raz z manną.

11 lata 2 miesiąc temu #786896 przez Alex_87
Darika też jestem ciekawa jaki fotelik kupiliście, mała już wyrosła z tego pierwszego?

Paninka też na początku myślałam o espiro, ale jeszcze poczekam.
Na kwietniówkach była ciekawa dyskusja o fotelikach, na początku byłam zdecydowana na fotelik w przedziale wagowym 9-36 ale teraz jednak zmieniłam zdanie na ten do 18kg. Poza tym ten co mamy jest jeszcze dobry, więc zamierzam ją wozić dopóki nie wyrośnie.

11 lata 2 miesiąc temu #786972 przez Daarikaa
alex moja praktycznie wyrosla ze swojego fotelika to po pierwsze a po drugie rwala sie do siedzenia i patrzenia przez okno i nie miala za bardzo jak a w tym allegro.pl/fotelik-samochodowy-caretero-...tis-i3683179337.html foteliku bedzie jej lepiej, pani w sklepie tez odradzila nam ten przedzial 9-36 bo nie ma 5-stopniowej regulacji jak dla takiego polrocznego i cos tam jeszcze ale nie zapamietalam :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka