- Otrzymane podziękowania: 33
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
My byliśmy dziś u koleżanki i jej rocznego synka chopaki coraz bardziej się dogadują hehe
O 16 zbierałam się do domku i Kubuś wymęczony padł jak tylko wsadziłam go do wózka i w domku obudził się na deserek i spał do UWAGA 19.30 !! Chyba odsypiał ostatnie dni z ostatnią drzemką o 13 Dopiero teraz zasnął ale nie narzekam bo był radosny i spokojnie sobie zasnął
Sevilla Super, że już w domku !! Ciesz się chłopakami tylko się nie forsuj MAksio super długaśny a jaki silny chłopak już chodzić chce
Karolka Super, że u kardiologa ok ! uff ulga
Pauluska Kurczę masakra z tymi dziewczęcymi przypadłościami Bardzo dobrze, że trafiłaś na dobrą pediatrę ! Ja Kubusiowi też myłam pod zlewem siuśka i okolice przed pobieraniem moczu ale nie psikałam octaniseptem bo niewiedziałam, że można.
Demoniqe Też gdzieś czytałam że mięsko się potem dodaje bez wywaru
Dziewczyny kiedy chcecie zacząć gotować dzieciom z warzywek dostępnych w warzywniakach np. ? Bo chyba kiedyś i tak będą musiały to jeść i niewiem kiedy zacząć.. Niby moja pediatra mówiła, że po roku ale chyba ze wszystkim nie ma co przesadzać. No niewiem...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tosia 19,05,2013 Kinia 31,12,2001
- Otrzymane podziękowania: 7
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczyny dzieki za miłe słowa-no nie jest lekko ale coż
I chyba od tego wysiłku walnęło mi cos w mózgu i wpadłam na pewien pomysł-jade jutro do teściowej Mąż zjeżdża z pracy i chce mu tam zrobic niespodziankę Przy okazji jej -bedzie w szoku jak wejde w drzwi Może zawału dostanie NIe wiem sama po co sie pcham w tą paszczę lwa -ale mąz pow.że teraz bedzie dłużej w domu i moze byśmy pojechali do teściów.....a ja przemyślałam sytuacje i stwierdziłam że jak juto pojadę to w sumie będe jeden cały dzien bo w niedziele trzeba bedzie wracac (bo w poniedziałek Mimiś do przedszkola )i dzieki temu bedziemy króciutko u nich Taka ze mnie spryciula Odwiedziny na ten rok zaliczone i wszyscy zadowoleni Pytanie tylko jak dam rade z dwójką dzieci -300 km.Ale co tam - jakoś sie po malutko dojedzie Upiekłam już ciasto i sałatkę zrobiłam żeby z pustymi rękoma nie jechac a do tego nie spodziewa sie gosci wiec nic nie bedzie miała Kurde chyba wezme jeszcze jakieś wino żeby sie upic i jej nie słuchac za dużo Ojjojojojjjj co mnie czeka
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
- Karolka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
Nocka całkiem spoko. Julka usnęła ok 21ej. w nocy jedna pobudka ok 2ej na przytulenie i smoka,a później o 5:30 mleczko. teraz zjadła 140ml kaszki łychą i powoli zbliża się pora pierwszej drzemki.
Vika dzięki za linka z kubkami Lovi- już zamówiłam i mam nadzieję że się sprawdzą
Joasia nie dość że jesteś zaradna i silna to jeszcze spryciula z Ciebie niezła mimo wszystko życzę Ci anielskiej cierpliwości przez ten weekend i koniecznie kup to winko
Tysiak, Alex ja gotuję zazwyczaj sama dla Julki i mimo to że większość rzeczy mam z wiejskiego poletka mojej babci, to zdarza mi się kupić również na bazarku np marchew. króliki mam ze wsi, ale już np mięsko z indyka kupiłam wczoraj w sklepie- fakt że mam jeden sklepik mięsny sprawdzony od lat i wiem że właścicielka nie wciśnie mi starego mięsa.
Uważam że nie ma co przesadzać, bo nasze dzieciaczki są już coraz starsze i nie uchronimy ich przed wszelkim złem tego świata... a jak wiadomo miesięczny wydatek na słoiczki jest spory :/
- paninka87
- Wylogowany
- rozmowna
- Amelia 16.08.2007 r. Blanka 15.05.2013 r.
Ja wszystko gotuję na parze...mięsko najpierw potem warzywka. Wywaru już nie dodaje, jemy gestą papkę
Mi maluda zasnęła 19:20... o 20 się kręciła to ją znów nakarmiłam, przynajmniej ulga dla moich piersi... ale co ją chciałam odłożyć to się wierciła. Nie mogłam spokojnie wyszuszyć włosów... w końcu około 20:30 zasnęła. Pobudki o 00:30, 3:30 i po 6 jak wychodziłam do pracy po 7 spała jeszcze. Ogólnie dobrze znosi rozłąke tylko wczoraj mało spała
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
kubek niekapek o którym piszecie to ten ? bo jest ich trochę a też chciałabym zamówić
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
wczoraj zauważyłam że coś się zaczyna dziać na dolnych dziąsełkach mam nadzieję że to z tego powodu to nocne marudzenie...
joasia Ty to jesteś kombinatorka. tak sobie to fajnie wymyśliłaś przy takim rozwiązaniu wilk będzie syty i owca cała. oby mąż docenił a zwłaszcza teściowa
no i podziwiam Cię za te 300 km z 2 dzieci, ja czasami z 1 mam problem żeby dojechać 20 km trzymam kciuki i czekam na relacje!
też bym chciała więcej gotować dla Dianki, bo zazwyczaj z braku czasu dostaje słoiczki... odłożyłam sobie parę pustych słoiczków i chciałabym powkładać do nich ugotowane obiadki na jakieś 2 tygodnie i zapasteryzować. myślicie że to dobry pomysł?
pauluska chyba o tym niekapku dziewczyny mówiły.
- alexa_
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mam taki problem, mam zostać chrzestną (to będzie mój debiut) i nie mam zielonego pojęcia co na prezent.
- Karolka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
www.przepisy-dla-dzieci.pl/Cooking/Artic...89-97a0-241e6aff1a4e
jeśli chodzi o słoiczki to odradzam te po gotowych obiadkach Bobovity, Gerbera czy Hippa- niestety nie nadają się do pasteryzacji. chyba producenci mądrze to przemyśleli i są one w zasadzie jednorazowe... no chyba że ja coś źle zrobiłam. mi po prostu one w ogóle nie trzymały. poza tym generalnie póki co gotuję z dnia na dzień lub na 2 dni. nie wymaga to ode mnie dużego wysiłku i nakładu pracy, więc lepiej nie pozbawiać zupek tak cennych witamin.
Pauluska ja zamówiłam ten zestaw z Lovi który podała Vika allegro.pl/kubek-360-210ml-9m-niekapek-1...-wa-i3683020904.html mam nadzieję że kubek niekapek z żółtym miękkim ustnikiem będzie miał faktycznie miękki ustnik a ten kubek 360st sądzę że też lada moment pójdzie w użycie jak zestaw dotrze w przyszłym tygodniu i go przetestuję to podzielę się wrażeniami
Alexa hmmm to odwieczny problem chyba każdego kto ma być rodzicem chrzestnym. generalnie uważam że najlepiej dać po prostu pieniążki a do tego dokupić jakąś pamiątkę typu ładny album na zdjęcia albo coś z biżuterii- krzyżyk, medalik, jeśli dla dziewczynki to mogą być też jakieś kolczyki
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Sevilla zdrowiej szybko:). Ale ten Twój Maksiu to silny facet- jak wczoraj pokazałam mężowi to zdjęcie to nie mógł uwierzyć, że jest niewiele starszy od Kacperka.
U nas nocki też tragedia- te górne zęby dają nam mocno w kość. Najgorzej, że nad ranem muszę malemu zawsze zmienić pieluchę, bo jest mega mokra. A on się wtedy zawsze rozbudza- no katastrofa. Dziś od 3.30 nie spał do 5.00. Potem łaskawie pospał do 7.
Ech... pobudki co dwie godziny przy obecnym stanie były ok .
Joasia a Mikuś jak? Śpi troche lepiej?
Demonique ja dopiero z zupami debiutuję i gotuję tylko marchewkę, ziemniaka i dynię, bo to mam swojskie. Będę mieć jeszcze pietruszkę. Wszucam wszystko do garnka, dodaję łyżeczkę oliwy z oliwek i potem miksuje bez wywaru. Mięska jeszcze nie gotuję z racji tego naszego uczulenia.
Pauluśka z tego co pamiętam to Wy też miałyście zmiany skórne, ale nie dawałaś małej maści sterydowej. Po jakim czasie to zniknęło? Bo u nas już 1,5 tyg smaruję Alantanem 2-3 razy dziennie, raz dziennie Oillanem i z jednej rączki zeszło, a na drugiej cholerstwo nadal jest.
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Nocka super po 24 pobudka ale tylko na smoka i ululanie w łóżeczku a o 4.30 butla i pospaliśmy do 9.30
Tak sobie myślę, że niedługo zacznę mu gotować a ze słoiczków będzie dostawałam takie mięsko jakiego ja specjalnie nie będę kupować np. cielęcinkę czy królika. Rybkę mam dobrą bo mój tata z Norwegii przywozi łososia albo dorsza złowionego przez siebie Chociaż rybki Kuba coś nie toleruje więc narazie nie podaję.
Ale to wszystko za jakiś czas jeszcze Zobaczymy
Ewela Czytałam gdzies, że lepiej mrozić niż pasteryzować bo pasteryzacja odbiera część witamin.
Alexa Też uważam, że najlepiej pieniążki dać albo jakiś medalik/kolczyki. Zapytaj może odziców czego potrzebują może jakieś krzesełko czy cuś?
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa