BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 2 miesiąc temu #788345 przez ewela86
dzięki dziewczyny.

z tego wynika że pasteryzacja raczej odpada, ewentualnie mrożenie np w takich pojemnikach allegro.pl/pojemniki-na-pokarm-do-mrozen...roz-i3677015162.html . oczywiście najlepszym rozwiązaniem pozostaje podawanie świeżych potraw :dry:

alexa też bym proponowała zapytać rodziców czy czegoś nie potzrebują, lub ewentualnie kupiłabym jakąś pamiatkę "chrzcielną".

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #788350 przez ewela86
gdzie się podziały moje suwaczki??

11 lata 2 miesiąc temu #788353 przez tysiiiak
ściągnięte od kwietniówek (sorki Agat :P)

sikam ze śmiechu :D

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #788356 przez moniaaak
Ewela powiem Ci, że ugotowanie takiej zupki to jest chwila... zajmuje mi to max pół godziny a mam potem na dwa dni:).

Dziewczyny chcę zamówić sanki ze śpiworem i nie wiem które:

tu jest fajniejszy śpiwór bo taki z kapturem:
allegro.pl/polskie-sanki-z-oparciem-pcha...-xd-i3685921095.html

ale znów tu jest wełniany śpiwór, no i te sanki mają fajniejsze oparcie:
allegro.pl/sanki-drewniane-bukowe-spiwor...kie-i3679945040.html
i jeszcze takie : allegro.pl/zestaw-sanki-oparcie-spiwor-s...any-i3676834139.html
Doradźcie mi proszę :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #788367 przez tysiiiak
Moniaaak gdyby piersze sanki miały wełniany śpiworek to był brała bo można je i pchać i ciągnąć :) może znajdziesz takie jeszcze ? ja mam śpiworek i też muszę się za sankani rozejrzeć :) albo nie powiem dziadkom żeby kupili pod choinkę :evil:

11 lata 2 miesiąc temu #788448 przez Alex_87
Haaa a my w końcu po szczepieniu :D Jestem dumna z mojej córki, bo nawet nie zapłakała. Ufff jak dobrze, że już po. Jeszcze tylko 4 grudnia czeka nas żółtaczka.

Alexa ja proponuje coś ze złota, złoto zawsze w cenie, poza tym zostanie pamiątka, pieniądze też się przydają, ale jednak rozejdą się baaardzo szybko. No chyba, że rodzice później sami coś kupią dla dziecka na pamiątkę. Ja odłożyłam pieniądze Zuzy ze chrztu i planuje kupić sztabkę złota, dostanie ją jak będzie dorosła.

Fajne te sanki :D ale to chyba dziecko już musi stabilnie siedzieć, żeby nie wypadło, chociaż w sumie do zimy jeszcze trochę czasu jest.

11 lata 2 miesiąc temu #788456 przez Daarikaa
hej nocka fajna ale byl problem z zasnieciem, widze zmiany i zgrubienia na dziaslaach wiec mysle ze to przez zeby Klaudia byla spokojna i radosna ale za chiny nie mogla zasnac i po dluuuugiej walce zasnela o 23 o 6 obudziala sie na mleko a poteem spala UWAGA do ...... 10 :D:D:D:D a ja oczywiscie razem z nia :)

fajne te sanki, chyba tez sie skuzimy na nie

co do prezentu od chrzestnych to moze krzeselko do karmienia, mate edukacyjna, jakis lancuszek...

11 lata 2 miesiąc temu #788484 przez moniaaak
Alex mnie bardziej chodzi o śpiworek, chociaż sanek też nie mamy;).
Na sankach siedzieć będę ja z Kacperkiem, a mąż będzie ciągnął ;) :laugh: :laugh:

11 lata 2 miesiąc temu #788513 przez Alex_87
moniaaak napisał:

Alex mnie bardziej chodzi o śpiworek, chociaż sanek też nie mamy;).
Na sankach siedzieć będę ja z Kacperkiem, a mąż będzie ciągnął ;) :laugh: :laugh:

Aaaa no to inna sprawa :D Kurcze skoro to jest cena za śpiworek i sanki to się opłaca. Bo tak teraz sobie myślę, że przydałby się, chociaż niby do wózka mam taki ochraniacz, ale pewnie nie będzie taki ciepły.
A co do sanek to ciekawe czy będzie śnieg :lol:

11 lata 2 miesiąc temu #788519 przez alexa_
Co do takich rzeczy typu krzeselko mata to ma po starszaku i corce jej męża. wiec odpada. chyba zdecyduje sie na jakiś złoty krzyżyk.

11 lata 2 miesiąc temu #788584 przez paninka87
Alex ile waży Zuzka? Heh moja ostatnio uśmiechała się podczas wbijania igły... teraz bedzie boleć bo przeciw żółtaczce... a Wy nie macie za szybko następnego? Nie powinno minąć 6-8 tyg?

Ale macie fajnie z tym spaniem :P :P ;)

11 lata 2 miesiąc temu #788616 przez sylkaax
My nocki mamy super pobudka o 5 lub 5,30 akurat tatuś wstaje to mleczko da ;)) Adrian już nie śpi tyle w dzień, ma TYLKO jedną drzemkę ok 1,5-3 godzin nie wiem czy to nie za mało..
Dzisiaj piąteczek jak ja to lubię wtedy M. w domku ;] Jutro odwiedza mnie przyjaciółka już nie mogę się doczekać ale nawet winka się nie napije bo przyjaciel M. ma urodzinki i pewnie pójdzie do niego i będę sama na noc. Oj coś czuję , że w niedziele będzie foch ;PP Jestem tak zazdrosna jak on wychodzi.
Czy mi się wydaje czy Blanka została półroczniakiem hehe ;)b Sto latek ;)

Prezent na chrzciny to stawiam na złoto lub pieniążki ;)

11 lata 2 miesiąc temu #788625 przez tysiiiak
Kuba właśnie dosypia na balkonie :) już 2.5 h śpi z małymi przerwami technicznymi :p szok ! To ta pogoda na wszystkich tak dZiała :)

Sto latek Blaneczko :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #788643 przez Alex_87
paninka87 napisał:

Alex ile waży Zuzka? Heh moja ostatnio uśmiechała się podczas wbijania igły... teraz bedzie boleć bo przeciw żółtaczce... a Wy nie macie za szybko następnego? Nie powinno minąć 6-8 tyg?

Ale macie fajnie z tym spaniem :P :P ;)

Zuzka wazy 8330g :) A co do szczepienia to sama nie wiem, ale tak nam ustaliły, teraz była szczepiona Pentaximem a w grudniu to będzie tylko żółtaczka. Hmm ale może przedzwonie dla pewności w przyszłym tygodniu.

Stooo lat dla Blanki :)

11 lata 2 miesiąc temu #788668 przez DannaJ
hej

wpadłam tylko się przywitać, bo dawno mnie tu nie było i przy okazji - jest taka strona z promocjami - zapisałam się na newsletter i gazetki przychodzą na mail. Warto popatrzeć. aktualnagazetka.pl/

Aaa i wczoraj dostałam przesyłkę z hippa - warto się zapisać. W pudełku jest łyżeczka, poradniki, a po słoiczek trzeba podejść do Rossmana (za 1gr)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka