BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 2 miesiąc temu #787734 przez Daarikaa
fotelik przetestowany, klaudii tak on przypasowal ze nawet reka nie drgnela przez godzine jazdy tylko patrzala przez okno albo spala :) super Jestem bardzo zadowolona bo wyglada na to ze malej jest w nim wygodnie :)
Alex pani w sklepie nam polecala tego z racji ze ma jedne z lepszych pasow bezpieczenstwa

Klaudia wczora trzy razy wybudzila sie wieczorem z krzykiem nigdy tak nie robial, nie wiedzialam jak ja uspokoic... :( cos mi sie wydaje ze lada chwila jakis kielek jej wyjdzie... biedne te dzieciaczki sa, najpierw kolki potem zeby ehhhh :(

Fajne te butki - cos mi sie wydaje ze za jakis czas zainwestyuje w nie :) nie dosc ze "zdrowe" dla stopek to jeszcze slodkie :) ( nie mialabym nic przeciwko jakby bylo troszke tansze ;) )

Joasiu zdrowka dla Miloszka!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #787765 przez Sevilla
Witam forumowe koleżanki po długiej przerwię :) We wtorek wyszłam ze szpitala i od razu jechałam do Elbląga do mamy ... niestety podróż mnie troszkę nadwyrężyła i w jednym miejscu puścił mi szew :/ Na całe szczęście na izbie przyjęć lekarz powiedział, że to tylko ten powierzchowny i niestety w tym miejscu powstanie większa blizna...

Czuje się całkiem nie źle, brzuchol mam opuchniety i wyglądam jakbym była w 5 miesiący ciąży, ale na całe szczęście z dnia na dzień opuchlizna jest coraz mniejsza, a ja czuje się coraz lepiej ... małego niestety nie mogę, jak na razie dźwigać, ale najważniejsze, że w końcu mogę przy nim być ... choć ostatnie dwie nocki nie były rewelacyjne, mały się rzuca na łóżku, ciągle wybudza i popłakuje ... nie wiem, co może być przyczyną, ząbki czy tymczasowa zmiana miejsca zamieszkania ...

Wklejam zdjęcie Maksiora (proszę nie patrzeć na mój opłakany wygląd :P)
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #787767 przez Sevilla
oraz jeszcze jedno :)
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #787814 przez pauluska
Ehh u nas perypetii ciąg dalszy. Zmieniliśmy pediatrę swoją drogą bardzo dobra decyzja to doktorka z noworodków ze szpitala położniczego ma najlepsza opinię u mnie w mieście no i wybrałyśmy się dzisiaj na wizytę. Badała Igę z 20 min osłuchiwała główkę bioderka no dosłownie wszystko byłam pozytywnie zaskoczona bo u poprzedniej wizyta trwała 5 min :angry: no ale do rzeczy. Iguli zaczynają się zrastać wargi sromowe podobno to częsta przypadłość u dziewczynek i często przy tym wyniki moczu są ok ale wychodzą bakterie w posiewie więc mamy skierowanie na badanie moczu i do tego posiew z gardła i noska (bo cały czas coś nam z noska leci). Jestem lekko załamana bo mamy stosować jak najczęściej pieluszki wielorazowe nawet nie wiem jak się do tego zabrać ? Któraś z dziewczyn wiem stosuję ale nie zagłębiałam się w temat, mogłabym prosić raz jeszcze o info :) I pryszcze na buźce mamy od śliny która bardzo podrażnia skórę :( W poniedziałek jedziemy na badanie ciekawe co tam wyjdzie.

11 lata 2 miesiąc temu #787835 przez Olga60
Kurcze Pauluska faktycznie biedna Igula, co dalej wobec tego z wargami??? Z pieluszkami pomoże Ci marynarka.

Sevilla super że jesteś już "z nami", a wyglądem się nie przejmuj :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #787860 przez pauluska
Na razie musimy jak najwięcej wietrzyć i clotrimazol stosujemy bo też często miała zaczerwienienia ale takie że się nasilały i bladły wargi też codziennie oglądałam ale widocznie źle patrzyłam ehh bo jak Doktorka pokazała to faktycznie widać nie wiedziałam że to aż tak "dogłębnie" trzeba oglądać ogólnie to jak będzie się zrastało bardziej to się leczy hormonami no i te pieluszki najlepiej stosować dzieci alergiczne właśnie też źle mogą reagować na pampersy ewentualnie pieluszki hipoalergiczne dzisiaj będę pogłębiała temat i jeszcze dopytam dokładnie na wizycie kontrolnej jak będziemy miały wynik moczu.

Możecie jeszcze raz napisać jak pobrać mocz wiem że temat wałkowany 100000 razy ale jak na złość nie mogę znaleźć postów :angry: Chodzi mi o to jak przygotować do pobrania moczu, czym wytrzeć i przelewam do słoiczka czy niosę z tym woreczkiem ?

11 lata 2 miesiąc temu #787869 przez KarinaM
Sevilla super że już w domu. A Maks długi i piękny chłopak.
Pauluska ja słyszałam już o tym że zarastaja wargi ale nie wiem jak się to sprawdza. Jak będę na szczepieniu to muszę zapytać. Chciałabym żeby pani doktor obejrzała czy jest ok.

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #787878 przez pauluska
U nas tamta pani Doktor nawet w pampersa nie zaglądała :dry: a tutaj mówię zaglądałam myślałam że ok a to tuż przy wejściu do pochwy taka delikatna jakby błonka ledwo zauważalna zdołowana jestem tym ale z drugiej strony cieszę się że trafiliśmy na nową panią bo wolę nie myśleć co by było za jakiś czas :(

11 lata 2 miesiąc temu #787932 przez vika
sevila super,że wszystko w porządku i jesteś już przy Maksie :) jaki silny i śliczny chłopczyk :kiss: :kiss: :kiss:
pauluska biedna Igula :kiss: :kiss: :kiss: ja oczyszczałam pupcie octeniseptem ale możesz też wodą przegotowaną i póżniej dobrze osusz ...przelewałam mocz do próbówki którą zawsze brałam z przychodni choć dziewczyny piszą,że w woreczku też można podać.....
moja pani doktor zawsze zdejmuje pampersa i dokładnie rozchyla pupcie sprawdzając czy wszystko w porządku...gdyby nie to,że jest strasznie mało mówna była by super bo jest dokładna jak mało kto...no ale zawsze musi być jakieś ALE.....

DZIŚ BYLIŚMY W GALERII jak zwykle mnóstwo pieniędzy wydałam,ale sukces bo Tosi kupiłam tylko pingwinka do kąpieli za grosze i rękawiczki bo nie miała :laugh: robię postępy...Aaaaaa no i kubek niekapek z LOVI tak polecałyście to wziełam bo mamy bardzo mięciutką końcówkę i chciałam wypróbować .....zobaczymy
no i dziś po raz pierwszy użyliśmy spacerówki...no super nie wiedziałam,że taka wygodna będzie...
joasiu bidulko Ty jak zwykle musisz sobie sama radzić z każdym problemem....podziwiam Cię...to pewnie przez ten twój trud Twoje chłopaki są takie Boskie :kiss: :kiss: :kiss:
demoniqe fajnie,że Kubusiowi wszystko zeszło ....
Tośka od kilku dni pije mleczko 2 i nic jej nie jest a nawet chętniej jada...od kilku dni wypija 4 butle i to nigdy nie mniej niż 200ml :cheer: :cheer: :cheer: nie wiem to moje dziecko robi z tym jedzeniem co chce...

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #787998 przez Alex_87
Pauluska zrob tak jak Vika napisała - Octenisept albo przegotowana woda, ja robie i to i to :D potem dokładnie osusz i przyklej dobrze woreczek. I lepiej nie przelewaj bo im mniej kombinowania z pobranym moczem tym lepiej, tak mówili mi w szpitalu :)
Jutro będę u pediatry więc spytam jak u małej z tymi wargami, niby zagląda zawsze ale różnie to bywa

Ja w tym tygodniu 4 razy pobierałam małej mocz, a tak w sumie to już chyba ze 20 razy, niedługo będę robiła to z zamkniętymi oczami, już mam dość :dry:

11 lata 2 miesiąc temu #788013 przez Karolka85
Rany... dopiero był ranek a już wieczór ;)

My jesteśmy po wizycie u kardiologa. Na szczęście wszystko ok. Co prawda faktycznie jest szmerek przy serduszku, ale to nic groźnego. bardzo dużo maluszków tak ma- to po protu fizjologia.

Demoniqe czy podajesz już Kubusiowi zupki z wywarem mięsnym?? ja gotuję osobno jarzynki i osobno mięsko. wywar z jarzynek zostawiam ale z mięsa póki co nie dodaję...

Sewilla super że już jesteś ze swoim synkiem. wracaj szybciutko do formy!

Pauluska faktycznie dobrze że zmieniłaś lekarza. moja pediatra zawsze zagląda do pieluszki i ogląda wszystko, więc jestem akurat o to spokojna, choć następnym razem jak będę u niej na wizycie dla pewności podpytam ją o te sprawy.
Co do moczu to ja zawsze przed pobraniem wsadzam małą pod kran i myję pod bieżącą wodą, a później dla pewności przemywać jeszcze rivanolem lub psikam octeniseptem- tak poleciła mi lekarka.Mocz łapię do woreczka i przelewam do pojemniczka który dostaję w przychodni.

Vika czy ten niekapek z Lovi z miękkim ustnikiem ma oznaczenie +6m czy jakieś inne? :)

Joasia podziwiam Cię za Twoją zaradność i siłę!!! zwalczajcie szybciutko tego cholernego wirusa

11 lata 2 miesiąc temu #788028 przez Olga60
demoniqe kiedyś Ci pisałam żeby nie gotować warzyw razem z mięskiem tylko osobno. Samo mięsko dodajesz do warzyw i ich wywaru. Pewnie wtedy nie czytałaś ;)

11 lata 2 miesiąc temu #788042 przez KarinaM
Karolka super że wszystko ok. Moja ma szmer ale ma stwierdzoną wrodzoną wadę serduszka VSD czyli ma dziurkę między komorami ale kardiolog kazał nie przejmować się. Powiedział że z taką wadą uprawiają sporty zawodowo. Ale i tak mamy kontrolować co 3/4 miesiące. Teraz wizytę mamy 7.01.2014.

Co do bioderek to u nas dają skierowanie w szpitalu. My byliśmy na początku a teraz mamy po skończonym 6 miesiącu. My idziemy 5.12. Nie wiem czy później będą kazali przyjść.

Lecę spać bo w dzień nie zdrzemnelam się i aż oczy mnie pieką.

W sobotę finisz remontu łazienki. Ale zacznie się sprzątanie całego domu. Teściowa zaproponowała pomoc. Niech przychodzi to zajmie się Iriną.

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #788043 przez KarinaM
Karolka super że wszystko ok. Moja ma szmer ale ma stwierdzoną wrodzoną wadę serduszka VSD czyli ma dziurkę między komorami ale kardiolog kazał nie przejmować się. Powiedział że z taką wadą uprawiają sporty zawodowo. Ale i tak mamy kontrolować co 3/4 miesiące. Teraz wizytę mamy 7.01.2014.

Co do bioderek to u nas dają skierowanie w szpitalu. My byliśmy na początku a teraz mamy po skończonym 6 miesiącu. My idziemy 5.12. Nie wiem czy później będą kazali przyjść.

Lecę spać bo w dzień nie zdrzemnelam się i aż oczy mnie pieką.

W sobotę finisz remontu łazienki. Ale zacznie się sprzątanie całego domu. Teściowa zaproponowała pomoc. Niech przychodzi to zajmie się Iriną.

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #788044 przez KarinaM
Dziewczyny sorki za tyle postow ale piszę z tel i coś się skiepściło.

Igorek

Irina

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka