- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Daarikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Alex pani w sklepie nam polecala tego z racji ze ma jedne z lepszych pasow bezpieczenstwa
Klaudia wczora trzy razy wybudzila sie wieczorem z krzykiem nigdy tak nie robial, nie wiedzialam jak ja uspokoic... cos mi sie wydaje ze lada chwila jakis kielek jej wyjdzie... biedne te dzieciaczki sa, najpierw kolki potem zeby ehhhh
Fajne te butki - cos mi sie wydaje ze za jakis czas zainwestyuje w nie nie dosc ze "zdrowe" dla stopek to jeszcze slodkie ( nie mialabym nic przeciwko jakby bylo troszke tansze )
Joasiu zdrowka dla Miloszka!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
Czuje się całkiem nie źle, brzuchol mam opuchniety i wyglądam jakbym była w 5 miesiący ciąży, ale na całe szczęście z dnia na dzień opuchlizna jest coraz mniejsza, a ja czuje się coraz lepiej ... małego niestety nie mogę, jak na razie dźwigać, ale najważniejsze, że w końcu mogę przy nim być ... choć ostatnie dwie nocki nie były rewelacyjne, mały się rzuca na łóżku, ciągle wybudza i popłakuje ... nie wiem, co może być przyczyną, ząbki czy tymczasowa zmiana miejsca zamieszkania ...
Wklejam zdjęcie Maksiora (proszę nie patrzeć na mój opłakany wygląd )
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Sevilla super że jesteś już "z nami", a wyglądem się nie przejmuj
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Możecie jeszcze raz napisać jak pobrać mocz wiem że temat wałkowany 100000 razy ale jak na złość nie mogę znaleźć postów Chodzi mi o to jak przygotować do pobrania moczu, czym wytrzeć i przelewam do słoiczka czy niosę z tym woreczkiem ?
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Pauluska ja słyszałam już o tym że zarastaja wargi ale nie wiem jak się to sprawdza. Jak będę na szczepieniu to muszę zapytać. Chciałabym żeby pani doktor obejrzała czy jest ok.
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tosia 19,05,2013 Kinia 31,12,2001
- Otrzymane podziękowania: 7
pauluska biedna Igula ja oczyszczałam pupcie octeniseptem ale możesz też wodą przegotowaną i póżniej dobrze osusz ...przelewałam mocz do próbówki którą zawsze brałam z przychodni choć dziewczyny piszą,że w woreczku też można podać.....
moja pani doktor zawsze zdejmuje pampersa i dokładnie rozchyla pupcie sprawdzając czy wszystko w porządku...gdyby nie to,że jest strasznie mało mówna była by super bo jest dokładna jak mało kto...no ale zawsze musi być jakieś ALE.....
DZIŚ BYLIŚMY W GALERII jak zwykle mnóstwo pieniędzy wydałam,ale sukces bo Tosi kupiłam tylko pingwinka do kąpieli za grosze i rękawiczki bo nie miała robię postępy...Aaaaaa no i kubek niekapek z LOVI tak polecałyście to wziełam bo mamy bardzo mięciutką końcówkę i chciałam wypróbować .....zobaczymy
no i dziś po raz pierwszy użyliśmy spacerówki...no super nie wiedziałam,że taka wygodna będzie...
joasiu bidulko Ty jak zwykle musisz sobie sama radzić z każdym problemem....podziwiam Cię...to pewnie przez ten twój trud Twoje chłopaki są takie Boskie
demoniqe fajnie,że Kubusiowi wszystko zeszło ....
Tośka od kilku dni pije mleczko 2 i nic jej nie jest a nawet chętniej jada...od kilku dni wypija 4 butle i to nigdy nie mniej niż 200ml nie wiem to moje dziecko robi z tym jedzeniem co chce...
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Jutro będę u pediatry więc spytam jak u małej z tymi wargami, niby zagląda zawsze ale różnie to bywa
Ja w tym tygodniu 4 razy pobierałam małej mocz, a tak w sumie to już chyba ze 20 razy, niedługo będę robiła to z zamkniętymi oczami, już mam dość
- Karolka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
My jesteśmy po wizycie u kardiologa. Na szczęście wszystko ok. Co prawda faktycznie jest szmerek przy serduszku, ale to nic groźnego. bardzo dużo maluszków tak ma- to po protu fizjologia.
Demoniqe czy podajesz już Kubusiowi zupki z wywarem mięsnym?? ja gotuję osobno jarzynki i osobno mięsko. wywar z jarzynek zostawiam ale z mięsa póki co nie dodaję...
Sewilla super że już jesteś ze swoim synkiem. wracaj szybciutko do formy!
Pauluska faktycznie dobrze że zmieniłaś lekarza. moja pediatra zawsze zagląda do pieluszki i ogląda wszystko, więc jestem akurat o to spokojna, choć następnym razem jak będę u niej na wizycie dla pewności podpytam ją o te sprawy.
Co do moczu to ja zawsze przed pobraniem wsadzam małą pod kran i myję pod bieżącą wodą, a później dla pewności przemywać jeszcze rivanolem lub psikam octeniseptem- tak poleciła mi lekarka.Mocz łapię do woreczka i przelewam do pojemniczka który dostaję w przychodni.
Vika czy ten niekapek z Lovi z miękkim ustnikiem ma oznaczenie +6m czy jakieś inne?
Joasia podziwiam Cię za Twoją zaradność i siłę!!! zwalczajcie szybciutko tego cholernego wirusa
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do bioderek to u nas dają skierowanie w szpitalu. My byliśmy na początku a teraz mamy po skończonym 6 miesiącu. My idziemy 5.12. Nie wiem czy później będą kazali przyjść.
Lecę spać bo w dzień nie zdrzemnelam się i aż oczy mnie pieką.
W sobotę finisz remontu łazienki. Ale zacznie się sprzątanie całego domu. Teściowa zaproponowała pomoc. Niech przychodzi to zajmie się Iriną.
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do bioderek to u nas dają skierowanie w szpitalu. My byliśmy na początku a teraz mamy po skończonym 6 miesiącu. My idziemy 5.12. Nie wiem czy później będą kazali przyjść.
Lecę spać bo w dzień nie zdrzemnelam się i aż oczy mnie pieką.
W sobotę finisz remontu łazienki. Ale zacznie się sprzątanie całego domu. Teściowa zaproponowała pomoc. Niech przychodzi to zajmie się Iriną.
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa