BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 2 miesiąc temu #787162 przez Olga60
Teraz to już będzie leciało, bo to nie jedna dziureczka a chyba trzy, więc pomalutku. A w smyku ostatnio porównywałam to jak na moje oko wszystkie takie same tylko inaczej przypicowane ;) ale to tak na szybko było, więc jak wiecie o ważnych różnicach to dajcie znać.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #787183 przez sylkaax
My nocka super spał od 19,30 do 5.30 ;)) Teraz marudzi w łóżeczku więc zaraz się ubieram i idziemy na spacer ;) Ja mam kubek z Lovi i fajny, ale Adrian ma jeszcze problem jakoś mu nie idzie picie z niego ;P Wydaje mi się , że my może za miesiąc zaczniemy szukać fotelika bo Adrian już jakoś nawet dziwnie wygląda w tym.

Gusiek fajne te buciki muszę się zastanowić, bo młody ma z 5 par ,ale takich co szkoda gadać wszystkie mu spadają..;(

11 lata 2 miesiąc temu #787199 przez moniaaak
ufff... a u nas już widać górną jedynkę- mam nadzieję, że jak wyjdzie na dobre, to będzie już lepiej :)

11 lata 2 miesiąc temu #787244 przez Olga60
tysiiiak jak umyłaś tą część gdzie jest zaworek bo nie mogę się dobrać nijak ???? :angry:

11 lata 2 miesiąc temu #787256 przez tysiiiak
Olga wyjmij ten biały zaworek z żółtego plastiku a resztę już spokojnie rozłożysz na częsci pierwsze :) wypchasz to poprostu z tej białej gumy :)

11 lata 2 miesiąc temu #787257 przez moniaaak
ja mam niekapek z Tommee Tipee, fajny jest- gumowa końcówka, jak dziecko nie pociągnie to nie poleci- chyba, że się źle zmontuje zaworek( Olga nie wiem jak w tych Waszych, ale w tych się rozkłada na 3 części).
Ale niestety moje dziecko z tego pić nie umie- gryzie końcówkę i tyle.
Może spróbuje kupić mu inny? Sama nie wiem czy jest sens?

11 lata 2 miesiąc temu #787278 przez Olga60
tysiiiak zrobione, dziękuję :kiss:

moniaaak też mi wyszły 3 części, nie ma sensu kupować innego bo one wszystkie (startery) mają gumowe dzióbki :laugh: , daj mu czas, to tak jak z nauką jedzenia z łyżeczki

11 lata 2 miesiąc temu #787313 przez alexa_
Cześć dziewczyny.
Noc masakra Jula budzi sie z krzykiem. I uspokaja sie tylko w naszym lóżku.:(
Mam nadzieje ze jak już wyjdzie ten ząbek to wszystko wróci do normy.

Jak można się dostać do waszej grupy na fb?

11 lata 2 miesiąc temu #787340 przez tysiiiak
Olga nie ma za ma co :P :)

Alexa wyśle Ci na priv swoje dane, zaproś mnie do znajomych a ja Cię do grupy zaprosze :)

11 lata 2 miesiąc temu #787346 przez Alex_87
Moniaaak moja też często gryzie ustnik, i w ogóle co ona wyrabia z tym niekapkiem :cheer: ale zawsze coś się napije, daj Kacprowi czas i się nauczy.

Tysiak jak przekręce Zuzce nogę na bok to od razu się przekręca na brzuch, no chyba, że ma humorki to wtedy się zapiera i sztywnieje. Zauważyłam, że ostatnio znowu robi się taka napięta a już było lepiej, muszę z nią więcej ćwiczyć.

11 lata 2 miesiąc temu #787427 przez Olga60
U Nataszy kolejny krok w rozwoju, na brzuch przekręca się non stop, zaczęła prostować rączki i PODNOSIĆ DUPCIĘ :laugh:

11 lata 2 miesiąc temu #787448 przez paninka87
Ale nakręcacie tematy...
Ja dziś w pracy looz... szefa nie ma:P

Przy starszej miałam niekapek Aventu, teraz jeszcze się nie orientowałam. Jest tego coraz więcej i człowiek głupieje... wózek kupuje już od miesiąca i nadal jestem niezdecydowana... :P :P

Jutro wybieram się do Tesco po kulę do raczkowania z Fisher... 62 zł kosztuje i może coś jeszcze upoluję na gwiazdkę...
siora już prezenty pokupiła... pokazała :P :P :P swojemu synkowi i był zachwycony. Dorwał szczeniaczka uczniaczka i już go dostał, choć miał być dla Blanki pod choinkę :P :P :P Młoda dostanie za to siostrzyczkę szczeniaczka :P Mam tylko problem ze starsza córą :cheer: :cheer:

Dzisiejsza nocka gorsza, myślałam że nie wstanę... Amelia miała koszmary i przyszła spac do nas, 3 osoby na tapczanie to makabra, rozpychała się, kopała... nigdy więcej do tego nie dopuszczę :ohmy: :ohmy:

11 lata 2 miesiąc temu #787601 przez joasia10015
Hejj kochane :) U nas cięzki czas -Miki marudny zrobił sobie ze mnie żywego smoczka B) :( i ciągle pobudki co 2 godz. :(
DO tego Miłosz złapał wirusa i wymiotuje gdzie popadnie :( Byliśmy już u lekarza (nie lada wyczyn takie wyjscie-ufff umęczyłam sie że szok :( Bałam sie że MIki zwymiotuje w gabinecie jak mu patyczek do buzki wpakowała B) )No i taka sobie przyjemnosc kosztowała nas 110zl.w aptece -ja pitoleeee co za kraj :ohmy: Ok.mnie stac żeby dziecku kupic leki ale nie umiem sobie wyobrazic jak ktoś zarabia 1000zł.na rodzine i ma tyle wydac na same leki to jest jakiś koszmar B)
Teraz oboje zasnęli a ja ogarniam ,gotuje i lece do pieca żeby dzieciom cieplutko było :blush: Ale musiałam najpierw do was zajrzec ;)

11 lata 2 miesiąc temu #787633 przez KarinaM
Joasiu współczuję choroby Miłoszka. Wiem jak to jest jak dziecko wymiotuje a Ty nie możesz Mu pomóc. Najważniejsze żeby Miki się nie zaraził.

A moja nie dość że w nocy mało spała to w dzień też nie chce. Leży cały czas na brzuchu. Już nie ma siły ale uparcie przekręca się na brzuch i nauczyła się pełzać do przodu: dupa do góry, stoi na głowie i przesuwa się do przodu.

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #787639 przez demoniqe
hej kochane!!

o matko, wchodze dziś a tu 257 postów do nadrobienia :) niestety odpuszczam :)

to dlatego że wróciłam do pracy, ale bezcenne jest jak Kubula cieszy się na mój widok, normalnie nagram to jutro chyba :) śmieje się i piszczy i wyciąga łapki :)))))) kocham wracać z pracy do domu!!!!

małemu CRP w tydzień spadło z 75 do 1 :) nie wiem co to było ale jest lepiej, żelazo dalej podajemy i mały ma po nim wilczy apetyt!

moniaaak a jak gotowałaś zupkę? ja wrzucam dużo dyni, cukinii, pietruszki korzenia i zielonej, ziemniaczka i dodaję kawałek króliczka i zalewam wodą. PO 20 min dodaje kawałeczek masełka, odlewam nadmiar wywaru i blenduję.

Kaszę manną gotuję oddzielnie.

Kuba odkąd więcej je w dzień nocki ma super! kładzie się o 19:30 i budzi ok 4-5 a potem śpi do 7-8 :) wtedy niania już go przejmuje :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka