- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- munnecabrava
- Wylogowany
- gadatliwa
- Nie można?? A właśnie, że można!
to tak apropos pytania jak gotować mięso i warzywa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Daarikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ale melduje ze mamy pierwszego zabka prawa dolna jedynka tyle tylko ze Klaudia ma 37,1 nie chce pic mleka i tylko raaaaczki bo inaczej placz jak dlugo u was trwalo po wyjciu zabka marudzenie?
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
Gartulację dla kolejnego zębatego maluszka Haha my nadal jesteśmy dziąślaki
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25
A propos diet i alergenow....banany, niestety.....mogą uczulać wiec ja bym nie dawala
Poza tym owoce typu maliny , porzeczki, dzika róza i winogrona-mogą uczulać
Znam dziecko ktore silnie reaguje na ....MARCHEWKĘ! , nie moze jej jesć i koniec
Więc z tymi alergiami to jedna wielka niewiadoma, no masakra, zanim sie dojdzie co uczula konkretne dziecko
Aaa, no i seler, zauwazcie ze na skladzie zupek z Bobovity seler jest napisany pogrubioną czcionką....bo wlasnie jest alergenem
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moje dziecko na dobre dobiera się do szuflad (mamy takie nisko że tylko ręce wyciągnie) i rozbraja matę ahh Urwis że szok
Sevilla indyka w sklepie kupiłaś czy jak ? Bo piersi z kurczaka to nafaszerowane chyba, ciekawe jak z indykiem bo do tego dostępu raczej nie będę miała.
Daarikaa gratuluję ząbka u nas raczej bezobjawowo, marudna była Iga tego dnia jak taka ranka była i ząb się wyżynał dałam jej dawkę ibum i widać pomogło (żele w ogóle się u nas nie sprawdziły) a później już ok tak się bałam ząbkowania a u nas nic strasznego, ale koleżanka całe noce nie spała jej synek tak płakał nawet czopek i syropy nie pomagały.
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
MM też nie podam, bo nie ma pewności, że to nie skaza białkowa.
Suzi zdaję sobie sprawę, że tak naprawdę to wszystko może go uczulać.Tylko dojść teraz co to ciężko. Tym bardziej, że to dziadostwo nie znika...
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Daarikaa gratulacje pierwszego zębuszka
Chyba zacznę zapisywać te wasze uwagi odnośnie gotowania zupek, chociaż mam mamę na miejscu to zawsze mogę spytać, a jak widzę, różnie się u Was gotuje. Moja mama np. oddzielnie gotowała mięso i warzywa, więc ja też tak będę robić.
Moniak wiem, że masz teraz inne rzeczy na głowie, ale może wybrałaś już jakieś sanki? Bo moi rodzice powiedzieli, że kupią Zuzce na gwiazdkę, tylko musze jakieś wybrać.
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A mięso zawsze zalewam zimną wodą a i tak podczas gotowania wychodzi syf. Prawdziwe książki kucharskie zalecają dwa razy zagotować mięso, wylać wodę i znowu.
- Kasia87
- Wylogowany
- gaworzenie
A my walczymy z okroooopnym katarem, temperatury brak, humor Jasia ok ale ten katar... no i uspakaja sie od calgelu wiec to chyba zeby.. juz nie wiem, nasmarowalam go mascia majerankowa, frida walcze choc ciezko i krople donosa leza gotowe w razie czego. Ech Maly tak ciezko spal w nocy, 1 plakal i nie moglismy go uspokoic, mam nadzieje ze dzis bedzie lepiej:)
Co do zupek to gotuje z warzyw kupnych, ostatnio znalazlam mrozonki ekologiczne, ale ogolnie swierze warzywa. Tylko wiadomo ze to co teraz mozna grzes jeszcze wychowowac, a nie jakies cuda miesko gotuje oddzielnie bo grzes tak przeczytalam, ale nawet nie wiem dlaczego. Ech z tymi alergiami, wspolczuje....
A ja lece do synka bo poplakuje... nie wiem jeszcze jak mu pomoc...
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tosia 19,05,2013 Kinia 31,12,2001
- Otrzymane podziękowania: 7
jutro mąż mi upoluje kurczaka u rodziców
pokarze wam jak mniej więcej wygląda u nas gotowanie... a tak wygląda po zblędowaniu
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Ten mały brzdąc znów ostatnią drzemkę miał o 13 po kąpieli przy kaszce odleciał tak, że prawie pochrapywał i po 10 minutach spania już w łóżeczku wielce wyspany wstał i bawić się chce i dalej nie śpi tylko jęczy do smoczka w łóżeczku nie mam już siły go usypiać
ooo płacze
edit: śpi (nie zapeszając oczywiście )
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
a ja jednak gotuję tak jak moje babcie i mamy czyli razem z mięskiem, jest młode i prosto od rodziców. Kubula je zupki na mięsie już miesiąc i jest ok. Żadnych alergii.
Od kilku dni jest cudny!! Cały czas powtarza bababababbaba i śmieje się całymi dniami, zero marudzenia i płaczu. Dziś wstał o 8