BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 2 miesiąc temu #790175 przez sisina

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #790180 przez anek
hejka!
oj widze ze alergików przybywa. u nas tez są dziwne plamki na buzce.suche plamy na podbródku(dwie).wczoraj Młodej dałam jogurt z owocami i dzisiaj ma na plecach plamke.mała bo mała ale jednak martwi mnie.zwariowac mnozna.teraz w sumie to nieiwem co ją mogło uczulic bo je wszystkie zupki od dawna, soki pije tez juz długo a plamy ma od tygodnia.jedynie to bardzo pomalutku wprowadzam teraz mleko 2.w czwartek idziemy na szczepienie to zobaczymy co powie pediatra.

oj dziewczynki nakręcacie z tym gotowaniem....

Moja maruda ciag dalszy.dzisiaj spała 4x po 30min.ostatnie noce do najlepszych nie nalezą zęby??czy skok??/dobrze ze mąz jest bo bym zwariowała.

no tez zastanawiam sie nad spacerówka bo rozłozyłam spacerówke xlandera i Lena zsuwa sie z niej.takze narazie nasze spacerki sa tyklko w porze spania bo jak Młoda sie obudz to max jeszcze z 30min polezy.
Dominigue Ty chyba masz xlandera, jak sie sprawdza spacerówka u Kuby??

11 lata 2 miesiąc temu #790204 przez KarinaM
Tysiiiak nasze dzieci to chyba telepatycznie się porozumiewają. Moja też dzisiaj marudna wieczorem. Usnęła po kąpieli i kaszce ale poszłam wykąpać się a Ona obudziła się i moja mama nie mogła Jej uśpić. Czekała aż wyszłam z łazienki i usnęła na moim brzuchu.
Mam nadzieję że noc prześpi ładnie bez pobudek (oprócz mleczkowej oczywiście). Chodzi o to że jak się ostatnio budziła to musiała porządnie usnąć żeby odłożyć Ją do łóżeczka. Pospala zaledwie godzinke i płacz. Usypianie pół godziny lub godzinę, odkładanie i po godzinie płacz. Ja już nie chcę powtórki z rozrywki.

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #790216 przez Alex_87
A u nas od dwóch dni kąpiel przesunięta z 20 na 19, bo Zuzka robi sobie tylko dwie drzemki zamiast trzech, ciekawe czy to tak na stałe, czy tymczasowo. Może już potrzebuje mniej snu w dzień, bo nie przejawiała żadnych objawów senności i nie była marudna.

Ja jestem baaardzo zadowolona z mojej spacerówki, chyba bardziej niż z gondoli, Zuza też bardziej ją lubi, bo się w końcu skończyły histerie w wózku. Mi się nią jeździ bardzo dobrze, więc do wiosny napewno nie będę kupowała innej. Pewnie jakoś na lato dopiero bo parasolka łatwiej się składa i zajmuje mniej miejsca w samochodzie.

Przez ten temat o gotowaniu i drążeniu tematu okazało się, że prawdopodobnie będę miała swojską cielęcinkę, króliki i jajka :D

11 lata 2 miesiąc temu #790224 przez vika
mnóstwo buziaków dla naszych majowych chłopaków Kubusia Adrianka i Maksia :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #790297 przez Gusia

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 2 miesiąc temu #790325 przez agat
madzia1210 napisał:

Ogladalam dzisiaj taka kule allegro.pl/vtech-interaktywna-hula-kula-...nia-i3702447144.html bardzo mi sie spodobala ma ktos moze taka bo jestem ciekawa jak dzieciaczki na to reaguja.

Hej :) Ja mam tę hulę kulę w spadku po bratanicy mój Adaś dostał. Bardzo fajna, ma wiele muzyczek, nie jest denerwująca (mamy ją już prawie 2 mies ), podczas grania delikatnie się kręci, więc "ucieka" dziecku i zachęca do raczkowania. Moim zdaniem warto :)

Pozdrawiam majóweczki :)

11 lata 2 miesiąc temu #790327 przez Karolka85
Witam,

u nas nocka z jedną pobudką. ale dałam smoka położyłam Julkę na boczku i zasnęła więc nie było tragedii. za to o 5:30 pobudka już na dobre i zabawa na całego... :/
7:30 zjadła 170ml kaszki i teraz sobie drzemie

Dziś na 15tą jedziemy na USG brzuszka- oby wszystko było ok.

Spacerki u nas póki co w dalszym ciągu w gondoli- Jula jeszcze się mieści :) ale przewiduję że w okolicach świąt Bożego Narodzenia będzie trzeba przejść na spacerówkę.
Póki co będzie to część spacerowa od Jumpera X- czy któraś już może używa? jak się sprawdza?

Na wiosnę na pewno kupimy parasolkę bo jest praktyczniejsza, lżejsza, mniejsza. póki co upatrzyłam takie:
allegro.pl/baby-design-espiro-active-woz...tis-i3665039287.html
allegro.pl/wozek-spacerowy-baby-design-t...tis-i3695282797.html

11 lata 2 miesiąc temu #790332 przez pauluska
Dziewczyny ja odnośnie tego moczu nie udało się nam pobrać :angry: Iga przy przebudzeniu zasikała pampersa więc jak ją umyłam i przykleiłam i czekałyśmy ponad godzinę i nic ani kropli a u mnie do 9 tylko laboratorium i teraz nie wiem jak to zrobić :angry: Stąd moje pytania można pobrać wieczorem i przechować w lodówce czy lepiej "świeży" mocz i czy ewentualnie można założyć pampersa na ten woreczek ? Rozbudziłabym Igę o 5 umyła założyła woreczek pampersa i by pewnie poszła spać dalej może tak by się udało, poradźcie coś ;)

11 lata 2 miesiąc temu #790335 przez agat
Pauluska w nocy na pewno nie powinnaś moczu przetrzymywać, powinien być dostarczony do lab tak szybko jak się da. Ale pampersa na woreczek jak najbardziej możesz założyc. Ja Adasiowi zakładałam woreczek, na to pampersa (zapiętego lżej, żeby go tam nic nie cisnęło), a po jakimś czasie woreczek był zapełniony.

11 lata 2 miesiąc temu #790336 przez Gabi31
Hej Dziewczynki...

Wekkend ok, Polka slini się niemiłosiernie az nie nadażam z przebieraniem :)może w końcu te zęby pojdą, bo ni widu ni słychu :)

Muszę się z mała znowu do lekarza wybrac, bo oko strasznie jej łazawi i ropieje :( To juz w sumie od jakiegos czasu, ale wczesniej sól fizjologiczna i masaże między okiem a noskiem pomagały a teraz juz niestety nie :(

Przepisy wysłałam Wam wszystkim, mam nadzieję, że żadnej nie pominełam, jesli tak to z góry przepraszam i prosze dajcie znac jesli któras jednak nie dostała.

Wszystkiego najlepszego dla półroczniaków!!!!!!

Ja ze spacerówki też nie jestem zadowolona- porazka-mało zakryta, mała się zsuwa i w dodatku nie mozna siedziska obrócic w dwie strony tylko przodem do jazdy, a czasami wolałabym zeby Pola jechała przodem do mnie. Anek- kolezanka ma x-landera ( nie pamietam dokłądnie jakiego) i tez chce kupic nowa spacerówkę, bo dokładnie to samo co u Ciebie i u mnie ( ja mam Quinny).
Macie jakies typy??Paninka Ty tez poszukiwałas, wybrałas jakis w koncu????
Mi się podoba taki:
allegro.pl/spacerowka-nico-bebetto-paras...isy-i3688855856.html
Wydaje sie idealny na złe warunki pogodowe- idzie zima wkoncu :)a budkę można bardzo nisko naciagnac i dziecko jest zakryte....ale i tak musze go zobaczyc " na żywo"...

11 lata 2 miesiąc temu #790346 przez sisina
Hejka :)

Gabi dzieki z przepisy wydaja sie fajne to wiec i ja zabieram sie za gotowanie dla Fabiego :)

Nocka u nas suuper 20-6 tera wlasnie zalicza pierwsza drzemke :)

a ja mysle co by tu na obiad wykombinowac....musze jeszcze na zakupki i do solarium chce wyskoczyc tylek rozgrzac :laugh: :silly:

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA POLROCZNIAKOW :laugh:

11 lata 2 miesiąc temu #790347 przez sisina
co do spacerowki to mam taka i nawet nawet moze byc.

11 lata 2 miesiąc temu #790348 przez sisina
co do spacerowki to mam taka co Gabi linkn podała nawet moze byc

11 lata 2 miesiąc temu #790349 przez Azja
hej

dziewczyny ja jestem z kwietniówek czy też moge prosic o przepisy, bo tez chciaalbym zaczac gotowac Jaskowi choc on poki co woli słoiczkowe dania, ale mzoe akurat mu posmakuje :S

dzieki

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka