BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 2 miesiąc temu #790531 przez madi
Gabi też poproszę o przepisy
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ja mam wózek Bebetto Nico plus i jestem z niego bardzo zadowolona, na chwilę obecną Nadia mieści się jeszcze w gondoli więc nie mogę się wypowiedzieć na temat spacerówki ale potwierdzam, że z budą to super rozwiązanie. Jak jest taka potrzeba to naciągamy nisko budę i dziecko jest osłonięte np. od wiatru, wystarczy zasunąć zamek i buda jest „krótsza” – nic nie zwisa wygląda zgrabnie. Będę musiała zejść do piwnicy po spacerówkę i ją przetestować bo od zakupu jeszcze jej nie wyciągałam i oczywiście dam znać co jest co.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #790536 przez paninka87
Witaj madi

aniusas
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

znalazłam taką matę: www.mall.pl/maty-zabawa/ludi-mata-xxl-dla-noworodkow-koty
cena spoko, tylko nie wiem czy nie będzie sie zwijać

wózki prześlę pod wieczór bo w pracy nie bardzo mam jak

11 lata 2 miesiąc temu #790540 przez Daarikaa

11 lata 2 miesiąc temu #790555 przez madzia1210
Pokażę wam mojego synusia jeśli mi się uda wstawić zdjęcie.

11 lata 2 miesiąc temu #790557 przez moniaaak
Domiś daj znać czy lekarz Ci bez problemu wypisał. Szczerze mówiąc sama się już czasami zastanawiam nad przejściem na mm przez te alergie.

11 lata 2 miesiąc temu #790564 przez anek
Gabi31 napisał:

Ja ze spacerówki też nie jestem zadowolona- porazka-mało zakryta, mała się zsuwa i w dodatku nie mozna siedziska obrócic w dwie strony tylko przodem do jazdy, a czasami wolałabym zeby Pola jechała przodem do mnie. Anek- kolezanka ma x-landera ( nie pamietam dokłądnie jakiego) i tez chce kupic nowa spacerówkę, bo dokładnie to samo co u Ciebie i u mnie ( ja mam Quinny).
Macie jakies typy??Paninka Ty tez poszukiwałas, wybrałas jakis w koncu????
Mi się podoba taki:
allegro.pl/spacerowka-nico-bebetto-paras...isy-i3688855856.html
Wydaje sie idealny na złe warunki pogodowe- idzie zima wkoncu :)a budkę można bardzo nisko naciagnac i dziecko jest zakryte....ale i tak musze go zobaczyc " na żywo"...[/quote]

Dokładnie Gabi, ja tez musze na zywo zobaczyc, wsadzic Mlodą do wózka i zobaczyc czy nie zjezdza. U nas przede wszytskim oparcie jest kiepsko ustawione, próbowałam w róznych pozycjach i nic.siedzisko tez jakos nie bardzo.z synkiem miałam najzwyklejszy wózek (z tych najtanszych, zresztą w spadku po dzieciakach siostry)i spacerówka w porównaniu do tego była rewelacyjna.dziecko nie zjezdzało, wygodnie siedziało,oparcie duuuzo poręczniej sie obnizało.niby firma a do dupy.chciałabym tez zeby zamiast/na zmiane pałąka była tacka bo u nas sie sprawdzała.

Aniusas

a ja dzisiaj zemdlałam, juz drugi raz( w tamtym tyg).mąz mnie wygania do lekarza na badania.nieiwem co mi jest.
Byłam dzisiaj w pracy i juz w kadrach załatwiłam ze wracam w styczniu.

11 lata 2 miesiąc temu #790566 przez madzia1210
zmiejszala ktoras z was w paint-cie zdjecia??? do ilu trzeba zmniejszyc?

11 lata 2 miesiąc temu #790585 przez paninka87

11 lata 2 miesiąc temu #790587 przez paninka87
madzia ja zmniejszam na str zmniejszacz.pl

11 lata 2 miesiąc temu #790601 przez sisina
A zapomialam sie wam pochwalic Fabiś przekreca sie z pleckow na brzuszek i wkoncu sie doczekalam i tak sie wygina ze go przebrac nie moge

11 lata 2 miesiąc temu #790605 przez Olga60
Dzień dobry :)

Dziewczyny tu znajdziecie bezpieczne maty piankowe o różnych grubościach i wielkościach ;)

puzzle-piankowe.pl/home/1-aktualnosci/14...skie-piankowe-puzzle

Madzia na stronie www.zmniejszacz.pl jak zaznaczysz opcję na Facebook to będzie ok

11 lata 2 miesiąc temu #790642 przez Alex_87
Dla mam które używają pieluszek Dada - od 21 listopada będą megapaki za 49,99 :)

11 lata 2 miesiąc temu #790645 przez pauluska

Kurde tyle skrobiecie że zapominam co która pisała. Otóż chodzi o alergie któraś pytała o ryby. Żadnych ryb do ukończenia roku, orzechów, miodu, cytrusów to są silne alergeny. Wołowiny i cielęciny również nie wolno.

Domiś a próbowałaś wrócić do białka zobaczyć czy nadal Tymek nie toleruje ? Bo nie wiem czy pediatra ot tak da Ci receptę na mleko zresztą ja bym spróbowała najpierw zwykłe może akurat będzie ok bo te Pepti to jednak nie jest za dobre mleko z konieczności się je podaje.

Alex_87
dobrze zrozumiałam że Ty przyklejałaś woreczek i czekałaś aż Zuza nasika ? Pampersa nie nakładałaś ?

Moniaaak
u Was to może alergia na kurz i roztocza nic nowego nie podajesz a postępuje alergia ehh kataru synek nie ma ? Może jednak lepiej jakbyś przeszła na mm bo zaraz nic jeść nie będziesz mogła to i mleko raczej mało wartościowe będzie, chociaż lekarz Wam doradzi abyście trafili do dobrego bo wiem jak z tym ciężko.

U nas już tylko dwie drzemki są ale nocki piękne 19-7 później drzemka 8.30 i o 13 Iga dorośleje :lol: Na macie wyprawia cuda nie widy tyłek do góry zadziera, mate rozbraja, pudełko wywala z zabawkami, do szuflad się dobiera :cheer: obroty cały czas ale jeszcze w ogóle nie siedzi ale z tego się cieszę bo akurat ortopeda mówił nam że ze względu na to że duża to lepiej jak wszystko będzie później robiła aby nie obciążać kręgosłupa. Co do mobilności dzieci radzę uważać z pozostawianiem na łóżku ostatnio mojej koleżanki synek spadł, dosłownie dwa dni później drugiej koleżanki się sturlał z łóżka aż u lekarza wylądowała chwila nie uwagi i na prawdę może być kiepsko, ja jak to usłyszałam to już nawet na moment nie zostawiam Iguli odkładam do łóżeczka tak bezpieczniej.

Kupiłam garnek, warzywa dostarczone dzisiaj gotuję zupę a i jutro królik będzie jeszcze indyka jakiegoś ekologicznego dobrze byłoby skombinować. Mąż mówił że ich nie faszeruje się hormonami jak kurczaki ale antybiotykami tak więc wolałabym jednak jakiegoś ze wsi :)

11 lata 2 miesiąc temu #790652 przez Alex_87
Pauluska ja robię tak z tymi siuśkami: zazwyczaj budzę ją troszkę wcześniej niż zwykle wstaje, myje tyłek, przyklejam woreczek, biorę mała do łóżka żeby nakarmić a Pampersa podkładam tylko pod tyłek, w razie gdyby coś przeciekło. Zauważyłam, że Zuzka szybciej sika jak założę jej ciepłe skarpetki, albo chucham na brzuszek ;) no i czekam sobie, albo się bawi sama, albo ja ją jakoś zabawiam.

11 lata 2 miesiąc temu #790654 przez anek
Vika własnie ogladałam filmiki które kiedys zamiesciłas z Toską,normalnie jakbym Lene widziała.te same pozy, nerwy i taki sam łysolek:)moja taka sama akrobatka.Toska ma przepiękne oczyska!

o Pauluska dobrze ze napisałas bo miałam dzisiaj dac Młodej cielecinke a dzisiaj pojawiła sie nowa plamka na dupce:(ciekawa jestem co mi powie pediata we czwartek na te plamy.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka