BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 2 miesiąc temu #791172 przez pauluska
moniaaak w aptece dostaniesz bez problemu pastę bez fluoru

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #791174 przez paninka87
Blanka też wstała 6:20. Nocka z pobudkami ;) jestem nietomna... jedna godzinka snu więcej byłaby zbawienna :P Moja tez wczoraj marudna że szok, ale przetrzymuje ją zawsze do tej 19.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 2 miesiąc temu #791177 przez Karolka85
Hej,

U nas nocka bardzo przyzwoita. usnęła przed 21. o 22 ej dałam jej mleko z kleikiem ale wypiła tylko 30ml :cheer: i od razu poszła spać. wierciła się w nocy ale bez płaczu. o 3ej spała już w poprzek łóżeczka. a o 5 ej dorwała swojego misia i tak nim tarmosiła, że jak to zobaczyłam to myślałam że padnę ze śmiechu. zrobiłam jej mleczko i wypiła 50ml... :dry: nie wiem o co chodzi z tym jedzeniem. w dzień zjada bardzo ładnie- 7:30 ok 170ml kaszki, 11:30 170ml kleik z musem owocowym, 14:00 150ml obiadku, 18:00- 150-170ml kaszki... czy to możliwe że w dzień się na tyle najada że od godz 18ej do 7ej rano nie jest głodna????

Moniaaak nieźle z tyymi ząbkami macie. ale fajnie że idą hurtowo :) u nas wciąż cisza- choć ślini się coraz bardziej i dziąsełka rozpulchnione.

co do spacerówek to szczerze Wam powiem że ja nie zamierzam wydawać na parasolkę wielkich pieniędzy- max 450zł. Generalnie większość moich znajomych z dziećmi ma tak że jak już dziecko zacznie chodzić to wózek często jedzie pusty a dziecko śmiga obok wózka...

11 lata 2 miesiąc temu #791196 przez pauluska
Karolka85 możliwe że nie jest głodna Iga je 18.30 i dopiero na drugi dzień o 7.30-8 jak się nie domaga jedzenia to nie ma co na siłę uszczęśliwiać zresztą wszędzie piszą aby dziecko przyzwyczajać do 5 posiłków dziennie po 6 miesiącu i jak w nocy nie je tym lepiej dla przyszłych ząbków ;)

11 lata 2 miesiąc temu #791211 przez Karolka85
hmm... może faktycznie tak jest jak piszesz Pauluska. Utrzymam te posiłki w dzień tak jak ma. ostatni posiłek dostanie o 18ej tak jak zawsze. zrezygnuję z tego karmienia o 22ej i sprawdzę czy wtedy o 5ej rano zje cokolwiek więcej mleczka. Generalnie w dzień zjada sycące posiłki, bo płynnego mleczka bez dodatków już wogóle nie chce- wszystko je łyżeczką. tylko o 22ej i nad ranem podaję jej mleko z butli.

11 lata 2 miesiąc temu #791213 przez tysiiiak
Moniaaak w Naturze kupowałam ;) Rzeczywiście w aptece zobacz czy nie mają :)

Pauluska czymś sobie musiał zasłużyć mąż :P hehe biedny taki cios odebrać w środku nocy :P

11 lata 2 miesiąc temu #791216 przez moniaaak
pauluśka mąz się powinien zacząć Ciebie bać- pokazałas mu do czego jesteś zdolna :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :P

Ja podobnie jak Karolka- nie zamierzam inwestować w spacerówkę nie wiadomo jakich pieniędzy. Z doświadczenia znajomych wiem, że jak dzieciaki zaczynają chodzić to nie chcą juz jeździć.

Mały miał spać, tak cicho było w łozeczku. patrze, a tu glowa sterczy i sie patrzy na mnie. Znów na brzuchu. Najgorzej, że zaraz po jedzeniu tez sie przewraca.\
hehe... a pomyśleć, że kiedyś narzekałam, że się drze na brzuchu- to teraz mam za swoje ;) ;) ;)

11 lata 2 miesiąc temu #791217 przez moniaaak
tysiiiak pytanie może z cyklu "głupie" duzo tej pasty mu dajesz? No bo przeciez on nie wypłuka sobie. Ja niby kupiłam pastę elmex od 0, ale nie wiem czy ją dawać, bo ona ma fluor.

11 lata 2 miesiąc temu #791222 przez tysiiiak
Moniaaak ociupinkę dosłownie daję. Zresztą na opakowaniu też jest napisane żeby nakładać tyle co ziarenko grochu :) i połknięcie nie jest szkodliwe :) Tak wgl to pycha jest ta pasta :P żurawinowa :)

11 lata 2 miesiąc temu #791225 przez anek
Hej!
u nas noc z pobudkami.Młoda budziła sie płaczem.teraz pierwsza drzemka.

Daarika śliczna córeczka!widze ze nawet pluszak Angry birts jest.Moj synek jest własnie na tym etapie.w sobote ma urodziny i zamowiłam mu balony i rózne gadzety z angry bitrs.dzisiaj jade zamowic tort u znajomej.chciałm zeby upiekła mu w krztałcie tego ptaka:)oj bedzie sie cieszył.

Moniaak to ząbki ida hurtowo.przejdziecie i bedzie spokój, u nas objawy ząbkowania sa chyba juz od 3 tygodni:):)a efektów brak.

Karola pewnie córa jest najedzona.moja jak wecej w dzien zje to budzi sie ok4 w nocy a jak mneij to o 1 i pozniej 5-6.najwazniejsze zeby prybywała na wadze i była usmiechnieta:)

Ja jakos nie mam parcia na ten gluten.wczesniej dosypywałam do zupki, pozniej zapominałam, zreszta i tak czasami Jej daje skórke od chleba, takze u nas to jakos tak naturalnie poszło.

u nas wózek służył max do 18msc-2lat.Szymon zaczął chodzic jak miał 11msc , pozniej jeszcze teoszke jezdzilismy a pozniej to tylko piechotka.naprawde duze odległosci z nim pokonywałam ale wolał isc niz odpocząc w wózku.sama szybciej bym w nim usiadła niz On.

11 lata 2 miesiąc temu #791232 przez anek
hehhe dobre Pauluska, ja to bałabym sie z Toba spac:)

moj M.przed chwilką przyszedł i mowi "nie siedz tyle przy kompie bo mieso przypalisz"a ja "wszytsko jest pod kontrolą".teraz lece do kuchni a tam lekki smrodek.nie ejst tragicznie ale jednak.pewnie bedzie zrzędził przy obiedzie.

11 lata 2 miesiąc temu #791253 przez Daarikaa
hej!

SLiczna NAdunia! Piekne ma oczka!

Moniiiak no to nic dziwnego ze bylo marudzenie, dwa zabki naraz to napewno niezly bol :(

Pauluska mi tez zdarza sie zapominac o glutenie i ozoltku :) ale jak dam kilka razy w tygodniu to tez bedzie dobrze

Nocka fajna od 20:30 do 1 (mleko) i do 8:30 bo mnie kaszwel zaczal meczyc i obudzialma Klaudie :) i męża ale delikatniej niz Pauluska ;) hehe juz widze jego mine jak mu przywalilas hehe:D tez kiedys tak zrobilam, ale po czasie on mi oddal z lokcia :silly: (mowi ze przez sen, ale ja iwem swojeje ;) )

Anek to zrob sosik, do niego pasuje przypalone miesko ;)

11 lata 2 miesiąc temu #791278 przez Kasia87
Ja czasem "biegam" przez sen ;)

U nas kaszelku ciag dalszy, ale dalej humor dopisuje;)
Co do spacerowek to ta moja jak juz pisalam taka sobie , ale moj maly sasiad ok 16 miesiecy juz nie chce wozka... tylko taki rowerek, super sobie nim jezdzi i wozek jes beee i placz...wiec pojezdzimy jeszcze ta i zobaczymy jak tam moj rozbujnik;))

11 lata 2 miesiąc temu #791287 przez anek
Daarika taki jest plan:)

o tak, taki rowerk Młody dostał na roczek i przez zime jeszcze wózek był a pozniej juz tylko tym rowerkiem chciał jezdzic.mielismy taki jak ten drugi i super był.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka