BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 2 miesiąc temu #785650 przez tysiiiak
Ale skrobiecie :P

Nocka dziś super :D o 4.30 jedzonko i do 8 pospał i potem od 8.30 do 11 pospaliśmy razem :D ale Czaaaad :D :D :D

Moja mama wzięła Kubę na 2 godzinny spacerek więc zrobiłam generalny porządek w pokoju łącznie z myciem okien :)
co do tematu jak jest Kuba to zrobię obiad czy posprzątam z grubsza bo ładnie się sam bawi ale większych robót się nie tykam ;)

ale super z tym basenem ;) dzieciaczki super :)

Wszystkiego najlepszego dla półroczniaków :kiss: :kiss: :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #785705 przez paninka87
Blanka też potrafi sama się zabawić i dłużej posiedzieć sama, wtedy mogę zrobić wszystko. Sadzam ją do krzesełka lub leżaczka, wiem że jest bezpieczna i robię swoje. Przez pierwsze dwa miesiące praktycznie byłyśmy same, więc jakoś to ogarnęłyśmy. Amelia w przedszkolu, mąż praca 9-19/20, teściowa w Niemczech. Ja o tyle mam dobrze że teściowa teraz gotuje obiady :laugh: taki już jej przywilej :silly: ja cieszę się urokami macierzyńskiego, który właśnie dziś się kończy :ohmy: :S

moja rzadko spędza czas w łóżeczku... tylko na spanie

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #785707 przez paninka87

A to moj patent zeby jej nic sie nie stalo jak siedzi... :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #785718 przez pauluska
No u mnie w leżaczku Iga się już podciąga do siadania podciągnie się tak że siedzi w pół i krzyk :cheer: ale spała właśnie 2,5 godz chyba odsypiała wcześniejsze drzemki :D

11 lata 2 miesiąc temu #785730 przez Alex_87
joasia prawdziwy starszy brat :cheer:

U nas zalezy od humoru Zuzki, czasem zostawię ją na macie i sama się bawi, a czasem nic nie mogę zrobić. Generalnie uczestniczy we wszystkich pracach domowych (jak jesteśmy same), wsadzam ją w wózek i przemieszcza się razem ze mną, najbardziej lubi odkurzanie i suszenie włosów :)
Chociaż dzisiaj ją zostawiłam na macie i odwróciłam się żeby pozmywać, za chwilę patrze a ona 2 metry dalej pod grzejnikiem leży. Zaczęła tak intensywnie pełzać, oczywiście narazie tylko do tyłu, że jestem w szoku.
Moja też w łóżeczku tylko śpi, jakoś nie lubi tam się bawić.

11 lata 2 miesiąc temu #785738 przez vika
Toska dużo czasu spędza w łóżeczku....opanowała już wszystkie kąty...kładę ją przed spaniem i najpierw są spacery po nim i po jakiejś pól do godziny jak zasypia ...jak się budzi to nie wyciągam jej od razu najpierw informuje,że wstała poprzez wyrzucanie smoka na podłogę a potem wszystkie troczki od ochraniaczy,karuzela i wszystko co wisi jest jej....poza spaniem potrafi tak do 3 godz spędzić w łóżeczku....na macie też dużo leżakuje....ale za to nie siedzi w huśtawce i w foteliku....krzesełko tylko do jedzenia....
lubię jak leży w łóżeczku.....rano mamy więcej czasu dla siebie a Tośka nas podgląda.....hehee no czasem nie żle to wygląda :laugh: :laugh: :lol:

11 lata 2 miesiąc temu #785751 przez paninka87

11 lata 2 miesiąc temu #785752 przez Alex_87
Hehe moja Zuzalinda też wyrzuca smoka z łóżeczka jak się obudzi, no i poleży dłużej tylko po przebudzeniu rano, wtedy udaje jej się pobawić i ponownie zasnąć, albo nawet ok 40 min leżeć i gadać. W ciągu dnia już nie bardzo.
Ja przy drugim dziecku będę mądrzejsza i ogranicze leżaczek do minimum, będzie jak najwięcej leżało. Teraz na szczęście Zuza coraz więcej leży na macie, ale był czas, że chciała tylko siedzieć na kolanach albo żeby ją nosić.

Poza tym chyba zakończył nam się skok rozwojowy, trwało to jakieś 3-4 tygodnie :ohmy: jakoś specjalnie w nie nie wierzyłam, ale zwróciłam uwagę jak Zuzka zaczęła tragicznie marudzić a od wczoraj jest już lepiej, więc rzeczywiście tygodniami nałożyło się ze skokiem. A teraz zrobiła się bardziej ruchliwa, widać, że zrobiła postępy.

11 lata 2 miesiąc temu #785758 przez tysiiiak
ehhhh Kuba ostatnią drzemkę zakończył o 14 i jest taką marudą że ja pier.. :cheer: :cheer: :cheer: ale żeby spać to nie :( oszaleje

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #785767 przez vika
tak wygląda z łóżeczka jak leżymy....patrzy na nas jak w obrazek :lol:

a takie postępy mamy na macie....dziś cały dzień na kolankach :lol: no i maltretuje misie :lol:

nie wiem co jej jest kaszka NIE zrobiłam drugą 8 zbóż też NIE deserek NIE obiadek ugotowałam marchew ziemniak ryż też NIE otworzyłam jeden słoik NIE teraz otworzyłam drugi słoik NIE!!!!!!!!!!!! Nosz kurcze nie wiem o co chodzi.... do tej pory tylko 2*mleko :cheer: :cheer: :cheer:

11 lata 2 miesiąc temu #785786 przez anek
Ale świetna fotka z basenu...oj zazdrosze Wam tych basenów.ja narazie nie mam czasu na basen.moze za miesiac cos pomysle, chociaz wątpie bo w styczniu do pracy wiec jeszcze mniej czasu.

Tyssiiak podam Ci łapke, moja od 3 dni marudna straszelnie, nieiwem czy skok, czy zeby,tylko rączki a jak nie to ryk.

Vika gdzie kupiłas ta mate , za ile i jaki wymiar???sto pytan do....moze łatwiej link wklej:):)

Paninka ale córcia slicznie juz siedzi...w szoku jestem!
moja giba sie na wszytskie strony jeszcze.

Alexa moja tez tak zwiewa ,m ostatnio sie przestraszyłam, poszłam na 2 min do kuchnia a jej nie ma na kocyku.ja oczy jak 5zł a ten pełzak juz prawie w sypialni.dobrze ze nosem nie zaryła o podłoge.

ja chyba tez sie wezme za swojskie obiadki dla Lenci.kurcze z synkiem to od 5msc gotowałam i tylko w kryzysowych sytuacjach słoik a teraz to jeszcze córci nic nie zgotowałam:)poprostu nie chce mi sie i ide na łatwizne:)

11 lata 2 miesiąc temu #785797 przez vika
anek
puzzle-piankowe.pl/produkty?page=shop.pr...e.tpl&product_id=206 ja kupiłam dokładnie tą,co prawda jest już troszkę porysowana (nie wiem jak ona to robi) no i rwie ją bardzo tzn podnosi do góry i grysie olga z tego co pamiętam ma tą samą tylko tą grubszą puzzle-piankowe.pl/produkty?page=shop.pr...d=209&category_id=10 może jej jest stabilniejsza
choć za te pieniądze nie ma co narzekać :laugh: i tak zaraz z niej będzie uciekać :lol:

11 lata 2 miesiąc temu #785802 przez munnecabrava
A ja ciemieniuchee olałam i sama zniknęła.

Karolka ja też uwielbam parówki i nic ni jest mi w stanie ich obrzydzić :P

Gusiek ja raz na tydzień olejuję włosy :d mam dwa razy tyle włosów co przed ciążą i to mimo wypadania :P

My chcieliśmy basen ale się przciągnęło i teraz jest już za zimno.

Kurcze nie wim co się dzieje młoda nie ma gorączki jest mega marudna i ma takie wypiek na policzkac ma ktoraś pomysł??

Mąż mi robi obiadek :D:D

11 lata 2 miesiąc temu #785818 przez vika
allegro.pl/skip-hop-mata-playspot-bright...owa-i3705619032.html gdyby kogoś zainteresowała....ja szukałam w używanych i nie było nic :angry: a teraz już drugą widzę.....ta jest na pewno lepsza jakościowo i przede wszystkim większa ....

munnecabrava tylko zazdrościć włosów.....ja kiedyś miałam gęste i długie teraz nie dość,że mi prawie wszystkie wypadają to dodatkowo po farbowaniu zaraz się palą :ohmy: no masakra jakaś ......nie wiem jak je Zregenerować...a o paznokciach nie wspomnę choć włosy są gorszą zmorą...nawet nie mogę ich dotknąć bo aż bolą...DOSŁOWNIE :huh: :angry: :dry: :ohmy:

11 lata 2 miesiąc temu #785819 przez munnecabrava
Dziewczyny a jak śpią wasze dzieciory bo moja ostatno walczy ze mną bo chce na brzuchu a ja się boję żeby tak spała..

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka