BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 2 miesiąc temu #785178 przez Olga60
Vika Tosia jak ten chrupek do schrupania-jak zawsze :kiss: , moja też je wcina :P , za to maty nie rusza :lol:

Ach te pająki :lol: już nie raz się słyszało o nich jak to z bananami i innymi owockami dopływały na nasz kontynent :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #785188 przez Olga60
Pauluska trening mam nadzieję że zaliczony :ohmy: ja dzisiaj godz na rolkach i nóg nie czuję, też zajefajny trening, jakaś odmiana, dla Kacpra to był taki wycisk, że po kąpieli w 5 min zasnął :lol:

11 lata 2 miesiąc temu #785192 przez pauluska
Olga60 u mnie weekend lenia ehh jeszcze swoim wpisem spowodowałaś większe wyrzuty sumienia B) ale walczę dalej :laugh: :laugh: :laugh:

11 lata 2 miesiąc temu #785195 przez vika
Toske pilnuje z tymi chrupkami....nie spuszczam z oka a ja ugryzie za duzo to zaraz usuwam nadmiar,bo malpka miewa odruchy wymiotne:) a mate zaczyna demontowac....doczolga sie do brzegu i ciagnie do gory no a jak jej sie uda rozczepic gryzie te zabki:/ no cwaniara jakich malo....a metki,sznureczki i troczki tez uwielbia.....no i ogon wielblada z ktorym siluje sie przed kazdym spaniem:Dno ma jeszcze taki ksiezyc przytulanke....jak jest zmeczona patrzy mu w oczy i smieje sie w glos potem go sciska i przygniata do buzki a na koncu cmoka tasiemke ktora z niego wystaje:D skad tym dziecia biora sie takie madrosci:D

11 lata 2 miesiąc temu #785198 przez Olga60
Oj nieładnie, na dywanik pójdziesz, tylko do kogo :lol: :lol: :lol:

11 lata 2 miesiąc temu #785226 przez Daarikaa
Paninka a zjakich okolic piszesz?

11 lata 2 miesiąc temu #785238 przez munnecabrava
Ale moim zdaniem to są dwa tematy wychowywanie dziecka w ciszy a rytuał zasypiania. Ja też Magdzie nie "ograniczam" dźwięków ale jak ona zasypia to ma być cisza. Bo ją dźwięki rozpraszają.

A dzisiaj się wściekła już zdążyła wkurzyć mnie mojego męża a spałam może 3 h ....co chwile się budziła i łeeee i łeee łeeee głodna nie była bo ciągle butelka szła w ruch o 2 jakub się z nią nawet pobawił ....
Dostała troszkę paracetamolu może to zęby ...

Karina pyza też uwielbia metki ja się teo boj bo to jest najbardziej prująca część zabawek ...

11 lata 2 miesiąc temu #785246 przez KarinaM
Kasiu widzę jak te metki się prują.

Moja spała już ładnie ale stękała przez sen i co chwila pochodziłam aż dałam sobie spokój. To o 2 Igor znowu wędrówki. Do łazienki, pić mi się chce, nie mogę zasnąć. Aż w końcu położył się u nas a ja poszłam do jego łóżka. O 4:30 Irina mleko a o 6:30 trzeba szykować Igora do szkoły.

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #785265 przez Olka!
U nas nocka nawet ok, po drugim karmieniu Weronia spała już z nami :-) Umówiłam się z mężem, że cały weekend spędzamy bez komputera haaa, tak rodzinnie, niby się udało ale teraz trudno mi Was nadrobić :-(
My też uwielbiamy banany w sumie zawsze w domu są do przegryzienia, generalnie staram się zaraz jak je rozpakuje umyć ale i tak się przeraziłam!!!
Dziś mamy dzień wyjazdowy musimy jechać z Weronią na budowę bo płytki i wyposażenie łazienek przyjedzie :-) Jakoś nie lubię teraz wyjazdów z nią jak zimno jest :-( Spacer to co innego :-)no ale jak mąż w pracy to też musimy troszkę pomóc

11 lata 2 miesiąc temu #785269 przez Olga60
Dzień dobry :)

Dziewczyny ponawiam pytanie odnośnie ciemieniuchy, jak to wygląda u Waszych dzieci? Natasza dalej ma na głowie :huh:

11 lata 2 miesiąc temu #785272 przez Olka!
Weronika też ma na głowie takie żółtawe strupki, myjemy kurcze zapomniałam jak to się nazywa ale coś z Ziajki chyba

11 lata 2 miesiąc temu #785273 przez Olga60
Olka a czy widać, że faktycznie po tym schodzi???? Bo te strupki dość twardawe są i ciężko z nimi :angry:

11 lata 2 miesiąc temu #785278 przez pauluska
U nas pojawiała się ciemieniucha przy alergii używamy szampon emollium i już prawie zniknęła ale niektóre dzieci mają do prawie roku ciemieniuchę myślę że nie ma się czym przejmować.

11 lata 2 miesiąc temu #785279 przez KarinaM
Olga u nas też nawraca. Ma teraz ze 3/4 strupki. Myję w tej Zajce ale czy pomaga? Nie wiem może miałaby więcej. Najlepsza jest oliwka na godzinę przed kąpielą a po kąpieli wyczesać szczotką. My jak było dużo to robiłyśmy oliwką. A na brwiach robię maścią cholesterolową (do kupienia w aptece).

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #785281 przez Olga60
Natasza już na brwiach i za uszkami nie ma, tylko na głowie siedzi.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka