- Otrzymane podziękowania: 33
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
Maruder wstał o 15.30 po 2h spania trochę na spacerze a troche na balkonie i obudził się niewyspany ale za to głodny Zjadł misęczkę wypchaną po brzegi obiadku (fakt pyszny mi wyszedł tak nie skromnie się chwaląc ) i teraz maruder leży w łóżeczku i patrzy się na karuzelę Może jeszcze zaśnie
Kuba przestawił się na 4 posiłki dziennie przez ostatnie kilka dni Ciekawe czy te przespane nocki mu zostaną hhaha pewnie zapeszyłam
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Na domiar wszystkiego coś mnie rozkłada...
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Alex nasza alergolog która jest też specjalistą pediatrii powiedziała że nie muszę zmieniać na pieluchy wielorazowe Iguni chodzi o to aby częściej zmieniać te jednorazowe ja zmieniałam np co 3 godz teraz będę robiła to częściej i jak nie będą nawracały zakażenia to nie będę pieluch kupowała wielorazowych ale jak powrócą to zainwestuje.
Też muszę zacząć szperać na allegro widzę ceny śmieszne z linków które podajecie za ten płaszczyk granatowy co Joasia podała link płaciłam 70 zł a poświęcić trochę czasu i można znaleźć perełki w ogóle muszę się wziąć za wystawianie ciuszków Iguni będzie na nową garderobę
Dziewczyny powiedzcie mi jeszcze jak gotujecie te zupki ? Moje wychodzą strasznie gęste Dużo wody lejecie do gotowania ? Blendujecie razem z tą wodą ? Czy Wasze też takie gęste są ? I z czego gotujecie marchew ziemniak i co do tego ?
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do zupek, ja blęduje razem z wodą i wychodzą o wiele gęstsze niż te kupne słoiczkowe. Ja rozmawiałam z lekarzem i powiedział, że takie obiadki robione w domu są o wiele zdrowsze, pożywniejsze i lepiej się wchłaniają ...
Ja do zupek zawsze daję: 1 marchew, 1 ziemniaka (czasami zamiast ziemniaka daję 2 łyżki ryżu, ale wtedy za chętnie nie je), 1 pietruszkę, malutki kawałek selera (ale nie zawsze)- to jest dla mnie baza, do tego daję zamiennie gotowanego na parze: łososia, polędwiczkę bądź indyka oraz warzywko dodatkowe: kalafior, brukselka, szpinak, brokuł, cukinię bądź kukurydzę (jeszcze nie próbowałam fasoli szparagowej)Z przypraw daję koperek albo natkę pietruszki. Wszystko zalewam wodą 2 cm ponad warzywka i gotuje, aż woda wyparuje tak, by warzywka wystawały 1 cm nad wodę i blenduje. Z takiej porcji wychodzą od 2 - 3 słoiczków o pojemności 190g
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
pauluska ale fajnie, że to jednak nie alergia, grunt to trafić na dobrego lekarza. a co do pieluch, ja też nie będę przechodziła w całości na wielorazowe, ale chciałabym przynajmniej wieczorem żeby Zuzka pochodziła w wielorazowych, no bo kurcze szkoda mi mojego dziecka jak całe dnie się kisi w tych jednorazówkach a poza tym na ZUM najlepiej często wietrzyć pupę. Achh no i dzisiaj pierwszy raz testuje te wielorazówki, a moja córka po 5 min walnęła taką kupę, ale nic nie wyleciało, poza tym są bardzo milutkie i aż miło założyć coś takiego dziecku
Co do zupek to robię tak samo jak Sevilla, dzisiaj akurat wyszła mi trochę rzadka, ale i tak musiałam dosypać trochę kaszki. Poza tym to naprawde frajda takie gotowanie dla dziecka
Sevilla używasz może jakiś mrożonek czy wszystko świeże? Chodzi mi o brukselkę albo brokuła?
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Przyszły prezenty Siostrzyczka Szczeniaczka i Kula Hula ale fajneeee
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
pauluska ja niestety nie popadłam w ekologiczność i biorę warzywka z warzywniaka, bądź od rolnika ... co do indyka kupiłam pierś w mięsnym, co do kurczaka lekarz ma rację. Kurczaki są nafaszerowane hormonami, natomiast indyk jest bardzo delikatnym ptakiem i jakiekolwiek działanie z zewnątrz może być opłakane w skutkach ... do obiadku możesz dać ze skrobane jabłko, byleby słodkie - przynajmniej u mnie Maks wtedy chętniej jadł moje wyroby
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kubula śpi uffffff to był ciężki dzień. Ja też pod kolderka się wyleguje właśnie
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tosia 19,05,2013 Kinia 31,12,2001
- Otrzymane podziękowania: 7
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Daarikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wrocilam z fitnesu a tu patrze a moja córa ma drzemke i najgorsze jest to ze spi do tej pory czzby miala zamiar spac juz na noc - wyplula smoka i nic jej nie przeszkadza. Kurcze ubrana jest nie za wygodnie na nocne spanie ale szkoda mi jej budzic:/
Pauluska wooow super ale sie ciesze ze igula jest zdrowa i nie musi sie meczyc z ta cholerna alergia. Swietna wiadomosc!!
Tysiak prosze o uaktualnienie wagi klaudii w 6 miesiacu wazyla 10400 g
Ja tez gotuje z warzywniaka i na indyczku
- madzia1210
- Wylogowany
- gaworzenie
Szymonek juz spi. Ciekawe jak dlugo???
Tysiiiak prosze wpisz wage Szymonka 9100