- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- paninka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amelia 16.08.2007 r. Blanka 15.05.2013 r.
Tez mam czasem wrazenie ze laktacja jakas mniejsza ale jak mloda ciagnie to mleczko leci... czasem nawet tryska!
Ale stres tez pewnie robi swoje...
U nas tak samo.. talerze sciaga jak cos jemy i kubek wyrywa.. dzis jadla ze mna rosół.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- pauluska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

demoniqe z nocnikiem jeszcze lepiej zaczekać jak Kubuś nie siedzi stabilnie bo może sobie krzywdę zrobić. Iga mi się też chwieje więc czekam aż już sztywno będzie siedziała i dopiero wtedy zacznę nocnikować.
Niunia zjadła dwa dni cały duży słoiczek zupek tfu tfu aby nie zapeszyć ale jestem dumna na razie słoiki bo mam ich zapas jak się skończą zacznę gotować, ale co dzisiaj zobaczyłam w obiadkach Hipp po 7 msc jest sól jodowana chyba jeszcze nie powinno się solić ?
- Karolka85
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
4-5 rano- ok 40-50ml mleczka z butli
7:30- 180 ml kaszki łyżeczką czasem zrobię jej zamiast kaszki kleik na mleko i dodaję trochę deserku to tego
11-11:30- 190ml zupka/obiadek
15:00- 190ml obiadek
18- 18:30- 180ml kaszki
próbuję jej jeszcze dawać ok 22ej mleczko ale wypija góra 30ml więc chyba raczej nie jest głodna. w dzień między głównymi posiłkami dam jej troszkę deserku, czasem jakiś owoc w kawałku.
na wadze przybiera dobrze.
podaję jej 2 razy dziennie obiadek/zupkę bo tak zaleciła pediatra. Julka nie chce pić płynnego mleka w dzień tylko same gęstwiny woli, więc jedną kaszkę zastąpiłam obiadkiem
- KarinaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Gusia także mi przykro z powodu znajomego.
A może żona odzwyczaiła się od przebywania z Nim (lub jeszcze coś gorszego) jak On ciężko zarabiał pieniążki dla nich? Pewnie nie było słodko skoro targnął się na swoje życie. Nie chciał nikomu zatruwać życia swoimi problemami a przecież od tego mamy przyjaciół.
A co do @. Ja też dostałam.
- Karolka85
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Karolka85
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
wstrzymam się jeszcze jakiś czas z tymi testami. ale myślę że tak za ok 2 miesiące zrobię.
no właśnie... Karina pisze że w 15 miesiącu nocnikowanie i to jest jakoś dla mnie bardziej rozsądne niż sadzanie 7 miesięcznego dziecka na nocnik... zresztą chyba nawet się z tym jeszcze u nikogo nie spotkałam. no ale może teraz są jakieś nowe zasady i zalecenia co do tego.
- pauluska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
demoniqe pokaż nowy kolor widzę na FB że się przemalowałaś z blondyny

wychodzicie w tą pogodę na dwór ? my drugi dzień w domu ale u mnie śnieg non stop pada ale jutro chyba wyjdę chociaż przewietrzyć Igę
- pauluska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Karolka85
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
u nas lekarka stwierdziła że prawdopodobnie może to być skaza po tym jak Julka dużo ulewała, obsypało ją czerwonymi plamami na buźce- tylko na buźce i robiła ciemnozielone kwaśnie kupy.
a co do tego jogurtu to kupić taki specjalny dla niemowląt czy może być zwykły naturalny jogurt?
- pauluska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- tysiiiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33

Z tym nocnikowaniem to nie jest tak, że dziecko już musi nauczyć się robić do niego tylko żeby się z nim oswajał i jak mu się uda coś tam zrobić to super chodź na początku i tak nie skuma o co chodzi

Ja narazie sobie daruje zacznę może na wiosnę

Gusia bardzo mi przykro

Demoniqe Właśnie! Pokaż się

- Alex_87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 13

Teraz niby mówią, żeby dzieci nie stresować to nawet do 3 roku żeby sobie chodziły w pampersach, ale wg mnie to trochę przesada

Tak jak Karina napisała 15 miesięcy to chyba dobry czas, poza tym naszym dzieciakom wypada to akurat w lato, więc nawet jak się zasika to nie przewieje go, a teraz raczej kiepski czas bo zima. Zresztą jakoś nie wydaje mi się, żeby Zuzka wiedziała po co siedzi na nocniku

My już od piątku siedzimy w domu, nadal wieje, we wtorek mamy szczepienie wolę nie ryzykować. Ale Zuzce już brakuje wychodzenia na spacer, bo ciężko jej idzie usypianie.
- Olka!
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Dziś Weronia dostała krzesełko od babci na mikołaja, poradźcie mi gdzie mam kupić tą kule bo chciałam sprawić prezent Weroni.
- Karolka85
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Demoniqe pochwal się nową fryzurką

Pauluska ja wcześniej podawałam Bebilon AR i z ulewaniem jakiś czas było spokój a później znów zaczęła chlustać, no i ta wysypka się pojawiła na buźce i problem z kupami, ale może to jednak nie skaza. w przyszłym tygodniu spróbuję z tym jogurtem i zobaczymy.
u nas Ksawery nie wyrządził jakiś większych szkód ale wiało niemiłosiernie... no i śnieg do tego. w sumie to nawet ładnie to wyglądało... ale tylko przez okno, z ciepłego domu

Julcia właśnie zjadła 190ml mojego obiadku z mięskiem z królika. w zupce miała troszkę buraczka. wczoraj też jadła ten sam obiadek i nic się nie dzieje po buraczku. dostała też dziś risotto z warzywami z Hippa- w składzie jest pomidor. mam nadzieję że też będzie ok.
- munnecabrava
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Nie można?? A właśnie, że można!
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
jakoś mu nie popraawił umoru ja wypiłam już pół butelki kadarki

W ogóle stwierdzam że niedziela powinna być przed sobotą ;P