BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 1 miesiąc temu #804418 przez Daarikaa
Alex ideałów nie ma ani wsrod mezczyzn ani wsrod kobiet a tak jak napisala Anabelle bilans wychodzi dodatni wiec trwamy:) ale ponarzekac nie zaszkodzi...

Anabelle jak sprawuje sie wiadereczko do kappieli? zadowolona jestes? teraz jak Antek ma 10kg miesci sie tam?

Klaudia ma 38 stopni i podejrzewam ze to na zeby bo nie widze zadnych innych objawow... biedna meczyla sie z zasnieciem....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #804419 przez KarinaM
Dziewczyny ja sama byłam w szoku że Irina tak długo dzisiaj spała. Wczoraj miała dwie drzemki po pół godziny (chyba) bo później poszliśmy do Marcina chrześniaka na urodziny. Jak wracaliśmy około 19:00 to usnęła w wózku ale obudziła się w domu jak Ją rozbieralismy.
A teraz już trzy razy się budziła z płaczem. Dwa razy Marcin ululal a raz ja. Może już pospi do rana?
Miłej i spokojnej nocki życzę.

Igorek

Irina

11 lata 1 miesiąc temu #804425 przez kinia90
Boze dziewczyny jak Wy usypiacie Wasze dzieciątka bez noszenia??? moja marudera nie dość, że spi max godzinę dziennie to jeszcze najczęściej zasypia w pionowej pozycji na rękach:D

11 lata 1 miesiąc temu #804427 przez Alex_87
hehe no tak lepiej być z tym którego już znamy, bo następny może się trafić jeszcze gorszy :D chociaż ja staram się nie narzekać, bo wiem, że w sumie inni mają gorzej ;)

Kinia Twoja córcia się po prostu przyzwyczaiła do noszenia ;) możesz podjąć walkę odzwyczajania albo nadal usypiać na rękach :)

11 lata 1 miesiąc temu #804431 przez Anabelle
tummy tub - kąpaliśmy się do 6,5 msc. Antka można by tam wsadzić, fajnie, bo siedział po szyję w ciepłej wodzie, która nie ostudzała się szybko, jednak odkąd nauczył się stać samodzielnie, zaczął mi się chwytać rogów wiaderka i nie chciał usiąść. Wolał tuptać nogami na zmianę, cieszył się jak woda pluskała. Żeby go więc kąpać wziełam zwykłą miednicę ala wanienkę firmy curver, którą teściowa kupiła sobie na pranie i Antek w niej sam siedzi, trzyma się za boki - raz mi wpadł pod wodę i od tamtej pory wie, że jak się poślizgnie, to musi się podeprzeć pod spodem :P Oczywiście zsunął się na sekundę, zanim wpadł całkiem to go złapałam, ale uszy miał już pod wodą ;)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #804441 przez KarinaM
Witam z rana!
Noc spokojna. Irina spała do 5:00, zjadła mleczko i usnęła w łóżeczku. Wstała o 6:45 ale i tak wstawalam bo trzeba Igorowi śniadanie robić.
Zarejestrowałam się do lekarza bo bardzo boli mnie palec u nogi i boję się że może być pekniety. Boli mnie już około 5 tygodni. No i chciałam jeszcze skierowanie na badanie TSH (tarczycowe). Muszę zrobić bo Igor ma niedoczynność tarczycy a to podobno jest dziedziczne. Mąż robił badanie i ma ok. Mojej mamy siostra rodzona też ma niedoczynność tarczycy.

Najlepszego dla Nataszki, Zuzi i Tymusia. Rosnijcie zdrowo.

Igorek

Irina

11 lata 1 miesiąc temu #804455 przez Olga60
Dzień dobry :)

Przez dwa dni mieliśmy gości. W sobotę o 22.30 postanowiła dołączyć do nas Natasza, więc zapatulona w rożek przez godz bujała się grzecznie huśtawce ;)
Wczoraj spała już o 19.00, dziś pobudka 7.30

Karina dziękujemy :kiss: , też wybieram się na dniach zrobić kontrolnie badanie krwi oraz wizyta u gina :silly:

Anabelle witaj ponownie, synuś cudny.

Zuzia, Tymuś buziaki, rośnijcie zdrowo!!!

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #804457 przez paninka87
Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych 7-miesięczniaków:)

U nas nocka standard- 2 tankowania plus wiercenie się :) ale nie było pobudki wieczornej :P

Ja usypiam w łóżeczku-kładę na boczku, bujam lub głaszcze... czasem zaśnie w 5 min, czasem piszczy, wrzeszczy ale ja twardo usypiam w łóżeczku... w ogóle moje dziecko jakieś opiskliwe się zrobiło teściowa rozpuściła :P wiem że ona ją nosi i usypia na rękach... ale cóż...

patrzcie co znalazłam... allegro.pl/fisher-price-wozek-chodzik-pc...013-i3750769132.html
teraz nie wiem czy zamówić ten pchacz czy np taki allegro.pl/multifukcjonalny-chodzik-pcha...zik-i3764108511.html

W sumie stolik muzyczny już mam i taki panel też, a wózek jeszcze później wykorzysta;)

11 lata 1 miesiąc temu #804458 przez Sevilla
Wszystkiego najlepszego dla Tymusia, Zuzi i Nataszki :)

11 lata 1 miesiąc temu #804466 przez Olka!
Witam przy śniadaniu.

Buziaki i zdrówka dla siedmiomiesięczniaków :-)

Kiepską noc miała Weronia dziś pobudka o 10 24 4 6 i na dobre o 7.30

Anabelle super masz to wiaderko :-)

Nas dzisiaj jedne zajęcia z basenu ominą bo mąż na budowie musi trochę posiedzieć, to też dobrze dłużej go nie będę widziała to może zatęsknię po tym wczorajszym nerwie na niego!!

11 lata 1 miesiąc temu #804476 przez Olka!
paninka ten chodzik z laleczką jest ładniejszy ale ten drugi ma chyba więcej funkcji :-) więc ja nie pomogę w wyborze bo sama bym nie wiedziała ha ha ha

11 lata 1 miesiąc temu #804508 przez Daarikaa
Wszystkiego co najlepsze dla Tymusia, Zuzi i Nataszki

My całą noc przwie nie spalysmy, Klaudia goraczkowala 39 stopni, dalam jej czopek i spadla troche wiec troszke podrzemala a rano znowu 38,8 :( zarejestrowalam nas do lekarza na 11.. podejrzewam trzydniowke bo nie ma zadnych innych objawow .... oczywiscie Klaudia tylko na wodzie bo nie chce jesc i teraz dalam jej biszkopta.

Paninka pchacz drugi napewno bardzie przypadnie do gstu dziecku bo bedzie mialo co majstrowac przy nim

11 lata 1 miesiąc temu #804515 przez tysiiiak
Hej :*

Sto latek dla Nataszki, Zuzi i Tymusia (Domiś odezwij się :) ) :kiss:

Nocka oki :) Pobudka na mleczko o 6 i pospaliśmy do 8 ;)

Daarika Współczuję ! Może rzeczywiście to 3dniówka ? :kiss:

Ja muszę Kubę znów zarejestrować do pediatry bo w piątek Ksawery nam przeszkodził w wizycie a te plamki nie znikają... :/ Podejrzewam, że może Kuba nie do końca toleruje mleko następne? hmmm ju z niewiem :(

Paninka ja bym wybrała ten drugi :) Ma więcej możliwości :)

11 lata 1 miesiąc temu #804542 przez Anabelle
Z takich ciekawostek przez te ostatnie miesiące to otrzymany od szwagierki wózek oddaliśmy bo był strasznie zmordowany, miał 2 rączki do pchania i małe kółka. Jak może widzieliście na blogu - sporo chodzimy w terenie więc kupiliśmy inny wózek z amortyzacja baby jogger City elite i dopiero jesteśmy zadowoleni.

W czasie ciąży mieszkaliśmy w małym pokoju u teściów, teraz mieszkamy na naszym poddaszu - mamy sypialnię, łazienkę... Około lutego będziemy mieć kuchnię. Zupełnie inaczej jak ma się swoją przestrzeń ;-)

Co do noszenia na rękach to ja zastępuje to nosidlem ergonomicznym Boba carrier - są też np tula lub wiązane Mai tai - robię w tym porządki, pranie, odkurzanie, mopowanie... Nawet w tym karmiłam jak byliśmy w Zakopanem. Antek uwielbia nosidełko choć nie mogę stać bezczynnie ;-) śpi w nim chętnie a radiolog była zachwycona rozstawem bioderek więc się nosimy ;-)

Nauki samodzielnego zasypiania próbowaliśmy ale antek nie akceptuje smoczka żadnej firmy więc jak się przebudzi podczas odkładania to pozostaje tylko lulanie lub cycu ;-) do tego od urodzenia ulewal więc dużo spał ze mną no i takie są efekty - ale lubię się przytulać ;-)

11 lata 1 miesiąc temu #804558 przez Sevilla
My wstaliśmy około 7.30 a przynajmniej ja, bo Maks już nie spał i fikał w łóżeczku ... zjedliśmy i Maks śpi już od 9, jakieś 1,5h. Zobaczymy o której wstanie ... mam nadzieję, że w lepszym humorze niż wcześniej ...

Anabelle zapomniałam napisać, SUPER, ŻE WRÓCIŁAŚ!! a Antoś superaśny chłopak :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka