BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 1 miesiąc temu #804329 przez munnecabrava
Mój wstaje grzecznie ale chyba tylko dla tego e zrobilam awanturę że skoro spi z brzegu łóżka to mu łatwiej nim ja sie wgramolę to prawie jak krucjata ... ale uwaga co robi mj mąż najpierw idzie do kibla później d dziecka ale w zasadie czasem do łóżka bo ja ju zdaże do dziecka wstać ...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #804334 przez pauluska
Ale się uśmiałam czytając Was hehe faceci... to ja na swojego narzekać nie mogę w nocy to on pierwszy przy łóżeczku jak Iguni zdarzy się zapłakać z zostawaniem (o ile jest w domu :D) nie ma problemu generalnie wszystko przy Małej zrobi tak jak pisałam ojcem i mężem jest świetnym ale też i świetnym bałaganiarzem w zasadzie to jego jeden wielki minus :lol:

Iga moja to chyba w ogóle snu nie potrzebuje :D jedna drzemka godzinna zaczyna jej wystarczać wesoło się robi :)

11 lata 1 miesiąc temu #804336 przez munnecabrava
dziś ieczor ogłaszam wieczorem ględzenia na facetów :P

11 lata 1 miesiąc temu #804339 przez munnecabrava
bosh założyłam sobie maseczkę z rossmana oczyszczającą i tak mi sciągnęło twarz że zaraz zjade jak po liftingu się czuje :P:P szkda że tylko pell of kupiłam przydała by się jeszcze nawilżająca :P

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #804344 przez Gabi31
Hej Dziewczynki...dawno mnie nie było....

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Polka rośnie, mamy drugiego ząbka...dzień w dzień rutyna, pranie , sprzątanie, gotowanie...
Młoda wcina moje zupki ze smakiem i jestem z siebie dumna :)

Czy zdziwi Was to ,ze wczoraj dostałam mega @ ???? Hahhahaha....ale ponoc kobiety zżyte ze sobą często razem dostają :) To forum jest magiczne....

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 miesiąc temu #804361 przez Anabelle
tweety napisał:

u mnie powolutku, jutro poznamy plec na polowkowym. mam nadzieje ze bedzie ok

Anabelle, powodzenia w staraniach :) choc ja jestem coraz bardziej przerazona

o rany dopiero teraz zauważyłam! ;-)
już 20 tydzień? Super!
Szwagierka i kuzynka mają małą przerwę i obie twierdzą ze pierwszy rok mega ciężki ale później super bo dzieci same się sobą zajmują i są nierozlaczne ;-)

11 lata 1 miesiąc temu #804363 przez sisina
Hejka ja narazie na meza nie narzekam caly weekend zajmowal sie Fabianem a ja pachniałam;)))
Ja też caly czas mysle o Gosce masakra az sie z mezem poryczeliśmy.....moj to do dzieci ma sentyment jak cos sie jakiemus dziecku stanie to zara mu lzy plyna....
My narazie nie planujemy drugiego dziecka i chyba zostane przy jednym......Mału już spi a ja spijam winko wlasciwie dokańczam ale szmerek sie robi w glowce hihihi

11 lata 1 miesiąc temu #804373 przez KarinaM
Ja po porannym wkurzeniu na męża pojechałam z Nim na zakupy. Musieliśmy kupić choinkę. Do tej pory mieliśmy zawsze żywą ale w tym roku postanowiliśmy mieć sztuczną. Chodziło mi o to że żywa opada a gdzie tu przy takim małym dziecku sprzątać kilka razy dziennie.

Irinka przeszła dzisiaj samą siebie. Spała od 14:00 do 18:00. Wykapalam Ją o 19:30 i wypiła trochę mleczka i usnęła mi na rękach. Może pospi jutro do 7:00?

Igorek

Irina

11 lata 1 miesiąc temu #804377 przez Olka!
WOW Irina zaszalała :-)

Weronia miała dzisiaj dwie drzemki po 15 min więc po kąpieli zrobiła dwa łyki mleczka z cycusia i zasnęła! Pewnie nie ominą mnie dwie pobudki.

Ja uwielbiam dzieci, szaleję za każdym ale po mojej leżącej ciąży i traumatycznym porodzie nie wiem kiedy się zdecyduję na drugie dziecko, choć zawsze chciałam mieć 2 lub 3!!
Mój mąż jest 12 lat starszy więc o też ma znaczenie.

11 lata 1 miesiąc temu #804380 przez moniaaak
Widzę, że przejścia z mężami są :)
Ja dla odmiany swojego pochwalę. Wczoraj wrócił z pracy, dokończył obiad, bo ja prasowałam, zrobił sałatkę i zajmował się małym.
Dziś też wstał do niego o 7 i mogłam pospać do 9.
Jak jest w domu to zawsze robi nam śniadanka... śmieje się, że na moje rano by się nie doczekał. Bo on się budzi głodny, a mnie się do jedzenia nie spieszy :).

Karina- podziwiam Irinkę. Moje dziecko potrzebuje w dzień 1/3 tego czasu :)

11 lata 1 miesiąc temu #804388 przez demoniqe
ponarzekamy ponarzekamy a jutro i tak będzie wszystko dobrze :)

mój M chory więc zabrałam malucha do mamy na cały dzień i jak wróciłam to był bardzo stęskniony i nie chciał oddać mi małego przez 2h.

ehhh mleczko definitywnie mi się w piersiach kończy. Praktycznie moim mlekiem karmiłam dziś tylko raz. Dobrze że duże rezerwy w zamrażarce więc do 7-8 miesiąca pokarmię moim.

11 lata 1 miesiąc temu #804396 przez vika
ja na Swojego nie bede nadawac,bo kiedy trzeba zrobi wiecej niz ja.....ostatnio pracuje po 12-16godz nocki wiec na mnie przypada rola zajmowania sie mala i sprzataniem...tzn on zajmuje sie mala a ja sprzatam,gotuje :)....dzis wrocil o 8 polezal z nami do 11 poszedl na zakupy....zajmowal sie mala a ja robilam obiad poszedl okolo 15stej spac a na 20sta znow na nocke:( Toska ostatnio przechodzi sama siebie.....wstala o 7 od 10-10,20 drzemka druga 14-14,25 i trzecia taka na sile 15min na spacerku o 18ja wykapalam i dopiero teraz usnela u mnie na rece....w lozeczku tlucze sie.....nie do wytrzymania z nia:Dskad ona ma tyle sily.....a tylko by sie na wszystko wspinala a potem cala sie chwieje:D nocki budzi sie po kilka razy ale do wytrzymania :) najlepiej jest z jedzeniem tak polubila kaszki,ze zjada okolo 240 2*

11 lata 1 miesiąc temu #804397 przez tysiiiak
My dziś na.obiedzie u teściów byliśmy :) wrócilismy o 19 i w drodze powrotnej Kuba walnal komara w wózku więc teraz leży w lozeczku i nie wie czy ma spać czy się bawić :P

Ojjj też mogłabym ponarzekac na eMka ale z telefonu za dużo czasu by to zajęło :D ogólnie większość zostało już przez was napisane :p

Też słyszałam ze bliskie sobie dziewczyny mają podobnie @ i rzeczywiście często się to sprawdzalo :) No teraz to majowki zalalo totalnie :S

Anabelle Antoś super :* podaj dane to Was do tabelki dopisze :)

Ja też wczoraj winko spilam przy ksw :) na szczęście kaca brak :).

Czy u was też nikt nie odśnieża ani nie nie posypuje chodników? U nas takie lodowisko ze niezłą glebę można zaliczyć. Do tego teraz pada deszcz więc jak przymrozi to będzie totalny kataklizm :/

11 lata 1 miesiąc temu #804408 przez Alex_87
Heeej :)

Ja na swojego męża też nie będę narzekać, chociaż ostatnio ciągle się mnie czepia hehe no i on też napewno znalazłby powód żeby i na mnie ponarzekać ;) w końcu my też nie jesteśmy jakieś idealne ;) a skoro narzekamy i narzekamy a i tak nadal jesteśmy z tymi naszymi okropnymi facetami to widocznie aż tak tragicznie nie jest :D

Hmmm ja też ostatnio myślałam dużo o macierzyństwie...liczy się każda chwila z naszymi maleństwami, takie historie jednak pozwalają człowiekowi dostrzec wiele rzeczy...

Tweety no ciekawe co tam maluch ma między nogami :D

Anabelle Antoś jest śliczny :) moja mama też mi mówiła, że najgorszy jakieś pierwsze dwa lata, teraz jak oglądam zdjęcia moje i mojej siostry z dzieciństwa to jeszcze bardziej chce mieć już drugie dziecko :D wszystko robiłyśmy razem :) baaa teraz to nawet mamy szanse mieć dzieci z tego samego dnia (ona ma taki sam termin jak Zuzka się urodziła)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #804413 przez Anabelle
No to tak ;)
Antek urodził się 22.04.2013 roku o godzinie 16:00
Długość 53cm, waga 3350, główka&klatka 33 cm.

Rany :D
A teraz klocuch 10 kg ;)

Co do pozostawania z mężami. To mój ma dobre dni i fatalne, kiedy chciałabym, żeby zniknął jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Do tego dochodzi fakt, że przy mnie zachowuje się inaczej niż jak jest wypuszczony w obieg. No ale ogólny bilans zysków i strat ;) jednak powoduje, że jesteśmy razem.

Antek już raz się przebudził, powinnam w sumie iść spać, ale korzystam z chwili spokoju i oglądamy z mężem Big Bang Theory ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka