BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 2 miesiąc temu #828149 przez pauluska
Oj piękne te nasze dzieciaczki wszystkie :)

Najlepszego solenizantom :*

Olga jak się sprawuje suszarka ? Bo jeszcze nie zamówiłam i się tak zastanawiam ;)

Udało mi się sprzedać krzesełko do karmienia i zamawiam Ikeowskie :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #828156 przez Olga60
Pauluska właśnie dzisiaj myślałam o Tobie przy myciu butelki i byłam ciekawa czy zamówiłaś suszarkę :lol: :lol: :lol: , TAK, jestem zadowolona :woohoo: a dlaczego sprzedałaś krzesełko do karmienia? ?????

11 lata 2 miesiąc temu #828169 przez Gusia
Gusiek Maksio boski !!! Widać ze ma mega frajdę z zabawy i zanosi sie smiechem jak nasza Julka :laugh:

Wszystkiego co najlepsze dla Naszych dzisiejszych Chlopaczkow, rosnijcie duzi :)

11 lata 2 miesiąc temu #828192 przez pauluska
Oj bo mnie denerwowało :lol: ciężko się czyści wszędzie mi okruchy wlatywały blat jakoś tak wysoko w nim że Iga się wkurza jak zaczepiam i gryzie ciężko domyć jak zupka spadnie nawet jak szybko to robię a Mycha już sztywno siedzi próbowałam te ikeowskie u koleżanki podpasowało nam i je zamawiam zwykłe proste banalne w utrzymaniu porządku :)

11 lata 2 miesiąc temu #828271 przez Alex_87
Tysiak jestem :) w sumie do tej pory nie odespałam, bo a to Zuzka obudziła się wcześniej, a to coś tam, echh taki żywot matki :D
kaszę robię tak: sypie trochę mniej niż pół szklanki, przelewam wrzątkiem, wsypuje do garnka, zalewam zimną wodą (wody dwa razy tyle co kaszy) i gotuje pod przykryciem aż będzie miękka (ok.20 min), później dodaje trochę mleka, deserek albo owoc. Tylko uważaj żebyś nie przypaliła :D lepiej dodać więcej wody na początku, zanim wyczujesz co i jak :)

achh a Kubula jaki przystojniak, wydoroślał :D

11 lata 2 miesiąc temu #828378 przez vika
witam Tośka dalej gorączkuje,niby nic jej nie jest osłuchowo czysto gardło ciut zaczerwienione ale w razie W antybiotyk nie zaszkodzi :ohmy: :ohmy: :ohmy: no rzesz kur.... no to jest chora czy nie :unsure: ja już nie ogarniam tych lekarzy (jak gorączkuje to lepiej podać antybiotyk bo może coś z tego się rozwinąć)
a gdzie poczekamy na wyniki moczy,proszę poczekać jeszcze jeden dzień może to trzydniówka :unsure: :unsure: :unsure:
już sama nie wiem co robić mocz dopiero jutro oddamy więc wyniki albo wieczorem albo w dopiero w środę...co byście zrobiły??? ja chyba poczekam jeszcze ten dzień do jutra :unsure: :huh: :dry:
była u mnie koleżanka z synkiem 7 tyg młodszy od rana dopiero teraz pojechała prosto do lekarza małemu w oczach rozwinęła się choroba i wyglądał dużo gorzej jak Tośka a gorączki nie miał :ohmy:

11 lata 2 miesiąc temu #828404 przez Daarikaa
A ile dni juz tsoia goraczkuje? ja poczekalabym te trzy dni zeby miec pewnosc ze to nie 3dniowka, zbijalabym oczywsicie goraczke. Szkoda dziecka faszerowac antybiotykami jesli nie trzeba....

Ugotowalam zupke Klaudii z brokula i jadla az milo :)

Guziek Maksiu smieszek kochany :)

Ale dzis cisza na forum... gdzie jestescie?? ;)

11 lata 2 miesiąc temu #828414 przez tysiiiak
Alex Dziękuję :) jutro spróbuje zrobić ciekawe czy zasmakuje Kubie ;)

Vika Ja chyba bym poczekała na wyniki badań. Zdrówka dla Tosiuni :kiss:

Darika Chyba dziś taki jakiś cichy dzień :P

dziękujemy za komplementy :)

11 lata 2 miesiąc temu #828478 przez KarinaM
Tysiiiak Kubuś przeslodki. A te ząbki!!! Rewelacja. Przypominają mi ząbki Iriny. Wygląda identycznie.

Vika ja też poczekalabym do wyników badań. A może to rzeczywiście trzydniowka?

Ja dzisiaj śpię sama bo mąż pojechał w stronę Suwałk. Śpi gdzieś w Zambrowie i jutro wraca. Całe łóżko dla mnie!!!! Ale się wyśpię. Jak Irinka mi da pospać. A jutro do pracy.

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #828498 przez Olka!
Vikaciężko radzić, ale ja też bym poczekała. Bo skoro nie ma innych objawów to po co zaraz antybiotyk !!! Poczekaj na wyniki moczu. Albo na wysypkę po trzydniówce.

Do nas przyjechała babcia oj będzie trzeba znowu Weronię odzwyczajać od noszenia na rączkach !!

11 lata 2 miesiąc temu #828517 przez demoniqe
kurcze patrzę, że jeszcze sporo dzieciaczków budzi się w nocy na jedzenie. Kuba przestał jeść w nocy jak skończył 6 miesięcy. Od tamtej pory śpi bez pobudek 19-6:30. Czasem słyszę w niani, że się wybudził, ale nie chodzę do niego do pokoju i nie zapalam światła. Po 15 min zasypia sam z powrotem.

Dziś wyszedł pierwszy ząb :) jest jeszcze nisko nad dziąsełkiem więc ledwie go widać, ale czuć :) Kubula uciapał mnie w palec nim.

Ja jednak dostałam dziś dla siebie antybiotyk. Niania opiekowała się małym do 15 a ja leżałam w sypialni. Nie wiem jak bym dała dziś radę gdyby nie ona z taką gorączką i bólem mięśni.

Idę do mężula się przytulić i obejrzeć film o obcych :)

11 lata 2 miesiąc temu #828529 przez Alex_87
Vika u nas ostatnio było identycznie, lekarka z uwagi na jej wcześniejsze skłonności do zakażeń układu moczowego też przepisała antybiotyk, tyle, że ja na 100% wiedziałam, że to nie trzydniówka, bo miała ją wcześniej. Nie czekałam na wyniki, dałam antybiotyk i mała już po pierwszej dawce się uspokoiła...na drugi dzień od razu badanie moczu, tyle, że ja oddaje prywatnie i wyniki mam o 12 tego samego dnia. No ale u Ciebie to może być 3-dniówka.

Zuzka to się nie budzi na jedzenie odkąd skończyła chyba 3 miesiące i wtedy też przesypiała już całe noce :D
a odkąd nie karmie jej cyckiem wieczorem, to mam tyyyle czasu dla siebie ;) butla i zaraz śpi, a przy cycku to razem lezałyśmy i jakoś tak długo nam się schodziło...

11 lata 2 miesiąc temu #828540 przez Olga60
demoniqegratulujemy ząbka, no w końcu :laugh: :lol: ;) :side: . Natasza nie pije w nocy mleczka dokładnie od andrzejek. Za to ostatnio ze spaniem jest jakaś masakra, tzn zaśnie wieczorem, a po godzinie się budzi i jest qpa i nie chce spać. Teraz np leży na macie i wsuwa zabawki, wysyła uśmiechy itp. A jak nie robi qpy to też się budzi po godz z płaczem i trzeba tulić przez poł godz, następnie zasypia i znowu po godz płacz :( :huh: od 23 już śpi do rana.
A tak w ogóle to jest cała poobcierana, plama po lewej na czole, policzki czerwone, kolanka czerwone, gdyż jak jest na brzuchu opiera się czołem i usztywnia nogi, buja się i tak trze na zmianę czołem i policzkami :cheer:

11 lata 2 miesiąc temu #828556 przez Alex_87
oo miałam się spytać, czy Wasze dzieciaki też mają siniaki na kolanach od raczkowania? bo u nas to jakaś masakra, może dlatego, ze woli raczkować po podłodze niż po dywanie :?

U nas z kolei od tego wesela siostry tragedia z zasypianiem w dzień, hmmm może za dużo wrażeń miała, pierwszy raz tak długo była beze mnie w domu (bo fryzjer, makijaż, przygotowania itd), później wieczorem tak się do mnie tuliła.

11 lata 2 miesiąc temu #828559 przez vika
Tysiak Kubuś uroczy,uśmiech ma przesłodki i mamy takie same skarpety :silly: :)
Gusiek maksio jaki ma fajny zaciesz :) widać jak bardzo lubi zabawy w "a kuku" :woohoo: fajny ten śpiworek koleżanka dziś mi mówiła,że ma jakiś bo dostała ale dla niej za bardzo BABSKI a ma synka...zobaczę jeśli będzie fajny to wezmę a jak nie to na ten się skuszę bo cena jest w sam raz :blink:
A nas babcia odwiedziła właśnie pojechała a Tośka z wielkim krzykiem poszła spać bo tak była już zmęczona :dry: ale jak dostała ibum około 16-stej tak do tej pory spokój z temperaturą.....może jej się już normuje :dry: poczekam z tym antybiotykiem zaczeła gorączkować w sobotę wieczorem czyli jutro jest trzeci dzień.
ale jestem padnięta a wyglądam jak ząbi :huh: Tośka całą noc przesiedziała na łóżku a ja odpływałam :dry: oj dawno nie miałam tak zarwanych dwóch nocy pod rząd mam nadzieję,że dziś już sobie pośpię :dry:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka