BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

10 lata 10 miesiąc temu #829436 przez Daarikaa
Jasiu lap buziaczki :kiss: :kiss: :kiss:

Vika no i dobrze ze nie dalas antybiotyku :) mnie tez ta wysypka cieszyla, chociaz wiedzialam ze juz wszystko bedzie dobrze :)

Klaudia tez ma jedno karmienie, moglabym to zastapic herbatka ale widocznie jeszcze potrzebuje jednej butli wiec narazie niech ma :) dzis spalysmy do 9

U nas tez jezyk jest caly czas na brodzie i na dodatek bawi sie w kaszel i ja juz glupieje i nie wiem czy to na serio czy sie wyglupia... czy dziecko jak ma kaszel to kaszle w nocy? Karina jak bylo u irinki?

Irinka pieknie stoi mala gwiazdeczka

Paninka to super, czyli byla kupka?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #829448 przez KarinaM
Irinka w nocy na początku kasłała ale nie dużo.

Igorek

Irina

10 lata 10 miesiąc temu #829461 przez tysiiiak
Irinka boska :) jak ślicznie stoi trzymając się jedną rączką :) no i te polisieee :kiss:

Kuba bawi się tylko w papugowanie kaszlu i czesem zamiast się śmiać to tak niby kaszle :silly:

Jak siedzą wasze maluchy? Kuba to czasem siedzi niemalże po turecku albo z jedną nogą z tyłu taki a'la siad płotkarski (?) z tym że zaraz się przemieszcza i zmienia pozycje i niewiem czy powinnam go poprawiać jakoś specjalnie. W sumie to bym musiała co chwile przy nim gmerać.

10 lata 10 miesiąc temu #829475 przez vika
Tysiak Tośka ma bardzo często albo podwinięte nóżki albo zupełnie klęczy na kolankach i po turecku tez siedzi ale to właśnie dlatego,że przemieszcza się co chwilkę i z pozycji siad już dalej idzie :) ona po prostu zatrzymuje się na chwilkę :)
dziewczyny a wiecie może czy po tej trzydniówce można wychodzić z dzieckiem na dwór??
Irinka świetnie już sobie stoi :)

10 lata 10 miesiąc temu #829478 przez vika
infobobas.pl/mam-dziecko/zdrowie-i-choro...o-niej-wiedziec.html

znalazłam takie informacje na temat trzydniówki ale nie ma nic na temat wychodzenia z domu :(

10 lata 10 miesiąc temu #829497 przez Alex_87
Vika mi lekarz kazał posiedzieć ze dwa dni w domu z małą po trzydniówce, a znajoma mówiła, żeby lepiej nie przewiać tej wysypki.

Ojjj ja już dawno nie byłam z małą na spacerze, najpierw to przeziębienie, potem mrozy, dzisiaj wiatr mało głowy nie urwie :angry: już wiosnę chce ;)

w mohito napewno mają coś nie tak z rozmiarówką, bo na wieszakach same eSki wisiały, za to L albo XL znaleźć to cud...

Irinka jaka pyza :D Zuzka w takich samych legginsach dziś pomyka.
w ogóle to kupiłam Zuzce spodnie takie cieplejsze na przedwiośnie, zakładam dzisiaj a tu się okazują już w sam raz, więc biorę centymetr mierze, a ona już 78cm ma :ohmy: nie nadążam z ciuchami dla niej.

a co do siadania to moja czasem tak zawinie te nogi, prawie w supeł się zawiąże, ja jej nie poprawiam, bo ona co chwile siada, wstaje, raczkuje, ślizga się po podłodze, a przecież nie będę za nią latała cały czas ;)

10 lata 10 miesiąc temu #829579 przez tysiiiak
Pewnie słyszałyście o polskiej edycji Teen Mom na MTV myślałam że to jakieś gówno (sorki :silly: ) kolejne będzie w stylu tępe programy dla dzieciaków ale z ciekawości teraz obejrzałam pierwszy odcinek na necie i się wzruszyłam (chlip, chlip). Tu można zobaczyć www.mtv.pl/wideo/1761-teen-mom-poland/vi...-odcinek-1-odcinek-1
To pewnie przez @ tak się wzruszyłam bo mnie dziś zaskoczyła :(

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #829643 przez Ewelinczok
Alex Paweł waży 10 kg ale nosi rozmiar 74 więc mały grubasek z niego. Ale jeszcze się nie pochwaliłam że mamy 8 zębów ;)
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #829654 przez Ewelinczok
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #829676 przez Sevilla
Troszkę mnie nie było, ale ostatnimi czasy jestem po 12-13h w pracy ... i zaczynam poważnie myśleć o zmianie i zrezygnowaniu z dwóch sklepów i wróceniu do zawodu.

U nas w porządku, pożegnaliśmy się z rehabilitacją, która w sumie nie była potrzebna :dry: :dry: Maks obecnie jest na etapie chodzenie przy meblach, przy "pchaczu", czy jak tam się to nazywa, ostatnio staje sam nie podtrzymując się niczego i postoi tak około 1-2 min. Nadal mamy 2 zębuchy, ale na całe szczęście zaczęliśmy porządnie jeść, być może to zasługa żelaza, bo po ostatnich badaniach wyszła nam anemia fizjologiczna ... Odnośnie mnie, ja padam na pysk ze zmęczenia i za każdym razem, kiedy przeczytam co napisałyście, okazuje się, że nie mam sił odpisać, więc dziś zaczęłam w odwrotnej kolejności i piszę najpierw a potem poczytam :)

10 lata 10 miesiąc temu #829695 przez gusiek_kom
Dziewczyny jestem w szoku! mój Maks dziś zrobił dwa kroki bez trzymania! od jakiegoś miesiąca od czasu do czasu puszczał się mebli i stał po kilka - kilkanaście sekund a dziś się podniósł i przeszedł od regału do łóżka, które stoją bardzo blisko siebie i udało się te dwa kroki zrobic :D SZOK!

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=57950

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #829722 przez Gusia
Gusiek gratulacje dla Maksa :) teraz cały swiat należy do Niego !!!!
No to mamy pierwsze malenstwo ktore zaczęło chodzić :laugh: BRAWO

Paninka wspaniała wiadomość !!!! Teraz odpoczniecie sobie w domku i nacieszycie rodzina

Sevi oj współczuje tyle godzin byc w pracy, jak wracasz do domu to tylko marzy sie ciepłe łóżeczko, a gdzie czas na życie ???
No o Maksiorku nie wspomnę ze praktycznie mamy nie widzi i odwrotnie, tyle fajnych rzeczy Cie omija :(
Ja 10 marca wracam do pracy na noc i juz przeżywam :(

Jasienku Skarbku duże buziaczki dzis dla Ciebie :kiss:

10 lata 10 miesiąc temu #829724 przez Gusia
Oj zapomnialam Karina jakie Irinka ma piekne polisie, no nie moge sie napatrzec :woohoo:
Ewelinczok Pawcio jaki śliczny, wyglada bardzo poważnie, taki mały męścizna :laugh: i te oczka hmm przystojniaczek :lol:

10 lata 10 miesiąc temu #829780 przez tysiiiak
Boziuuuuuuu niedawno rodziłyśmy a już jeden zaczyna chodzić :cheer: Gratulacje dla Maksika :kiss: Zdolny chłopczyk :) Nie da mamie odsapnąć :silly:

Pawełek jaki faaajny brunecik mały :) ahhh przystojniaczek będzie :)

Sevi kurcze biedna tyle czasu po za domem z dala od swoich chłopaków :(
Twój Maks chyba kolejny w kolejce do chodzenia ;)

Kubulek pospał 20 minut w łóżeczku i obudził się mrucząc ale nie udało mi się go uspać więc wziełam go na ręce, usiadłam na fotelu i tak zostałam do niego przykłuta na kolejną godzinkę bo Kubusiowi się na mnie zasnęło :) cała zdrętwiała jestem ale trzeba się cieszyć i korzystać bo ten czas tak leci że szok :)

10 lata 10 miesiąc temu #829786 przez KarinaM
Tysiiiak skąd ja to znam??? Właśnie Irinka śpi u mnie na rękach a ja siedzę w fotelu i nie wiem jak Ją odłożyć bo będzie płakać jak tylko spróbuję położyć. A nie chcę tego bo będzie marudna i nie uśnie na noc. Znaczy uśnie ale będzie płacz. Zauważyłam że jak nie dospi w dzień to ciężko Jej usnąć na noc.

Igorek

Irina

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka