BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

10 lata 10 miesiąc temu #829792 przez tysiiiak
hehe identyko :P Kuba jak nie dośpi w dzień to albo ciężko mu zasnąć albo się wybudza często.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #829864 przez Alex_87
Rany dziewczyny padam na pysk, mój mąż pojechał do szwagra zakładać elektrykę, nie ma go ze 4 godziny a w moją Zuzę jakiś szatan wstąpił, wszędzie weszła, wszystko dotknęła, ręce między drzwiami a futryną, zerwała mi uszczelkę z drzwi. Już zapomniałam jak to było jak siedziałam z nią sama, a tu zaraz mąz kończy urlop, no ale jeszcze niedawno nie raczkowała a teraz całe mieszkanie jej :cheer:

ja się chciałam pochwalić, że moja wstała dzisiaj pierwszy raz sama, a tu widzę, że już chodzenie się zaczyna, gratulacje dla Maksia :) mam nadzieję, ze Zuza jednak poczeka z chodzeniem jeszcze ze dwa miesiące, narazie wystarczy mi atrakcji :D

ale przystojniaki na forum B) dziewczyny będa miały z kogo wybierać :)

Paninka dobrze, że już w domu jesteście :) Blanka szybko wróci do formy :)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #829866 przez paninka87
Witam.. chwila wytchnienia dla mnie :ohmy:

Blanuś śpiocha w swoim łóżeczku... wymęczona była, a ja około 19 wróciłam z zebrania ;) szybkie kąpanko cyc i zasnęła bezproblemowo :laugh:
Nie będę opisywać perturbacji szpitalnych bo szkoda czasu... w końcu odetchnęłam psychicznie :)

Wszystkie dzieciaczki śliczne i zdolne... :kiss:

Alex śliczna rodzinka i Ty taka laska... zazdroszczę figury :blink:

Moja nauczyła się robić 'papa' w szpitalu. Kiwała każdej pielęgniarce i lekarzom z myślą
'wypuście mnie do domu' :silly: pozycja do raczkowania też opanowana ale kończy się na pełzaniu... nawet sama nie siada :S

Co do wagi to wahała nam się od 9320 do 9550 (to po dwóch kroplówkach). Mocz też nam się udało 2 razy ładnie łapać, jedne wyniki widziałam a drugie nie. Pewnie na wypisie będzie coś więcej.

Teraz już będę na bieżąco pisać.. choć jutro do pracy :angry: nie uśmiecha mi się to wcale :cheer:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #829869 przez KarinaM
I ostatnio Irinka wieczorem nie chce być na rękach jak Ją karmię. Woli leżeć na poduszkach na naszym łóżku. Wtedy ma swobodę ruchu i łapie nogi i się nimi bawi. A to ja muszę uważać bo potrafi kopnąć w butelkę.
No i ostatnimi czasy po kąpieli i jedzeniu bawi się u nas na łóżku jakieś pół do godziny. Najlepsza zabawka to pilot i pudełko od chusteczek nawilzajacych a także pudełko kremu. Po zabawie kładę do łóżeczka ale rzadko uśnie sama. Muszę brać na rączki i jak tylko przytulę to usypia w ciągu 5/10 minut.
Irinka właśnie bawi się na łóżku a mamusia może poczytać w internecie. Fakt że tylko na telefonie ale jednak.

Igorek

Irina

10 lata 10 miesiąc temu #829887 przez paninka87
My też musimy powrócić do rytuałów domowych.. ciężko będzie... w szpitalu to zasypiała głównie na rękach, bo tak było najszybciej... nawet posługiwałam się puszczaniem piosenek z YouTube na telefonie bo wtedy się wyciszała :ohmy: wpatrywała się pogłaskałam po policzku i odlatywała.

I przyznam się że wczoraj wmuszałam w nią obiadek... nie smakowało jej bardzo ale na samej piersi nie byłoby porannej kupki :silly: :silly: leniwa coś sie zrobiła na mielenie w buzi :silly: za to dziś nie miałam jak jej ugotować i otwarłam słoik rosołek z ryżem i pochłonęła cały... :blink:

Jedyne co polubiła z szpitalnego jedzonka to kisiel... cała miseczka zjedzona i teraz będę jej robić... nawet znalazłam przepis bardzo prosto i polecam!!!

Zagotowałam 120 ml wody z sokiem (akurat miałam tylko Herbapol do rozcieńczania, ale muszę wykombinować jakis inny :blink: może polecicie mi coś??? do tego rozrobiłam łyżeczkę mąki ziemniaczanej w 20 ml zimej wody i dodałam do gotującego soku.. chwila gotowania i gotowe... a jakie pyszne :silly: :blink:

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #829905 przez Kasia87
Jas dziekuje za zyczenia:))

10 lata 10 miesiąc temu #829908 przez ewela86
paninka Super! nareszcie w domu co? muszę spróbować ten kisiel. brzmi pysznie!

ewelinczok pawełek jaki śliczny chłopczyk! czarne oczka i do tego włoski :)

ło matko! to już? PIERWSZE KROKI?? gratulacje dla maksia - zdolniacha!!! Diana pięknie drepcze ale jak ja podtrzymuje za rączki :)

darika Diana kaszlała też w nocy i to nawet bardziej niż w dzień!

poza tym dostała jakąś wysypkę na brodzie i na jednym policzku :( wydaje mi się że od szalika bo założyłam jej nowy. zobaczymy jutro. mam nadzieję że to to :ohmy:

no i w końcu kupiliśmy wózek!!! :lol: bardzo ciężko było się na coś zdecydować ale ostatecznie wybraliśmy Britax B-Agile:
allegro.pl/wozek-spacerowy-britax-b-agil...013-i3904616998.html

i jeszcze jedna dobra wiadomość na dzisiaj: dostaliśmy kolejną paczkę z ciuchami od mojej siostry. Boskie są! nie mogę się napatrzeć:) może jutro zrobię Dianie małą sesyjkę i coś wrzucę.

10 lata 10 miesiąc temu #829915 przez Olka!
Ewela super ten wózek, to chyba podobny jak ma Karina

Karina ja też usypiam czasem Weronię na rękach, zazwyczaj zasypia przy cycu no ale jeśli nie zaśnie, to włożenie jej do łóżeczka grozi utratą słuchu haha!

Vika głupio mówić ale gratuluję wysypki! Lekarz się trochę nie spisał dając anty co!!! Kurcze oni z tym anty chyba trochę przesadzają!!

U nas jakoś do bani :-( Wszystko mnie denerwuje jestem jakaś wkurzona nawet nie wiem na co po co co !!! Weronia zaczęła się podciągać do stania :-) Raczkować nadal nie raczkuje. Pełza zatrzymuje się żeby się np pobawić siada bawi się i dalej "idzie" pełzając. Pójdę chyba zaraz spać może jutrzejszy dzień przyniesie trochę uśmiechu

10 lata 10 miesiąc temu #829933 przez KarinaM
Ewela wózek mamy taki sam. A czy przy Twoim był pokrowiec na nóżki? Bo u nas nie było a uważam że za taką cenę powinien być.

Igorek

Irina

10 lata 10 miesiąc temu #829969 przez ewela86
Karina o widzisz nawet nie wiedziałam że masz taki sam :) Pokrowca wogóle nie mają w ofercie do tego wózka :ohmy: I to był jeden z powodów dla którego się zastanawiałam czy wziąć czy nie :( No szkoda że nie ma a wózek rzeczywiście nie najtańszy... Facet proponował śpiworek w cenie 270 zł ale sobie podarowałam - starczy mi ten co mam. Jak się Irince jeździ. Zadowolona jesteś z wyboru? My mamy kolor czerwony.

olka moja dziunia przemieszca się podskakując na pupie :lol: radza sobie dzieciaczki nawet bez raczkowania :)

10 lata 10 miesiąc temu #830035 przez KarinaM
Ewela ja też mam czerwony. Co do jeżdżenia to jeszcze nie byłam nim na dworzu. Na zimę mam tą spacerowke od gondoli. A i tak narazie u nas nie da rady wyjść bo albo było zimno a od trzech dni taki wiatr że nie chcę Jej brać.

My oczywiście 1:45 karmienie. Niby panna nie płakała mocno ale już zaczynała stękać. A jak biorę Ją do karmienia to odrazu wypluwa smoka i buzię rozdziawia do mleka.
Lecę spać bo dzisiaj do pracy i trzeba wstać o 5:00 (przywilej spania do 5 bo karmienie było a jak nie ma to trzeba wstać o 4:30 i dać jeszcze butlę).

Igorek

Irina

10 lata 10 miesiąc temu #830066 przez sisina
Hej laseczki :)
podczytuje was cały cza ale nie mam czasu zeby odpisac :)

Łoooo matko tu juz pierwszy mezczyzna zaczal chodzic no pieknie
Moj brzdac narazie pelza do tylu choc probuje raczkowac bo stawia prosto raczki ale cos nie wie do czego nogi sluża :laugh:
Kurde u nas taka pogoda do bani ze nawet z dzieckiem na dwor nie mozna wyjsc a juz tak długo nie byłam z Fabianem chcialam zeby sie troche dotlenil i dupa :)
Tak myslalam zeby go ubrac jak na dwor o otworzylam bym balkon bu sie troche nawdychal świeżego powietrza :) bo tak szybko na dwor nie wyjdziemy :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

ale sie rozpisalam spadam na kawe :)

10 lata 10 miesiąc temu #830123 przez tysiiiak
Hej :)

Wczoraj wróciłam do fenistilu ale w mniejszej dawce bo Kuba był niespokojny nocami i spał ładnie :) obudził się o 3 dałam smoka i zasnął dalej do 7 i do 9 ze mną w łóżku :) Plamki sa blade ale mamy dalej wysypkę na brzuchu i brodzie :/

My też raczej nie spacerujemy. Jak się cieplej troszkę robi to na godzinkę wychodzimy ale większość czasu to jest uzupełnianie braków w lodówce :P

Ja Kubę też ostatnio muszę czasem na rękach uśpić np wczoraj na noc już zasypiał i niewiem co się stało tak się rozpłakał, że nie mogłam go uspokoić i musiałam na ręce wziąć i zasnął po 10 minutach płaczu :ohmy: Wgl mały pieszczoszek się robi z Kubuli :P Jak bylismy w niedzielę u moich rodziców to mojemu bratu co chwilę buziaczki dawał z otwartą buzią :) no przesłodkie to było :D Nam tak często nie daje bo pewnie ma dość buziaczków ode mnie :D

Ewela Gratuluję wyboru :) Nie wgłębiałam się w temat spacerówki ale domyślam się jaki ciężki jest wybór :P

Sisina Ojjj to Cię czeka trochę nerwów pewnie ale będziesz miała wymarzone mieszkanko :) podbno niedługo ma przyjść w naszych rejonach ocieplenie więc szansa na spacerek jest ... w chlapie :silly:

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #830238 przez Daarikaa
czesc

No to widze ze mamy pierwszego wedrowniczka :) gratulacje pierwszych krokow

Ewela swietny wozek oby sie Wam z nim dobrze spacerowalo :) Pokaz nowe ciuszki na Diance ;)

AAle przystojny brunecik hoho a jaka ma fajna muche :)

Blanka sliczna ale az sercce mi sie kraje jak widze jej raczki takie poowijane w bandaze :(

Irinka stoi jak roczniak :) Piekna ma ta buzienke i te polisie do cmokania

Sisina no remont to nie lada nerwowka :) zycze spokoju

Tysiiak Klaudia tez czasem tak ma ze juz prawie spi az tu nagle cos ja w dupcię ugryzie i heja na cale gardlo i nie ma zmiluj musze j ululac na rekach :) taki juz urok naszych szkrabow

Klaudia chyba jednak nie kaszle na szczecie, tylko znalazla sobie taka zabawe . Bylam dzisiaj z nia w Carrefourze i kupilam kombunezon bo ze starego wyrosla i musialam kupic rozmiar 36miesiecy OMG albo oni szyja jakos beznadziejnie albo nam rosnie maly wielkoludek :silly: aaa i spalysmy dzisiaj do 9:30 ale za to od 23 bo Klaudia o 19:30 do 20:40 walnela sobie drzemke heh :D

a tu Klaudia w mojej czapie ( z mysich c.pek ;) hihi )
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #830245 przez paninka87
Cisza jak makiem zasiał... :silly: :silly: :silly:

Tysiaaak chłopacy to chyba takie przylepki 'mamusi'- mój chrześniak też cmoka z otwartą buzią...

Sisina miałam taki remont.. przed porodem w marcu... niestety trwał długo bo mroziło i nie schło za bardzo ale efekt pózniej fajny jak się wchodzi na świeże :blink: ja wtedy mieszkałam z Amelią u mamy... teściowa w domu...
teraz koniec z remontami :ohmy: :ohmy: ... czekamy na budowę :P :lol: ja lubię urządzać... tego najbardziej nie mogę się doczekać :woohoo: tylko konto przeczepie... ale wszystko ze spokojem czas mamy, nie musimy sprzedać mieszkania i jeśli już mamy taką możliwość to ja chcę iść na gotowe w 100%;)

Ja się jeszcze wstrzymam z wychodzeniem z Blanką... na razie bedziemy omijać szerokim łukiem galerie, markety żeby znów jakiś wirus nie przyplątał nam się...

Mężuś obiecał mi jakieś zakupki za ten trud w szpitalu... :silly: :silly: trzeba korzystać bo jeszcze zapomni :woohoo:
Dziś ma imieniny... dopiero mi się przypomiało rano jak spojrzałam w kalendarz :blink:

Ewela zazdroszczę tych paczek z ciuszkami... :silly: czekamy na foto małej Modelki :blink:

Klaudia ślicznota :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka