BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

10 lata 10 miesiąc temu #827760 przez vika
no to sobie pospała 5 min temperatura 38,6 już dałam syrop mam nadzieję,że odpuści to cholerstwo :angry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #827762 przez KarinaM
Vika a Tośka pije przy tej gorączce? Bo to też chyba ważne żeby piła.

Igorek

Irina

10 lata 10 miesiąc temu #827763 przez Olka!
Biedna Tośka,vika dawaj jej może nurofen (jest też przeciwzapalny) tak systematycznie jak jest napisane na pudełku, nie tylko jak ma gorączkę. Tzn nam tak lekarz kazał w ramach pzreleczenia jesli to jakaś infekcja.

10 lata 10 miesiąc temu #827765 przez vika
Karina pije pilnuje tego nawet wydaje mi się,że dużo więcej niż zwykle za to nie bardzo chce jeść ale nie będę jej męczyć jak zgłodnieje to na pewno da mi znać :lol:
Olka niestety mam tylko paracetamol w czopkach i w syropku a nie mam jak pójść do apteki...choć ja lubię na gorączkę dać czopka...wiem,że zadziała na 100%

kurcze nie mogę jej stópek rozgrzać cały czas ma zimne :unsure: i nie ważne czy rajstopki frote i grube skarpety czy tylko śpioszki cały czas zimne :dry:

10 lata 10 miesiąc temu #827778 przez Daarikaa
Vika to moze byc trzydniowka, skoro nie ma innych objawow to zbiajj goraczke i po trzech diach powinna wyjsc wysypka na brzuszku glownie. Co do stopek to nie przejmuj sie , dzieci nie maj jeszcze wyksztaltowanej termoregulacji organizmu i przy goraczce glowke maja goraca a raczki i nozki zimne, u nas tez tak bylo i tez sie tym martwilam. Jak Tosia nie chce jesc to niech pije i bedzie dobrze, zlodnieje i lepiej sie poczuje to napewno zje

10 lata 10 miesiąc temu #827787 przez vika
Darika może i masz rację co do stópek,ja od wczoraj cały czas jej masuje bo wydaje mi się,że jej zimno :ohmy:
kużwa bydło na mecz przyjechało....kurcze z przodu mam skre a z boku stadion jak są mecze to idzie fioła dostać ....chce dziecko uśpić a Ci skandują na dworze jakby to im co miało pomóc....

10 lata 10 miesiąc temu #827790 przez paninka87
Dzięki za troskę... :kiss:
Widać znaczną poprawę... dziś jesteśmy po jednej kroplówce! Mała uśmiechnięta, zabawi się, dużo odpoczywa.
Zjadła troszeńke obiadku i kisielu... czekamy na normalna kupkę bo na razie tylko na piersi... więc wiadomo jak wyglądaja. Przybrała od wczoraj więc jesteśmy na dobrej drodze. Mam nadzieję że jutro nas wypuszczą.
Pozdrawiam!

10 lata 10 miesiąc temu #827797 przez Daarikaa
Paninka no to super ze jest poprawa!

Vika nie dosc ze Tosia ma goraczke to jeszcze oni sie tam dra to napewno ciezko jej usnac :dry:

My po obiadku, Klaudia zjadla ziemniaczki z marcheweczka i pietruszka poduszone widelcem i troszke maselka do tego, smakowalo jej

10 lata 10 miesiąc temu #827807 przez vika

10 lata 10 miesiąc temu #827863 przez KarinaM
Vika jak Tosia? Pospala trochę?
My mieliśmy gości. Przyszła chrzestna Irinki ze swoim synem i chrzestna Igora. Irinka miała do kogo iść na rączki i przed kim popisywac się.

Igorek

Irina

10 lata 10 miesiąc temu #827864 przez Olka!
Paninka super, że u Was już lepiej oby jutro Was wypisali do domku.

10 lata 10 miesiąc temu #827873 przez vika
Karina dzięki tak pospała prawie dwie godz.temperatury jeszcze nie zaobserwowałam nawet obiadek zjadła i prawie całe mleko :cheer: myślę,że nie będę jej dzisiaj kąpać
Paninka super,że widać poprawę :)

10 lata 10 miesiąc temu #827878 przez KarinaM
Dziewczynki trzymajcie się dzielnie.
Vika ja kąpię teraz w zimę co drugi dzień. Robię tak od choroby Irinki. Gdyby miała temperaturę to też odpuscilabym kąpiel. No chyba że chcesz obniżyć Jej temperaturę kąpielą!

Igorek

Irina

10 lata 10 miesiąc temu #827885 przez munnecabrava
ha a co moja teściowa zrobiła...jak się zajmowała mym dzieckiem to stwierdziła że zmieni nawyki moim storczykom i nalała im tyle wody że stały w niej ... i zobaczyłam kilka dni później jak chciałam podlewać kwiatki .... jeden storczyk umiera został mu jeden liść już ....
I wyszło to dzisiaj mówie że ja im nie leje wody bo gniją i robią się muszki to zaczęła mi swoje pokazywać jakie ma piękne a moje że nie kwitną ..

10 lata 10 miesiąc temu #827905 przez vika
Tośka padła na ręce....dałam jej syrop bo temperatura rośnie,zawinęłam ją w kocyk była bardzo zimna i lekko bujałam a Ona odpływała...chyba jej się ciepło zrobiło :woohoo: no ale już dwa razy musiałam wziąć na ręce i ubujać...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka