BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

10 lata 10 miesiąc temu #838218 przez ewela86
tweety wyglądasz bosko!!! Kacperek uroczy:)

Diana musiała być strasznie padnięta bo zansnęła o 7.30 po wypiciu 30 ml mleka :ohmy: ciekawe kiedy zgłodnieje...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #838228 przez tweety
rzadko do was zaglądam a jeszcze rzadziej zdjęcia wrzucam :) wazy już 11 kilo, jest niezle ciezki. teraz mamy trzydniowke, albo ida żeby. od 3 dni jest goraczka i maruda. pierwszy dzień tylko spal, potem już trochę lepiej bo podaje nurofen. no ale okaze się czy cos nam się wykluje. u was dziewczyny tez tak długo wychodzil zab? tak mi szkoda go ze czasami z nim placze, jest slaby tak ze czasami probuje usciac w lozku i laduje na buzi... bidulek

pauluska, to jaka rozmiarowke z next zamowilas? dużo za duza? Kacper nosi już 80, 86 i chce mu cos kupic na wyrost, który rozmiar wybrać?

10 lata 10 miesiąc temu #838229 przez Alex_87
Olga no pewnie masz rację :) zresztą ja też traktuje walentynki jako mały dodatek, co innego rocznica ślubu ;)

Ewela a widzisz, jak Cie dziecko zadziwiło :D a podciąga się do wstawania czy dopiero przed Wami?

Tweety wyglądasz pięknie :) pamietam jak dowiedziałaś się o ciąży a tu już 30 tydzień Ci minął :)

Myjecie dzieciom ząbki pastą do zębów? Bo mi wczoraj dentystka powiedziała, ze pastą dopiero od 2. roku życia, a narazie tylko wodą wystarczy.

10 lata 10 miesiąc temu #838247 przez Daarikaa
Klaudia padla o 21, u nas zeby dosc szybko wyszly od pojawienia sie zalążków.

Tweety wygladasz swietnie, ciaza Ci sluzy, a synus cudny i duzy chlopczyk. Witaj w klubie dzwigania 11 kg szczescia ;) moja pyza tez duza :D

Alex ja daje ociupinke pasty jk juz przypomni mi sie zeby umyc jej zabki :huh: :blush: az wstyd...

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #838249 przez tysiiiak
Kuba śpi ufffffffff :)

Ja myje pasta jak się wogóle uda umyć. Jak na początku kiedy ząbki wyszły bardzo lubił myć ząbki to teraz nie daje tylko zabiera mi szczoteczke i sam coś tam ciumka albo się nią bawi.

Kuba 3 dni temu stawał przy meblach ale tylko tego jednego dnia i zapomniało mu się. W lozeczku to samo.

10 lata 10 miesiąc temu #838283 przez Anabelle
Alex_87 napisał:

Anabelle niedługo i do kina będziesz mogła zabrać Antka :) a mąż z nim nie zostaje? Czy nie widzisz potrzeby żeby go z kimś zostawiać?

Męża zazwyczaj nie ma od pon-pt, a jak był to zostawał z Antkiem raz na 1-2 tygodni jak jechałam na seminarium więc 2-3h tygodniowo ;) tyle co nic.

Nie mam jednak ciśnienia żeby gdzieś wychodzić. Jak bym się uparła to mogłabym prosić o zostanie na kilka godzin teściową czy moją mamę - ale moje dziecko, mój problem ;) Jak podrośnie to gdzieś powychodzę :P

Tweety pięknie :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
też bym tak chciała :D

Co do ząbków - to przyznam się bez bicia, że zapominam czasami. Czasem od niechcenia tylko wodą, choć pastę dla niemowląt mam.

10 lata 10 miesiąc temu #838346 przez ewela86
alex u Diany to raczkowanie to raczej takie z przymusu, jak nie moze siegnac po jakas zabawke a nikt jej nie chce podniesc :silly: podnosic sie podnosi ale narazie nie przy meblach tylko przy narozniku i w lozeczku przy czym dalej szuka moich rak do pomocy :)

Ja tez podobnie jak tysiak probuje jej myc jak da sobie wlizyc szczoteczje bo zazwyczaj mi ja zabiera :dry: a mam zel do mycia bez fluoru z Ziajki.

U nas pobudka 6.30 i juz pierwsza drzemka?

Dobra ide szukac ptzepisu na deser na jutrzejsza kolacje...

10 lata 10 miesiąc temu #838362 przez paninka87
Anabelle Widzę że kolejna mamusia to staraczka;)

Dziś zaspałam do pracy. Miałam 10 min na prysznic, ubranie się i uszykowanie śniadania... dobrze mi się rano spało a zasnęłam wczoraj wcześniej niż zwykle. Dziewczyny też poszły w miarę spać, choć pomysły koleżanki Amelii są niestworzone. Musiałam ją uświadomić że w naszym domu panują inne zasady, zwłaszcza że my chodzimy do pracy i nie przesiadujemy do późna w nocy.

10 lata 10 miesiąc temu #838366 przez munnecabrava
hej.... wybaczcie że się wam znowu pożalę...ale mam dość. Pisałam wam o akcji z soboty z teściową. Wczoraj była u nas znowu ale ok mąż ją poprosił bo chciał isć wcześniej do pracy. Ok nawet byłam miła podziękowałam i zostawiła w siatce ciuszki nic mi nie mówiąc zobaczyłam i już miałam pisać smsa że dziękuje itp aaaale nieomieszkała zostawić paragonu :) ODłożyłam rzeczy ...mnie one nie dotyczą...

Dzisiaj rano mi J. mówi że znów do nas przyjadą bo mają rocznicę ślubu i chcieliby ją z MAgdą spędzić.

Czy ja jestem nienormalna czy to nie jest zdrowa sytuacja.
OCzywiście jak powiedziałam jakubowi to on nie widzi problemu no przecież jego mamam jest taka cudowna. I chce czas spędzać z Magdą...

Nie mam już siły na to ....zero prywatności a im się mieszkania chyba pomyliły. Ja nigdy im nic wrednego nie powiem bo taki mam charakter. Ale już dłuzej nie mogę...

Rozmawiacie o walentynkach my mieliśmy pojechać do Krakowa ale jakoś po tym jak dzisiaj mój J. stanął w obronie swojej matki nie mam ochoty celebrować walentynek....

10 lata 10 miesiąc temu #838381 przez pauluska
munnecabrava no dziwna sprawa z paragonem ale może teściowa zapomniała wyjąć i nie masz co się tak nakręcać :P jakby nie chciała to by nie kupiła ciuszków wnuczce może się cieszy że Wam pomaga pomyśl gdyby nie ona musiałabyś oddać Magdę do żłobka lub kombinować niańkę. Moja teściowa też sporo ciuszków przywozi raz oderwie metkę raz nie ale ja to nawet uwagi na to nie zwracam :D

10 lata 10 miesiąc temu #838390 przez Olga60
m-brava następna co sobie problemów szuka ;) , daj spokój dziewczyno, to są pierdoły! Wrzuć ciuszki do pralki, a paragon schowaj :P

10 lata 10 miesiąc temu #838402 przez vika

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

HEHEE Olga do mnie pijesz :P mi już przeszło hehee :kiss: :kiss: :kiss:

10 lata 10 miesiąc temu #838409 przez Olga60
Vika mądra dziewczynka :lol: ;) :kiss: :kiss: :kiss:

Trochę śmieszne jest to , że kobieta która udziela rad w sprawach małżeńskich, łóżkowych, w sprawie wykształcenia i kariery, załamuje się jak teściowa kwiatki przeleje lub zostawi paragon w siatce huh: jakaś to taka niestabilność emocjonalna, może to kwestia wieku.....

10 lata 10 miesiąc temu #838415 przez Daarikaa
hejaa!

Nocka lepiej nie mowic, maż nabawil sie kataru ( czyli żono - zdycham chyba ;) ) cala noc smarkolil a Klaudia oczywiscie sie wybudzala i kto ja musial usypiav-no oczywiscie ja wrrrr... jak juz maz zasnal na 1h to znowu psiurowi zachcialo sie trzepac uszami w budce tak glosno ze kolejna pobudka Pyzy :D ojojoj juz od 6 nie spimy bo nie bylo sensu sie klasc.... dzis wygnam Radka do innego pokoju! tyle na ten temat :silly:

Mbrava daj spokoj i nie przejmuj sie paragonem... wrzuc na looooz ;) moze ona ten paragon zostawila w razie czego zebys mogla wymienic rozmiar gdyby cos nie pasowalo, zawsze dostrzegaj te dobre strony :laugh:

10 lata 10 miesiąc temu #838428 przez Olga60
Daarikaa noc z przebojami :ohmy: . Zapomniałyśmy a teraz gratulujemy Klaudii raczkowania :kiss: poszła za Nataszą ;) ja za to poszłam Twoim śladem i na sniadanko dałam małej chlebek z dżemikiem , mniam :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka