BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

10 lata 10 miesiąc temu #837550 przez ewela86
alex daj spokój, inne dzieci nie doją smoka bo go odrzuciły i nie chciały doić od samego początku a nie przez upór i determinację rodziców. pewnie gdyby dzieci zaskoczyły i pokochały smoczka, ich mamusie nie odrzuciliby takiego sposobu na uspokojenie maluszka ;)

u nas tez czasami straszne maruderstwo :P troszkę ją usprawiedliwiam bo tydzień temu wyszła jej górna jedynka i druga obok już się przebija, no i w pogotowiu czekają kolejne 2 bo już widzę zarys pod dziąsełkiem.

darika muszę sprawdzić czy mój termonetr nie oszukuje :ohmy:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #837551 przez Olga60

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 10 miesiąc temu #837555 przez Olga60

10 lata 10 miesiąc temu #837563 przez vika
Olga jak zwykle masz CHOLERNĄ rację :P
masz rację i dziękuję Ci kochana bo sprowadziłaś mnie na ziemię,,,
mąż oberwie za swoje i na tym kończymy ;) wiecie co już mi lepiej...i po co tu psycholog :unsure: :lol: dziękuję kochane :kiss: :kiss: :kiss:
heheee a ten przyjechal i najpierw usiadła zziajany obok a jak widzi,że się do niego nie odzywam to poszedl pozmywać :silly:

10 lata 10 miesiąc temu #837574 przez paninka87

10 lata 10 miesiąc temu #837580 przez vika

[/b]

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #837583 przez paninka87
Jak zwykle jestem w tyle... wieczory tak mi uciekają a zwłaszcza ten czas błogiego odpoczynku przeznaczonego tylko dla mnie... :P
Amelia poszła do koleżanki na nockę... najpierw rozniosły pół chaty i czmychnęły pozostawiając mnie z tym bałaganem :angry: poprasowałam zaległości ogarnełam ten syf i załączyłam kompa :laugh:

Blanka też miała okres piszczenia że nerwicy dostawałam i smok był w buzi non stop, teraz nie ma takiej potrzeby więc to minie :blink:

10 lata 10 miesiąc temu #837596 przez vika
anek napisał:

też myślę,że to zmęczenie materiału :ohmy: mialam lekkie zamieszanie z mieszkaniem ale dzis w końcu doszłam do porozumienia z właścicielką .....do tej pory zjadałam wątrobę z nerw Wrrrr
była u mnie przyjacióla i byłyśmy na dwugodzinnym spacerku z dzieciaczkami ...ale jakoś nie mam potrzby wychodzenia z domu...w ogóle wszyscy uważają,że zdziczałam a ja cenie sobie czas spędzony z rodziną .....nie wiem może to to ...ja tylko mąz i dzieci ...to dla mnie najlepiej spędzony czas ...
choć dziś stwierdziłyśmy z przyjaciółą że wyjdziemy w którąś spobotę.....jesteśmy we trzy i wszystkie się staramy o dzidziusia :ohmy: to będzie ostatnia sobota taka na szał :woohoo: :side:
sory za błędy ale piszę szybko z małego G....

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #837600 przez paninka87
Oj jak ja sobie cenię wyjścia do pracy :laugh: jestem okropna :ohmy: ale tam rzeczywiście nie mam czasu myśleć o głupotach :P bardziej doceniam ten czas spędzony popołudniami z dziewczynkami i w ogóle nastawienie mam inne. Wypady z koleżankami też uwielbiam czy chociażby zakupy, to taka odkocznia od pracy i domu.

Idę truć M o sukienkę bo mi obiecał ale już zapomniał, a w sobotę imprezka... cieszę się bardzo na ten wypad... i choć nie piję to zamierzam się dobrze bawić :laugh:

10 lata 10 miesiąc temu #837609 przez Anabelle
Hej ;)
Napisałabym coś, ale nie mam pojecia jaki temat na tapecie? :P
My bylismy w szpitalu, teraz wszyscy w trójkę na antybiotykach.

10 lata 10 miesiąc temu #837669 przez paninka87
Witam z rańca!!! :blink:
Uściski i całusy dla Juleczki i Weronisi
Anabelle na tapecie termometry bezdotykowe, ząbkowanie, nadużywanie smoczka, zbędne kg... czyli norma, nic nie straciłaś ;)

Zasnęłam wczoraj po 23... dawno mi się tak późno nie zdarzało ale czekałam na pobudkę Blanki która zawsze w granicach tej godziny jest ;) nakarmiłam, siup do łóżeczka i spała nie pamiętam do której :silly: ale na pewno do 6 jeszcze 2 przebudzenia były :angry:

10 lata 10 miesiąc temu #837675 przez ewela86
annabelle napisz coś więcej! co U Was? Skąd ten szpital? Zdrówka życzę :)
oka?
paninka a blanka to się budzi na jedzonko czy na smoka? mojej coś się poprzestawiało lekko i zaczyna się kręcić i wybudzać koło 6! a mi tak fajnie się śpi... i potem bardzo szybko idzie na pierwszą drzemkę bo już koło 8 (właśnie śpi). a wcześniej szła dopiero koło 10-11... no i dlatego od kilku dni śpi 3 razy znowu :ohmy:

10 lata 10 miesiąc temu #837680 przez Anabelle
Hehe wy o nadużyciach smoczka, a ja dopiero Antka uczę z niego korzystać :P
Dla niego smoczek to gryzak. Nie chce tego ssać. Choć wczoraj się udało na pół godziny.
Chce stopniowo odchodzić od karmienia piersią, a Antek jest tak nauczony ssania do zasypiania (zasypia przy piersi), że jak mąż do niego czasem wstanie to jest ryk i szukanie cycka.

Uczę go też pić z butelki. Kupiłam spokojnie mogę powiedzieć że 80% butelek na rynku. i dupa.
Od wczoraj testujemy smoczki nie kauczukowe ale gumowe.

Niekapka nie umie, bo tam trzeba się też zassać żeby leciało, a on się nie zasysa na niczym innym oprócz ciała.

A już za 3 miesiące wesele szwagra, a w nowym semestrze na studiach mam całe piątki od rana do 17 - więc musi wreszcie z czegoś pić - nikt, kto z nim zostanie, nie będzie się bawił z podawaniem MM łyżeczką czy strzykawką po 3 ml.

10 lata 10 miesiąc temu #837687 przez Anabelle
Skąd szpital?
W domu były jakieś drobnoustroje - nie wiadomo czy z suchego powietrza czy z zewnątrz przyszlo, czy w powietrzu było. Cała nasza trójka się rozchorowała. Finalnie jesteśmy na antybiotykach, tylko Antek ma już 2 antybiotyk.
Do szpitala trafiliśmy z Antkiem na tydzień bo dostal:
- zapalenie ucha
- zapalenie gardła
- zapalenie nosa
- zapalenie oskrzeli
- zapalenie płuc
- duszności

Ładnie się pozbierał, ale dzień od wyjścia ze szpitala znowu zaczął kaszleć i kicha.
Szybko do pani ordynator prywatnie i okazało się, że ja mam nie doleczone gardło i sie zaraził.
No wiec on nowy antybiotyk, ja antybiotyk i mężowi, który sam wtedy mieszkał, też kazałam sie zbadać.

Potrułam troche tylek mężowi i choć początkowo nie chciał, bo cena mu się nie podobała, to jak uslyszał, że zapalenie płuc było spowodowane drobnoustrojami (a antek nie wychodził wtedy z domu ok 8 dni przed chorobą), to kupił oczyszczacz powietrza z funkcją nawilżania firmy sharp z 3 filtrami, w tym zmywalnymi hepa na 10 lat - wyłapuje pyłki, kurz, roztocza, wirusy, bakterie, pleśń, obce zapachy itp z powietrza.

Na razie powietrze fajne. Przy nadmuchu maxymalnym - jak po deszczu w lesie. A mąż po kilku dniach wkurzenia na zakup zaczął się zachowywać normalnie :P

Hmm co jeszcze ... o butelkach pisałam...

A - będziemy chodzić na basen z Antkiem jak wyzdrowieje wreszcie, ale myślę że dopiero od kwietnia. Miałam chodzić od lutego, ale się pochorował.

10 lata 10 miesiąc temu #837695 przez tysiiiak
Anabelle To swoje przeszliście. Zdrówka teraz życzę :)

Nocka masakra. Kuba spał z nami czyli ja prawie nic nie spałam i szukałam dla siebie miejsca na łóżku. To nie było najgorsze. Najgorsze jest to, że Kuba rano spadł z łóżka. Musiał mi się wyślizgnąć z objęć i usłyszałam tylko huk :( płaczu aż tak dużo nie było ale ma rankę na główce :( Na szczęście dosyć niskie łóżko ale już go nigdy nie wezmę! Najwyżej będę się z nim bujać na rękach pół nocy!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka