BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

10 lata 10 miesiąc temu #838043 przez ewela86
Oj tam, oj tam! Oczywiście że trzeba okazywać uczucia cały rok, ale każda okazja do poświętowania dobra :lol: :kiss: :kiss:
my tam też jakoś specjalnie nie obchodzimy, ale domowa kolacyjka z winkiem, deserek i
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
obowiązkowo :lol:

jeśli chodzi o czyszczenie uszka to nie wiem czy dobrze robie ale czyszczę małżowinę podczas kąpieli nasączonym wacikiem lub bawełnianą myjką. Od czasu do czasu nie obywa się jednak bez patyczka :huh: są podobno jakieś prekaraty apteczne do usuwania nadiaru woskowiny.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #838074 przez Daarikaa
spacerek odbebnilysmy, ugotowalysmy z Klaudunia obiadek ziemniaczki sosik koperkowy i surowka z kapustki mniami a teraz mi ciezko bo sie objadlam hehe Klaudia padla i spiocha sobie

Ja czyszcze uszka tak jak napisala Ewela

Ja dosc rzadko wychodze bez Klaudii, jedynie jak na fitness chodzilam to sama i do Kosciola jk bylo zimno a tak to zwykle jestem z nia 24h na dobe... mi dla odstresowania wystarczy chwilka przy gazetce, ksiazce lub jakis fajny film :) ostatnio widzialm extra horror na faktach "Obecnosc" jak ktos lubi tego typu filmu to polecam, jak nigdy nie boje sie tak teraz mialam pietra ale tylko ze wzgledu na to ze jest to film na faktach i jak pomyslalam ze ktos to przezyl to BRRRRRRR.....

Anabell no to naptrawde zmasowany atak bakterii na Was. Zdrowka i daj znac jak sie spisuje urzadzenie

Ja na walentynki robie tort heheh:D moj maz to lakomczuch na slodkie wiec mam z glowy;) Tak sie ostatnio narobilam tych tortow ze az nie ciagnie mnie do slodkiego :)

10 lata 10 miesiąc temu #838076 przez Anabelle
BUCIKI
Dziecko nie powinno chodzić w bucikach po domu. Stopa rozwija się prawidłowo kiedy dziecku stabilizuje postawę wszystkimi mięśniami stopy, a nie ma sztucznie podtrzymywanej.

OCZYSZCZACZ
www.sharpdirect.pl/
ejon.pl/korzysci
Ja mam ten model bo mamy salon otwarty na korytarz (większa powierzchnia): ejon.pl/produkt/42/Oczyszczacz_powietrza...nawilzania_KC-A50EUW
tutaj też troche napisane: mwp.biz.pl/nawilzacze-powietrza-oczyszcz...sharp-kc-a50euw.html
Artykuł www.euro.com.pl/artykuly/oczyszczacze-po...jak-to-w-lesie.bhtml
i jeszcze coś o tej technologi www.euro.com.pl/artykuly/oczyszczacze-po...owym-infekcjom.bhtml

WALENTYNKI
U nas zapewne nie będą obchodzone.
Antka zostawiam może raz w miesiącu - tak średnio i to dosłownie na chwile jak już muuuszę coś zrobić. Natomiast tak, to mi towarzyszy codziennie więc kino, restauracja itd nie jest nam dane :)

10 lata 10 miesiąc temu #838139 przez tysiiiak
Kuba chodzi boso czyli w skarpetkach :p i właśnie podobno im dłużej tak tym lepiej :)

Do uszka mam baby cup w rossmanie można kupic :) z tym ze tego się nie psika do wewn ucha tylko z zewnątrz się myje taka myjka na palec no i patyczkami czyszcze z zewnątrz :)

Mi się zdarzy wyjść bez Kuby ale różnie z częstotliwością :)

10 lata 10 miesiąc temu #838152 przez Alex_87
U nas tylko skarpetki z ABS :D jeszcze mamy takie skarpetki ze skórzaną podeszwą i też są fajne, w butach się jeszcze nachodzi :)

Walentynki hmm...nigdy jakoś specjalnie nie obchodzimy, kupujemy sobie jakieś drobiazgi typu czekoladki itp.
Olga może to i trochę sztuczne, ale przecież swoje dzieci też kochasz cały rok a mają dzień dziecka, matki mają dzień matki, babcie i dziadkowie także ;) ja kiedyś jakoś nie mogłam strawić tych całych walentynek, ale teraz mi nie przeszkadzają :)

Anabelle niedługo i do kina będziesz mogła zabrać Antka :) a mąż z nim nie zostaje? Czy nie widzisz potrzeby żeby go z kimś zostawiać?

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #838165 przez vika
Tak dziewczyny już wszystko dobrze ...godziliśmy sie w nocy aż 3 razy :)
Pauluska dokladnie tak jak piszesz popadam ze skrajności w skrajność choć ostatnio bardzo rzadko się kłucimy....
kurcze nie obraża mnie bardziej ja wybucham na niego On nie pozostaje mi dłużny jesli to już któryś wybuch w ciągu dnia i zaczyna się od słowa do słowa a potem ryczę ...myślę,że najzwyczajniej na nim wyżywam jakies przesilenie :ohmy: to jest głupie wiem ale tak już mam :huh:
co do wychodzenia jakos nie mam potrzeby by zostawiać ich w domu i wychodzic bo ja bardzo lubię spędzać czas w domu z rodzina ni cenię sobie tan czas...jak wróce do pracy to będę za tym tęsknić...kurczę nawet nie chce mi się iść do jakiegoś klubu jak mnie dziewczyny ciągną :ohmy:
mąż grał w piłkę całe życie nawet do klubu należał odkąd jest ze mną był może 3-4 razy
ja nie zabraniam sam nie chce ale wczoraj wkurzyło mnie,że zamiast postarać się pogodzić on wywiał..to mnie strasznie wk...wrócił to się do niego nie odezwałam wykąpalam się i poszłam spać zaraz za mna przyszedł i tak jakoś doszliśmy do porozumienia :woohoo:
Anabel współczuje choróbska ...Brrrr mogło by się bez tego obejść :huh:
Joasiu co Ty tam z mężem kombinujesz nocami,że nie masz siły do nas zajrzeć :silly: chm Ci to sie muszą sobą nacieszyć :blink:

10 lata 10 miesiąc temu #838167 przez ewela86
U nas wlasnie kapiel trwa. Chyba nie dospala w dzien bo strasznie marudna byla. Zrobilam jej dzisiaj na podwieczorek ryz z jablkiem i cynamonem i dodalam troszke mleka. Nie chciala za bardzo jesc - nie wiem moze przesadzilam z cynamonem :huh:

No i stalo sie: DIANA ZACZELA RACZKOWAC! A dalabym glowe ze nie bedzie.

Poza tym mamy 2 zabki na gorze :lol:

10 lata 10 miesiąc temu #838177 przez tysiiiak
Gratulacje dla Dianki :) Teraz będzie śmiagać :) No i gratulujemy ząbków :) Ja dochodzę do wniosku, że Kubie chyba nigdy się te następne nie przebiją :dry:

My walentynek też jakoś szczególnie nie obchodzimy ale fajnie jest dać/dostać jakiś nawet drobiazg i usiąść do kolacji bez tv, laptopa i poprostu spędzić miło czas :) jeszcze lepiej jak kolacja ma swoją kontynuacje już nie przy stole
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
:D

Vika dobrze, że pogodzeni :) i to w miły sposób :)

My zaraz idziemy kąpać Kubusińskiego :) :)

10 lata 10 miesiąc temu #838184 przez vika
Ewela gratulacje dla Dianki :kiss:
zapomniałam...byłam dziś z Tosią na sprawdzeniu w przychodni i niunia zdrowa jak rybka waży 7450 :ohmy: czyli od piątku przybyło jej ponad 100 :ohmy: a przez dwa msc 150 :ohmy: kurczę to te bakterie :angry: :angry: :angry: teraz jest wszystko ok i kupki są normalne i waga idzie w górę :lol:
juz trzeci dzień mamy jedną kupkę dziennie za to o 6 rano... z Tośki ranny ptaszek się zrobił ale coś za coś noce całe przesypia :blink:

10 lata 10 miesiąc temu #838186 przez Daarikaa
Gratki dla Dianki! no to Ewela szykuj kondycje do ganiania za niunka ;)

Klaudia juz po kapieli teraz bawi sie moim tel i zaraz idzie nyny, bynajmniej ja bym chciala zeby poszla

Vika to super ze juz miedzy Wami dobrze, no i ciesze sie ze u Tosi wszystko oki i przybiera na wadze

Ostatnio Klaudia tez juz przesypia noce bez jedzenia, o 6 rano budzi sie daje jej dwa lyczki herbatki i spi do 8 - 9 wiec jest maly sukces, co do smoczka to Klaudia uzywa go tylko zasypiania i pozniej wypluwa

10 lata 10 miesiąc temu #838188 przez tweety
hej kochane, pochwale wam się moim szczesciem
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 10 miesiąc temu #838194 przez vika
Twenty świetnie wyglądasz i Kacperek też śliczniusio Oj widać,że zdrowo ciężki już jest hehee :)

10 lata 10 miesiąc temu #838197 przez paninka87
Wow Tweety super mamusia z Ciebie i synuś przystojniacha.

Ale mam dzis nerwa... Amelia sprowadzila kolezanke tym razem do nas caly dzien spedzily u nas ja oczywiscie nic nie wiedzialam plany mi pokrzyzowaly... teraz sie kapia. Jej rodzice pojechali do miasta na caly dzien a ona byla na glowie tesciowej. Moj M oczywiscie sie zgodzil na to ale mi oczywiscie zapomnial zadzwonic. Moje zdanie sie nie liczy. Blanka caly dzien rozregulowany przez to malo spala i nada nie spi. [file/]

10 lata 10 miesiąc temu #838200 przez Olga60
Alex mam nadzieję, że po 15 latach życia w małżeństwie będziesz miała to samo zdanie ;) :lol: , a dzień dziecka, matki to raczej inne święto, to kolejna rocznica bycia dzieckiem, mamą, a do dnia kobiet podchodzę jak do walentynek, czyli: komuś się przypomniało :silly: . Walentynki w liceum ooooo, swojej sympatii podrzucić coś miłego do plecaka, to tak. Małżeństwo ze stażem ma swoją rocznicę ślubu :woohoo:

Tweety śliczna jesteś, ciąża Ci służy i synuś cudny model :kiss:

Nataszce uszy oczyszczam patyczkami.

10 lata 10 miesiąc temu #838204 przez tysiiiak
Tweety właśnie do mnie dotarło jak dawno Was nie widziałam ;) Cudny Kacperek, polisie do wycałowania :) Ty wyglądasz kwitnąco ! I jaki brzuszek :D Cudnie :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka